V64 Tips Solvalla 22/6

Publicerad på 22 Jun 2021 - 07:51

DrTrav

DrTrav

22 Jun 2021 - 07:51

V64 på tisdag utspelar sig på Solvalla och jag spelar med två spikar i omgången. Jag spikar 7 Diana Zet i V64-1 samt 1 Zeolit i V64-4.

V64 Solvalla Tisdag 22/6
V64-1 7 Diana Zet
V64-2 3.4.7
V64-3 2.3.6.8.9.10
V64-4 1 Zeolit
V64-5 2.4.5.6.9
V64-6 1.2.3.4.7.10.11.12

720 rader x 1kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Solvalla Tisdag 22/6
DD-1 4.9.6
DD-2 3.11.12

9 rader x 30 kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
7 Diana Zet var ute på V75 senast och tävlade mot bland annat Disco Volante och Gareth Boko i Prins Daniels lopp. Hon gjorde bort sig med en galopp direkt från start då, men hon är normalt sett inte osäker och det var faktiskt karriärens första galopp. Vi får se det som ett olycksfall i arbetet och hon går ner rejält i klass och möter endast ston nu. Hon har fått det sämsta utgångsläget, vilket möjligtvis öppnar upp loppet en aning men fältet är litet och att det skulle bli strul under vägen känns ändå långsökt. Diana Zet har vunnit över hälften av sina lopp så här långt under karriären och hon vann samtiliga storlopp hon ställde upp i under fjolåret ( Drottnings Silvias Pokal, Stochampionatet, Derbystoet). Det finns en intressant motståndare i Gocciadoro-tränade 2 Allegra Gifont men jag tror ändå att Örjan Kihlström har en bättre häst, och löser den här uppgiften.

Motbud
2 Allegra Gifont känns helt klart som det främsta motbudet i loppet. Det är en talangfull femåring som nu har gjort tre lopp på svensk mark. I debuten hängde hon med bra som tvåa bakom en för dagen mycket bra Short In Cash och hon följde upp det med en övertygande seger i ett ett enklare sällskap. Senast var hon ute i Lady Snärts lopp under elitloppshelgen men från ett svårt utgångsläge så galopperade hon bort sina chanser den dagen. Hon kan öppna fort från start och skulle hon ta sig förbi 1 Dixie Brick utan att det kostar för mycket så kommer hon att strida hela vägen in i mål.

1 Dixie Brick är bra när hon tävlar på topp och kommer att få en bra resa från det här utgångsläget. Hon kan öppna fort från start och även om det är mest troligt att hon väljer ett lopp i ryggar så är det inte otänkbart att Jorma Kontio försöker ta emot Allegra Gifont från start. Det är täta starter nu, och hon var ute så sent som 16/6. Den starten är bara att glömma eftersom hon tappade en hel del från start men intrycket vid andraplatsen för tre starter sedan var klart bra och näst senast var hon ute mot tuffast möjliga motstånd i Lady Snärts lopp.

Min Vinnare: 7 Diana Zet
Spets efter 500m: 1 Dixie Brick/3 Allegra Gifont
Skrällen: 1 Diana Zet
Rankingen: A: 7 B :3.1 C: 4.6.3.5

V64-2 2140m Volt
7 Majestic Up är numera i regi Björn Röcklinger och det inledde lovande med två raka segrar i den nya regin. Senast föll han tillbaka i gamla synder och galopperade för tredje gången i karriärens sjätte start. Han är ingen raket ut från start men det känns ändå som goda möjligheter att hitta till ledningen från sitt springspår och om han sköter sig är det således en bra chans.

4 Longines tror jag är en bättre häst är Majestic Up, även om han har agerat ojämnt.
Han har vunnit två lopp i karriären än så länge och sprungit bra tider för sammanhanget och om han tävlar på topp så är han bra nog att vinna den tunga vägen. Nu är det voltstart och han har än så länge ingen smickrande statistik med den start-metoden och har galopperat tre gånger på fyra försök. Spår fyra i volten gör det inte mer hoppfullt för en felfri avgång och det är stor galopprisk.
Jag finner det högst troligt att någon av ovan nämnda hästar vinner loppet om de håller sig i trav, men jag litar inte på någon av dom fullt ut och plockar med en kantboll på systemet.

3 Grennhill’s Rocco har inte lyckats vinna något lopp än så länge i sin karriär men han har sett förbättrad ut vid två raka starter och utvecklingskurvan pekar åt rätt håll. Näst senast kunde han spurta in till en andraplats bakom talangfulla M.T On Target och senast blev han fast invändigt med gott om krafter sparade över mål. Nu verkar Peter G Norman dra extra växlar på Raja Mirchi-avkomman och han ska testas barfota runt om för första gången i karriären. Skulle det falla väl ut så kan han vara många meter bättre nu, och skulle dessutom någon av de betrodda göra bort sig med galopp så ökar chanserna ytterligare, och skrällen kan vara ett faktum.

Min Vinnare: 7 Majestic Up
Spets efter 500: 7 Majestic Up
Skrällen: 3 Greenhill’s Rocco
Rankingen A: 7.4 B:3.5.2.1.9.11 C: 6.12.8

V64-3 2140m Auto
8 Double O.Seven har inlett karriären med två vinster och två tredjeplatser och har visat att han besitter fina fartresurser. Han har fått ett besvärlig läge bakom bilen nu men han kan öppna väldigt snabbt från start och trots ett spår längst ut på vingen så är jag inte helt främmande för att han kan hitta till ledningen. Det finns några startsnabba invändigt men som jag läser loppet tror jag att de är villiga att överlåta ledningen till Björn Goop och från ledningen måste det vara en bra chans till ytterligare en seger i raden, men skulle det bli svar invändigt blir han mer sårbar.

3 Habrik Am är toppstammad häst efter Bold Eagle och Tamla Celeber som kostade hela 1,6 miljoner när han inhandlades på aktion och med tanke på det höga priset är man knappast nöjda med vad hästen har presterat än så länge i sin karriär. Det känns som att det borde finnas en hel del att hämta ur den här hästen när poletten trillar ner och bortsett från senast när han gjorde bort sig med en galopp så har det varit ett fall framåt i starterna innan dess. Häst mot häst är han nog inte mycket sämre än någon annan i det här loppet.

2 Global Billboard kan öppna fort från början och det är ingen omöjlighet att Magnus Jakobsson vill testa i ledningen om man når dit. Mitt huvudscenario är dock att han är beredd att släppa till Double O’Seven och få en bra rygg under loppet. Spåret är hur som helst bra och om han har
aktionen med sig, kan det vara en tidig utmanare.

9 Cavatappi har blandat och gett i sina prestationer men han har visat att det finns fart för att vinna denna här typen av lopp. Skulle det bli lika tempo där framme så har han visat att han har en stark slutruna att bjuda på.

10 Bridge Commander var bra som tvåa i årsdebuten och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han har haft en historik av galopper tidigare och från det här läget har han inte råd med allt för mycket strul.

6 Teeton Aboveall känns inte helt avsågad även om det är tufft motstånd nu. Formen verkar vara på topp för dagen och han satt fast med till synes gott om krafter kvar över mål senast och starten innan dess tog han en överraskande seger efter att ha fått en perfekt resa.

Min Vinnare: 8 Double O.Seven
Spets efter 500m: 2 Global Billboard / 8 Double O.Seven
Skrällen: 3 Habrik Am
Rankingen: A:8.3.2 B:9.10.6 C: 4.1.7.5

V64-4 2140m Auto
Här kommer min andra spik i omgången och jag väljer att spika 1 Zeolit.
Han drabbades av feber inför den tänkta V75-starten senast och tvingades till en strykning och det kan såklart oroa lite. Jag grundar min spik i startmomentet då jag tror att Jari Åkerfeldt lyckas med att försvara sitt innerspår från start och sitter i ledningen omgående. Även om 3 Ajlexes Leif lyckas med att sig förbi initialt, borde Zeolit kunna hitta ut och få överta ledningen om Jari Åkerfeldt är vaken i sulkyn. Zeolit har tävlat i betydligt hårdare konkurrens än vad han ställs mot nu och från ledningen har jag svårt att se hur hästen ska förlora vid sunda vätskor. Skulle han missa ledningen från sitt innerspår, blir han såklart mer sårbar men om det bara löser sig under vägen borde det vara en bra chans oavsett.

Motbud
10 Zenone Bar tycker jag är en fin häst och han var bra vid segern för två starter sedan. Senast var han ute i ett alldeles för tufft sällskap, men gjorde det klart godkänt och formen tror jag inte det är något fel på. Läget blev dock besvärligt och det krävs att det blir ett hårt tempo där framme för att han ska komma in i matchen, och med Zeolit i ledningen har jag svårt att se vem som ska sätta upp tempot utvändigt.

4 Commander Victory är inte så tokig, även om han inte vinner lopp allt för ofta. Intrycket vid segern för två starter sedan när han tävlade med barfotabalans var fint och gör han om den prestationen är det en tidig utmanare från ett bra utgångsläge.

Min Vinnare: 1 Zeolit
Spets efter 500m: 1 Zeolit
Skrällen: 10 Zenone Bar
Rankingen A:1 B: 10.4.2.6 C: 8.9.3.5.7

V65-5 2140m Volt
4 Hindenburgh Am var ute i tufft lopp senast när han ställdes mot bland annat Balboa Lux, Benedtto O.P och Perpetuate som alla har gjort imponerande insatser under året. Det blev en galopp med 600 meter till mål och känslan är att han galopperade bort en framskjuten placering och att formen är på sin plats visade han vid segern näst senast. Han är inte helt att lita på och kan inte öppna speciellt fort från start och spår fyra i volten känns inte optimalt. Jag tror att Hindenburgh Am har högst kapacitet i fältet, och lyckas bara Svedberg komma iväg på ett bra sätt från start så är det här ett motstånd han har bra chans att besegra.

9 Victorious Wine mötte för bra hästar på V75 senast men har visat form innan dess vid två raka segrar. Det var längesen han startade med voltstart nu men han hanterade det på ett bra sätt i början av karriären och det borde inte vara några problem. Han har tagit merparten av sina segrar över kort distans och medeldistans är kanske inget plus men om han kan smyga med i ryggar och spara på sin speed så kan han mycket väl spurta ner det här motståndet över upploppet.

6 Aloha Chip är bättre än raden och söker lite efter formen för dagen. Läget är perfekt nu med ett springspår och det ser ut att vara en bra chans att hitta till ledningen och väl där kan Rikard Skoglund lägga upp taktiken om han vill köra i ledningen eller släppa över till någon mer betrodd.
Han var fin vid två raka segrar i vintras och om han löper upp till sitt kunnande borde det här vara hästar han står sig väl emot.

2 Mojo Express har visat fina fartresurser men vinner inte lopp allt för ofta. Till den här starten återgår man till barfota runt om och bike igen och han förstärks dessutom av Örjan Kihlström. Från ett bra utgångsläge borde han vara med långt fram nu.

Jag betalar även för 5 Timorol som är något svårbedömd inför den här starten. Han vann på ett överlägset sätt i årsdebuten efter ett snabbt slutvarv men har varit struken efter det och var inte alls lika fin i ett lopp i Finland därefter. Är han lika fin som i årsdebuten så borde han vara med och göra upp om segern.

Min Vinnare: 4 Hindenburgh Am
Spets efter 500m: 6 Aloha Chip/2 Mojo Express
Skrällen: 6 Aloha Chip
Rankingen A:4.9.6 B:2.5.3.7.1 C:11.8.12.10

V64-6 1640m Auto
7 Istanbul Boko besitter en hög kapacitet och vann sex lopp 2019 men har stött problem därefter. Han var ifrån tävlandet i nästan ett och ett halvt år och har gjort comeback under våren. Han inledde återkomsten med två raka galopper men har gått bra efter galopperna och senast var han godkänd efter en tuff resa i ett lopp som Upstate Face vann. Nu får Örjan Kihlström chansen bakom hästen för första gången och det är ingen tvekan om att han är väldigt kapabel i grund och botten. Jag kan dock inte lita på hästen och det kan bli vingel från det här läget och jag förespråkar bred gardering och rankar ner honom på mitt system.

3 Unico Broline öppnar fort från start och gör det bra mer eller mindre start för dagen och radar upp topplaceringar utan att få vinna lopp. Hästen har aldrig känts bättre tycker man från stallet och även om han möter tuffa hästar är det ingen omöjlighet att det kan räcka hela vägen över den korta distansen, om man sitter i ledningen.

Detsamma gäller 1 Maximus M.M som säkert kommer göra ett allvarligt försök att försvara ledningen från start. Han gör sina bästa lopp i ledningen och även om det är ett litet frågetecken för formen nu, så blir jag inte förvånad om han är med där framme och slåss om segern.

11 Alpago W.F är bättre än de flesta hästarna med ett framspår men det är alltid svårt att vinna från ett bakspår över kort distans.Kommer han igenom vettigt från sitt bakspår är det en allvarlig utmanare till segern. Det finns bra ryggar att följa i starten och han får mitt tips i ett väldigt öppet lopp.

12 Cruise tror jag blir lite bortglömd nu och han har väl inte visat sig från sin bästa sida på ett tag. Vi får dock inte glömma att han har mött tuffa hästar under sin karriär och slagit bättre hästar än så här. Läget är såklart inte bra men om det klaffar med positioner så kan han flytta på sig riktigt fort över ett upplopp.

10 Apocalypto har högt kunnande men jag tror det är fel förutsättningar nu med bakspår över kort distans. Ändå given på kupongen.

Jag betalar även för 2 Ara samt 4 Armangnac och jobbar in en skräll i den avslutande avdelningen.

Min Vinnare: 3 Unico Broline
Spets efter 500m: 1 Maximus M.M / 3 Unico Broline
Skrällen: 12 Cruise
Rankingen A: 11.12.3 B:7.10.12.1.2.4 C: 6.9.5.8

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto