V65 Tips Solvalla 18/3

Publicerad på 17 Mar 2022 - 22:46

DrTrav

DrTrav

17 Mar 2022 - 22:46

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla och jag tycker att det är en omgång som håller mycket god klass och det märks att våren är här nu i startlistorna. Jag spelar med två spikar i omgången, 8 Önas Power i V65-2 samt 8 Global Attention i V65-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 18/3
V65-1 5.10.11
V65-2 8 Önas Power
V65-3 1.6.8.11.12
V65-4 1.2.4.5.8.9.10
V65-5 1.2.6.7.11.12
V65-6 8 Global Attention

630 rader x 1 kr = 630kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 18/3
DD-1 2.6.7.12
DD-2 8 Global Attention

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
11 Jerka Sting inledde sin karriär väldigt lovande med tre raka segrar som treåring och matchades mot riktigt tuffa hästar därefter och stötte på hästar som Click Bait, Brambling med flera. Han hade problem under fjolåret och gjorde bara tre starter utan att glänsa i tuffa sällskap men av det jag har sett i årets två starter känns han klart på gång igen. I årsdebuten kördes han offensiv från ett tolfte spår och höll mycket bra efter att ha kört sig till ledningen och senast avslutade han fort över upploppet som tvåa. Jag tror att formen är framflyttad ytterligare till den här starten och jag har en god känsla att han kliver runt sina konkurrenter.

Motbud
5 Reshevsky tycker jag utvecklades för varje start under fjolåret och han kommer säkerligen att gå mot en stark säsong. Han är bra för klassen men det saknas kanske något lopp i kroppen innan formen sitter där. Det är annars en häst som går från alla positioner och tål jobb under vägen.

10 Loaded Noah vill jag ta med som en potentiell skräll. Han är väldigt osäker av sig och har tre raka galopper i raden men de dagar som han fungerar finns det mycket fart. Nu blir det barfota runt om och skulle han ha en sån där dag när han fungerar tror jag han blir livsfarlig.

Det är ett ganska öppet lopp på förhand med eftersom jag har god känsla för Jerka Sting så försöker jag gå lite kort även om det finns ett par hästar till som absolut ska räknas.

Min Vinnare: 11 Jerka Sting
Spets efter 500m: 3 Make Him Young / 5 Reshevsky
Skrällen: 10 Loadad Noah
Rankingen A:11 B:5.10.312.6.8 C:4.1.7.9.2

V65-2 2140m Auto
8 Önas Power blir min andra spik i omgången. En seger på sexton starter är väl inget som imponerar men han har stött på ganska tuffa hästar och jag har väntat på att det ska lossna lite för den här hästen. Jag tycker han gjort det bra hela tiden i vinter och det känns som en tidsfråga innan han vinner lopp och motståndet nu känns mer passande än på länge. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången i karriärens sjuttonde start vilket såklart är mycket spännande om så blir fallet.

Motbud
7 Gone Fishing är snabb bakom bilen och även om det är svårt att nå ledningen härifrån är det absolut ingen omöjlighet. Han gick fina tider under fjolåret och är under utveckling men det finns ett litet frågetecken för formen efter en längre frånvaro. Han har varit struken inför en start för bara ett par dagar sedan men det var på grund av att hela tävlingsdagen blev inställd och Robert Bergh har honom säkert väl förberedd.

6 Rajah Summer hittade några extra växlar när man började tävla barfota under fjolåret och har fått vara ifrån tävlandet under sko-tvånget i vinter. Man sparar inte på några växlar i årsdebuten och det blir såväl barfota runt om samt bike.

Min Vinnare: 8 Önas Power
Spets efter 500m: 6 Rajah Summer/7 Gone Fishing/1 Strong Caviar
Skrällen: 6 Rajah Summer
Rankingen A:8 B:7.6.9.1.10.2.3 C:4.11.5.12

V65-3 2140m Auto
8 Clandestine är härdad i klart tuffare sammanhang och med ett lopp i kroppen efter en längre vila borde formen vara på gång. Hon vann på ett bra sätt i årsdebuten med skor på hovarna i ett enklare sällskap och nu ska hon tävla med barfotabalans vilket är ett stort plus för henne. Hon är väldigt kvick iväg från start och har spetsat från spår 8 tidigare och det är ingen omöjlighet att hon kan nå ledningen. Skulle hon nå ledningen tror jag att loppet är över men hur som helst borde hon kunna utnyttja sin startsnabbhet för att söka en bra position.

1 Macy är också snabb iväg men jag tycker ändå att läget är lite lurigt. Från ledningen ökar såklart möjligheterna till seger och det är en segervan häst som har vunnit 9/15 lopp under sin karriär.

6 Raja Knight gick en 13-tid över distans på barfotabalans under fjolåret och samlade på sig hårdhet under hösten i tuffa sällskap. Man har väntat in våren för att kunna tävla barfota och jag tror man är väl förberedda inför det här.

Vid överpace på loppet gynnas såklart hästarna med bakspår och såväl 11 Midleton som 12 Zidane D.E kommer från positiva insatser och har kapacitet för att vara med där framme.

Min Vinnare: 8 Clandestine
Spets efter 500m: 1 Macy / 8 Clandestine
Skrällen: 11 Midleton
Rankingen A:8.1 B:6.11.12. C:10.5.3.4.7.9.2

V65-4 2140m Volt
4 Isac B.M.V är obesegrad efter tre starter och det ska bli intressant att se hur han hävdar sig i konkurrensen på Solvalla när han tävlar utanför Visby för första gången. Jag tror åtminstone att hästen är väldigt bra i ordning när man gör resan till Stockholm och jag är inne på att han kan komma iväg Snabbare från start än 1 O.P’s Flawless och då är mycket vunnet.

5 Genie Am blev störd till galopp på V75 senast och fick den dagen förstörd men hon har presterat bra hela vintern och brukar alltid ha sin bästa bit till slut. Jag tycker inte att hon ska skrämmas allt för mycket över det här motståndet och även om det måste klaffa lite från ett innerspår på tillägg tror jag att hon blir farlig över upploppet om det löser sig under vägen.

1 OP¨s Flawless är obesegrad från ledningen på två försök och man vill nog gärna nå den positionen nu också. Jag är inte alls övertygad om att man kan försvara innerspåret men skulle hon nå ledningen och få bestämma tempot är det en given kandidat till segern.

10 Glen matchades tufft som treåring och har visat provat på ett kunnande som duger långt i den här typen av lopp med lägre prissumma. Han har fått ett passande springspår på tillägg och borde komma iväg bra från start om han hanterar volten som inte varit en speciellt beprövad startmetod för honom. Han gjorde sin årsdebut senast men galopperade tyvärr tidigt och formen är något svårbedömd.

Min Vinnare: 4 Isac B.M.W
Spets efter 500m: 4 Isac B.M.W / 1 Op’s Flawless
Skrällen: 5 Genie Am
Rankingen A:4.5.1.10.B:2.9.8 C:11.7.12.13.6.3

V65-5 2140m Auto
2 Dream Creation vann på ett bra sätt från ledningen senast när han bland annat besegrade Antonio Trot. Han får ses som favorit att nå den positionen även nu och när han dessutom lättas i balansen är det hästen att besegra om han kommer till tät. Det saknas dock inte motstånd och i mitt tycke är han väl stor favorit i skrivande stund.

12 Massive Speed är såväl stark som snabb och han har inga problem att göra jobbet på egen hand ute i spåren. Han gick en rejäl slutrunda senast vid segern och nu ska han dessutom lättas i balansen.

6 Harper Seabrook räds inte grovjobb och har fått ett lopp i kroppen. Rikard N Skoglund har ett bra facit med hästen (3/6) och jag tror vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg.

7 Ara känns spännande nu. Han har visat form en längre tid och när han gick ner i klass senast var han först över mål men blev tyvärr diskad för trängning. Nu blir det barfota runt om för första gången på länge och med nuvarande form blir han att räkna med.

1 Joe Frazier Boko höjde sig ett par snäpp när man ryckte skorna senast. Läget är lite chansartat nu från ett innerspår och det kan bli trafikproblem men om skickliga Per Lennartsson bara hittar ut någonstans kommer han avsluta fort över upploppet.

11 Go West Young Man är svårbedömd i årsdebuten efter lång frånvaro men att han är kapabel nog för att vinna loppet råder det inga tvivel om.

Min Vinnare: 2 Dream Creation
Spets efter 500m: 2 Dream Creation / 6 Harper Seabrook/7 Ara
Skrällen: 12 Massive Speed
Rankingen A:2.12.6 B:7.1.11 C:3.5.9.10.8.4

V65-6 2140m Auto
8 Global Attention infriade förväntningarna som favorit i årsdebuten och vann i fin stil över kort distans. Han är inte helt att lita på men jag tycker ändå att han har blivit klart med stabil och tror att han kommer att sköta sig. Han vann på en 11-tid över distansen i somras och det är det ingen annan i fältet som kan mäta sig med. Även om motståndet hårdnar jämfört med senast tror jag det är en bra uppgift och jag spikar.

Motbud
9 Best In Show As vann fyra lopp under fjolåret och inledde året på bästa sätt när han vann mycket behändigt efter att ha hittat till ledningen tidigt. Nu är det andra förutsättningar med ett bakspår och att han dessutom ska tävla med skor drar ner mina förväntningar.

11 Radetsky visade att han har toppform vid segern senast men nu ser det ut som att man växlar ner från barfotabalans till skor. Han har förvisso vunnit åtta lopp med skor men mot det här motståndet från ett bakspår känns det ändå långsökt att han ska vinna igen.

Min Vinnare: 8 Global Attention
Spets efter 500m: 3 Make My Dream / 8 Global Attention
Skrällen:
Rankingen A:8 B:9.11.10.12.4 C:.7.2.6.5

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto