V64 Tips Färjestad 8/11

Publicerad på 8 Nov 2021 - 10:08

DrTrav

DrTrav

8 Nov 2021 - 10:08

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Färjestad. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik. 14 McGarret i den andra avdelning.

V64 Tips Färjestad Måndag 8/11
V64-1 1,11,12,13
V64-2 14 McGarret
V64-3 1,2,8,10
V64-4 5,12
V64-5 1,4,11,12
V64-6 1,3,6,7,9

640 rader x 1 = 640 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Färjestad Måndag 8/11
DD1: 1,11,12
DD2: 1,3,9

9 rader x 30kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m volt
Ett kortlopp över tre volter där 1 Granli Blesen skulle kunna bli svårfångad för övriga från ledningen. Denna femåring är under fin utveckling och kommer med bra form, i den senaste starten blev man tvåa och dessförinnan har Granli Blesen två raka segrar på kontot. Båda segrarna togs dessutom från ledningen. Ikväll är det dessutom anmält barfota runt om igen vilket är ett plus.

11 Garli Kongen är det givna motbudet på kupongen. Han startar med 40m tillägg men kommer trots detta kunna blanda sig i segerstriden tillslut. Detta är en femåring som kommit igång nu på slutet och har hela sju segrar på sina elva starter i år. Kapacitetsmässigt sticker han ut i loppet, men han kommer också tvingas göra mycket jobb själv under loppets gång och det får inte strula för mycket från dubbla tillägg ikväll.

Skrällen är 13 Lättis. Detta är en individ som förbryllar många, då han har en hög hösta-nivå men samtidigt besitter en låg lägsta-nivå. Men i början av oktober var han tvåa i mål bakom Tinder Lars på en fin tid. Gör han om en liknande prestation ikväll räcker det långt här. Endast 2%.

Min Vinnare: 1 Granli Blesen
Spets efter 500m: 1 Granli Blesen
Skrällen: 13 Lättis
Ranking: A 1,11 B 13,12,15,4,2 C 10,8,9,14,3,5,6,7

V64-2 2140m volt Monté
I detta monté-lopp där det är jämnspelet mellan några hästar kommer jag ta ställning och spika 14 McGarret. Han kommer till kvällens start med formen på topp och ska nu göra sina andra start i disciplinen. I montédebuten såg man ut att vara segeraktuel in i sista kurvan men fick då dagen förstörd av en galopp. Julia Andersson som rider McGarret ikväll red honom även i debut. Hon är en skicklig ryttarinna och känner hästen bättre i kvällens start. Motståndet var dessutom hårdare i den förra monté starten och adderar vi därtill formen som McGarret visat upp på slutet så är jag inne på att ekipaget tillsammans blåser ner samtliga här ikväll. Spik.

Motbud
11 Restless Heart har en fin säsong bakom sig med fem segrar. Den gemensamma nämnaren för samtliga segrar är dessutom disciplinen monté. Iina Aho har ridit Restless Heart vid fyra av segrarna. Restless Heart har varit ute mot tufft motstånd på slutet vilket inneburit att de framskjutna placeringarna uteblivit. Men nu är det återigen monté och ska på förhand ses som ett givet motbud till min spik.

Nämner även 6 Strong Lover som har varit först över mållinjen vid båda sina framträdanden i disciplinen. Men i senaste monté starten blev man nedflyttad till en andraplats och därför står det också en tvåa i programmet. Strong Lover har nu fått ett lopp i kroppen inför kvällens start vilket borde gjort gott för formen. Ikväll rids han av Jonathan Carre för första gången, han är verkligen en skicklig ryttare och för den som garderar är detta ett givet streck.

Min Vinnare: 14 McGarret
Spets efter 500m:
Skrällen: 13 Lättis
Ranking: A 1,11 B 13,12,15,4,2 C 10,8,9,14,3,5,6,7

V64-3 2140m volt
10 Circus startar ikväll med dubbla tillägg, men det är ett mindre startfält vilket innebär mindre konkurrenter att rund och med tanke på hästens kapacitet ska han med en normal prestation ha goda segerchanser ikväll. Circus slutade fyra i Oaks förra året men har ännu inte fått det att lossna i år. Men hon har tampats mot tufft motstånd hela tiden och möter ikväll enklare motstånd. Björn Goop vet vad han har att åka med här och Circus kommer bli tuff att stå emot den sista biten.

2 Blue Frontline håller bra form. För två starter sedan satte man nosen först över linjen på en regntung bana och i den senaste starten stod hon för en bra avslutning ifrån femte ytter. Ikväll är utgångsläget bra och får hon spara speeden tillslut kan Blue Frontline spurta ner samtliga.

Skrällen är 8 Paramount Tile. Detta är ett fyraårigt sto var med i norska stoderbyt tidigare i år. Formen är bättre än vad resultatraden antyder och ikväll är utgångsläget spännande med springspår. Prickar kusk och tränare Erik Berglöf starten kommer hon kunna sitta bra på det tidigt och får hon sen smyga med i loppet är detta en skräll som är farlig att nonchalera vid gardering.

Min Vinnare: 10 Circus
Spets efter 500m: 1 Galla Di Quattro
Skrällen: 8 Paramount Tile
Ranking: A 10,2 B 8,1,9,6 C 4,3,7

V64-4 2140m auto
5 Hickory Jaam levde inte i den senaste starten upp till samma prestation som gången före vid segern. För två starter sedan öppnade man kvickt bakom bilen och vann sen enkelt. Senast var man inte lika kvick bakom bilen och var relativt blek. Men Sophia Olsson Jacobsen har nu kört hästen vid tre tillfällen och förhoppningsvis har hon lärt sig känna hästen bättre och vet vilka knappar hon ska trycka på för att få iväg sin fyraåring som vid segern näst senast. Dessutom kom segern för två starter sedan på samma bana som vi ikväll tävlar på, vilket också kanske passar hästen bättre. Lyckas ekipaget komma till ledningen på nytt är segerchansen god. Men med tanke på insatsen senast kan jag inte gå på ekipaget fullt ut. Men spännande förstahäst är Hickory Jaam.

12 Brivido Roc är en spännande individ som ikväll gör debut på svensk mark. David Perssons tränar och även om denna Italienare är svårbedömd såhär i debuten så är David skicklig och vet vad han gör och när motståndet inte är det tuffaste man skådat så vågar jag inte plocka bort honom. För er som lämnar in sent rekommenderar jag er att följa uppvärmningen på Brivido Roc för att se hur han ser ut inför tävlingarna ikväll.

Nämner även 7 Super Express S.W. som inte är lätt att räkna på. Känslan man har när hästen startar är att det är vinna eller försvinna som gäller. På elva starter har det blivit fyra segrar men också en drös galopper. Super Express S.W. är en lovande Readly Express avkomma som nu hos sin redan fjärde tränare letar kontinuitet i sitt startande. I den senaste starten vann han enkelt ett breddlopp. Håller Super Express S.W. sig till rätt gångart ikväll är hon ett givet segerbud. Men jag avstår ikväll och vill se honom mer stabil innan jag kan gå på honom.

Min Vinnare: 5 Hickory Jaam
Spets efter 500m: 5 Hickory Jaam
Skrällen:
Ranking: A 5,12 B 7,6,8,9,13,11,10 C 1,4,2,15,14,3

V64-5 2640m volt
Draget i loppet är 11 Global Weather som ikväll gör comeback efter drygt ett års frånvaro. Sexåringen har bara hunnit göra tolv starter i livet men har vunnit hälften av dessa. Han har visat upp en härlig inställning och även om spår fyra i volten inte är optimalt så har Global Weather har aldrig galopperat i volt tidigare. Han har presterat bra direkt efter uppehåll tidigare och tränare Magnus Jakobsson vet hur man sätter hästar i ordning direkt. Kapacitetsmässigt står sig Global Weather sig bra i loppet och när vi får 7% på strecken i nuläget är detta ett givet streck på kupongen. Även om det finns några bra motbud så ska det bli spännande att följa Global Weather i comebacken här.

1 Glamour Majyc har endast gjort två starter i år men visade senast att formen är på uppgång då han vann säkert på en regntung bana. På stilen fanns det en del övrigt att önska men Glamour Majyc visade upp fin inställning. Ikväll är det debut över lång distans men med tanke på styrkan hästen besitter känns det inte som något negativt. Han är den givna ledaren av loppet på förhand och väl i den positionen är man hästen att slå för övriga.

Nämner även 12 Testa di Cavolo som även han har lite problem med stilen emellanåt. Men när det flyter och han presterar på topp så finns både kunnande och fart för att runda samtliga i ett lopp som detta. Han är stark och rejäl och tål att göra en hel del jobb själv under loppet har bara Nicklas Westerholms sexåring vaknat på rätt sida är man ett givet streck ikväll.

Min Vinnare: 11 Global Weather
Spets efter 500m: 1 Glamour Majyc
Skrällen:
Ranking: A 11,1,12 B 4,6,8,3,9 C 5,2,10,7

V64-6 2140m auto
Björn Goop väljer själv att köra 9 The Fastlove i loppet. Hon var i den senaste starten ute på V75 och satt fast med sparade krafter. Före det har The Fastlove visat upp bra form. Ikväll är det anmält amerikansk vagn och från bricka nio kommer hon kunna sitta bra på det direkt. Dessutom skulle hon gynnas av om det blir tempo på loppet. I ett öppet lopp på förhand är detta mitt förstastreck.

1 Handle With Care håller bra kapacitet för loppet, men han kommer bli över från start och behöver förlita sig en del på turen. Formen är dock på topp och hittar bara kusken Jorma Kontio ut i ett andraspår kommer detta sto kunna runda många den sista biten.

3 Habit Silvio är Björn Goops andra häst i loppet. Hon lämnade lite att önska i den senaste starten efter att hon fått fin draghjälp i tredjespår men hade sen inget att säga till om över upploppet. Men ikväll är utgångsläget mer passande och hon är kvick iväg från start. För två starter sedan vann hon från ledningen och skulle Habit Silvio hitta till den positionen ikväll är hon hästen att slå. Det är anmält amerikansk vagn och barfota bak precis som vid segern på Årjäng.

Nämner även 7 Golden Opportunity som var trea på V75 senast med krafter kvar i rygg på ledaren. Utgångsläget är något långt ut men hon kan öppna kvickt och visade för två starter sedan att hon trivs bra i ledningen. Formen är bra och kommer hon till ledningen leder Golden Opportunity länge.

Min Vinnare: 9 The Fastlove
Spets efter 500m: 3 Habit Silvio
Skrällen: 6 Ninja's Queen
Ranking: A 9,1,3 B 7,6 C 5,2,8

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto