V64 Tips Mantorp 7/3

Publicerad på 7 Mar 2022 - 11:20

DrTrav

DrTrav

7 Mar 2022 - 11:20

V64 hämtar vi på från Mantorp ikväll, omgången kryddas en JACKPOT på 5 Miljoner. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik. 1 Wingait Leif i den fjärde avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 7/3
v64-1 6,8
v64-2 2,5,6,7,10
v64-3 6,9,11
v64-4 1 Wingait Leif
v64-5 4,8,9,10
v64-6 2,4,6,7,9

600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 7/3
DD-1 9 Green Mamba
DD-2 2,4,6,7,9

5 rader x 40kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
Vi inleder omgången med att låsa loppet på två ekipage. 8 Global Coldplay återfinns numera hos Per Nordström, men detta är en individ som visade upp hög kapacitet emellanåt för Johan Untersteiner. Men samtidigt har Global Coldplay ägnat sig en hel del åt galopp också. För sin nya tränare har Global Coldplay gått felfritt i två raka starter och det har resulterat i en andraplats och en seger. Senast vann man via en bra avslutning och med ytterligare ett felfritt lopp ikväll här han given i segerstriden på nytt.

Dubblar systemet med hemmahästen 6 More Than Strong som till kvällens start är anmäld barfota runt om för första gången vilket känns spännande. Han vann säkert mot enklare motstånd för tre starter sedan och efter det har banförhållanden inte varit de bästa i de två efterföljande starterna. Nu väntar fin bana och sommarbalans, kan gå undan tillslut.

Min Vinnare: 8 Global Coldplay
Spets efter 500:
Skrällen: 6 More Than Strong
Rankingen: A: 8,6 B 1,2,4,5 C 7,3

V64-2 1640m auto
10 Extreme A.F. kommer från en treårings säsong med fina framgångar. Det blev tillsut tre segrar på sina tio framträdanden och emellanåt var även motståndet mycket tufft. Bland annat var man ute i Breeders' Crown-lopp och i ett kval till kriteriet utan att göra bort sig mot eliten. Ikväll är motståndet enklare även om segrarna för Extreme A.F. kommit från ledningen ska man trots detta ha bra chanser att runda samtliga här i årsdebuten.

Men med tanke på att det är årsdebut för Extreme A.F. så plockar jag med 2 My Cherry Blossom som ikväll ska lättas i balansen och har ett bra utgångsläge. Frågetecken finns för formen men skulle han hitta till spets leder man sen loppet länge.

Nämner även 5 Utility Face som fortsatt är segerlös efter sina 23 startar. Men ikväll blir det barfota runt om för första gången och amerikansk vagn vilket känns spännande.

Min Vinnare: 10 Extreme A.F.
Spets efter 500: 2 My Cherry Blossom / 5 Utility Face
Skrällen: 6 Xanthis Fiction
Rankingen: A: 10 B 2,5,6,7,4,8,1 C 11,9,3

V64-3 2140m auto
6 Arachis P.R. har inlett karriären lovande, det har blivit två segrar och två andrapris efter sina fyra starter. Detta är en individ som är under utveckling och blir bättre hela tiden. Löser kusken Anton Knutsson startmomentet och ekipaget slipper vingel den första biten är jag spänd på att se vad Arachis P.R. kan uträtta i kvällens sällskap. Förstahäst.

9 Leandro Boko vann på bra sätt senast och kommer med form till kvällen start. Utgångsläget behöver inte heller vara fel med bricka nio bakom bilen. Leandro Boko kommer direkt kunna sitta bra på det i ett andraspår och skulle man sen få lifta med i en bra rygg under slutvarvet är detta en individ som går snabbt den sista biten. Dessutom anmält barfota runt om för första gången i livet, pass upp!

Skrällen är 11 Ekas Zalming som i nuläget endast är streckad på 8%. Ekas Zalming är en individ som besitter bra fart men som samtidigt har en del egenheter för sig vilket resulterat flertalet galopper. Senast gick dock Ekas Zalming felfritt och har han mognat ytterligare tills ikväll så ökar givetvis chansen också för felfritt lopp. Håkan E Johansson som sitter i vagnen lär vara offensiv från start för att undvika onödig problematik under slutvarvet och går det vägen för Ekas Zalming ikväll kommer hans fart bära honom långt. Given till endast 8%.

Min Vinnare: 6 Arachis P.R.
Spets efter 500:
Skrällen: 11 Ekas Zalming
Rankingen: A: 6,9,11 B 3,1,10,2,5,12 C 4,7,8

V64-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens enda spik, och det är inte favoriten 3 Bontoni Degato utan jag kommer istället koppla grepp på veiga spelare och spika 1 Wingait Leif. Andre Eklundhs fyraåring skötte sig bra i årsdebuten senast och till kvällens start kommer Wingait Leif vara ännu bättre. Dessutom ska man till kvällens start lättas i balansen vilket är spännande på förhand. Stefan Persson får chansen i vagnen vilket också känns spännande. Ikväll från bricka ett ska man ha bra chanser på att hålla upp ledningen, och väl i den positionen borde Stefan vara informerad om vad han har att åka me och därav inte släpper ledningen i ett andraskede. Väl i spets kommer sen Wingait Leif ha goda chanser att leda runt om. Till 19% är spelvärdet högt och jag spikar.

Motbud
3 Bontoni Degato fick utstå press mitt under loppet senast och kanske var det segern som rök då, men Bontoni Degato höll starkt hela vägen och fick nöja sig med andraplatsen tillslut. Inför senast hade dessutom Bontoni Degato varit struken inför den startar och bör gå framåt en hel del nu med lopp i kroppen. Men ikväll riskerar man att på göra en hel del jobb på egen hand vilket aldrig är enkelt. Men skulle han däremot komma till ledningen ökar också seger chanserna avsevärt. Given om man garderar loppet och främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 7 Triton som besitter bra kunnande i grunden och behövde loppet i kroppen senast. Han kommer vara vassare ikväll och detta är en individ som besitter en tunga avslutning som kommer räcka långt ikväll.

Min Vinnare: 1 Wingait Leif
Spets efter 500: 1 Wingait Leif
Skrällen: 7 Triton
Rankingen: A:1 B 3,7,8,9,2 C 5,6,4

V64-5 1640m auto
9 Green Mamba gör ikväll en spännande debut för Ulf Stenströmer efter att tidigare skördat framgångar hos Jasmine Ising. Från stallet rapporterar att Green Mamba tränar på bra där hemma och ska direkt vara redo för en bra prestation även om toppformen såklart inte sitter där ännu. Bakspår över kort distans är aldrig enkelt men från bricka nio kommer hon kunna sitta okej på det från start och detta är ett sto som även tål att göra en del själv ute i spåren om det skulle behövas. Utan strul ikväll blir hon svårslagen. Förstahäst.

10 Lass Revenue är van att möta tufft motstånd och i den senaste starten starten var Lass Revenue ute i en final av Bronsdivisionen. Utgångsläget missgynnar visserligen då detta är en häst som trivs i den främre träffen. Men att det ikväll är anmält barfota runt om är å andra sidan ett stort plus. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Nämner även 4 It’s Time som visade form i den senaste starten. Han är kvick iväg bakom bilen och är den troliga ledaren av loppet i kväll, väl i den positionen kommer Stefan Persson som sitter i vagnen kunna leda loppet länge. Till 9% är It’s Time en skräll som kan ramla undan över Mantorps korta upplopp.

Min Vinnare: 9 Green Mamba
Spets efter 500: 4 It’s Time
Skrällen: 4 It’s Time
Rankingen: A: 9 B 10,4,8,5,1 C 7,2,6,3

V64-6 2140m auto
2 Firebird Scoop kommer med två raka segrar på kontot till kvällens start, båda segrarna är tagna på bra sätt från ledningen. Firebird Scoop har ikväll på nytt fått ett passande utgångsläge och detta är en individ som trivs i spets, på nio försök i ledningen har det slutat med hela sju segrar. Räkna därför med att Anna Sedström som både tränar och kör Firebird Scoop kommer vara angelägen om att ladda iväg vad som går från start ikväll. Firebird Scoop gick med amerikansk vagn för första gången senast och det var en positiv effekt. Dessutom är det lättning i balansen ikväll, barfota bak är det anmält och det är en balans som fungerat väl tidigare. Lyckas man hålla upp innerspåret från start som man numera blivit nedstruken till är också segerchansen hög. Men jag tror Anna gärna bytt tillbaka till bricka två om hon fått välja. Innerspåret gör det hela aningen mer chansartat.

9 Scarybeary Lixarve gjorde det bra från rygg på ledaren i ett V75 lopp senast och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Utgångsläget är bra då man har rygg på startsnabba Firebird Scoop och skulle kunna vara den som får loppet här ikväll.

Nämner även 7 Oskar Run som senast hade en del otur under loppet men samtidigt svarade för en rejäl avslutning. Med formkurvan i stigande är detta en individ som fäller många över upploppet ikväll. Spår långt ut på vingen innebär viss vingelrisk men skulle det klaffa med positionerna och Oskar Run får spara speeden kommer han bli tuff att stå emot den sista biten.

Min Vinnare: 2 Firebird Scoop
Spets efter 500: 2 Firebird Scoop
Skrällen: 9 Scarybeary Lixarve
Rankingen: A: 2,9,7 B 4,6,3,8,10 C 5,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto