V65 Tips Dannero 9/9

Publicerad på 8 Sep 2022 - 21:14

DrTrav

DrTrav

8 Sep 2022 - 21:14

Vi sparkar igång helgen som brukligt med en V65-omgång på fredag lunch. Den här veckan är det Dannero som står som värd för omgången. Jag spelar med två spikar, 6 Baltimore Face i V65-1 samt 3 Queen Tresher i V65-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Dannero 9/9
V65-1 6 Baltimore Face
V65-2 1.5.7.9.10
V65-3 3 Queen Tresher
V65-4 2.3.4.5.6.8.11.12
V65-5 3.6.12
V65-6 2.5.6.7.8.11

720 rader x 1kr = 720kr

Lunch Dubbel Dannero 9/9
LD-1 6 Kissinger Boko
LD-2 2.5.6

3 rader x 60kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
6 Baltimore Face blir rimligtvis omgångens största favorit och det tycker jag är väldigt befogat. Det har lossnat rejält för honom och han har sett kanonfin ut vid två raka segrar och det finns ingen i fältet som har varit nere på tider som är i närheten av honom. Utgångsläget blev också bra och Elisabeth Lundholm sitter med största sannolikhet i ledningen omgående och väl i den positionen tävlar han mest mot sig själv mot ett motstånd som inte håller någon högre klass.

Motbud
Det är svårt att lyfta fram någon specifik häst bakom och om favoriten skulle göra bort sig är det en vidöppen historia. Den som visat mest bakom favoriten tycker jag är 1 Eyes of Fire som har vunnit två lopp och varit på pallen vid 5/8 starter. Att han inte har startat sedan november 2020 gör såklart att det ändå är väldigt svårbedömt i vilket skick han presenteras.

Min Vinnare: 6 Baltimore Face
Spets efter 500m: 6 Baltimore Face
Skrällen:
Rankingen A:6 B:1.2.8.10.3.12.11.4.9.5.7

V65-2 2640m Volt
10 Höstbo Wille bedömer jag startar med högst segerchans i loppet med tanke på den fina form han har visat upp vid två raka segrar. Han går bra över alla distanser och i ett relativt litet fält över tre volter bör det vara en god chans om formen är intakt.

7 Hibovalle mötte 10 Höstbo Wille vid sin seger tidigare i vår och den gången lyckades han faktiskt hämta in tjugo meter på tipsettan över aktuell distans. Nu har förvisso Höstbo Wille visat en klart bättre form än inför den starten men Ingvar Nybergs uppsittning är gynnad av distansen och ska dessutom tävla barfota runt om nu.

5 Järvsö Micke var sämre senast men han har varit positiv innan dess och matchat såväl Höstbo Wille som Hibovalle tidigare i vår. Nu startar han med tjugo meters försprång och med få hästar i den främre volten borde han kunna få en bra start och kanske t.om. köra fram och överta ledningen efter en bit.

9 Nordvinn har mycket fart i sig men har lite svårt att hålla ihop stilen till slut i loppen men han har gått tider som räcker långt om han fungerar och man testar att lätta honom lite i balansen nu.

1 Minemaj är ett fyraårigt sto under utveckling som startade i Derbystoet näst senast. Från spår 1 i volten ligger vägen öppen för ledning och Micael Melander är känd för att vinna med skrällar.

Min Vinnare: 10 Höstbo Wille
Spets efter 500m: 5 Järvsö Micke / 1 Minemaj
Skrällen: 1 Minemaj
Rankingen A:10.7 B:5.9.1 C:2.6.8.4.3

V65-3 1640m Auto
3 Queen Tresher matchades mot treåringseliten under fjolåret och gjorde det väldigt bra utan att riktigt räcka till mot dom bästa. Hon är fortfarande under utveckling och att hon har tre galopper synliga i raden lägger jag inte allt för stor vikt vid eftersom det har handlat om voltstart då. Jag tycker hon är bäst i fältet och som jag läser loppet kommer 1 Russel Square att ta hand om ledningen och 2 West Wind kommer att behöva sätta upp tempot utvändigt för att kunna vinna över en distans som hon är missgynnad av.
Per Linderoth kan söka en bra position direkt och smyga med där bakom och när dom svänger in mot upploppet är jag inne på att hon kliver förbi sina konkurrenter. Jag spikar i ett lopp där jag tycker tre hästar höjer sig en aning.

Motbud
2 West Wind har bra form även om hon har en “nolla” överst i raden. Hon satt fast med mycket sparat över mål den gången och starten dessförinnan vann hon från positionen utvändigt om ledaren i ett lopp över lång distans.

1 Russel Square är snabb från start och får ses som favorit att ta hand om ledningen från sitt innerspår. Ledningen är kortaste vägen till mål och från den positionen ska hon såklart räknas men insatsen senast var inget extra och även hon känns missgynnad av kort distans.

Min Vinnare: 3 Queen Tresher
Spets efter 500m: 1 Russel Square
Skrällen:
Rankingen A:3 B:2.1. C:7.5.6.9.4.11.10.8.12

V65-4 2140m Auto
4 Klack Tea kom tillbaka starkt efter en kortare galopp senast och avslutade i pigg stil som fyra. Hon har galopperat i hälften av sina starter i karriären och är inte att lita på men när hon fungerar kan hon mycket för den här typen av lopp. Jag håller henne som knapp spetsfavorit och därmed och hästen att slå för övriga ekipage.

6 Ellison är den som utmanar främst om ledningen och även till att vinna loppet. Han har vunnit 4/14 lopp i karriären och visat prov på en bra inställning. Han har fått pausa lite inför det här efter några sämre insatser i somras och kommer säkert att fungera bättre nu igen.

2 Marodören har sett rejält förbättrad ut på slutet. Näst senast försökte Ove A Lindqvist som körde den gången lämna sticka under från sina konkurrenter efter ett offensivt upplägg men mötte en för bra häst i storfavoriten Guli Kajsa som hann ikapp honom. Senast blev det tyvärr en galopp med han såg fortsatt fin ut därefter och från ett bra utgångsläge nu är han mycket tidig på min kupong.

11 Fosshaug Frasse är hopplöst osäker men han sänkte sitt rekord rejält senast och har mycket fart i sig.
12 Åkmans Bella har det strulat för med galopper på slutet men hon har sina bästa bit till slut och går alltid hela vägen in i mål när hon sköter sig.

Jag tar totalt åtta hästar i ett mycket svårlöst kallblodslopp.

Min Vinnare: 4 Klack Tea
Spets efter 500m: 4 Klack Tea
Skrällen: 2 Marodören
Rankingen A:4.6.2 B:11.12.8.3.5 C:7.1.10.9

V65-5 2140m Auto
6 Kissinger Boko startade på V75 senast men fick ett tufft lopp och orkade inte alls men med tanke på att han var favorit i loppet borde han kanske fullföljt lite bättre till slut.
Lämpligare omgivning nu och skulle han vara först fram och överta ledningen från 5 Check Me är förmodligen loppet över.

3 Just More Fun är kanske som allra bäst över kort distans och är anmäld med skor istället för barfota runt om nu. Det är förmodligen ett litet minus men hon har gått bra med skor också och skulle Per Linderoth öppna Snabbare än 6 Kissinger Boko är ledningen en position hon aldrig har förlorat i (3/3).

12 Newlight Coger är ett långskott som jag inte kan släppa helt. Jag satt med vinnarspel på honom till 16,36 näst senast när Lena Fritz stack undan och lämnade sina konkurrenter över upploppet efter en offensiv styrning när han plötsligt galopperade med till synes segern i hamn. Den amerikanska sulkyn åker på nu och han tål att göra jobb under vägen.

Min Vinnare: 6 Kissinger Boko
Spets efter 500m: 6 Kissinger Boko / 3 Just More Fun
Skrällen: 12 Newlight Coger
Rankingen A:6 B:3.12.1.9.11.5 C:10.7.8.4.2

V65-6 2140m Auto
6 Bettle Hanover har aldrig varit sämre än tvåa på sina tio starter och kan dessutom öppna fort från start. Han är favorit till att ta hand om ledningen och startar med klart högst segerchans i loppet men jag är lite frågande till hans inställning den sista biten med tanke på att andraplatsen har en klar övervikt (2-8-0).

5 OP’s Flawless är snabb från start och växer i ledningen och skulle Ida Olsson öppna Snabbare än favoriten hoppas jag att man kör i den positionen. Ida Olsson har kört hästen vid två tillfällen tidigare och båda gångerna har det inneburit spets och slut.

2 Kocu Boko inledde lovande under fjolåret och vann tre lopp och man testade honom dessutom i uttagningslopp till Svenskt Travderby. Segrarna i Finland kanske har gett honom lite självförtroende igen och han avslutade bra senast från ett tufft utgångsläge i ett lopp över kort distans.

7 Timeless Sunset galopperade bort en seger med strax innan linje senast när han inte orkade hålla ihop stilen över upploppet. Han ska vara uppfräschad nu och rapporteras träna bra.

8 H.P Roadrunner såg fin ut senast när han vann från ledningen och slog bland annat Woodcutter som är en kapabel häst. Nu är det andra förutsättningar men formen är på plats.

11 Sandra Mariah har galopperat varannan gång för Robert Bergh men hon har visat prov på att fart finns när hon sköter sig.

Min Vinnare: 6 Bettle Hanover
Spets efter 500m: 5 OP’s Flawless / 6 Bettle Hanover
Skrällen: 5 O.P’s Flawless
Rankingen A:6.5.2 B:7.8.11C:1.3.12.10.9

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto