V65 Tips Solvalla 15/9

Publicerad på 15 Okt 2021 - 09:23

DrTrav

DrTrav

15 Okt 2021 - 09:23

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla och jag spelar med två spikar i omgången, Teton Above All i V65-3 samt Go West Young Man i V65-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 15/10
V65-1 1.2.3.4.8
V65-2 3.4.5.6.7
V65-3 8 Teton Above All
V65-4 1.2.3.4.7.8.10
V65-5 2.4.5.6
V65-6 9 Go West Young Man

700 rader x 1kr = 700kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 15/10
LD-1 2.4.5.6
LD-2 9 Go West Young Man

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
4 Amazing Moment avslutade fjolåret på bästa möjliga sätt med två raka segrar och en seger på V75. Han öppnar kanske inte lika bra bakom bilen som i voltstart men det borde vara en bra möjlighet att nå den positionen så länge inte Mats E Djuse vill köra i tät till varje pris med 2 Dream E.G.
Från ledningen är Amazing Moment hästen att slå för övriga om han tävlar på topp men han kommer från en mycket blek årsdebut och det är ett stor frågetecken för formen för dagen.

8 Holy Ground har dokumenterad form och vann i sitt senaste lopp. Nu blir det barfota runt om för andra gången i karriären och med tanke på att det är stora frågetecken för hur Amazing Moment kommer att leverera är det en stark utmanare trots utgångsläget.

2 Dream E.G var trea i samma lopp som Holy Ground senast efter ett lopp invändigt. Han är snabb från start och kommer få en bra resa från det här utgångsläget och det känns troligt att det blir ett liknande upplägg som senast när han släppte ledningen och med fritt över upploppet ska han räknas.

Jag betalar även för 1 Xerxes Millpond samt 3 Delilas Magi.

Min Vinnare: 4 Amazing Moment
Spets efter 500m: 2 Dream E.G / 4 Amazing Moment
Skrällen: 2 Dream E.G
Rankingen A: 4.8 B:2.1.3.7.6. C:5.10.9

V65-2 2140m Auto
4 Brasco Brodde blir förmodligen klar favorit i det här loppet och det är såklart passande förutsättningar nu. Han kommer med en färsk seger i bagaget när han vann från ledningen och det borde vara bra chans att nå den positionen igen. Det är dock ingen häst jag litar på överhuvudtaget och han har galopperat vid tre av sina sju starter i karriären och som klar favorit är det inget jag vill hålla i handen.

3 Historie Dry sliter lite med aktionen men besitter fin styrka och har visat prov på bra inställning. Han har visat form på slutet och vunnit två av sina tre senaste starter och verkar utvecklas åt rätt håll. Senast gick han en stark slutrunda även om aktionen inte var klockren och till den här starten kommer man att lätta honom i balansen.

6 Hoho Haha Sisu har fina fartresurser och har varit ute i tuffare gäng än så här och gjort det bra även om han än så länge inte har vunnit något lopp och skulle favoriten göra bort sig är det ingen omöjlighet att han kan ta hand om ledningen med Offensiva Mika Forss.

5 Atletico Doc har tagit ett par kliv framåt sedan han började tävla barfota och gör inte bort sig i det här loppet och 7 Gunvald var rejäl vid segern 14/9, båda får plats på min kupong.

Min Vinnare: 4 Brasco Brodde
Spets efter 500m: 4 Brasco Brodde / Hoho Haha Sisu
Skrällen: 6 Hoho Haha Sisu
Rankingen A: 4 B:3.6.5.7 C: 1.2.8.9

V65-3 2140m Auto
Här hittar jag min första spik i omgången.
8 Teton Above All gjorde förvisso bort sig med en startgalopp senast men han är normalt inte alls osäker och nu är Jorma Kontio tillbaka istället för Jan Hellstedt och jag är inte särskilt orolig över att han ska galoppera nu. Läget blev såklart bedrövligt men motståndet är lämpligt och jag tycker att han höjer sig lite över övriga hästar. Jorma Kontio borde vara offensiv och jag blir inte ett dugg förvånad om man får överta ledningen efter en bit men även om han skulle få trava utvändigt om ledaren tycker jag att han är bra nog att tugga ner det här gänget.

Motbud
4 Gentiane Evening har bra form för dagen. Näst senast satt han fast med gott om krafter över mål och senast var intrycket mycket fint när han spurtade in som trea i en snabbavslutning. Han har fortfarande inte vunnit lopp på 21 starter men bakom favoriten är han inte sämre än någon annan och om favoriten har en sämre dag kan det vara dags för karriärens första seger.

1 Laurentius Valiant galopperade bort en bra placering senast över upploppet och får återigen Erik Adielsson i sulkyn. Han är hygglig ut från start och det vimlar inte av startraketer utvändigt och det borde vara en bra chans att hålla upp innerspåret om han sköter sig och sedan kan Erik lägga upp taktiken själv men känslan är att han släpper till favoriten om Jorma kommer tidigt.

Min Vinnare: 8 Teton Above All
Spets efter 500m: 1 Laurentius Valiant / 8 Teton Above All
Skrällen: 4 Gentiane Evening
Rankingen A: 8 B:4.1.10.9.3.5 C:2.6.7

V65-4 2140m Auto
1 Kenzoki Boko går ner lite i klass till den här starten men han väl kanske inte visat samma form under hösten som i somras men med två lopp i kroppen och lite lättare emot på pappret ska han ses med bra chans. Han kan öppna snabbt från start och lyckas han försvara ledningen borde det vara en bra uppgift. Det finns dock startsnabba utvändigt och skulle han bli över från start måste han förlita sig på tur under vägen.

7 Yankee Blue radade upp segrar i Boden under fjolåret och har varit ute i tuffa gäng därefter. Nu gör han comeback efter en längre frånvaro men det är en väldigt kapabel häst och om han är väl förberedd är det en utmanare.

8 Mojo Express kan mycket men var inte som bäst från ledningen senast och fick dessutom ett svårt utgångsläge nu. Det var väldigt bra tongångar inför loppet senast och normalt sätt hävdar han sig väl utan strul.

2 Media Fast One är snabb från start och skulle han ta sig förbi invändiga Kenzoki Boko från start är mycket vunnet och Tomi Haapio lär prova i ledningen. Han fick ge sig i ledningen näst senast men det var ett tufft lopp som Leave You Sox On vann och jag tror inte att man räds någon i det här fältet.

Min Vinnare: 1 Kenzoki Boko
Spets efter 500m: 1 Kenzoki Boko / 2 Medias Fast One
Skrällen: 2 Medias Fast One
Rankingen A: 1.7.8.2.10 B:3.4 C:9.6.5

V65-5 2140m Auto
5 Zeolit svarade för en imponerande insats senast när han vann från dödens på 1.12.2. Senast tävlade man barfota men man sätter på ett par bakskor till den här starten vilket är ett litet minus, men framförallt finns det startsnabba hästar invändigt och motståndet är tufft och jag är inte övertygad om att han vinner den tunga vägen igen. Rankas ändå överst.

2 S.G Kingstone är inte helt att lita på men han har höga toppar och har vunnit på V75 under året. Senast gjorde han bort sig med en galopp som klar favorit inom V75 men om han fungerar blir han såklart att räkna med i det är sällskapet från ett bra läge bakom bilen.

4 Marcos Gallon håller bra form för dagen och kan öppna snabbt från start. Senast tappade han mycket från start men svarade för en stark upphämtning och slutade till slut tvåa. Man verkar återgå till att tävla med skor nu men han är bra med den balansen också och från ledningen ska han räknas tidigt.

Sista strecket till 6 Dream Creation som kan mer än vad han har visat på slutet och när han ska lättas i balansen och förstärks av Jorma Kontio känns det klart intressant.

Min Vinnare: 5 Zeolit
Spets efter 500m: 4 Marcos Gallon / 5 Zeolit
Skrällen: 6 Dream Creation
Rankingen A: 5.2.4 B:6.3.8.1 C:10.9.7

V65-6 2140m Auto
Jag avslutar omgången med en spik på 9 Go West Young Man som jag alltid har haft ett gott öga till. Han är van att tävla i tuffa sällskap och har matchats i bronsdivisionen inom V75 under året och tagit framskjutna placeringar. Han var inte som bäst vid sin senaste start på svensk mark i somras och fick pusta ut därefter men han var tillbaka för knappa två veckor sedan i ett tufft lopp i Tyskland som Oscar L.A vann.
Han hade ingenting med någon segerstrid att göra då men han behövde säkerligen den genomköraren i kroppen och nu möter han ett motstånd som känns klart överkomligt. Jag tror dessutom att det kan bli bra tempo där framme från start och om Go West Young Man är tillbaka i gammalt gott slag tror jag att övriga ekipage får svårt att stå emot honom över upploppet.

Motbud
4 Ottilia Fri var det mycket surr om senast inför den senaste starten och det låter på stallet som att formen är på topp för dagen. Hon gjorde det klart bra som trea efter en perfekt resa men kunde inte gå förbi formstarka Massive Speed och ledande Valle E.W.

6 Manuzio Hanover kan mycket i sina ljusa stunder men söker efter formen för dagen. Motståndet är dock passande och det är en häst som tål att göra en del jobb under vägen. Han har öppnat fort bakom bilen tidigare och det är ingen omöjlighet att han kan hitta till ledningen här efter en bit om Haugstad prickar starten och det skulle öka möjligheterna markant.

Jag nämner även 1 Vikens Dome som har lämnat Stall Robert Bergh för Fredrik B Larsson. Han vann fyra lopp under fjolåret och har hög kapacitet för den här typen av lopp och skulle Erik Adielsson lyckas hålla upp innerspåret är han intressant trots avsaknad av lopp i kroppen.

Min Vinnare: 9 Go West Young Man
Spets efter 500m: 1 Vikens Dome / 2 Big Shot / 6 Manuzio Hanover
Skrällen: 4 Ottilia Fri
Rankingen A: 9 B:4.6.1.2.3.8.7.5.10

Lycka till
DrTrav



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto