V64 Tips Gävle 21/10

Publicerad på 21 Okt 2021 - 09:01

DrTrav

DrTrav

21 Okt 2021 - 09:01

V64 hämtar vi på från Gävle på torsdagskvällen. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar och vi kommer jobba ett klassiskt TV-syste. Vilket innebär att man har spikarna i slutet på kupongen. Jag spikar i den femte avdelningen och 3 Gorm i den avslutande och sjätte avdelningen.

V64-tips Gävle Torsdag 21/10
v64-1 5,7,11,12,13
v64-2 4,8,10,11
v64-3 2,4,6
v64-4 1,3,5,6,7,8,9,12,13,15
v64-5 8 Margareta Tooma
v64-6 3 Gorm

600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Gävle Torsdag 21/10
DD-1 8 Margareta Tooma
DD-2 3 Gorm

1 rader x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
11 Stjärnblomster har verkligen imponerat under året och kommer till kvällens start med sex raka segrar på kontot. Bland segrarna finns bland annat triumfen i sto-SM från bricka tolv för två starter sedan. I den senaste starten slog man även av min dåvarande spik Tangen Haap på speed. Det var de loppet när kusken Erik Adielsson bakom Tangen Haap själv tog på sig missödet när han tog ett felbeslut i sista kurvan. Stjärnblomster är en sjuåring som lever på sin speed och det är bara ett fåtal kallblodshästar som kan matcha honom fartmässigt. Ikväll ser dock uppgiften annorlunda ut med 60m tillägg och det troliga scenariot är att man kommer behöva göra en hel del jobb på egen hand. Men trots detta är Stjärnblomster mitt förstastreck i loppet.

Bland hästarna som startar före Stjärnblomster vill jag lyfta fram 5 Hauan Mina som ikväll körs av Jorma Kontio för första gången vilket känns spännande. I den senaste starten visade man form via en rapp avslutnign, då startade man med dubbla tillägg och ikväll ser uppgiften mer passande ut om man bara kommer iväg bra från start.

Nämner även 12 Sundbo Nova som var tvåa i sto-SM för två starter sedan och fick då endast se sig slagen av Stjärnblomster. Senast var man inte som bäst men skulle man studsa tillbaka formmässigt ikväll finns kunnande för att utmana om favoriten skulle komma bort på något sätt.

Min Vinnare: 11 Stjärnblomster
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Sundbo Nova
Ranking: A 11 B 5,12,13,7,10,3 C 6,4,15,14,8,9,1,2

V64-2 1640m volt
Jöns Olofssons minne för treåriga kallblod väntar här. Loppets körs över över tre volter och mäter 1640m
10 Trö Kasper är en tuff treåring som har tjänat mest i pengar i startfältet och det kanske inte är så konstigt då man slutade tvåa i bakom Brenne Odin i svenska Kriteriet. Trö Kasper är van att möta betydligt tuffare konkurrenter än vad man ställs emot ikväll. I den senaste starten galopperade man i sista sväng bakom Teknograbben. Håller man sig bara till rätt gångart hela loppet här kommer man bli att räkna med trots kort distans.

11 Teknograbben var trea i svenska Kriteriet tidigare i år och fick då se sig besegrad av Trö Kasper efter att man fått ett invändigt lopp. I den senaste starten var man ute och mötte tufft motstånd och gick i mål som positiv trea. Att uppgiften ikväll ser tuff ut med tillägg är en sak men utan strul längs vägen finns både kunnande och kapacitet för att segerstrida.

Nämner även 4 Reime Blesen som står på start och skulle kunna bli svårfångad från ledningen. Men det krävs också att det strular lite längs vägen för de två ovan nämnda. Men om så skulle bli fallet så tränar och kör Anders Lundström Wolden ett tidigt segerbud där bakom.

Min Vinnare: 10 Trö Kasper
Spets efter 500m: 4 Reime Blesen
Skrällen:
Ranking: A 10,11 B 4,8,9,7,2,6 C 1,3,5

V64-3 1640m auto
2 Langlands Hövding har ikväll en spännande uppgift. Han står med ett bra utgångsläge i detta lilla startfält och dessutom är man kvick iväg bakom bilen. Skulle man lyckas hålla upp ledningen från start luktar det spets och slut för Langlands Hövding. Han svek dock i det svenska Derbyt tidigare i år men visade sen i det norska vilket kunnande man besitter. Då blev man tvåa i mål bakom kullens kung Tangen Bork. Ikväll slipper man möta honom och ska därför ses med god segerchans.

Därbakom vill jag nämna 4 Soldhöjdens Drake som kommer med full form. Han kommer med två raka segrar på kontot och i den senaste starten vann man väldigt enkelt mot enkelt motstånd. Är man inne på att 2 Langlands Hövding skulle kunna ha en sämre dag så ska man inte lämna Soldhöjdens Drake utanför systemet.

Den som ses som den främsta utmanaren till 2 Langlands Hövding på förhand är 6 Bäcklös Faron. För ett år sedan slog han världsrekord just denna tävlingsdagen och var toppfin. Kapacitet finns men Bäcklös Faron har brottats med skada större delen av året och det troliga är att det saknas en del formmässigt nu när man gör comeback efter att inte startat sedan 16:e Mars.

Min Vinnare: 2 Langlands Hövding
Spets efter 500m: 2 Langlands Hövding
Skrällen: 4 Soldhöjdens Drake
Ranking: A 2 B 4,6 C 5,1,3

V64-4 3140m volt
Ett tufft lopp där jag tycker 7 Vestpol Loke har en spännande uppgift framför sig. Detta är en norsk gäst som gjort alla starter i livet utom en hemma i Norge, men senast på Solänget såg Vestpol Loke spänstig och fin ut. Formen fanns där och efter en kortare startgalopp kördes han offensivt senast. Då besegrade han även en del konkurrenter som man ställs emot ikväll igen. Skulle man bara komma iväg okej från sitt springspår här är detta en stark individ som tål att tugga på en längre tid. Förstahäst i ett öppet lopp.

Skrällen är 1 Björkevarg som också är en gäst som bara besökt Sverige en gång tidigare. Det var i den senaste starten och då visade man prov på bra kunnande när man travade sista varvet via 1.26 och gjorde det dessutom utvändigt om ledaren. Är formen bara lika bra ikväll så är detta en häst som kommer vinna lopp snart.

Nämner även 15 Tangen Svenn som är den med 40m tillägg som besitter bäst kunnande. Man testade på lyckan i ett Derby-kval tidigare i år men räckte då inte till mot de bästa. Nu är motståndet enklare och skulle det inte bli för mycket trafikproblem längs vägen här är detta en individ som kan avsluta. Det visade man inte minst för tre starter sedan när man spurtade in till en fin andraplats.

Nämner även 13 Kajsas Ture som kanske inte står inför en skräddarsydd uppgift här ikväll med tillägg, men samtidigt gillar hästen att tugga på och kan göra en hel del jobb själv. Distansen ses som ett klart plus och med lite klaff längs vägen här är detta en kantboll till 2% som jag gärna betalar för.

Min Vinnare: 7 Vestpol Loke
Spets efter 500m:
Skrällen: 1 Björkevarg
Ranking: A 7,1,15 B 13,8,6,3,12,9,5 C 4,14,11,2,10

V64-5 2140m auto
Här hittar vi kvällens första spik, 8 Margareta Tooma. Hon har utvecklats en hel del sedan hon kom till tränaren Daniel Redén. Det har på de fem senaste starterna blivit hela fyra segrar och känslan är att detta är ett sto som komme duga bra en bit upp i klasserna framöver. För två starter sedan mötte hon mer rutinerade hästar och slog dess på en en mycket bra tid för klassen. Det följde hon sen upp genom att vara helt överlägsen trots tufft lopp senast. Margareta Tooma tål att göra en hel del jobb själv i loppen och strular det inte från bricka åtta ikväll ska detta vara en toppchans på nytt. I och med att hon har bricka åtta ikväll gör att vi får en annan spelprocent än om hon startat med spår två till fem. Detta gör också att det är tilltalande att singelstercka vilket jag väljer att göra ikväll. Spik.

Motbud
Nämner 3 Bellatrix Club där bakom som kommer med fyra raka segrar på kontot. Anmärkningsvärt är dock att samtliga tagna över kort distans och att loppet ikväll är medeldistans. Tränaren Katja Melkkos har fin snurr på stallet för dagen vilket också ofta smittar av sig på flera hästar och så är även fallet för Bellatrix Club. Möter tuffare hästar ikväll än vad hon gjort tidigare men i ett öppet lopp bakom favoriten ska hon inte nonchaleras vid gardering.

12 Ies Juvel är en speedig sort som ikväll har ett tufft utgångsläge. Men skulle hon få smyga med i de rätta ryggarna under loppet kommer hennes avslutning fälla många tillslut.

Min Vinnare: 8 Margareta Tooma
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Ies Juvel
Ranking: A 8 B 3,12,10,15,4,11,9 C 5,1,7,6,2,13,14

V64-6 2140m auto
Spikar även i den avslutande avdelningen och då är det 3 Gorm från ett bra utgångsläge jag lutar mig emot. Detta är en fin individ som senast visade mycket fin fart när han avslutade sista 800m via 20,3, utvändigt om ledaren. Man slog då Guli Rubin som va ledaren och som har ett betydligt sämre utgångsläge ikväll. Gorm har visat fin utveckling och trots endast sina fem år står han sig kapacitetsmässigt väldigt bra för klassen. Ikväll har han dessutom ett bra läge och bör slippa att göra jobbet i dödens. Väl i från ledningen blir han svårslagen för övriga och jag spikar.

Motbud
6 Emil Mollyn ställdes mot eliten för tre starter sedan i Unionskampen. Den erfarenheten har nog stärkt Emil Mollyn och hans hårdhet en del. Ikväll möter man med lämpligt motstånd sätt till sitt kunnande och i den senaste starten visade han även att fomren är bra då man slutade tvåa bakom Alma Prins via en bra avslutning. Ikväll ska man dessutom köras av Tom Erik Solberg som vunnit med hästen tidigare. Given vid gardering.

Nämner också 10 Guli Rubin som visserligen fick se sig besegrad av Gorm senast. Men skulle han komma bort på något sätt är Guli Rubin en av många där bakom som kan blanda sig i segern. Det är även Örjan Kihlströms som sitter upp i vagnen på nytt.

Min Vinnare: 3 Gorm
Spets efter 500m: 3 Gorm
Skrällen: 6 Emil Mollyn
Ranking: A 3 B 6,10,7,2,1,5,9 C 12,4,8,11

Lycka till
Dr TravKommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto