V65 Tips Boden 11/2

Publicerad på 10 Feb 2022 - 22:17

DrTrav

DrTrav

10 Feb 2022 - 22:17

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Boden under fredag lunch. Omgången ser inte helt lättlöst ut men jag tycker det finns en sund spik i Sweetman F.I i V65-3 att bygga system runt.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Boden 11/2
V65-1 5 Brexit
V65-2 7.9
V65-3 6 Sweetman F.I
V65-4 2.7.9.11.13
V65-5 1.3.4.5.6.8.9.10
V65-6 1.2.3.4.5.7.8

672 rader x 1kr = 672kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Boden 11/2
LD-1 9.10
LD-2 1.3.5.7

8 rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
Här tycker jag att två hästar sticker ut lite på förhand och i en omgång som jag tycker har några lopp som kräver sina streck väljer jag att ta ställning i V65-inledningen och spikar.
5 Brexit visade att hon kan öppna fort från start senast och jag tror att det är bra chans att nå ledningen nu. Senast valde man att släppa ledningen men med tanke på hur pass enkelt man vann senast ser jag ingen anledning till att man inte ska köra i den positionen. Distansen är något längre nu men det borde inte innebära några större problem och jag spikar i tron att hon leder det här loppet runt om.

Motbud
2 Love You Long Time är en avkomma efter Love You som förmodligen är en minst lika bra häst som min spik. Båda segrarna i karriären är tagna i överlägsen stil och det ser ut att vara en bra häst för den här klassen. Han har dock inte alls varit att lita på och har galopperat i 3/5 starter hittills och nu när han ska starta med ett framspår bakom bilen för första gången tror jag det kan innebära problem.

Min Vinnare: 5 Brexit
Spets efter 500m: 5 Brexit
Skrällen:
Rankingen A:5.2 B: 10.4.8.1.7.9 C:3.6.11.12

V65-2 2140m Volt
9 Don Draper tycker jag har en lämplig uppgift. Han vinner inte speciellt ofta men han har varit ute i ganska tuffa sällskap och jag tycker att det är lättare emot den här gången. Insatsen senast var ett fall framåt rent formmässigt och det är en rejäl häst som tål att göra lite jobb under vägen.

Jag dubblar mitt system med 7 Solo Flight som ska bli intressant att se i sin nya regi. Han var bra som trea i sin senaste start på Jägersro och konkurrensen är inte lika hård nu när han gör flytten norrut. Det är såklart ett litet frågetecken för hur han kommer att hantera underlaget men jag tror det kommer gå bra. Han är ensam på springspår och borde vara snabbast fram av hästarna med tillägg för att kunna överta ledningen.

Jag nämner även 8 Yakari för de som vill gardera vidare. Han sprattlar till med bra prestationer mellan varven och när han får gå ett lopp på rulle och spara på sin speed brukar han gå fort över upploppet.

Min Vinnare: 9 Don Draper
Spets efter 500m: 7 Solo Flight
Skrällen: 8 Yakari
Rankingen A:9.7 B:8.6.12.1.4 C:5.3.11.2.13.10

V65-3 2140m Auto
6 Sweetman F.I blir min andra spik i omgången. Det är segervan häst som har vunnit 6/11 starter i karriären och han har dessutom dokumenterad form. Senast han besökte Bodentravet tog han enkelt hand om ledningen från spår fem bakom bilen och vann sedan mycket kontrollerat med krafter kvar över mål. Motståndet skrämmer inte på förhand och jag tror att han tidigt sitter i ledningen och sedan ser jag inte vem som ska sätta upp tempot utvändigt.

Motbud
Skulle favoriten svika tycker jag att det är vidöppet bakom men jag blev imponerad av 14 Fifth Avenue Ice senast som vann tämligen enkelt i just Boden och slog bland annat Harlem Dupuitsvert som hade tagit fyra raka segrar innan dess. Nu möter han en tuff motståndare och från det här utgångsläget krävs det lite tempo och klaff under vägen för att kunna utmana på allvar.

5 Happy Doc skötte sig äntligen senast och vann på ett bra sätt och om man har fått ordning på den här hästen nu finns en hel del fart. 10 galopper på 11 starter talar dock sitt tydliga språk men om man vill försöka fälla den stora favoriten är hon mycket tidig på min kupong.

Min Vinnare: 6 Sweetman F.I.
Spets efter 500m: 6 Sweetman F.I.
Skrällen: 5 Happy Doc
Rankingen A:6 B:14.5.13.4.9.3.2.12.7 C:10.1.11

V65-4 2140m Auto
2 Lövabos Julle verkar minst sagt trivas med att tävla i Boden och felfri har han faktiskt aldrig förlorat här(4/7). Det verkar dessutom som att han har blivit allt mer stabil på benen och han har gått felfritt i fem lopp på raken. Innan dess hade han dock fem raka galopper och jag litar inte på honom än. Han har dessutom varit struken inför det här loppet och har inte tävlat på ett par månader.

10 Järvsö Nilsingemar räknas tidigt på sin fina form och verkar trivas med förutsättningarna. Det är lite tuffare emot nu men han ser ut att ha höjt sig ett par snäpp och borde duga bra här också.

13 Blenda Viking gör debut i ny regi och även om hon inte har varit hos Jesper R Nilsson särskilt länge kan miljöombytet gjort henne gott. Kapacitetsmässigt tillhör hon de bättre i fältet och hon vann tre lopp under fjolåret.

11 Salte Odin har gått tider som inga andra i loppet mäktar med och ser ut att ha tagit några ytterligare kliv i Norge. Jag är lite frågande till formen för dagen men det ska bli intressant att se honom på svensk mark igen.

7 Mira Kiro svarade för en rejäl överraskning senast när hon vann enkelt till 42 gånger pengarna i ett tufft kallblodslopp för ston. Nu ska hon ut mot hingstar och valacker vilket alltid är tufft men hon är fartfylld och är under utveckling.

Min Vinnare: 2 Lövabos Julle
Spets efter 500m: 2 Lövasbos Julle / 5 Klocksve Adrian / 7 Mira Kiro
Skrällen: 7 Mira Kiro
Rankingen A:2.10.13.11 B:7.8.9.5 C:4.6.3.1.12

V65-5 2140m Auto
10 Dante Godiva har gått framåt rejält de senaste halvåret och delvis visat den stora potential han besitter och det känns som att det har lossnat för honom nu. Senast var han ute i ett för tufft sällskap men gick återigen en bra slutrunda och om det inte strular från utgångsläget borde han vara med på fotot.

9 Mr Sånna hade man väntat in vintern med ett par månader när han gjorde comeback strax före årsskiftet eftersom han trivs extra bra på isen. Han såg fin ut i comebacken då och var gott gåendes när han tappade en sko under loppet och det var förmodligen segern som försvann då. Jag hade stora förhoppningar på honom i starten därefter men då var han inte alls att känna igen och nu har han fått vara ifrån tävlandet ett tag igen och kommer förhoppningsvis vara bättre nu.

8 B.W.L Ruthless söker lite efter formen och läget är inte bra men han är kvick iväg bakom bilen och trots ett spår långt ut på vingen borde han kunna hitta en bra position i den främre träffen. Han tål inte att göra så mycket jobb på egen hand men när han får gå i ryggar och spara på sin speed är han inte alls ofarlig.

1 Indyana Joness och 3 Zultiano är två svårbedömda finska gäster för mig men båda har vunnit många lopp i karriären och har en bra segerprocent och känns givna på kupongen.

Jag tycker loppet är vidöppet och betalar även för 4 Electric Eye Am, 5 Bottnas Easy Cash samt 6 Lennox Laday.

Min Vinnare: 10 Dante Godiva
Spets efter 500m: 3 Sultiano / 6 Lennox Laday
Skrällen: 8 B.W.L Ruthless
Rankingen A:10.9 B:8.1.3.4.5.6 C:2.7

V65-6 2140m Auto
7 Bosse Bee har det lossnat rejält för och han kan stoltsera med två raka segrar efter en längre tung period med mycket galopper. Han går från alla positioner och om han är lika bra som senast är det återigen en bra chans. Jag litar ändå inte på honom och han kan hamna på vingel från ett spår långt ut på vingen.

3 Soleil D’Inverne fortsätter jag att tjata om med en dåres envishet. Han mötte favoriten senast och då skrev jag i tipsen att jag tycker att där en mycket bättre häst än Bosse Bee.. Det vill sig dock inte för honom för dagen och han svarade för en slätstruken insats även om det blev en tuff resa. Nu skulle han kunna bli lite borttappad av spelarna och förr eller senare kommer det att lossna för honom.

5 Merrimac S.G var det inget riktigt tryck i senast och han är lite ojämn i sina prestationer men han kan mycket när han är på rätt humör. Han trivs annars med årstiden och vann två lopp i rad vid samma tid i fjol.

1 Bring Me Bajern kan vara skrällen i loppet. Han fick det inte alls att stämma i slutet av fjolårssäsongen och hade ett kämpigt år i allmänhet. Han kan ändå en hel del i grunden och var väldigt bra när han vann Septemberstayern på bodentravet i tuff konkurrens.

Nu har han varit ifrån ett par månader och har fått ladda batterierna och om han är väl förberedd ska han räknas om han kan smyga med på innerspåret.

Min Vinnare:7 Bosse Bee
Spets efter 500m: 4 Vesuvio Wise L /5 Merrimac S.G/ 7 Bosse Bee
Skrällen: 1 Bring Me Bajern
Rankingen A:7.3.5 B:1.4.2.8 C:9.10.11.6.12

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto