V65 Tips Lindesberg 5/8

Publicerad på 5 Aug 2022 - 00:46

DrTrav

DrTrav

5 Aug 2022 - 00:46

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång och denna vecka är det Lindesberg som står som värd. Jag spelar med två spikar i omgången, 6 Powerbank i V65-2 samt 7 Make It Schermer i V65-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Lindesberg 5/8
V65-1 2.3.4.6.7.11
V65-2 6 Powerbank
V65-3 13.14
V65-4 7 Make It Schermer
V65-5 4.5.7.9.10.11.13
V65-6 1.2.3.5.7.11.15

588 rader x 1kr = 588kr

Lunch Dubbel Lindesberg 5/8
LD-1 4.7.13
LD-2 15 Ted Trot

3 rader x 60kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m Auto
3 Ceboruco tycker jag går ner lite i klass till den här starten och förutsättningarna är passande med ett framspår över kort distans. Han är kvick iväg bakom bilen och skulle han nå ledningen tror jag att han vinner loppet. Det kan dock bli svar invändigt av 2 Billy Idol och även 6 Conrads Lill Babs kan öppna fort ute i banan.

6 Conrads Lill Babs spetsade från spår fem bakom bilen när hon vann på Halmstad för tre starter sedan över aktuell distans. Samtliga fyra segrar i karriären är tagna från just ledningen och Linda Sedström kommer att ladda vad som går från start för att nå den positionen. Lyckas man med att ta sig förbi de invändiga ekipagen ökar förstås chansen till seger markant.

2 Billy Idol håller jag som knapp spetsfavorit i loppet men frågan är om man inte vill ge honom ett rygglopp nu med tanke på att han har visat prov på en bristande inställning två gånger om på slutet från ledningen. Det blir hur som helst bike för första gången i karriären och det kanske kan få honom att tända till ytterligare.
Det kan bli således bli bra fart på loppet med flera som är intresserade av ledningen och det bjuder in en sådan som 11 Kalas i matchen som har en vass spurt till slut.

7 One Night Only borde närma sig toppformen med ett par lopp i kroppen. Hon är inte så tokig och matchades mot dom bästa treåringarna under fjolåret. Skräll.

4 Fläsk Ken visade form senast när han vann i ett enklare sällskap och nu är han anmäld barfota runt om för första gången.

Min Vinnare: 3 Ceboruco
Spets efter 500m: 2 Billy Idol / 3 Ceboruco / 6 Conrads Lill Babs
Skrällen: 7 One Night Only
Rankingen A:3.6 B:2.11.7.4 C:9.8.1.5.12.10

V65-2 2140m Auto
6 Powerbank blir min första spik i omgången. Visst, det oroar såklart en aning att han har varit struken för feber inför det här men förhoppningsvis ska det inte behöva påverka allt för mycket och när han dessutom inte ser ut att bli favorit tycker jag att det är en spelvärd spik.
Han är ganska kvick iväg bakom bilen och jag grundar mitt tips i att han öppnare fortare än 2 Bästa Nesta och är framme tidigt i tätpositionen. Skulle han missa ledningen så har han visat att han är väldigt bra när han får gå i ryggar och spara på sin speed också och är inte beroende av något specifikt scenario för att vinna loppet.

Motbud
2 Bästa Nesta har fortfarande inte vunnit på svensk mark men det finns fart i honom och jag tror segern ligger runt hörnet. Senast testades han på V75 i ett Klass 1-försök och det här loppet håller inte samma kvalitet. Han får ses som ett mycket tidigt motbud till min spik.

7 Appasso vill man nog gärna komma till ledningen med med tanke på att han gör sina bästa lopp där framme. Det bli troligen full laddning från Åke Lindblom och skulle man lyckas med att ta en längd på 6 Powerbank blir han att räkna med.


Min Vinnare: 6 Powerbank
Spets efter 500m: 6 Powerbank / 7 Appasso
Skrällen:
Rankingen A:6 B:2.7.1.9.10 C:4.8.3.5

V65-3 2640m Volt
Två hästar höjer sig rejält för mig i det här loppet och jag tror att vi hittar loppets vinnare från 40 meters tillägg.

13 High On Pepper var riktigt tankad vid segern för två starter sedan och visade prov på den höga kapacitet han besitter. Jag hoppades att det skulle bli proppen ur för honom men han föll återigen tillbaka i gamla synder och galopperade starten därefter. Jag tycker att han har alldeles för lite pengar på sig sett till sin kapacitet och om travet flyter är det en bra chans att runda det här sällskapet. Men det gäller ju att trava också.

14 Afrodite Face är inte heller hon helt att lita på men hon har en hög högsta nivå och imponerade tidigare i våras. Senast testade man att ta ut henne i ett försök till diamantstoet men hon galopperade tyvärr två gånger om. Hon agerade stabilt tidigare i våras och om hon sköter sig så är det en dam som lever på sin styrka och inte har några som helst problem med att göra jobbet ute i spåren över den dryga distansen.

Min Vinnare: 13 High On Pepper
Spets efter 500m: 7 Beau Levallo
Skrällen:
Rankingen A:13.14 B:7.6.11.9.15.12.2.8 C:5.10.3.1.4

V65-4 2140m Auto
Även här tycker jag att två hästar höjer sig över mängden och det ser ut att bli en duell mellan 3 Moana Boko och 7 Make It Schermer.

7 Make It Schermer blir den jag väljer att ta ställning för i loppet som min andra spik i omgången. Han imponerade stort på mig när han vann sin tävlingsdebut från ledningen men framförallt verkade det som en oerhört förnuftig häst som inte på något sätt hetsade upp sig, trots att det blev flertalet omstarter. Det är såklart ingen lätt uppgift att besegra Moana Boko utvändigt nu, vilket han troligen behöver göra men jag tycker han se ut att vara huvudet som högre som häst och jag har en god tro till att han löser den här uppgiften.

Motbud
3 Moana Boko spetsade från spår sju i sin debut bakom bilen senast men orkade trots det inte hålla undan som klar favorit efter att ha fått en del press under vägen. Det är ingen vågad gissning att hon flyger till spets nu också och då är såklart mycket vunnet men jag tror ändå att hon får vika in årorna mot Make It Schermer till slut.

Min Vinnare: 7 Make It Schermer
Spets efter 500m: 3 Moana Boko
Skrällen:
Rankingen A:7 B:3 C:2.10.1.9.8.4.6.5

V65-5 2140m Volt Monté
13 G.R.J Wolverine fick Jonathan Carre bra snurr på när han vann sin montédebut i överlägsen stil. Han såg ut att trivas ypperligt under sadel och med en liknande prestation ska det vara en bra chans att runda till seger, trots 40 meters tillägg.

7 La Plus Belle är härdad i tuff konkurrens när det kommer till sulkylopp och hon har sin montédebut avklarad. Det är inte sällan att hästarna behöver ett lopp innan dom fattar vad den nya disciplinen går ut på och jag blir inte ett dugg förvånad om vi får se en rejält förbättrad prestation nu.

9 Metallica I.R har ännu inte vunnit något montélopp men jag tycker hon gör det bra varje gång och det är lite lättare emot den här gången än vad det var i monté-stochampionatet senast.

4 Clear As Mud tycker jag skött sig exemplariskt i monté hittills och har ett passande utgångsläge nu. Hon kanske möter några för bra motståndare nu men hon startar i den främre volten och lyckas man pricka starten och komma till ledningen kan det vara en potentiell skräll i loppet.

Jag tar totalt sju hästar på systemet och hoppas vi kan pricka in en skräll men sammanfattningsvis är det en bra uppgift för favoriten.

Min Vinnare: 13 G.R.J Wolverine
Spets efter 500m: 4 Clear As Mud / 5 T. Wall’s Joplin
Skrällen: 4 Clear As Mus
Rankingen A:13 B:7.9.4.11.10.5 C:6.8.3.12.2.1

V65-6 2140m Volt
15 Ted Trot får tipset i loppet eftersom jag tycker han har visat upp fartresurser som räcker mycket långt i det här loppet av låg klass. Han är å andra sidan inte alls att lita på och att han kommer gå runt felfritt är långt ifrån säkert. Han har fått två lopp i kroppen efter paus och formen tror jag är bra. Han såg inte helt slagen ut när galoppen kom i sista sväng senast, även om Bird Lane var gott gåendes utvändigt.

7 Intensity vann sin tävlingsdebut i november i fin stil men därefter har det varit mycket problem och han har varit struken två gånger om. Det är svårbedömt i vilket skick han kommer i till den här starten men det går inte att klaga över förutsättningarna med ett springspår i den främre volten.

3 Pain Train känns också spännande om han sköter sig. Han galopperade i segerstriden över upploppet för två starter sedan efter ett lopp utvändigt om ledaren och visade att han kan göra en del jobb på egen hand.

2 Smågodis har varit ifrån ett par månader men jag tycker han visade ett kunnande vid starterna i våras som borde duga bra i den här typen av lopp. Spår två i volten klarade han utan problem förra gången och jag tror han är med där framme till slut.

Jag tar sju hästar på systemet i den här avdelningen också och hoppas att skrällarna kommer i slutet av omgången.

Min Vinnare: 15 Ted Trot
Spets efter 500m: 7 Intensity
Skrällen: 3 Pain Train
Rankingen A:15.7.3 B:2.5.11.1 C:12.13.10.4.9.8.14.6

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto