V65 Tips Bollnäs 22/7

Publicerad på 21 Jul 2022 - 23:01

DrTrav

DrTrav

21 Jul 2022 - 23:01

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Bollnäs och jag spelar med två spikar i omgången, 8 Nordetia i V65-1 samt 1 Pegasus Mia i V65-6.
Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Bollnäs 22/7
V65-1 8 Nordetia
V65-2 1.2.7.9.10.11.12
V65-3 1.3.4.5.6.9
V65-4 6.7.8
V65-5 1 Pegasus Mia
V65-6 1.2.4.7.8.10

756 rader x 1kr = 756kr

Lunch Dubbel Bollnäs 22/7
LD-1 1 Pegasus Mia
LD-2 4.8

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
8 Nordetia ser ut att bli klar favorit i den inledande avdelningen och det tycker jag är befogat. Hon visade prov på fina fartresurser redan i kvalet när hon gick en 16-tid och har därefter inlett tävlings-karriären på bästa möjliga sätt vid två raka segrar. Det är lite tuffare emot den här gången men jag har blivit så pass imponerad av Propulsion-avkomman att jag tror hon löser uppgiften trots ett svårt utgångsläge. Hon vann på 1.15.4 senast i sin blott andra start och det rekordet borde hon kunna putsa ytterligare om det så krävs. Jag spikar.

Motbud
5 Eloise Frontline är loppets troliga ledare och hon vann från den positionen senast på ett bra sätt i ett lopp över kort distans. Nu är distansen längre och jag tror det blir svårt att hålla undan för Nordetia om hon är lika bra som senast men formen är bra och skulle det strula för favoriten kan hon rinna undan.

6 M.T Special Girl har öppnat fort i voltstart tidigare men är lite mer svårbedömd hur pass fort hon öppnar bakom bilen. Jorma Kontio lär åtminstone prova framåt från start och hon ska tävla barfota runt om för första gången.

7 Chiquita T.A har tagit två raka segrar i enklare omgivning och möter mycket bättre hästar nu men om man garderar favoriten kan det vara en kantboll till singelprocent.

Min Vinnare: 8 Nordetia
Spets efter 500m: 5 Eloise Frontline / 6 M.T Special Girl
Skrällen: 7 Chiquita T.A
Rankingen A:8 B:5.6.7 C:1.3.2.4

V65-2 1640m Auto
Det andra avdelningen håller oerhört låg klass och är sannerligen inte lätt att bena ut. Det är inga hästar som direkt radar upp segrar och här skulle det kunna hända lite vad som helst.
2 Laleh får bli min tipsetta i loppet. Det är kanske inte baserat på hennes insatser utan snarare på att jag tror hon kan bli positions-vinnaren i loppet. Hon har öppnat fort bakom bilen tidigare och var tvåa från ledningen näst senast bakom Helena Fagra som mest högsta sannolikhet hade varit favorit om hon startat i det här loppet. Dom värsta konkurrenterna på förhand startar med sämre utgångslägen och då är mycket vunnet om hon når ledningen.

11 I Diva Am är kanske loppets bästa häst och hon har mött betydligt tuffare hästar tidigare. Formen är svårbedömd och hon är inte att lita på och utgångsläget drar dessutom ner chanserna ytterligare men skulle hon agera förbättrat bör det vara goda chanser att runda dom här konkurrenterna, som inte håller någon högre klass.

12 G.K Sigill har mest radat upp galopper på slutet men faktum är att han är den enda i fältet som har vunnit lopp under året och om han fungerar borde han kunna vara med där framme med lite klaff under vägen.

10 MR A.E imponerade inte tidigare i år men har fått vara ifrån tävlandet ett par månader och förhoppningsvis presenteras han i ett bättre skick nu.

Jag tar totalt sju hästar i ett otroligt svårlöst P21-lopp.

Min Vinnare: 2 Laleh
Spets efter 500m: 2 Laleh
Skrällen: 12 G.K Sigill
Rankingen A:2.11.12.10 B:9.1.7 C:8.5.6.4.3

V65-3 2140m Volt
3 Amazing Lady N.O gjorde sin årsdebut i Mars och imponerade stort när hon stack undan från ledningen på lätta ben på 1.14.6 över medeldistans. Känslan är att hon får överta ledningen tidigt och är hon i samma fina författning som vid årsdebuten blir hon förstås svårslagen. Hon ser dock ut att bli väldigt stor favorit och det kan finnas lite ringrost i kroppen och jag tycker det finns några bra utmanare, framför allt på tillägg.

9 Bird Lane besitter ett högt kunnande men det har kanske inte riktigt lossnat för henne ännu. Hon har mött bättre hästar än vad hon möter nu och var bland annat ute i ett försök till Drottnings Silvias Pokal tidigare i år, även om just det loppet slutade med galopp.

6 West Wind tycker jag såg väldigt fin ut senast. Låt vara att det var ett väldigt billig lopp hon var ute i men intrycket var tilltalande och hon vann i överlägsen stil.

5 Stinaalvina Zonett har fått två lopp i kroppen och Mats E Djuse sitter upp den här gången.

1 Ted Trot tror jag kommer ta hand om ledningen om han går iväg felfritt och sedan får vi se hur Mika Forss lägger upp taktiken. Det troliga scenariot är att man överlåter ledningen till favoriten men oavsett kommer han få en bra resa i den främre träffen.

Jag betalar även för 4 Massive Hangover som ska tävla barfota för första gången.

Min Vinnare: 3 Amazing Lady N.O
Spets efter 500m: 3 Amazing Lady N.O / 1 Ted Trot
Rankingen A:3.9.6 B:5.1.4. C:10.2.8.7

V65-4 2640m Volt
6 Icone De L’etre startade tjugo meter bakom Jetset River senast också över aktuell distans och kunde enkelt besegra honom från positionen utvändigt om ledaren trots att loppet inte höll något högre tempo under 2/3 av loppet. I skrivande stund är Icone De L’etre spelad till 10% medans Jetset River är relativt klar favorit i loppet och det tycker jag känns märkligt med tanke på hur det såg ut senast.

8 High On Pepper har inte alls fått det att stämma under året men visade prov på ett gott kunnande som treåring och har slagit betydligt bättre hästar än så här. Nu ska han ju först och främst få det att fungera men kapacitetsmässigt tror jag inte att någon kan mäta sig med honom.

7 Timeless Sunset har visat att han går starkt till slut och besegrade faktiskt Icone De L’etre för två starter sedan i ett lopp över tre varv efter ett passande lopp i ryggar.

Min Vinnare: 6 Icone De L’etre
Spets efter 500m: 4 Jetset River
Skrällen:
Rankingen A:6.8.7 B:3.10.4 C13.2.11.12.14.5.9.1

V65-5 2140m Volt
Här har jag hittat min kompletterande spik i omgången och jag väljer att ta ställning för 1 Pegasus Mia i ett lopp där jag tycker att tre-fyra hästar sticker ut på förhand.
Jag grundar mitt tips i att hon lyckas hålla upp ledningen från spår 1 i volten och sitter i ledningen omgående, att hon dessutom är anmäld barfota runt om för första gången gör inte saken sämre. Hon har dessutom matchats i tuffare sällskap och nu tycker jag hon går ner i klass.

Motbud
6 Hulte Alva har bra fart under hovarna och har vunnit hela fyra lopp i år. Hon har inte fått det att stämma på slutet och har galopperat en del men Örjan Kihlström som sitter upp har skickliga körhänder och hon har ett passande springspår.

5 Knutrappa har tänt till och har verkligen hittat formen. Han skrällde rejält vid segern näst senast och följde upp det med ytterligare en seger. Med nuvarande form ska han räknas här också.

7 Klack Tekla är osäker men hon stod för en positiv avslutning senast och hon är den som känns mest intressant från tillägg.

Min Vinnare: 1 Pegasus Mia
Spets efter 500m: 1 Pegasus Mia
Skrällen:
Rankingen: A:1 B:6.5.7.:9.10.12. C:3.11.8.2.4

V65-6 2140m Volt
4 The World Is Mine är Tomas Petterssons val av hans två hästar som kommer till start i loppet och trots spår fyra i volten tror jag att Tomas Pettersson kan få iväg honom tillräckligt snabbt för att nå ledningen. Jag tror det är en bra chans att leda från start till mål om han når ledningen men det är ingen självklarhet att han kommer dit och han är dessutom anmäld med skor nu.

8 Barry Wadd är stallkamrat till min tipsetta och han har visat bra form på slutet och vann i fin stil på 1.12.3 över kort distans senast och han var tapper även vid starten dessförinnan. Nu är det andra förutsättningar men häst mot häst är han minst lika bra som The World Is Mine och ska räknas tidigt.

10 Pontiac S.W blandar och ger lite i sina prestationer men han var jättefin vid segern på Lindesberg 6/6 och ska räknas tidigt vid en liknande prestation.

2 Västerbo All In har varit ifrån tävlandet länge men han har gått bra efter uppehåll tidigare och är han lika väl förberedd inför den här comebacken är han med där framme.

7 Jamaica Boko vinner inte speciellt ofta men är ofta ute i tuffa sällskap och som ospelad tycker jag hon kan vara en rolig storskräll i avslutingen.

Jag betalar även för 1 Ultimate Brodde som kan smyga med på innerspåret.

Min Vinnare: 4 The World Is Mine
Spets efter 500m: 4 The World Is Mine / 2 Västerbo All In
Skrällen: 7 Jamaica Boko
Rankingen A:4.8 B:10.2..7.1 C:3.9.6.5

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto