V64 Tips Umåker & Bollnäs 12/11

Publicerad på 12 Nov 2021 - 15:08

DrTrav

DrTrav

12 Nov 2021 - 15:08

V64-Express väntar ikväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min.
Omgången delas mellan Umåker och Bollnäs och min lösning finner ni nedan.
Jag spelar med en spik, 10 Oryx Håleryd i den avslutande och sjätte avdelningen.

V64-tips Umåker & Bollnäs Fredag 12/11
v64-1 3,4,5,6
v64-2 7,8
v64-3 1,3,10
v64-4 1,2,3,6,9
v64-5 2,3,6,8,10
v64-6 10 Oryx Håleryd
600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)
DD-tips Umåker & Bollnäs Fredag 12/11
DD-1 2,3,6,8,10
DD-2 10 Oryx Håleryd
5 rader x 40kr = 200kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
V64-1 1640m auto
3 Madame af Djupmyra debuterade för Tomas Pettersson i den senaste starten och det blev seger direkt mot enklare motstånd. Nu med det loppet i kroppen förväntar jag mig en än bättre prestation ikväll. Hon kan öppna bra från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i spets ska det vara goda chanser på att Madame af Djupmyra tar andra raka.

4 Victorious Wine gör ikväll comeback efter ett långt uppehåll här, vilket gör formen svårbedömd. Men detta är femåring som besitter bra grundkapacitet och har bara Fredrik Linder försatt sin travare i fin författning så ser förutsättningarna spännande ut ikväll. Han kan öppna bra han trivs över distansen.

Nämner även 5 Bältra Selene som kanske inte vinner så ofta men nu verkar formen vara på topp. Det har blivit två segrar på den fyra senaste starterna och båda gångerna har det varit över kort distans.
6 Zerozerosette är anmäld barfota runt om för andra gången i livet och första gången man testade den aktuella balansen så slutade det med seger. Dessutom är blir det amerikansk vagn vilket är spännande. Pass upp vid gardering.
Min Vinnare: 3 Madame af Djupmyra
Spets efter 500m: 3 Madame af Djupmyra
Skrällen: 5 Bältra Selene
Ranking: A 3 B 4,5,6,9,10,2,1 C 8,12,7,11
V64-2 2140m volt
7 Bäcklös Faron är en spännande fyraåring. För tre starter satte han nytt världsrekord som treåring när han vann via 23,5 över 1680m. I den senaste starten var det comeback efter ett skadeuppehåll och man fick då se sig besegrad av 8 Langlands Hövding. Men nu med loppet i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del för Bäcklös Faron. När det är runt 25% så tycker jag detta är förstahästen då spelvärdet är intressant. Men jag kommer inte lämna honom ensam på kupongen.

8 Langlands Hövding imponerade för tre starter sedan när man blev tvåa i norska Derbyt, då fick man ett fint lopp i rygg på vinnande Tangen Bork. Efter det har fyraåringen tagit två raka segrar. Senast vann man ett sprinterlopp från ledningen och Langlands Hövding är allround. Ikväll är det första gången Ulf Ohlsson ska köra Langlands Hövding vilket är spännande. Given i segerstriden på nytt.

Nämner även skrällen 9 Soldhöjdens Drake som gjorde det bra efter en resa utvändigt om Langlands Hövding i den senaste starten. Kan man få ett bättre lopp ikväll kan man vara den som profiterar på om de två ovan kör för mycket emot varandra.
Min Vinnare: 7 Bäcklös Faron
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Soldhöjdens Drake
Ranking: A 7,8 B 9,5,4,6 C 2,1,3
V64-3 2640m volt
3 Alfred R.G. är individ med bra grundkapacitet för klassen, men han får inte alltid travet att flyta fullt ut. Han borde haft mer pengar på kontot än vad han stoltserar med i nuläget men i den senaste starten visade han form genom att trava 28,2 sista 1800 efter galopp. Sköter sig bara Alfred R.G. ikväll kommer han bli svår att plocka in för hästarna på tillägg och ska således ses med bra segerchans ikväll.

Skrällen är 1 Björkevarg som nu har gjort två starter på svensk mark efter han kommit till träning hos Jenny Thygesen. Fartmässigt håller han bra för klassen och ska från ett bra utgångsläge inte nonchaleras. För två starter sedan stod man för en mersmakande insats och gör man om den prestation räcker man långt om det löser sig med positionerna ikväll.

Nämner även 10 Rönningsgutten som kommer med två raka segrar på kontot till kvällens start. I den senaste starten visade man upp bra inställning när man krigade hela vägen och slog av ledaren på mållinjen. Kvällens distans ska ses som ett plus och Rönningsgutten kommer fälla många under slutvarvet.

Min Vinnare: 3 Alfred R.G.
Spets efter 500m: 1 Björkevarg
Skrällen: 1 Björkevarg
Ranking: A 3,1,10 B 15,11,5,2,13,12,8 C 6,4,14,7,9
V64-4 2140m volt
1 Tangen Frikk och 9 Tekno Jerven möttes så sent som i fredags och den gången gick Tangen Frikk segrande ur striden. Man startar med liknande tillägg ikväll, men skillnaden är nu att loppet är 500m kortare. Tangen Frikk stod för ett tidigt offensivt avancemang senast och kördes via positionen utvändigt om ledaren fram till spets med 800m kvar och höll sen den positionen hela vägen. Ikväll kan man troligtvis sitta i ledningen direkt och slipper således göra massa grovjobb för att hitta positionen och med tanke på att loppet dessutom är kortare nu så är Tangen Frikk min klara förstahäst här.

9 Tekno Jerve stod även han för en bra prestation senast och visade att formen är bra. Alf Jonssons femåring kommer ha ett tung slutvarv ikväll och utan strul längs vägen kommer han kunna ge Tangen Frikk en match.

Nämner även 3 Grisleprinsen G.L. som har besegrat Tangen Frikk tidigare och visade form näst senast när han gick ett rejält slutvarv från utvändigt om ledaren. Besegrade då Tekno Jerven men fick se sig slagen av B.W.Rune. Ska inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Min Vinnare: 1 Tangen Frikk
Spets efter 500m: 1 Tangen Frikk
Skrällen: 3 Grisleprinsen G.L.
Ranking: A 1,9,3 B 2,6,8,7,12,13 C 10,5,11,4

V64-5 2640m auto
2 Jano di Quattro är en individ med bra kapacitet som kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Men Jano di Quattro visar också upp en del osäkerhet emellanåt och hade innan senaste segern tre raka galopper på kontot. Utgångsläget ikväll är bra och håller han sig bara till rätt gångart ska också segerchansen vara god. Men Jano di Quattro är ingen man litar på och det är givet att gardera.

Framhåller 3 Conrad Launcher som kommer med toppform till kvällens start. I den senaste starten var man ute i ett tufft lopp och han fick göra jobbet utvändigt om ledaren, men höll klart bra till andraplatsen den gången. Nu är utgångsläget perfekt och till kvällens start är det anmält amerikansk vagn vilket är spännande.

8 Hemisphere är en häst som är van att tampas mot tufft motstånd och har kapacitet för att vinna ikväll. Men utgångsläget är inte det bästa och sätter såklart ner chanserna en aning. Men Hemisphere besitter an vass avslutning som kommer fälla många ikväll utan strul längs vägen.

6 Donatello Wibb är lite svår att räkna på nu när det är årsdebut. Men det är även debut i ny regi och jag räknar med att nya tränaren Fredrik Wallin vill visa upp sin travare i fin författning. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången.

Min Vinnare: 2 Jano di Quattro
Spets efter 500m: 2 Jano di Quattro
Skrällen: 3 Conrad Launcher
Ranking: A 2,3,8 B 6,10,4,7 C 5,9,1

V64-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 10 Oryx Håleryd. Här är jag inne på att l Robert Dunders treåring ställs emot lämpligt motstånd och har en angenäm uppgift framför sig. Hann vann senast mycket enkelt och håller bra form för dagen. Man har en av landets bästa kuskar i vagnen i form av Ulf Ohlsson. Trots bricka tio kommer man kunna sitta bra på det direkt i ett andraspår och har även rygg på en startsnabb konkurrent. För mig är detta en given spik att luta sig emot trots hög spelprocent.
Motbud
kommer med en färsk seger i bagaget, då var det det spets och slut som gällde och med ett bra utgångsläge är nog siktet inställd på en repris här för kusken Erica Guldhag. Senast var första gången hästen tävlade med norskt huvudlag och enligt kusken var det gott om krafter kvar i mål. Väl i ledningen kommer han leda länge på nytt.

Nämner även 14 Ultimate Brodde som visserligen har galopperat i båda starterna för Robert Dunder, men kapacitet finns i hästen och ikväll är man kuskförstärkt av Mats E Djuse för första gången samt att det kan eventuellt bli norskt huvudlag ikväll. Ska inte nonchaleras vid gardering.
Min Vinnare: 10 Oryx Håleryd
Spets efter 500m: 2 Flybywire
Skrällen: 14 Ultimate Brodde
Ranking: A 10 B 2,14,13,3,4,11 C 12,1,15,6,5
Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto