V64 Tips Mantorp 24/1

Publicerad på 24 Jan 2022 - 13:20

DrTrav

DrTrav

24 Jan 2022 - 13:20

V64 tävlingarna hämtar vi från Mantorp denna måndagskväll. Omgången kryddas av en finfin JACKPOT på 5 Miljoner. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik. 5 Innersniffen i den andra avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 24/1
v64-1 5,6,8
v64-2 5 Innersniffen
v64-3 1,4,8,10
v64-4 2,6
v64-5 1,3,6,8,9
v64-6 1,2,3,4,9,10

720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 24/1
DD-1 3,8
DD-2 1,2,3,4,9,10

10 rader x 20kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m volt
8 North Dakota är en kapabel travare som i den senaste starten fick ett tufft lopp. Han hamnade långt bak i kön och kom aldrig riktigt in i loppet, men North Dakota visade ändå att formen är bra i en rapp avslutning. Klockan stannade på 12,9 sista 800m ute i spåren. North Dakota är van att möta tufft motstånd och när dessutom hon ser ut att ha en lämplig uppgift på pappret så är detta förstahästen i loppet. Får man spara speeden inför slutvarvet kommer konkurrenterna ha svårt att stå emot henne den sista biten.

6 Emmanuelle P.Hill kommer med tagit två raka segrar från ledningen inför kvällens start. Ikväll är dock motståndet aningen tuffare, men utgångsläget är passande med springspår på start. Prickar Kim Eriksson starten talar mycket för att Emmanuelle P.Hill återigen återfinns i ledningen och då leder hon loppet länge på nytt.

5 Affinity Face gör ikväll comeback efter ett längre uppehåll vilket gör att formen såklart är svårbedömd. Men detta är en tjej som tidigare visat upp bra fart och jag räknar med att Stall-Kolgjini förberett Affinity Face väl inför kvällens uppgift. Till 15% är hon tilltalande och ska streckas vid gardering.

Min Vinnare: 8 North Dakota
Spets efter 500m: 6 Emmanuelle P.Hill
Skrällen: 5 Affinity Face
Ranking: A 8,6 B 5,1,4,10,2 C 7,3,9

V64-2 1640m auto
Hä hittar vi omgångens enda spik, 5 Innersniffen. Detta är fyraåring som kom igång sent med tävlandet men i de två starter man gjort har Innersniffen imponerat. Det har blivit två raka segrar och det finns mycket kvar att hämta ur fyraåringen. I tävlingsdebuten joh hade man 11,1 sista 800m i ledningen och i den senaste starten vann man helt okörd. Detta ser ut att vara något extra som kommer klättra i klasserna framöver. Ikväll är det bilstart för första gången, men ställer inte detta till med några problem så är det här vara spel mot ett mål. Spik.

Motbud
1 More Than Strong som har visat bra form och kommer med en färsk seger i bagaget. Då vann ha enkelt från ledningen, och återigen ser vägen ut att ligga öppen för ledningen initialt. Oavsett om man sen väljer att släppa till favoriten eller inte så är man garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt om man garderar.

Min Vinnare: 5 Innersniffen
Spets efter 500m: 1 More Than Strong / 5 Innersniffen
Skrällen: 1 More Than Strong
Ranking: A 5 B 1,9,6,2,10,12 C 8,7,2,3,4

V64-3 2140m auto
8 Lancaster fick se sig besegrad från ledningen i debuten på svensk mark för tre starter sedan. Men till Lancasters försvar så hade man inte startat på över en månad inför det loppet och dessutom var man ute över fel distans. Men efter det har man slutat etta och tvåa i de två efterföljande starterna. I den senaste starten vann man överlägset tillslut efter att man resolut kört sig till ledningen efter 600m. Gånen före slutade man tvåa efter att man gjort ett klart bra lopp trots hård press hela vägen. Ikväll har man ett tufft utgångsläge med bricka åtta bakom bilen. Men mycket talar för att Adrian Kolgjini som sitter i vagnen kommer vara offensiv från start och då kan man mycket väl sitta i ledningen efter en bit. Men oavsett upplägg ikväll så har Lancaster en bra uppgift framför sig. Förstastreck.

1 Dooley's U.N.G. var ute i monté senast efter lite vila och visade då direkt bra form genom att vinna på bra sätt. Nu med det loppet innanför västen lär formkurvan vara framflyttad en hel del tills ikväll. Utgångsläget är spännande och Göran B Andersson som själv sitter i vagnen är garanterad ett bra lopp. Ses som främsta motbudet till favoriten på förhand.

Min Vinnare: 8 Lancaster
Spets efter 500m: 8 Lancaster
Skrällen: 1 Dooley's U.N.G.
Ranking: A 8 B 1,10,4,5,7,6 C 2,3,11,9

V64-4 2140m auto
Min ide i loppet är 6 La Suora M.L. Detta är en fartfylld individ som senast fick dagen förstörd av en startgalopp. Men La Suora M.L. såg fin ut hela tävlingsdagen i såväl uppvärmningen som efter galoppen. För två starter sedan vann man enkelt via 13,7 sista 800m och toppformen är i antågande. Ikväll är det omtag på La Suora M.L. Motståndet är är lämpligt och med en formkurva som bara pekar uppåt känns det både intressant och givet att till 17% utnämna La Suora M.L. till förstahästen i loppet.

Dubblar ändå systemet med 2 Ceboruco som nu kommer med två raka spetssegrar på kontot. Ikväll är utgångsläget på nytt passande och Ceboruco ser ut att återigen vara hästen för övriga att slå i spets. Dock är loppet 500m längre ikväll jämfört med segrarna, vilket inte känns som någon fördel. Men skulle Jimmi Ehlers som sitter i vagnen få fuska bort den en del av loppet efter en bit så är Ceboruco forsatt hästen att slå.

Nämner även 9 The Black Rose som besitter hög kapacitet för klassen men som inte är lätt att räkna på då han är stökig i aktionen och har två raka galopper på kontot. För två starter sedan var det troligtvis segern som försvann när galoppen kom mitt på upploppet. Skulle The Black Rose vakna på rätt sida och trava hela vägen ikväll finns fart för att utmana om segern bakom de två ovan nämnda.

Min Vinnare: 6 La Suora M.L.
Spets efter 500m: 2 Ceboruco
Skrällen: 9 The Black Rose
Ranking: A 6,2 B 9,7,1,3,5,4 C 11,10,8

V64-5 2640m volt
8 Akela Play var ute på V75 i den senaste starten, det var ett tufft lopp på pappret och Akela Play fick ett fint lopp i rygg på ledaren men kunde inte hänga på den ryggen hela vägen in i mål. Ikväll är motståndet betydligt mer överkomligt och även om det är vissa frågetecken kring vart han befinner sig på formkurvan så så ska Akela Play ses som ett givet segerbud här.

På start hittar vi 3 Solkattens Eros som i den senaste starten fick en fin resa och tackade för det genom att spurtade till seger. Ikväll är man den troliga ledaren av loppet på start och kommer i den positionen sen leda loppet länge. Ulf Ohlsson som sitter i vagnen känner hästen väl och ekipaget ska streckas tidigt på kupongen.

Skrällen är 1 Keylor Navas som kommer utmana 3 Solkattens Eros om ledningen initialt och lyckas han försvara innerspåret så talar statistiken för en bra prestation. Keylor Navas har två segrar och två andraplatser på fyra försök i ledningen. Men oavsett om man håller upp innerspåret eller inte är man garanterad ett bra lopp och till endast 3% kan detta vara kioskvältaren i omgången.

Min Vinnare: 8 Akela Play
Spets efter 500m: 3 Solkattens Eros / 1 Keylor Navas
Skrällen: 1 Keylor Navas
Ranking: A 8,3 B 1,6,9,10,2 C 5,4,7

V64-6 2140m auto
3 Image Rapida var ute på V75 senast och gjorde det då bra som tvåa bakom Champ Lane. Formkurvan pekar uppåt för denna sjuåring som på de fyra senaste starterna inte varit sämre än tvåa i mål. Image Rapida är en vass avslutare och skulle han kunna få lifta med i passande ryggar här ifrån ett bra utgångsläge från start så är jag säker på att Erica Sjöström som sitter i vagnen kommer passera många den sista biten. Dock måste man erkänna att det såklart är ett minus jämfört med proffskuskar som Ulf Ohlsson, Carl Johan Jepson och Adrian Kolgjini som hon tampas med ikväll.

4 Free Bird har nu gjort två starter på svensk mark och Free Bird har gjort det bra i båda starterna. Senast avslutade han rappt ute i spåren och det räckte till en andraplats, gången före visade han återigen upp sin vasa avslutning. Klockan stannade på 11,6 sista 800m och det räckte för att sätta nosen först över linjen. Free Bird är kvick iväg från start vilket gör att kusken Adrian Kolgjini har valmöjligheter från start. Ska han ladda mot ledningen eller spara speeden tillslut? Oavsett taktik är man i högsta grad segeraktuell ikväll.

1 Sato får skickliga Carl Johan Jepson upp i vagnen ikväll, vilket måste ses som ett klart plus inför kvällen. Dock kommer ekipaget få förlita sig på turen härifrån, han kommer inte kunna försvar innerspåret från start. Men skulle det lösa sig längs vägen är detta en polle som kan flytta på sig tillslut. Bli farlig med lugga.

Min Vinnare: 3 Image Rapida
Spets efter 500m: 4 Free Bird
Skrällen: 1 Sato
Ranking: A 3,4 B 1,10,9,2,6 C 12,8,5,7,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto