V64 Tips Skellefteå 19/7

Publicerad på 19 Jul 2022 - 10:02

DrTrav

DrTrav

19 Jul 2022 - 10:02

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Skellefteå. Noterbart är att på Skelleftetravet finns det ett spår med Open-Stretch att tillgå på upploppet. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik i omgången, 5 Emile Zola Sisu i den första avdelningen.

V64 Tips Skellefteå Tisdag 19/7
V64-1 5 Emile Zola Sisu
V64-2 1,4,9
V64-3 6,8,11
V64-4 3,5,6,9
V64-5 1,2,3,4,5,8
V64-6 1,5,6

648 rader x 1 = 648 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Romme Skellefteå Tisdag 19/7
DD1: 8 Firefoot
DD2: 1,5,6

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m auto
5 Emile Zola Sisu inledde sin karriär med att vinna sju av sina nio första starter i och på sitt CV är det en seger i en klass II-final på Solvalla som sticker ut. Numera har hästen blivit åtta år och tränas av Oscar Berglund. Efter ett längre skadeuppehåll har nu Emile Zola Sisu kunnat börja startat igång igen. Senast höll han klart bra mot tuffare motstånd än vad han ställs mot här. Med en normal prestation ska Emile Zola Sisu ha bra segerchans här och med en formkurva som pekar uppåt kommer jag att spika. Tränaren Oscar Berglund låter även han väldigt optimistisk på förhand.

Motbud
11 O.K.Nalan är tuffast emot och lever på sin styrka. Han är van att möta tufft motstånd och räds inte att göra jobbet på egen hand vilket lär behövas ikväll. Men att plocka ner Emile Zola Sisu från ledningen ser jag som en för tuff uppgift.

Min Vinnare: 5 Emile Zola Sisu
Spets efter 500: 5 Emile Zola Sisu
Skrällen:
Rankingen: A: 5 B 11,2,12,8,7 C 1,3,6,9,4

V64-2 1640m auto
1 Gone Fishing har endast vunnit en gång på sina 18 starter i karriären, men ät trots detta intressant ikväll. För även om segrarna uteblivit i stor utsträckning så har Gone Fishing stått för flera bra prestationer för sin tidigare tränare Robert Bergh. I den senaste starten gjorde hästen debut för Ulrica Håkansson och stod direkt för en positiv prestation. Gone Fishing har visat bra startsnabbhet tidigare och ska ses god chans att försvara innerspåret ikväll. Men oavsett om man lyckas med det eller inte är man garanterad ett bra lopp på Skellefteå där det finns tillgång till Open-Stretch den sista biten.

4 Joashi är kanske främsta motbudet ikväll. Men mycket kommer avgöras i starten, för Joashi är också kvick iväg den första biten och även om han inte räckte till senast på V75 så är motståndet betydligt lämpligare ikväll. Skulle han hitta till ledningen här blir han nog inte helt lätt att plocka ner tillslut.

Nämner även 9 C’Est Uncle Toni som besitter bra kunnande i grunden och har ett bra smygläge ikväll. Men det handlar i första hand om att hålla sig till rätt gångart och lyckas han med det kommer C’Est Uncle Toni vara långt framme ikväll.

Min Vinnare: 1 Gone Fishing
Spets efter 500: 1 Gone Fishing / 4 Joashi
Skrällen: 4 Joashi
Rankingen: A: 1 B 4,9,2,3,6,12,11 C 8,5,7

V64-3 2140m volt
11 Våler Nikolai har jag lyft fram ett par gånger här i tipsen men dessvärre har han riktigt fått det att lossna på slutet utan det har istället blivit en hel del galopper på kontot. Men felfri vet vi att kapaciteten är skyhög och han besitter fart som räcker långt för kvällens sammanhang. Skulle han stå för en liknande prestation som vid fjärdeplatsen i Unionskampen förra året kommer han vara ensam på banan ikväll.
Ikväll kör Magnus A Djuse för första gången vilket är spännande och även om det är givet att gardera så är Våler Nikolai mitt förstaval.

6 Bokli Rapp N.O. galopperade i segerstriden senast men kommer allt mer för varje start. Han vann sin debut för Björn Karlsson näst senast trots att han fick göra en hel del jobb på egen hand. På förhand är detta främsta segerbudet bakom Våler Nikolai.

Nämner även 8 Järvsöodin är van tufft motstånd och har på så sätt införskaffat sig en hel del hårdhet för att kunna blanda sig i lopp som dessa. Då konkurrensen är skiktad i loppet skulle Järvsöodin kunna lifta med i ryggar och bli serverade ett passande lopp ikväll.

Min Vinnare: 11 Våler Nikolai
Spets efter 500:
Skrällen: 8 Järvsöodin
Rankingen: A: 11,6 B 8,7,1,9,10,3 C 5,4,2

V64-4 1640m auto
5 Echelon är en häst som besitter bra kapacitet och som visade upp ett bra formbesked senast. Då var man inblandad i en tuff körning inledningsvis men höll trots detta farten klart vettigt hela vägen in i mål. Ikväll ser uppgiften bra ut på förhand, han har ett bra utgångsläge och han har tidigare besegrat värre konkurrenter än vad han ställs emot ikväll.

Vill även lyfta fram 6 Nikita Sunrise som ser ut att hittat toppformen igen. I den senaste startern avsutade hon myckett bra som tvåa bakom Fabulous Pellini i ett försök till Diamanstoet. Det är anmält amerikansk vagn och vi vet att detta är ett sto som kan flytta på sig den sista biten om hon skulle få ett passande lopp. Given på min kupong.

Skrällen är 9 Ava som besitter bra speed och som ikväll har ett spännande smygläge. Får hon spara speeden in i det sista så kommer hon passera många över upploppet ikväll. Endast 9%.

Min Vinnare: 5 Echelon
Spets efter 500: 3 Grevin Sisu
Skrällen: 9 Ava
Rankingen: A: 5,6 B 9,3,7,8,10 C 2,1,4

V64-5 1640m auto
​​8 Firefoot är en häst som gjort sig gällande på V75 en hel del på slutet. Senast testade man att rycka skorna runt om senast i klass II-finalen men det slutade med galopp. Nu återgår man till normal balans igen vilket också ökar möjligheterna för felfri avgång. Utgångsläget är inte det bästa men kapacitet finns helt klart för att vinna och kommer han bara vettigt på det från start så behöver de andra vara bra för att hålla Firefoot bakom sig tillslut.

2 Rally Ida är en annan individ som inte är helt att lita på men som besitter kapacitet som räcker långt i sammanhanget. Rally Ida lever på sin speed och nu med ett lopp i kroppen efter tio månaders tävlingsfrånvaro lär formkurvan peka uppåt nu. Ska räknas felfri.

1 Swawn Leejs gjorde det bra senast i ett klass-l försök. Han kan öppna bra och är garanterad ett bra lopp ikväll. Den korta distansen ses även som ett plus och i min bok är han given på kupongen.

Min Vinnare: ​​8 Firefoot
Spets efter 500: ​​8 Firefoot
Skrällen:
Rankingen: A: 8 B 2,1,3,5,4,10 C 9,11,6,7,12

V64-6 1640m auto
1 Rome Pays Off är min ide i loppet. Ham har inte riktigt fått det att lossna som man förväntat sig his Daniel Wäjersten. Men kapacitet finns det gott om i hästen. Han var bland annat tvåa i både Kungapokalen och i Sprintermästaren under 2021. Nu går han ut mot lite enklare motstånd och har fått ett bra utgångsläge. Han kan öppna kvickt från start och är min troliga ledare av loppet. Väl i spets är han sen hästen att slå. Till låg procent är spelvärdet högt och han blir min förstahäst.

5 Dwayne Zet var inte helt kurant när han ställdes mot eliten i Jämtlands Stora Pris för två starter sedan. Senast var man ute på Solvalla och stod för ett rejält slutvarv. Nu med det loppet i kroppen ska formen vara bättre. Dwayne Zet tål att göra en del på egen hand och ska räknas tidigt här ikväll.

Nämner även 6 Swagger som är på väg mot formen nu igen. Han kommer med en färsk seger i bagaget, då vann han enkelt via 14,6 sista 700m. Även Swagger kan öppna bra och skulle kunna få ett passande lopp här. Både i ledningen men kanske mest troligt i rygg på ledaren och med tanke på Open-Stretch så ska han inte nonchaleras.

Min Vinnare: ​​1 Rome Pays Off
Spets efter 500: ​​1 Rome Pays Off
Skrällen:
Rankingen: A: 1,5,6 B 3,2,7 C 8,4

Lycka till
DrTravKommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto