V64 Tips Hagmyren & Årjäng 27/5

Publicerad på 26 Maj 2022 - 14:22

DrTrav

DrTrav

26 Maj 2022 - 14:22

Elitloppshelgen är kommen! Men vi gör en avstickare med V64-Express under ikväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Ikväll delas omgången delas mellan Hagmyren och Årjäng och min lösning finner ni nedan. Noterbart är att Åmåls travbana endast mäter 800m.

Jag spelar med två spikar, 3 Missle Hill i den andra avdelningen och 3 Mizai i den fjärde avdelningen.

V64-tips Hagmyren & Årjäng Fredag 27/5
v64-1 1,2,7,9
v64-2 3 Missle Hill
v64-3 1,5,9,10
v64-4 3 Mizai
v64-5 1,5,6,8,9,10,13
v64-6 2,3,4,5,7,10,11

784 x 1kr = 784kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Åmål & Årjäng Fredag 27/5
DD-1 5,6,13
DD-2 3,4,5

9 rader x 30kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m auto
Förstahästen i loppet blir 9 Whitelighttrotter som i den senaste starten kördes offensivt och stod för en klart bra insats. Detta är en stark individ som klarar distansen bra och som alltid hela vägen in i mål. Att ha bricka nio ikväll bakom bilen ses som positivt, då Whitelighttrotter trivs med att attackera bakifrån. Hon står perfekt inne i loppet och ska ses med bra segerchans.

7 Mr. Chocolate är en högkapabel herre som kvalade in till norska Derbyt under förra året. I den senaste starten stod han för en bra årsdebut och nu med lopp i kroppen bör formen vara än bättre ikväll. Han kan öppna kvickt och kommer kunna få ett bra lopp ikväll. Räknas tidigt.

Nämner även 1 Air Space som är en individ som besitter höga toppar men som inte alltid är lätt att räkna på. Men ikväll är utgångsläget perfekt, han kan öppna bra och ska återigen tävla i en amerikansk vagn. I min bok håller Air Space upp ledningen initial och oavsett vilken taktik man sen väljer ikväll är man garanterad ett bra lopp och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 9 Whitelighttrotter
Spets efter 500m: 1 Air Space
Skrällen:
Rankingen: A 9 B 7,1,2,4,5,10,3 C 8,6,11

V64-2 1640m auto
Fint lopp där vi får se 3 Missle Hill göra sin tredje start för året. I comeback näst senast och höll han bra efter att gjort jobbet utvändigt om Admiral As, Missle Hill fick tillslut se sig besegrad av en smygkörd Milliondollarrhyme tillslut. I den senaste starten satt man i fjärde ytter när attacken sattes in. Klockan stannade på 08,5 sista 800m vilket räckte till en fjärdeplats den dagen. Ikväll är utgångsläget bra och siktet är inställt på ledningen, men oavsett position ikväll så startar Missle Hill med en bra segerchans.

Motbud
4 Global Badman gjorde årsdebut för två starter sedan och vann då med krafter kvar på bra sätt. Senast satt han längst bak i fältet när man inledde slutvarvet. Han avslutade sista 1000m i underkant 1.11 men kunde aldrig blanda sig i slutsegern. Ikväll är utgångsläget bra och formen är uppåtgående, jag räknar med en stark prestation och på förhand är detta främsta motudet till Missle Hill ikväll.

Nämner även 5 Lawmaker som vann just detta lopp förra året. Den gången vann man från ledningen, en position som troligtvis är upptagen ikväll. Men skulle Lawmaker blåsa förbi samtliga till spets nu, så leder han detta loppet länge pånytt.

Min Vinnare: 3 Missle Hill
Spets efter 500m: 3 Missle Hill
Skrällen: 5 Lawmaker
Rankingen: A 3 B 4,5,9,1,7,6 C 8,2,10

V64-3 2140m volt
Ett öppet lopp på förhand.

5 Brenne Rön är segervan och har 13 segrar på sina 41 starter i livet. För två starter sedan vann han trots 20 tillägg, han kördes offensivt och satt tidigt i ledningen. Klockan stannade på 25,0 sista 1000m och segern belv tillslut enkelt. Senast valde man att släppa spets och istället få ett passande lopp i rygg på ledaren men man kunde aldrig utmana April Faxa om segern den gången. Brenne Rön är rapp från början och löser han bara femtespåret i volten är detta min ledare av loppet. Väl i den positionen ska han sen slås av övriga.

9 S.K.'s Ariel var ute så sent som i lördags, då handlade det om en final i Dubbelcupen. S.K.'s Ariel fick aldrig chansen då och gick i mål med allt sparat. Dessförinnan har S.K.'s Ariel fyra raka segrar på kontot. Nu startar han visserligen med 20m tillägg ikväll, men utan för mycket strul längs vägen är S.K.'s Ariel given i segersnacket.

Nämner även 10 Olav som kvalade in till det norska Derbyt förra året, och väl i finalen slutade han trea. I årsdebuten senast fick man se sig besegrad av S.K.'s Ariel, men nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del.

Min Vinnare: 5 Brenne Rön
Spets efter 500m: 5 Brenne Rön
Skrällen:
Rankingen: A 5,9 B 10,1,8,4,7 C 2,3,6

V64-4 1640m auto
3 Mizai står för klassen i gänget. För två starter sedan var han ute i ett kval till Kungapokalen som vanns av Iznogoud Am. Mizai stötte då på tufft motstånd men visade att han inte gjort bort sig bland sällskapet även om han aldrig var nära att kvala in till finalen. I den senaste starten var man ute på V75 och fick ett snällt lopp, Mizai tackade för sen lucka genom att avsluta bra som fyra och passera linjen med sparade krafter. Ikväll är motståndet klart lämpligare och från ett bra utgångsläge spelar det ingen roll om han tidigt kommer till ledningen eller inte. Oavsett upplägg ska detta vara en bra segerchans för Mizai.

Motbud
4 Party Brodda är kvick iväg från början, och är den troliga ledaren av loppet initialt. Frågan är om man nu vill tävla i den positionen när det är kort distans som gäller, men oavsett är Party Brodda garanterad ett bra lopp och är den som ska räknas först bakom favoriten om han har en dålig dag.

Min Vinnare: 3 Mizai
Spets efter 500m: 4 Party Brodda
Skrällen: 4 Party Brodda
Rankingen: A 3 B 4,1,9,11,10,7 C 2,12,8,6,5

V64-5 2140m volt
13 Fighter Simoni är en bra häst för klassen som i den senaste starten satt fats med sparade krafter, krafter som kan komma väl till pass ikväll istället. Man har fått ett passande utgångsläge med springspår på tillägg och prickar bara kusken Carl Johan Jepson starten så kommer Fighter Simoni tidigt kunna sitta bra på det här. Detta är en individ som alltid har en vass polett sparad tillslut och man meddelar att det ikväll kan bli första gången man rycker tussarna ur hästens öron i lopp, vilket är spännande. Förstahäst.

6 Victorious Bonanza kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Senast vann han enkelt från ledningen och ikväll har man återigen fått passande utgångsläge. Från sitt springspår ses Victorious Bonanza som den tidiga ledare av loppet och väl i den positionen vet vi att han presterar bra. Kan leda runt om pånytt ikväll.

Nämner även 5 Bold Request som är en bra häst i grunden men som senast galopperade. Upphämtningen däremot var mersmakande och Bold Request visade att formen är bra. Utgångsläget är inte det bästa men vid gardering ska han inte nonchaleras. Felfri finns både fart och kunnande för att utmana om segern.

Min Vinnare: 13 Fighter Simoni
Spets efter 500m: 6 Victorious Bonanza
Skrällen: 5 Bold Request
Rankingen: A 13,6,5 B 10,9,1,8,2,12,3 C 11,7,14,4

V64-6 2140m auto
4 Great Skills gör ikväll en spännande debut för Daniel Wäjersten. Detta är ett sto som tillhörde årgångstoppen som treåring och som under fjolåret stod för flera gedigna insatser. Nu är det visserligen årsdebut och hon möter äldre hingstar men Great Skills är så pass spännande ikväll att jag rankar henne överst även om det är givet att gardera.

5 Money Smile såg ut att gå mot segern senast men fick tillslut ge sig precis på linjen. Formen är dock positiv och kunnandet är bra för klassen. Det är anmält amerikansk vagn för första gången vilket är spännande. Money Smile står på tur för seger.

3 Kinky Boots är en häst med hög kapacitet. I den senaste starten gjorde han debut för Troels Andersen, då satt han fast med sparade krafter. Nu med det loppet i kroppen bör Kinky Boots vara förbättrad tills ikväll. Skulle han lyckas ta sig till ledningen blir han tuff att slå för övriga, i spets har Kinky Boots fyra segrar på fem försök.

Min Vinnare: 4 Great Skills
Spets efter 500m: 3 Kinky Boots / 5 Money Smile
Skrällen: 5 Money Smile
Rankingen: A 4,5,3 B 10,11,7,2,6,9 C 8,1,12

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto