V64 Tips Umeå 29/4

Publicerad på 29 Apr 2021 - 10:58

DrTrav

DrTrav

29 Apr 2021 - 10:58

V64 på torsdag hämtar vi från Umeå och visst ser det ut som att det kan bli en favoritbetonad omgång på förhand. Jag väljer att spela med tre spikar i omgången för att kunna strecka på rejält i övriga lopp som känns något mer svårlösta.

Jag spikar 1 Leave Your Sox On i V64-1, 2 Airborne i V64-3 samt 3 Selmer I.H i V64-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Umåker Torsdag 29/4
V64-1 1 Leave Your Sox On
V64-2 1.2.3.4.5.6.7.8.11.12
V64-3 2 Airborne
V64-4 1.2.4.6.7.8.9.10.11.12
V64-5 3 Selmer I.H
V64-6 1.3.4.6.8.9.10

700 rader x 1 kr = 700kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Umåker 29/4
DD-1 3 Selmer I.H
DD-2 1.8.9

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Auto
Vi inleder omgången med ett lopp där jag tycker att två-tre ekipage höjer sig lite över övriga och jag tror att spetsstriden blir direkt avgörande för loppets utgång.

1 Leave Your Sox On är väl ingen raket ut från start men det känns som att han kan öppna medelsnabbt och lyckas han bara hålla ut 2 B.W.T Devil från start borde vägen ligga öppen för seger. Senast var han ute på V75 men räckte inte riktigt till den gången och det var stumma ben till slut. Nu går han ner rejält i klass igen och i Norrlandsloppen brukar han hävda sig väl och om det inte blir något strul från sitt innerspår är det en bra chans till seger. Jag tror att Mika Forss lyckas hålla ut de utvändiga hästarna från start men skulle han misslyckas med att spetsa från början blir han såklart mer sårbar. Hittar han bara ut från sitt innerspår borde det dock vara en bra chans att vinna oavsett. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
4 Just Celebration är under utveckling och håller bra form för dagen och har varit bra vid tre raka pallplaceringar. Senast ryckte man skorna för första gången i karriären vilket såg ut att ge en extra kick och han var nära att hinna dit till segern efter en snabb avslutning bakom Everest Sisu. Han har vunnit över distansen tidigare och går bra över alla distanser men den korta distansen känns ändå som en liten nackdel. Han kan inte heller vara med i någon spetskörning från början och risken är överhängande för att han kommer att få göra jobbet utvändigt ledaren men skulle han få en bra resa i andra spår samtidigt som det blir lite körning mellan 1 och 2 kommer spurten att bli farlig även denna gång.

2 B.W.T Devil kan öppna och skulle han lyckas med att ta en längd på 1 Leave You Sox On kommer man med all sannolikhet att försöka leda det här loppet från start till mål. Hästen har startat över distansen vid två tillfällen tidigare och båda har slutat med seger och från ledningen borde han växa ytterligare. Intressant utmanare om han når spets.

Min Vinnare: 1 Leave Your Sox On
Spets efter 500m: 1 Leave Your Sox On/ 2 B.W.T Devil
Skrällen: 2 B.W.T Devil
Rankingen A: 1 B: 4.2.8.3.12.11 C: 9.6.5.10

V64-2 2140m Volt
2 Kissinger Boko är talangfull och hade han haft ett par lopp i kroppen hade det här varit en vettig uppgift att leda från start till mål. Han har bara fått ett banjobb i kroppen men träningsrapporterna är ändå goda och man säger att han har lagt på sig mycket muskler över vintern och ska vara redo för en bra insats direkt. Bra chans men ändå svårbedömt i en årsdebut.

8 Diones Smaragd blir bättre för varje start och var positiv senast när hon inkasserade årets första seger och hon borde komma i väg bra i volten och hitta en vettig position omgående och med två lopp i kroppen är hon säkerligen ännu bättre till denna start och är en tidig utmanare.

12 Västerbo Cobber har tjänat klart mest pengar i loppet och har fått ett besvärligt läge med 40 meter tillägg därefter. Han var dock heroisk senast som trea efter ett tufft lopp och han är härdad i tuffare gäng. Det kan såklart bli långt fram nu men är han lika bra som senast tror jag han är med där framme.

6 Rally Ida har V75-meriter och brukar alltid vara med och slåss om de främre placeringarna och även om det alltid är svårbedömt med årsdebut så brukar tränaren ha hästarna väl förberedda och hon räknas tidigt
på kapacitet.

Jag tar alla hästar utom två på min kupong och hoppas på skräll i ett lurigt lopp över tre volter.

Min Vinnare: 2 Kissinger Boko
Spets efter 500m: 2 Kissinger Boko/5 Smash Into You
Skrällen: 12 Västerbo Cobber
Rankingen A: 2.8.12.6 B: 7.5.3.4.1.11 C: 9.10

V64-3 2140m Auto
2 Airborne tävlar mot sig själv och om han sköter sig är det en straffspark utan målvakt den här gången. Han gör sin tredje start på svensk mark och det är väl inte många som har missat hans två första starter och det är ingen vågad gissning att Airborne kommer att bli stor favorit här. För två starter sedan var han ute mot tuffa hästar och efter en inledande startgalopp var han heroisk som tvåa bakom Hilltop Hawk. Senast var han mycket betrodd av spelarna i ett något enklare gäng och jag valde att försöka gardera den gången med den korta startgaloppen i bakhuvudet. Även denna gång gjorde han bort sig med galopp omgående men när han väl ställde sig i trav igen bjöd han på en makalös prestation och vann till slut med 7 längder efter att ha rundat hela fältet. Visst finns det en galopprisk där såklart men Djuse känner hästen ännu bättre nu och med tanke på den senaste insatsen kan han ta det lite lugnare från start för att hålla hästen i trav, och när han sedan kör framåt lär knappast någon bråka om ledningen. För dom som jagar dom stora pengarna finns såklart värde i att gardera men jag väljer att spika mot ett överkomligt motstånd.

Motbud
Det vimlar inte av motbud men om favoriten sviker är 5 Cristal Medallion en mycket bra häst för klassen som bortsett från senast, när det blev galopp har levererat på en bra nivå i år med idel pallplaceringar.

4 Bag in Box är snabb från start och borde ha en vettig chans att hitta ledarryggen och få en bra resa i ryggen på favoriten. Passande smygläge och skulle favoriten dumma sig under vägen är hon med där framme på fotot.

10 Bourne Dominion är kapacitetsmässigt det värsta motbudet men han sliter med aktionen till och från och är ojämn i sina prestationer. Om han fungerar för dagen är han med långt fram.

9 Klammer var fin vid segern från ledningen senast. Andra förutsättningar den här gången men om han är lika fin som då är en plats inom räckhåll.

Min Vinnare: 2 Airbourne
Spets efter 500m: 2 Airbourne
Skrällen: 10 Bourne Dominion
Rankingen A: 2 B: 10.5.4.9.6.7.3 C: 1.8.11

V64-4 2140m Auto
Ett öppet kallblodslopp och när jag väljer att spela med tre spikar i omgången kan jag kosta på mig att strecka samtliga hästar.

Tyvärr har det inkommit två strykningar i loppet vilket gynnar den troliga favoriten som nu har en klart rimligare chans att hitta ledningen omgående och från den positionen blir 8. B.W Sessa svårslagen. Hon har bra statistik på Umåker där hon verkar trivas och kapacitetsmässigt tror jag det är loppets bästa häst. Hon har dock visat osäkra tendenser i karriären tidigare även om hon har gått felfritt vid sina fem senaste sulkylopp är det absolut ingen självklarhet att hon når ledningen med en startsnabb konkurrent invändigt.

4 Bara Blixten har spår invändigt om favoriten och borde trots allt vara den knappa spetsfavoriten, och för loppets skull hoppas jag att man testar i ledningen den här gången. För tre starten sedan vann han från ledningen men starten därefter valde man att släppa ledningen och hamnade till slut tredje invändigt men han avslutade vasst när luckan kom. Senast var han dessutom riktigt bra som tvåa efter en snabb avslutning och det känns som att formen är i zenit. Främsta utmanaren.

12 Ravn Kiro är orutinerad för sammanhanget men han har visat stor talang och är en häst under utveckling och han har varit på pallen vid tio av tolv starter i karriären och har fått besöka vinnarcirkeln vid fem tillfällen. Det är såklart mycket begärt att en fyraåring ska vinna från det här läget mot äldre konkurrenter men med lite tempo på loppet tror jag han är bra nog att matcha dessa hästar.

7 Laxfaks vet vi alla historien bakom med en otroligt lovande start på karriären när han inledde karriären med nio raka segrar men där efter fick han skadebekymmer som satte stopp för en lovande karriär och han var helt borta från tävlingsbanan i hela fyra år. Nu har han hunnit bli 13 år och gör ett gott dagsverke ofta men har än så länge inte fått vinna lopp sedan sin återkomst även om det har varit nära vid ett par tillfällen. Snart borde segern komma och han är tidig på min kupong.

9 Ros Jon var klart förbättrad senast vid segern senast i ny regi och har visat fart för sammanhanget. Kan vinna igen i öppet lopp.

Jag tar som sagt samtliga hästar på min kupong i ett lurigt kallblodslopp.

Min Vinnare: 8 B.W Sessa
Spets efter 500m: 4 Bara Blixten/8 B.W Sessa
Skrällen: 12 Ravn Kiro
Rankingen A: 8.4.12 B:7.9.11.1.6 C: 10.2

V64-5 2140m Auto
3 Selmer I.H var ute i ett tuffare gäng senast med dagens spolierades när han galopperade och tappade massor av meter från start. Han såg sedan fin ut bakom hästar och formen lär det knappast vara något fel på. Starten innan dess gjorde han en toppinsats när han fullkomligt pulvriserade duktiga J.H Mannerheim utvändigt över kort distans. Han är normalt sätt inte osäker av sig och senaste starten ser jag som ett olycksfall i arbetet. Han tål att göra jobb på egen hand och detta är en bra uppgift. Det är inte helt omöjligt att han kan hitta ledningen här efter en bit även om han inte kan spets av egen kraft. Oavsett ledning eller inte lär han knappast bli fast någonstans från det här läget och jag spikar.

Motbud
6 Noble Superb har definitivt kunnandet för att kunna utmana min spik och han har fått börja starta på i Sverige igen efter att ha gjort det bra mot tufft motstånd på fransk mark. Han har gjort det helt okej vid två starter på svensk mark men intrycket har inte varit något extra och även om han förmodligen har tagit kliv formmässigt vill jag gärna se hästen prestera på riktigt igen innan jag tror att han kan hota Selmer I.H.

7 J.H Mannerheim var jämnspelad med Selmer I.H senast de möttes men blev fullkomligt krossad den gången trots ledning över kort distans. Man laddar säkert allt som går från start för att försöka överta ledningen från 4 Regent Zet och lyckas man med det kan det bli en repris från senast med J.H Mannerheim i ledningen och Selmer I.H utvändigt. Det känns som att han måste vara rejält förbättrad för att kunna hota Selmer I.H men löper han upp till sitt kunnande kan han absolut vara en tuff nöt att knäcka i ledningen.

4 Regent Zet har hittat nya växlar på äldre dagar och är den troliga ledaren initialt och oavsett om man väljer att köra i ledningen eller om man släpper till någon annan så får han en passande resa i den främre träffen.
Spikar man inte Selmer I.H tycker jag att mer eller mindre hela fältet bör streckas.

Min Vinnare: 3 Selmer I.H
Spets efter 500m: 3 Selmer I.H/4 Regent Zet/ 7 J.H Mannerheim
Skrällen: 7 J.H Mannerheim
Rankingen A: 3 B: 6.7.4.1.8.2 C:9.5

V64-6 2140m Auto
1 Willmer Gel har styrkan som sitt främsta vapen och distansen är i kortaste laget även om han fungerar bra även över medeldistans. Han kan heller inte öppna speciellt snabbt och det finns risk att han blir över från sitt innerspår. Det är ändå min förstahäst i loppet och hittar han bara ut i ett tidigt skede och söker sig framåt till utvändigt ledaren hyfsat tidigt är det bra chans att han vinner den tunga vägen.

8 S.G Charpentier hade inte stilen med sig senast och plockades till slut ur fältet och han är såklart svårbedömd med det i åtanke. Han är rysligt snabb från start och trots ett spår långt ut på vingen håller jag han som spetsfavorit i loppet och är han så bra som han kan vara blir han svårslagen från ledningen. Nu är han anmäld barfota och amerikansk bike igen vilket är en stor fördel och jag blir inte förvånad om han kutar runt från start till mål. Jag litar dock inte fullt ut på hästen och det kan komma att kosta att nå ledningen.

9 Syoss visade höga toppar under fjolåret och gör nu årsdebut. Är han i ordning direkt efter längre vila och har tagit vinterträningen på ett bra sätt är det en av hästarna med högst kunnande i fältet och han ska inte nonchaleras.

3 Dante Godiva var positiv senast vid andraplatsen och det är en häst som besitter ett väldigt högt kunnande, men det var ett tag sen han fick visa det fullt ut på tävlingsbanan. Han känns lite på gång nu igen och om han presterar på topp räknas han tidigt.

Jag betalar även för 4 Rally Funny , 6 Andre Agassi samt 10 B.W.L Ruthless.

Min Vinnare: 1 Willmer Gel
Spets efter 500m: 8 S.G Charpentier
Skrällen: 9 Syoss
Rankingen A:1.8.9 B: 3.4.6.10 C: 2.5.7

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto