V65 Tips Rättvik 22/4

Publicerad på 22 Apr 2022 - 00:13

DrTrav

DrTrav

22 Apr 2022 - 00:13

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Rättvik och den här veckan är det dessutom jackpot. Jag spelar med två spikar i omgången, 2 Toscana Southwind i V65-3 samt 6 Vice Versa Diamant i V65-5.
Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Rättvik 22/4
V65-1 5.6.9
V65-2 1.3.5.7.8.10.11.12.13.14
V65-3 2 Toscana Southwind
V65-4 2.3.8.9
V65-5 6 Vice Versa Diamant
V65-6 1.2.5.9.11.13

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Rättvik 22/4
LD-1 6 Vice Versa Diamant
LD-2 1.2.5

3 rader x 50 kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m Auto
5 Rulle Roc har varit ute i klart tuffare sällskap och går ner i klass till den här starten. Han har bland annat varit ute i två klass 2 försök och en klass 2 final på V75 under året och senast var han klart godkänd som trea i ett lopp övet lång distans som Made Of Stars vann. Nu är han anmäld barfota runt om och med bike för första gången, vilket skulle kunna ge en bra effekt på en häst som är lite trög av sig. Han känns dock klart missgynnad av den korta distansen, och det är ingen spik för mig.

9 Arabesque har bra form och känns klart mer gynnad av distansen, men brottas å andra sidan med ett svårare utgångsläge. Han vann från spår 12 över distansen näst senast och har en vass speed till slut och skulle det bli lite tempo där framme så kommer han gå hela vägen in i mål.

6 Capone Vox kommer stod för en plusbetonad insats över lång distans i sin senaste start och gången dessförinnan satt han fast med sparade krafter över mål. Han är många meter bättre när han får tävla barfota och han har vunnit på 1.13.6 över distansen , vilket är starka papper i det här fältet. Skulle han komma iväg Snabbare än favoriten från start är det ingen omöjlighet att han kan få överta ledningen av 3 Favourite Picture som är den troliga ledaren initialt.

Min Vinnare: 5 Rulle Roc
Spets efter 500m: 3 Favourite Picture / 5 Rulle Roc / 6 Capone Vox
Skrällen: 6 Capone Vox
Rankingen A:5 B:9.6.10.3.11.1.8 C:4.2.7.12

V65-2 2140m Volt
11 Odin Ö.K tror jag har högst kapacitet i fältet men det räcker med att kolla raden för att förstå att han inte alls är att lita på. Nu gör han debut på svensk mark efter ett längre uppehåll och han är därmed svårbedömd men motståndet skrämmer honom inte och han borde vara gynnad av att få tävla med körspö.

10 Pellepers Mårten har farter som räcker och bli över i den här typen av lopp men chanserna att få iväg honom felfri från det här läget är förmodligen små. Jag tycker att det ser ut som en häst som har betydligt högre potential än att tävla i den här typen av lopp om man får ordning på honom och han har gjort det bra efter galopp flera gånger om på slutet mot tuffare motstånd än så här.

3 Eldida gick sin snabbaste tid någonsin senast och ska lättas i balansen nu. Hon borde kunna avancera fram till ledningen i ett tidigt skede och går hon en liknande tid som senast kan det bli svårt för hästarna på tillägg att hinna ikapp.

5 Pilfaxen vann sin årsdebut på ett bra sätt. Det är tuffare emot nu men tidsmässigt hävdar han sig väl och han har säkert gått framåt ytterligare med ett lopp i kroppen.

Min Vinnare: 11 Odin Ö.K
Spets efter 500m: 3 Eldida
Skrällen: 10 Pellepers Mårten
Rankingen A:11.10.3 B:5.1.13.8.12.14.7 C:4.6.9.2

V65-3 2140m Auto
2 Toscana Southwind blir min första spik i omgången. Hon har kommit ut som en helt ny häst till den här säsongen och vunnit på alla möjliga sätt och hon inkasserade sin tredje seger på tre försök för året senast, trots att hon tappade från start och galopperade under vägen. Den värsta konkurrenter på förhand är helt klart 1 Kate River men jag tror att hon blir över från start och Toscana Southwind kommer att sitta bra på det direkt från sitt spår och som jag läser loppet kan hon köra fram och överta ledningen efter en bit. Hon är säkerligen redo att sänka sitt rekord med ett par sekunder och jag tror på spets och slut.

Motbud
1 Kate River var bättre än någonsin senast och var tapper från positionen utvändigt ledaren på 1.13.7 över full väg. Det är ingen i fältet som har varit i närheten av dom tiderna men hon har varit struken därefter och den här gången kör William Ekberg istället för Jörgen Westholm. Jag tror inte att hon kan vara med i någon körning från start och innerspåret kan bli en fälla men om det löser sig under vägen är det en mycket tidig utmanare om hon är lika bra som senast.

11 Teus är en kapabel häst under utveckling men nu är det andra förutsättningar med autostart för första gången och segrarna är dessutom tagna från ledningen.

Min Vinnare: 2 Toscana Southwind
Spets efter 500m: 2 Toscana Southwind
Skrällen:
Rankingen A:2 B:1.11.5.8.4.6.3 C:12.7.10.9

V65-4 2140m Auto
8 Pretty And Evil har höjt sig ett par klasser till den här säsongen när hon har fått tävla barfota och han har presterat bra vid varje start. Hon vann sin årsdebut övertygande från dödens och var tapper som tvåa efter en galopp i starten därefter. Senast slutade hon oplacerad men intrycket var fortsatt bra och det var mycket krafter kvar från hennes instängda läge. Läget är chansartat men hon är snabb bakom bilen och man provar säkert framåt från start. Det är ingen omöjlighet att man kan nå ledningen trots läget men hon tål tuffa upplägg också.

3 Tailwind och 2 Global Boost utmanar främst om ledningen. Den förstnämnda behövde loppet senast men stod för en godkänd insats sett till förutsättningarna. Nu ska han tävla barfota runt om igen, vilket är ett klart plus och han presterade riktigt bra på den balansen i tuffa årgångslopp i fjol. Global Boost agerade klart förbättrat senast och kommer från en seger. Bra läge nu och hon ska räknas tidigt.

9 Sognatore är bättre än raden och skulle kunna få en bra rygg i starten. Det kan bli bra tempo på loppet och han kan få en passande resa i draget.

Min Vinnare: 8 Pretty And Evil
Spets efter 500m: 3 Tailwind / 2 Global Boost / 8 Pretty And Evil
Skrällen: 9 Sognatore
Rankingen A:8.3.2 B:9.10.6.4 C:7.12.1.5.11

V65-5 2140m Auto
6 Vice Versa Diamant står för klassen i gänget och ställs inför ett motstånd som han normalt bara ska besegra. Det är en besvärlig häst som inte alltid har aktionen med sig och att Oskar J Andersson sitter upp istället för Jorma Kontio som känner hästen väl är såklart ett minus. Vi får se hur pass stor favorit han är under morgondagen men till nuvarande spelprocent (49%) tycker jag att det är sund spik. Det är en urstark häst som vinner det här loppet från dödens om det så krävs, bara han fungerar.

Motbud
2 Unarmed Face är anmäld barfota runt om och om så blir fallet är det en mycket spännande ändring eftersom det vore för första gången i karriärens 55:e start. Han är snabb iväg bakom bilen och från ledningen är det den främsta utmanaren till Vice Versa Diamant.

9 Brunello Hall har fått ett par lopp i kroppen i sin nya regi. Han är kapabel men har inte fått ut sin fulla potential än men nu rycker Emilia Leo skorna för första gången i hennes regi och det borde göra honom många meter bättre.

Min Vinnare: 6 Vice Versa Diamant
Spets efter 500m: 2 Unarmed Face / 6 Vice Versa Diamant
Skrällen: 9 Brunello Hall
Rankingen A:6 B:2.9.4.1.7.12 C:11.10.3.8.5

V65-6 2140m Volt
5 Swisha får tipset trots att hon står på tillägg och att det handlar om årsdebut. Hon har mött tuffa årgångs-hästar i såväl Breeder's Crown som försök till Derbystoet och även hon är en bra bit efter de bästa i kullen så är det inga hästar av den kalibern i det här loppet. William Ekberg har kört hästen vid två tillfällen tidigare, vilket har resulterat i två segrar och är hon väl förberedd tycker jag chanserna är goda för ytterligare en seger i raden.

2 Queen Of Gunners gjorde sitt bästa lopp hittills senast och vann över kort distans trots en del jobb under vägen. Nu är det tuffare emot men hon startar med tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter och ska räknas tidigt om hon är lika bra som senast.

1 Cute And Charming har visat form på slutet men hon har tävlat med bike och nu tvingas hon att återgå till en vanlig vagn när det handlar om voltstart. Det känns som ett minus men intrycket har varit bra och utgångsläget är passande.

11 Sara K.M.E har ett springspår med skickliga Tomas Petersson i sulkyn, vilket nästan är en garanti för att hon kommer att komma iväg bra från start. Hon är tillbaka efter uppehåll och behöver säkert loppet, men kunnandet finns.

Jag betalar även för 9 Quite A Barbara samt 13 My Androva.

Min Vinnare: 5 Swisha
Spets efter 500m: 2 Queen Of Gunners / 1 Cute And Charming
Skrällen: 1 Cute And Charming
Rankingen A:5.2 B:1.11.13.9 C:12.4.6.8.3.7.14.10

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto