V65 Tips Bollnäs 17/12

Publicerad på 16 Dec 2021 - 23:35

DrTrav

DrTrav

16 Dec 2021 - 23:35

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Bollnästravet och jag spelar med två spikar i omgången. I V65-1 tror jag 2 Sognatore har bra chans att leda loppet hela vägen och i V65-4 tror jag att en felfri Lille Fröken Stoen rundar sina konkurrenter.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Bollnäs 17/12
V65-1 2 Sognatore
V65-2 1.3.10.12
V65-3 1.2.3.4.6.8.11
V65-4 13 Lille Fröken Stoen
V65-5 3.5.10.12
V65-6 1.3.6.8.10

560 rader x 1 kr = 560kr

Dagens Dubbel Bollnäs 17/12
LD-1 3.5.10.12
LD-2 1 Mountainous

4 rader x 50 = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m Auto
Vi inleder omgången med ett lopp som inte håller speciellt hög klass och antingen tar man så många hästar som man har råd med eller så tar man ställning och försöker spika sig ur loppet.
2 Sognatore väljer jag att ta ställning för och spika. Det är den hästen i loppet som har imponerat mest på mig hittills. Han öppnade snabbt från ett spår långt ut på vingen senast men kunde inte ta hand om någon ledning och fick smita ner i ryggen på ledaren och följde med bra som tvåa. Näst senast var han ute i ett tuffare sällskap och gick bra som fyra i ett snabbt slutvarv och formen är bra. Nu har han fått ett perfekt spår bakom bilen och jag tror att Kajsa Frick kan ta hand om ledningen omgående och då är det hästen att besegra för övriga. Han vann från ledningen för fyra starter sedan och jag tror att det är en bra chans till repris nu.

Motbud
3 Landing Data har ännu inte vunnit lopp men han gjorde det bra från ledningen senast som trea. Mats E Djuse provar säkert en bit från start men jag tror inte att han är snabb nog för att nå ledningen. Hur som helst kommer han att få en resa i den främre träffen och han borde vara med där framme till slut.

9 Remember Me B.J har gått bra tider för sammanhanget och mött tuffare hästar än så här men att han inte har vunnit lopp på 24 starter talar sitt tydliga språk. Han gjorde comeback senast efter ett längre uppehåll och gjorde det ok mot betydligt tuffare motstånd och borde ha gått fram med det loppet ytterligare. Kan han ta rygg på någon snabb i starten och komma igenom från sitt bakspår är han inte helt avsågad, för motståndet är klenare än vanligt nu.

Min Vinnare: 2 Sognatore
Spets efter 500m: 2 Sognatore
Skrällen: 9 Remember Me B.J
Rankingen A: 2 B: 3.9.10.4.1.12.6.8.7.11

V65-2 2140m Auto
1 Per Viking inledde karriären med åtta raka segrar innan han tillslut fick se sig besegrad två gånger om. Senast var han tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha fått bestämma i ledningen och skulle han ta hand om den positionen är det en bra chans att vinna loppet. Jag är dock inte övertygad om att det blir någon ledning och då är han sårbar.

3 B.W Bille tror jag tar hand om ledningen om han håller sig i trav. Det är ett fartfyllt kallblod som var med i Kallblodsderbyt tidigare i år men han har inte fått det att stämma på ett tag och han var blek senast i comebacken efter att ha fått kvala två gånger om. Han kan betydligt mer än han har visat på slutet och har vunnit fem lopp i år och fungerar han bättre nu är jag inte främmande för att han kan leda det här loppet från start till mål.

10 Oss Can är inte att lita på och har inte fått det att stämma med aktionen i sina senaste starter och han galopperade efter uppehåll senast. Det är annars en rejäl häst som tål att göra jobbet på egen hand och han vann på en 25-tid över distansen i somras.

12 Ronja N.N har varit väldigt osäker tidigare men hon har sett allt mer stabil på slutet och visat fin form, vilket två segrar på de tre senaste loppen visar. Hon är såklart utlämnad från det här läget men skulle det bli bra fart där framme är hon inte avsågad, för fart har hon.

Min Vinnare: 1 Per Viking
Spets efter 500m: 1 Per Viking / 3 B.W Bille
Skrällen: 12 Ronja N.N
Rankingen A: 1.3.10 B:12.7.9.8.2 C: 5.6.4.11

V64-3 2140m Auto
1 Shehuntyoudown blir förmodligen favorit i loppet och lyckas hon försvara sitt innerspår startar hon förmodligen med högst segerchans i loppet. Jag är dock inte övertygad om att det blir någon ledning och senaste insatsen lämnade mycket övrigt att önska.

2 Normal Capture får istället tipset. Hon söker efter formen för dagen men kan betydligt mer än vad hon har visat på slutet och jag är inne på att hon kan hitta till ledningen nu. Motståndet är enklare än vad det har varit på slutet och vid normal författning bör hon räknas oavsett om det blir någon ledning eller inte.

8 Mercedes vinner inte ihjäl sig och har fått ett svårt utgångsläge men hon var ute i ett försök till diamantstoet senast och går ner i klass nu. Att hon dessutom ska utrustas med en bike för första gången i karriärens 46:e start är en intressant faktor som skulle kunna ge bra effekt.

Skrällen i loppet är 4 Lolee Trizzofrock som är snabb från start och har bra chans att hitta till ledningen initialt. Jag tror inte att man är intresserade av att köra i den positionen men om man kan släppa till någon mer betrodd och lifta med där bakom är han inte ofarlig till slut.

Min Vinnare: 2 Normal Capture
Spets efter 500m: 2 Normal Capture / 1 Shehuntyoudown
Skrällen: 4 Lolee Trizzofrock
Rankingen A:2.1.8 B:4.11.6.3 C: 7.5.10.9

V65-4 2140m Volt
13 Lille Fröken Stoen blir min andra spik i omgången. Läget är förvisso knepigt med ett bakspår på tillägg och hon har gjort bort sig med galopp ett par gånger men jag har blivit väldigt imponerad av den här hästen som jag tror kommer klättra en del i klasserna framöver. Senast kunde hon retfullt enkelt pressa sig förbi favoriten Åse Sannejentå till ledningen med 400 meter till mål och sedan vann hon i ohotad stil. Jag tror Mats E Djuse kör som att han har bästa hästen och är offensiv och håller hon sig bara i trav tycker jag att hon bör runda det här sällskapet.

Motbud
7 Eva R.G var bra som trea bakom Lille Fröken Stoen senast men kunde inte ta något över upploppet trots att hon fick ett bättre lopp. Nu står hon bättre till än Lille Fröken Stoen och skulle det strula för favoriten är det loppets troliga vinnare.

1 Odd Harmonia har ett passande läge och var inte långt ifrån att vinna från ledningen senast men hon fick se sig passerad i de sista stegen. Hon möter tuffa hästar nu men har samtidigt ett försprång på 20 meter och om Mika Forss håller ett jämnt och hårt tempo där framme kan hon bli svår att nå för övriga. Skrällbud.

Min Vinnare: 13 Lille Fröken Stoen
Spets efter 500m: 1 Odd Harmonica / 2 2 Govilja Viking
Skrällen: 1 Odd Harmonia
Rankingen A: 13 B:7.1.15.14.5.10.6.2.3 C:5.11.12.4.8.9

V65-5 2140m Auto
5 Robthebank visade att han besitter ett gott kunnande när han vann efter galopp för tre starter sedan men det är inte en helt okomplicerad häst och treåringen har inte riktigt fattat vad det går ut på än. Nu har han fått ett bättre utgångsläge än sina värsta konkurrenter och jag är inne på att han kan avancera fram till ledningen efter en bit och då ska han ses med god segerchans. Magnus A Djuse sitter upp för första gången och det brukar kunna ge en bra effekt dessutom.

10 Oliver P. Hill är loppets bästa häst men han har haft det förträffligt svårt att få till det fullt ut hos Conrad Lugauer och galoppen är alltid nära till hands. Nu har han varit ifrån ett par månader och har hunnit byta regi och ett miljöombyte har förhoppningsvis gjort honom gott. Det är svårt att säga något om dagsformen men om han är väl förberedd ska han räknas tidigt.

12 Correct W.F har matchats mot de bästa treåringarna och var bland annat ute i en E3-final i somras. Han har väl inte direkt glänst i loppen men han samlat på sig hårdhet och går ner i klass nu. Vid minsta klaff i loppet kan karriärens första seger vara ett faktum.

3 Ken Dryden tror jag tar hand om ledningen från start och sedan kan kusken lägga upp taktiken själv om han vill köra i ledningen eller släppa till någon mer betrodd. Flera av de mer betrodda i loppet är osäkra och skulle någon falla bort under vägen kan det gå vägen från den främre träffen.

Min Vinnare: 5 Robthebank
Spets efter 500m: 3 Ken Dryden / 5 Robthebank
Skrällen: 3 Ken Dryden
Rankingen A: 5.10.12 B:3.6.4.1.11.9 C: 7.8.2

V65-6 2140m Auto
1 Mountainous har gjort bra lopp gång på gång och står på tur för en seger och hade det inte varit för innerspåret hade jag kunnat tänka mig att spika. Senast var han mycket bra som trea mot tufft motstånd i ett klass-II försök och formen är fortsatt bra. Löser det sig bara från innerspåret tror jag det kan vara dags för en seger nu.

8 Zätas Forever Star stod för en rejäl skräll inom GS75 när han vann till 65 ggr pengarna senast efter en rejäl avslutning. Han är ofta med där framme och har varit på pallen vid hälften av karriärens starter och om han är lika bra som senast måste det vara en bra chans utan strul från ett spår långt ut på vingen.

10 Capone Vox är en av de bättre i fältet men han är missgynnad av ett bakspår nu och har gjort sina bästa lopp i den främre träffen. Samtidigt är motståndet inte det värsta och kommer han bara igenom hyggligt från sitt bakspår ska han räknas med rätt draghjälp.

3 Date Night vann i ett billigare gäng senast från ledningen och det är tuffare emot nu men skulle han få bestämma lite där framme borde det räcka en bit om han är lika fin som senast.

6 Affair Of The Union är inte så tokig och får offensiva Mika Forss i sulkyn nu. Han kan öppna bra från start och skulle han träffa starten bra är det ingen omöjlighet att han kan nå ledningen.

Min Vinnare: 1 Mountainous
Spets efter 500m: 3 Date Night / 6 Affair Of The Union
Skrällen: 6 Affair Of The Union
Rankingen A: 1.8 B:10.3.6.2.4.5.12 C: 9.7.11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto