V65 Tips Östersund 26/11

Publicerad på 25 Nov 2021 - 23:25

DrTrav

DrTrav

25 Nov 2021 - 23:25

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Östersund och jag spelar med två spikar.

Nedan följer min lösning på omgången. 

V65 Östersund 26/11
V65-1 6.9.10
V65-2 2.3.4.5.8.10.12.13
V65-3 11 Ask Viktor
V65-4 2.3.4.5.6
V65-5 1.9.10.11.12
V65-6 6 Oneiric Ocelot

600 rader x 1 kr = 600kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Östersund 26/11
DD-1 1.9.10
DD-2 6 Oneiric Ocelot

3 rader x 50kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
9 Dwayne Zet är en tänkbar spik att inleda omgången med. Han är numera i regi Oskar Berglund och såg fin ut i debuten för sin nya tränare näst senast. Gången därefter var han ute i ett bronsdivisions-lopp och galopperade med ett par hundra meter kvar till mål med till synes gott om krafter kvarl. Om han tävlar på topp och sköter sig ska det vara en toppchans att runda det här motståndet nu när han går ner i klass igen. Jag litar dock inte alls på hästen och det är inte alltid han är på humör för att tävla och jag vill ta med ett par hästar till även om det är en bra uppgift på pappret.

10 Findus M är en nyttig häst som sällan gör en dålig insats och jag tycker att han har sett formstark ut i de två senaste starterna. Näst senast höll han klart bra som tvåa efter att ha tuggat ner Jaguar Hill över upploppet men han fick till slut se sig slagen av Luna Nera Doc som spurtade sylvasst efter en passande resa. Senast satt han en bit bak i kön men avslutade bra över upploppet som femma i ett lopp som Eddy West vann. Det är lite lättare emot den här gången och skulle favoriten inte få det att stämma är han mycket tidig.

6 Victory Topline var ju en fantastiskt fin häst för ett par år sedan som vann många lopp, bland annat en klass 2-final på Åby i februari 2019. Han är förstås inte alls på samma nivå längre och imponerade inte under fjolåret men kapaciteten är hög och även om det inte slog gnistor om honom i debuten för Robert Bergh senast tycker jag att han ska tas på allvar här. Han behövde säkert genomköraren senast och till den här starten sitter Rikard N Skoglund upp bakom hästen och han tycks vinna med det mesta för dagen.

Min Vinnare: 9 Dwayne Zet
Spets efter 500m: LJ’s Musclemadness
Skrällen: 6 Victory Topline
Rankingen A: 9 B:10.6.3.8.2 C:7.4.5.1

V65-2 2140m Volt
10 Färsta Elma får tipset i ett stökigt kallblodslopp över tre volter. Hon är den som har visat mest i fältet och har sett jättefin ut vid två raka segrar. Ulf Ohlsson sitter upp istället för Jimmy Jonsson vilket såklart är ett plus men det är ingen häst jag litar på med sin orutin och det är många hästar att runda.

4 Birk Matrona vann på en bra tid för sammanhanget på Forus senast och jag tycker hon höll bra utvändigt om ledaren gången innan dess när han besökte Bollnäs. Hon har tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter och det är väl ingen omöjlighet att hon kan köra sig framåt och överta ledningen om kusken är offensiv.

13 Nelson Hendi galopperade dubbelt senast men har varit rejäl i Norge tidigare och jag tror att vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg. Håller han sig bara i trav borde det vara hyggliga chanser att vara med där framme till slut.

Skrällen i loppets är 8 Min Lilla Benitha som jag gillade intrycket på vid segern näst senast. Normalt sätt är det några för bra emot men det är hästar med orutin och mycket kan hända i den här typen av lopp.

Min Vinnare: 10 Färsta Elma
Spets efter 500m: 2 Wilda Anita / 4 Birk Matrona
Skrällen: 8 Min Lilla Benitha
Rankingen A: 10.4.13 B.12.8.3.2.5 C: 9.11.6.1

V65-3 2640m Volt
Här tycker jag att tre hästar sticker ut lite extra på förhand och det känns troligt att det är någon av dom som kommer att få besöka vinnarcirkeln och här tar jag ställning för bästa hästen.

11 Ask Viktor är Öystein Tjomslands bidrag i loppet och sedan han började starta hästen i Sverige har det gett bra utdelning och han inledde med två raka segrar. Senast galopperade han tyvärr men han fick ett dryg inledning på loppet och blev hängandes i tredjespår och galoppen tar jag inte så hårt på. Han har fått ett passande springspår på tillägg och kommer kunna komma iväg bra från start och det ser ut som en rejäl häst som tål den dryga distansen. Sköter han sig tror jag att han bara är bäst här.

Motbud
3 Storm Odin står väldigt passande till i loppet och har tjugo meters försprång på min spik. Det ser ut som att han kommer att kunna ta hand om ledningen omgående och från den positionen kan han bli svår att hinna ikapp. Jag tycker dock att han gick på nålar genom loppet senast och galoppen var hela tiden nära till hands och han var inte fullt körbar när han fick se sig klart besegrad av Lille Fröken Stoen.

6 Ackssonfaksen borde kunna hävda sig väl här också men läget är lite chansartat. Distansen borde passa bra och även om han slet lite med aktionen senast känns det som att han håller bra form för dagen och han skulle kunna dyka upp där framme om det klaffar.

Min Vinnare: 11 Ask Viktor
Spets efter 500m: 3 Storm Odin
Skrällen:
Rankingen A: 11 B:3.6 C:8.10.5.4.7.1.2.9.12

V65-4 2140m Auto
4 Trö Kasper har tänt till på slutet och vunnit två raka lopp i fin stil och kommer han till ledningen nu blir han svårslagen om han är lika fin nu. Senast lämnade han sina motståndare med sju längder men han möter dock några tuffare konkurrenter och det är inte säkert att han blir släppt till någon ledning nu. Bra chans men långt ifrån någon straffspark.

5 Holms Herkules är fartfylld och har kanonform för dagen. Senast kopplade han greppet utvändigt om ledaren men blev förbipasserad i de sista stegen av en smygkörd häst men han höll klart bra som tvåa. Jag är inne på att han kan hitta till ledningen nu och jag hoppas att Magnus A Djuse vill prova i den positionen även om det är medeldistans nu.

6 Pave Sokken var trea i norskt travkriterium och är således härdad mot tuffa hästar. Han var betydligt mer påpassad av spelarna än Trö Kasper den gången och första starten på svensk mark känns intressant när man dessutom får använda körspö.

Min Vinnare: 4 Trö Kasper
Spets efter 500m: 4 Trö Kasper / 5 Holms Herkules
Skrällen: 6 Pave Sokken
Rankingen A: 4.5.6 B:2.3 C: 1.7.8

V65-5 1640m Auto
10 Comte Godiva var blek senast från ledningen i ett V75 lopp men hon går ner rejält i klass till den här starten och även om hon normalt är som bäst i den främre träffen är det här ett motstånd hon bör kunna runda. Magnus A Djuse får chansen bakom hästen och vi kan förvänta oss en offensiv styrning.

9 Borea Del Circeo är segervan och vann på ett bra sätt senast i Östersund och jag gillade verkligen intrycket på den här norska hästen. Han är bara tre år men är under utveckling och han borde kunna hamna bra på det direkt med tanke på att han har en bra rygg i starten.

1 Galeras lägger har bra förutsättningar här med tanke på att hon har fått ett bra spår bakom bilen samtidigt som de värsta konkurrenterna på förhand har sämre utgångsläge i den här spårtrappan över kort distans. Jag tror att hon tar hand om ledningen från start och distansen är ett plus men att hon ska gå med skor är ett minus och det är bra hästar emot.

Min Vinnare: 10 Comte Godiva
Spets efter 500m: 1 Galeras
Skrällen: 1 Galeras
Rankingen A: 10.9.1 B: 12.11.6.2.4 C:5.8.7.3

V65-6 2140m Auto
6 Oneiric Ocelot blir min andra spik i omgången. Det är en stark och rejäl häst som tål att göra jobbet på egen hand och det kan behövas då han troligen får trava utvändigt om ledaren om 1 Knockout Pepper lyckas ta hand om ledningen från start. Jag är dock inte övertygad om att Knockout Keeper kan försvara sitt innerspår och skulle han bli över från start kan Benny Christensen kanske t.om. hitta fram till tätpositionen. Oavsett tror jag att han har styrkan och inställningen att vinna utvändigt också.

Motbud
10 Nibali Vivantis är värst emot men han startar från ett sämre utgångsläge och är inte helt att lita på. Samtliga segrar är dessutom tagna när han tävlat barfota på samtliga hovar och nu ska han tävla med skor runt om. Om det blir bra fart på loppet där framme är det en tidig utmanare men det måste klaffa lite under vägen.

1 Knockout Keeper blir att räkna med om han kommer till ledningen och kommer han dit lär han vilja testa i den positionen. Det är ingen som radar upp segrar men får han vara ifred där framme en bit kan det bära hela vägen.

Min Vinnare: 6 Oneiric Ocelot
Spets efter 500m: 1 Knockout Keeper & Oneiric Ocelot
Skrällen: 12 Livy Nationality
Rankingen A: 6 B.10.1.11.3.2.5.12 C: 4.7.11.9

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto