V65 Tips Solvalla 12/11

Publicerad på 11 Nov 2021 - 22:59

DrTrav

DrTrav

11 Nov 2021 - 22:59

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla och jag spikar 6 Swan Hill i V65-2 samt 12 Eddy West i V65-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 12/11
V65-1 3.5.6.8.11
V65-2 6 Swan Hill
V65-3 2.3.4.9.10
V65-4 12 Eddy West
V65-5 7.8.9.12
V65-6 1.2.3.5.7.8.9

700 rader x 1 kr = 700kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 12/11
LD-1 12 Blu Di Prussia
LD-2 1.2.3.5

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
5 Teton Above All är bra för den här typen av lopp och fick ett bättre läge än värsta motståndaren på förhand. Han vann från ledningen senast även om det var lite trög stil till slut men jag är inte övertygad om att han kommer till ledningen den här gången och det kan bli en tuff resa. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand också men det är ingen jag vill hålla i handen.

11 Best In Show As galopperade på V75 senast och fick dagen spolierad. Hon vinner inte speciellt ofta men har mött rätt tuffa hästar och går ner i klass till den här starten. Hon är såklart lite utlämnad från läget men det skulle kunna bli bra tempo där framme och då kommer hon bli farlig till slut.

6 Ozzy´s Melody är spetsfavorit och jag ser ingen anledning till att Erik Lindgren inte vill köra i den positionen. Han har förvisso inte startat på fem månader men han är bra och trivs i ledningen och är han väl förberedd ska han räknas.

3 Håna Am har jag varit besviken på men tidsmässigt räcker hon långt och jag tycker senaste starterna har varit ett fall framåt.
8 Jaguar C. Boko får också plats på kupongen. Det blir kanske svårt att komma till ledningen där han går som allra bäst men hästen är vettig och kan slå till om det klaffar.

Min Vinnare: 5 Teton Above All
Spets efter 500m: 6 Ozzy´s Melody
Skrällen: 6 Ozzy´s Melody
Rankingen A: 5.11.6 B:3.8.1.2.4. C:10.9.12.7

V65-2 2140m Auto
6 Swan Hill känns som en självklar spik i att luta sig emot i omgången trots att han kommer att få bära ett stort favoritskap. Stefan Melanders amerikanska nyförvärv har sett fantastiskt fin ut vid sina två starter på svensk mark och har vunnit väldigt enkelt med krafter kvar över mål. Han har förvisso inte satts på några större prov än så länge men han borde ha respekt med sig nu också och Örjan Kihlström borde kunna avancera fram till ledningen i ett tidigt skede och motståndet är inte värre den här gången. Det som skulle kunna öppna upp loppet är om Jarno Koskela vill köra i ledningen med 5 G.Cross men då tror jag bara att Örjan Kihlström lägger sig lugnt i dödens och vinner utvändigt.

Motbud
5 G.Cross är en startraket som kan en del men han var inte som bäst senast och det är ett frågetecken för hur formen är för dagen. Han kommer förmodligen att ta hand om ledningen initialt och vi får se hur Jarno Koskela lägger upp taktiken men han borde vara nöjd med ryggen på Swan Hill för att få en bra resa på innerspåret. Normalt sett borde han inte kunna hota Swan Hill som har sett fantastiskt fin ut.

Jag nämner även 9 Perfect Relation som avslutade vettigt senast bakom hyggliga hästar men han vinner sällan och brukar mest tävla hemma i Visby och det är väl främst en pallplats som är realistisk här.

Min Vinnare: 6 Swan Hill
Spets efter 500m: 6 Swan Hill
Skrällen:
Rankingen A: 6 B:5 C:9.11.8.3.2.1.12.4.10.7

V65-3 1640m Auto Monté
3 Walk Out får tipset i loppet. Han fick förvisso se sig besegrad av Matadoren Eme senast men det var en annan uppgift då och det blev en tuff resa ute i spåren innan han väl kom fram till ledningen och även om han stred väl över upploppet så orkade han inte hålla undan för Matadoren Eme som hade fått en mer passande resa. Nu har han fått ett bra läge bakom bilen och får ses som knapp spetsfavorit före 9 Selfie Brodde och lyckas han hålla ut honom från start är mycket vunnet.

9 Selfie Brodde är en erkänt duktig montéhäst som rids av sveriges bästa ryttarinna Emilia Leo. Han kan öppna riktigt fort från start och det är ingen omöjlighet att han kan hitta till ledningen trots spår 9 bakom bilen. Han borde hur som helst sitta bra till omgående och Emilia Leo är enormt skicklig med att hushålla med krafterna till upploppet och han ska ses med goda chanser att utmana om segern.

4 Matadoren Eme gjorde montédebut senast och imponerade stort när han tuggade ner favoriten Walk Out över upploppet. Nu lättar man honom ytterligare i balansen och det finns ingenting som tyder på att han skulle vara sämre den här gången och med rätt resa kan han slå till igen.

10 Champion Chip har vunnit 11 montélopp i karriären och ska inte räknas bort här även om det är ett frågetecken för hur formen är för dagen. Hon gjorde comeback senast i ett ett sulkylopp efter en längre paus och det var en intetsägande insats. Han behövde förmodligen den genomköraren och det är när han tävlar under sadel som han presterat som allra bäst.

2 Bossy Alley får också plats på kupongen. Han har aldrig startat i monté och är därmed svårbedömd men på kapacitet borde han inte göra bort sig och han får skickliga Iina aho på ryggen.

Min Vinnare: 3 Walk Out
Spets efter 500m: 3 Walk Out / 9 Selfie Brodde
Skrällen: 2 Bossy Alley
Rankingen A: 3.9 B:4.10.2 C: 1.7.5.8.6

V65-4 2140m Auto
12 Eddy West var fin senast när han vann från ett bakspår över kort distans och motståndet känns inte värre den här gången. Nu är distansen längre vilket egentligen passar ännu bättre och som jag läser loppet borde det kunna bli bra tempo där framme nu också och då blir han mycket svårslagen när han sätter in sin slutspurt. Han har vunnit fem lopp under året och är van tuffare motstånd än vad han ställs emot nu och jag tycker att det är bra chans att inkassera ytterligare en seger. Spik.

Motbud
3 Vicar är en stark häst som vann på ett rejält sätt senast efter att ha fått gå länge ute i tredjespår. Skulle Anders Eriksson få avancera fram till ledningen kan det bli långt fram för Eddy West till slut men jag tror ändå att den positionen är upptagen av Maverick Dream och mycket talar för att Vicar kommer att få göra grovjobbet även den här gången. Han kan mycket väl plocka ner ledaren utvändigt men jag tror ändå att det blir svårt att hänga med Eddy West när Claes Sjöström vrider på över upploppet.

5 Maverick Dream var Eva Lundahl väldigt uppåt med senast och det hade hon minst sag fog för. Hon körde väldigt offensivt i loppet och kunde överta ledningen med 1000m till mål och sedan fick konkurrenterna endast se ryggtavlan på ekipaget och Maverick Dream stack undan med fem-sex längder. Jag tror att Maverick Dream kan avancera fram till ledningen nu också men det är tuffare emot nu och det krävs nog att han får fuska bort lite där framme för att hålla hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 12 Eddy West
Spets efter 500m: 5 Maverick Dream / 7 Give Me Ten / 3 Vicar
Skrällen: 5 Maverick Dream
Rankingen A:12. B: 3.5.9. C:8.10.7.4.11.2.1

V65-5 2140m Auto
Ett väldigt öppet lopp på förhand men jag vill ha ganska många hästar i den avslutande avdelningen och får försöka gå lite kort i det här loppet.

12 Blu Di Prussia får tipset i loppet. Jag gillade intrycket i debuten på svenskt mark när han kördes offensivt och vann trots en ganska tuff resa och kunde besegra storfavoriten No Pressure. Han var förvisso direkt blek i starten efter men det var något som inte stämde då och han har fått pusta ut i ett par månader därefter och kommer förmodligen vara mycket bättre nu. Att Örjan Kihlström får chansen bakom hästen för första gången är såklart en väldigt intressant förstärkning.

8 Biscaia har tävlat på V75 och är van tuffare konkurrens. Han visade fortsatt form senast när han inte var så långt ifrån att kunna besegra favoriten Heaven Mearas över upploppet som hade fått styra och ställa i ledningen. Läget blev såklart inte bra och det kan häxa från start men hittar han bara ner i en vettig position är det en tidig utmanare.

Det var ett fint intryck på 7 Baronerosso Play vid segern senast och han har gått bra varje gång på slutet sedan man börjat mixtra lite med skobalansen. Det ser ut som en häst som är oöm för positioner och tål att göra lite jobb under vägen och Torbjörn Jansson provar säkert framåt efter en bit och jag tror inte man räds dödens.

9 Stojweiler One tappade mycket över upploppet senast men han var ursäktad av en tuff resa då. Han har annars imponerat hemma på Gotland och vunnit sex lopp under året och det ska bli intressant att se hur han hävdar sig på huvudstadsbanan med Magnus A Djuse i sulkyn.

Min Vinnare: 12 Blu Di Prussia
Spets efter 500m: 5 Young Jade / Baronerosso Play
Skrällen: 9 Stojweiler One
Rankingen A:12.8.7 B:9.5.1.4.3 C: 6.10.3.11

V65-6 2140m Auto
1 Southwind Hillrazr blir min tipsetta i ett ett öppet lopp på förhand. Jag blev otroligt imponerad senast när han vann i sin debut för Nicklas Westerholm och det låter som att man tror en hel del på den här hästen framöver. Jag är lite osäker på hur snabbt han kan öppna från start men att han ska ta hand om någon ledning känns långsökt och innerspåret skulle kunna bli en fara. Om Jorma Kontio som sitter upp den här gången bara hittar ut från sitt innerspår tror jag han kan vinna igen även om det är bra hästar emot.

3 Beckham var ute i ett tufft sällskap senast och gjorde det bra som femma efter en snabb avslutning. För tre starter sedan vann han på ett bra sätt när han bland annat besegrade V75-vinnaren Ture L.A och näst senast hakade han på bra som tvåa bakom Typhoon Face som helt enkelt var för bra för dagen.

5 Amarcord L.D har tagit två raka segrar på Visbytravet och vann trots en inledande startgalopp senast. Han har dock varit stor favorit vid båda segrarna och nu är det tuffare emot men han borde hävda sig väl i det här sällskapet också.

2 Matamoros vann fem lopp under fjolåret men har inte riktigt nått upp till fjolårets toppar och söker lite efter formen för dagen. Han är annars snabb från start och borde ta hand om ledningen och Magnus A Djuse kan kanske få honom att tända till nu?

9 Kanai Goj håller kanonform för dagen och imponerade framför allt vid segern för tre starter sedan och det är en häst som brukar gå hela vägen in i mål. Vid minsta klaff på loppet är det en utmanare.

Jag betalar även för 7 Global Upset är van tuffare sällskap och förstärks av Örjan Kihlström samt 8 Uakari som aldrig går att räkna bort i den här typen av lopp om han får gå i ryggar och spara på sin speed så länge som möjligt.

Min Vinnare: 1 Southwind Hillrazr
Spets efter 500m: 2 Matamoros
Skrällen: 2 Matamoros
Rankingen A: 1.3.5 B:2.9.7.8 C: 10.6.4.12

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto