V64 Tips Gävle 15/4

Publicerad på 15 Apr 2021 - 08:10

DrTrav

DrTrav

15 Apr 2021 - 08:10

V64 från Gävle på torsdag och det är återigen jackpot inom V64-spelet. Det ser väl aningen favoritbetonat ut även denna gång och jag blir inte förvånad om vi får se ytterligare en omgång med låg utdelning men skulle någon av de stora favoriterna falla sticker utdelningen iväg direkt med en jackpot som extra krydda. Jag spelar med två spikar i omgången. I V64-3 spikar jag Redéns nyförvärv Sister Sledge och i V64-4 spikar jag det talangfulla kallblodet Ulvsåsen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Torsdag Gävle 15/4
V64-1 1.5.6.7
V64-2 1.3.4.5.9.10.11.12
V64-3 4 Sister Sledge
V64-4 8 Ulvsåsen
V64-5 6.8.9.15
V64-6 2.3.4.5.6.9

768 rader x 1kr = 768kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Gävle 15/4
DD-1 6.8.9.15
DD-2 4.5

8 Rader x 30 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt
5 Finseth Faksen är talangfull och har fyra vinster och två andraplatser på sina åtta starter i karriären.
Han har problem med aktionen emellanåt men det finns fina fartresurser och han kommer säkerligen att få ett framgångsrikt år även den här säsongen. Nu har han inte tävlat sedan i oktober och med tanke på att det är årsdebut tror jag att det fattas lite form men med värsta motbudet och min tänkta spik Bäcklös Faron har blivit struken blir han min klara förstahäst.

7 Mjölner Röder gör även han årsdebut och han avslutade fjolårs-säsongen på bästa tänkbara sätt med två raka triumfer och vid den senaste starten på Rommetravet bjöd han på en uppvisning när han efter en rykande avslutning segrade med många längder över kort distans. Motståndet var dock beskedligt den gången men skulle han vara i samma slag som vid den starten, går ingen säker i det här loppet.

1 Guli Fantom har bara varit felfri vid en start i karriären men har trots det mäktat med tre segrar. Skulle han sköta sig och få fuska bort lite av loppet i ledningen är det inte omöjligt att han kan rinna undan men normalt tror jag att tilläggshästarna är hårdare.

6 Solhöjdens Drake är inte så tokig när han sköter sig och har fått ett lopp i kroppen och första gången med Torbjörn Jansson på kallblod är alltid intressant. Han får plats på kupongen nu när min spik blev struken och de betrodda gör årsdebut.

Min Vinnare: Finseth Faksen
Spets efter 500m: 1 Guli Fantom
Skrällen: 6 Solhöjdens Drake
Rankingen A:5.7 B:1.6. C:2.3

V64-2 2140m Auto
5 Galileo Journey har utan tvekan högst kunnande i fältet och kommer från en imponerande seger i det senaste loppet som var minst sagt stökigt. Efter en stor startgalopp körde Torbjörn Jansson i kapp fältet och kunde vinna loppet efter att ha blivit framdragen av Ready Doc över upploppet. Hästen travade på en hög 12-tid i 2000m och gör han om den prestationen vinner han såklart även det här loppet. Jag litar dock inte på hästen och det har blivit galopp vid tre av de fem senaste starterna. Att hästen dessutom körs av Iivari Nurminen för första gången känns som ett minus och bakom Galileo Journey är loppet vidöppet.

12 B.G Arne ser ut att bli totalt borttappad till den här starten men tanke på de två senaste starterna när han har gjort bort sig med galopp. Han har dock varit ute i stentuffa gäng tidigare och samlat på sig hårdhet och den här gången ser motståndet mer överkomligt ut. Läget är såklart besvärligt men mycket kan hända i ett lärlingslopp och Jonathan Gustavsson har vunnit med hästen tidigare. Det ser ut att bli barfota för andra gången i karriären (första slutade med galopp) i hästens 33:e start och det känns såklart intressant. Han ska även utrustas med ett helstängt huvudlag för första gången i karriären och för mig är B.G Arne omgångens roligaste drag.

4 Knifetown Hall räcker normalt väldigt långt i den här typen lopp och är klart bättre än vad raden utvisar. Senast var han positiv i en snabb avslutning och får han ett passande smyglopp kommer han att passera många hästar över upploppet med sin speed.

3 Worrywart är jämn och säker och gör alltid ett gott dagsverke även om han verkar sakna den där riktiga viljan att vinna lopp. Senaste loppet är bara att glömma när han hetsade upp sig alldeles för mycket utvändigt om ledaren och krafterna tröt rejält den sista biten. Håller han sig lugn den här gången och får ett mer passande lopp är jag övertygad om att han är med långt fram nu.

11 Recall Rivner har ett besvärligt läge men var bra under fjolåret och borde ha gått framåt formmässigt med två lopp innanför västen och borde vara redo för en bra prestation.

Jag hade kunnat tänka mig att strecka samtliga ekipage i det här loppet men jag får nöja mig med totalt åtta markeringar på kupongen.

Min Vinnare: 5 Galileo Journey
Spets efter 500m: 1 Applejack Mile/5 Galieo Journey
Skrällen: 12 B.G Arne
Rankingen A: 5.12.4 B: 3.11.1.9.10. C:6. 2.7.8

V64-3 2140m Auto
4 Sister Sledge gör minst sagt en intressant debut på svensk mark. Hon har vunnit 13 av 27 starter i U.S.A och tjänat smått osannolika åtta miljoner i karriären och hon är bara fyra år gammal. Jag tror att spelarna kommer ha lite svårt att bestämma för sig för hur man ska hantera den här favoriten, vilket även jag har haft. Stefan Melander ligger lågt med sina debutanter och loppets värsta motståndare är stallkamraten och ”brorsan” Beacon Kronos (båda efter Father Patrick).
Att Örjan kör Sister Sledge istället för Beacon Kronos behöver inte betyda något och det kan vara så enkelt som att Örjan vill testa nyförvärvet direkt men jag tycker ändå att det vittnar om något.
Hon verkar vara snabb från start och är den troliga ledaren i min bok, för även om 5 Beacon Kronos skulle kunna ta en längd på Sister Sledge lär man knappast svara någon ledning till varje pris i en årsdebut mot stallkamraten och ett rygglopp borde vara passande. Jag litar på att Sister Sledge är en högkapabel häst och jag tar ställning och spikar.

Motbud
5 Beacon Kronos är som sagt det främsta motbudet. Han var bland annat fyra i kriteriet under fjolåret och har visat en hög grundkapacitet. Når man ledningen och väljer att köra i den positionen är det förstås hästen att slå för det amerikanska nyförvärvet.

Stefan Melanders två debutanter, 1 Maestaraemon och 7 Hollywood Story ligger Stefan Melander lågt med men de har vissa meriter från U.S.A och 7 Hollywood Star har bland annat varit med i Hambletonian. De ska bli spännande att följa framöver med lopp i kroppen men den här gången tror jag inte de är med i någon segerstrid.

Min Vinnare: 4 Sister Sledge
Spets efter 500m: 4 Sister Sledge/5 Beacon Kronos
Skrällen: 7 Hollywood Story
Rankingen A: 4.5 B:7.1.3 C:6.2

V64-4 2640m Volt
8 Ulvsåsen är ett kallblod som verkligen har imponerat på mig och han har vunnit nio av karriärens elva starter. Jag tror att hästen kommer att inkassera sin tionde seger i karriären nu och tvekar inte när jag hamrar in spiken. Det finns några duktiga kallblod i fältet men inga som har visat samma kapacitet som Ulvsåsen och vi har långt ifrån sett någon botten i den här hästen. Jag tror att han är först fram av tilläggshästarna för att få överta ledningen och det är en rejäl häst som trots att han gör sin första start över lång distans borde passa alldeles utmärkt med dom förutsättningarna. Jag tror att han sitter i spets inom ett par hundra meter och han borde ha så pass mycket respekt med sig att han kommer få styra och ställa där framme och rinna undan till ytterligare en seger.

Motbud
5 Skeie Trym galopperade dubbelt senast men är ett fartfyllt kallblod som innan dess radade upp tre raka segrar. Skulle Emilia Leo komma i väg bra från start och vara först fram för att överta ledningen skulle hon kunna göra livet surt för min spik om hon väljer att köra i ledningen. Distansen känns inte som något plus och jag tror ändå att min spik är tillräckligt stark för att vinna den tunga vägen också.

Garderar man vidare tror jag att 10 Tåga Viktor och 11 Häsern Räsern räknas främst bakom. Jag tror det blir väldigt svårt att ta tjugo meter på Ulvsåsen men de är säkert med långt fram och hugger om pallplatserna bakom.

På den främre volten räknas främst 3 Minna C.G som känns intressant vid gardering. Hon blandar topprestationer med sämre insatser men distansen är inga problem och från sitt läge kommer hon att få en passande resa även om det är väl mycket begärt att hon ska kunna slå alla hingstar och valacker på tillägg.

Min Vinnare: 8 Ulvsåsen
Spets efter 500m: 8 Ulvsåsen
Skrällen: 10 Tåga Viktor
Rankingen A: 8 B: 5.10.11.3,7,6,9 C 4,1,2

V64-5 3140m Auto
6 Airborne bjöd på en sverigedebut med mersmak när han var tvåa bakom talangfulla Hilltop Hawk. Han tog till en galopp efter 50 meter och hamnade invändigt till en början men kunde söka sig ut under loppets gång och avancerade fram till positionen utvändigt ledaren med 600 meter till mål. Därifrån höll han sedan mycket bra hela vägen in i mål även om det inte gick att göra något åt vinnaren. Förutsättningarna ser passande ut den här gången och det känns klart troligt att han kommer att sitta i spets inom ett par hundra meter om han håller sig till rätt gångart och det var helt klart ett tänkbart spikförslag i omgången. Han får dock mycket spel på sig den här gången och med tanke på att han faktiskt galopperade inledningsvis senast vill jag ändå försöka gå emot som stor favorit, även om han har en toppchans.

9 Gitan De Touchyvon är hopplöst osäker och har galopperat hela tretton gånger på sina 17 starter i karriären men har aldrig varit sämre än tvåa när han har hållit sig till rätt gångart ett helt lopp. (tre segrar och två andra platser) Det är en häst som borde ha betydligt mer pengar på sig än vad han har och styrkan är hästens främsta vapen. Han tål att göra jobbet på egen hand och om man bara får ordning på hästens aktionsproblem är det här en häst som kommer att besöka vinnarcirkeln många gånger framöver.

8 My New Chapter inledde karriären lovande men fick sedan ett stopp i tävlandet på nästan 1,5 år. Senast gjorde han comeback i ny regi men det blev för mycket med barfotabalansen och han gjorde bort sig med galopp den gången. Man återgår till skor den här starten och även om det är en osäker häst låter det från stallet som att man förväntar sig mycket av den här hästen framöver och att Örjan Kihlström får chansen den här gången är intressant.

15 Anchor Man hade jag spelat som vinnare senast till 18 gånger pengarna och insatsen var klart positiv som tvåa. Trots ett tufft löpningsförlopp med mycket jobb på egen hand ute i tredje spår fullföljde han stark hela vägen in i mål i en snabb avslutning och hästen känns klart på gång nu.

Min Vinnare: 6 Airborne
Spets efter 500m: 6 Airborne
Skrällen: 9 Gitan De Touchyvon
Rankingen A: 6 B:9.8.15 C: 10.5.13.5.3.7.1.11.14.12.2.4

V64-6 1640m Auto
4 Ottens Hero är segerrik men vek ner sig lite väl enkelt från ledningen senast. Distansen är kortare den här gången och kommer han till ledningen tidigt är det hästen att slå. Det finns dock startsnabba hästar både invändigt och utvändigt om favoriten i form av 2 Uto Broline som är anmäld barfota samt från Magnus A Djuse för första gången. Även 6 Call The Bar kan flytta på sig den första biten och det kan häxa för Ottens Hero.

5 Holy Moses Mearas har strukits tre gånger på raken och gör sin första start sedan september och han känns väldigt svårbedömd. Han inledde annars karriären lovande med två raka segrar och har papperna i ordning med Muscle Hill som pappa och Viking Kronos som morfar. Är han väl förberedd direkt måste han räknas mycket tidigt och han skulle kunna profitera om det blir lite körning inledningsvis. Spännande start.

6 Call The Bar skulle kunna nå spets från sitt sjätte-spår om han väljer att ladda från start och han svarade för några riktigt bra insatser som treåring och om han är väl förberedd kan det räcka hela vägen till seger.

3 Perpetuate gick en bra tid över distansen senast när han satt fast med gott om krafter över mål och har fått några lopp i kroppen nu. Kan slå till med rätt resa.

2 Uto Broline får också plats på kupongen, även om man kanske inte är intresserade av att svara någon ledning om man kommer dit, blir det troligen en bra resa och första Magnus A Djuse är alltid hyperintressant.

9 Qiulius On Stage var positiv från ledningen i debuten på svensk mark och senast galopperade han bort sig. Kommer han till vettigt från sitt utgångsläge och kan smyga med borde han kunna vara med där framme.

Min Vinnare: 4 Ottens Hero
Spets efter 500m: 2 Uto Broline/4 Ottens Hero/6 Call The Bar
Skrällen: 6 Callthebar
Rankingen A:4.5 B:6.3.2.9 C: 1.12.8.11.7.10

Lycka till 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto