V65 Tips Solvalla 2/9

Publicerad på 1 Sep 2022 - 21:51

DrTrav

DrTrav

1 Sep 2022 - 21:51

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Solvalla. Jag spelar med två spikar i omgången, 7 Jongleur i V65-2 samt 4 Hankypanky Pinkman i V65-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 2/9
V65-1 1.2.10
V65-2 7 Jongleur
V65-3 3.4.6.8.9.10
V65-4 2.3.6.7.8.9
V65-5 4 Hankypanky Pinkman
V65-6 4.5.6.7.11.12

648 rader x 1 kr = 648 kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 2/9
LD-1 4 Hankypanky Pinkman
LD-2 4.5.6.7.11.12

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
2 Seaside Heights har jag bra känsla för i det här loppet. Vid en första anblick på raden ser det inte alltför imponerande ut men faktum är att hon är matchats i stenhårda sällskap i Margaretas tidiga unghästserie och uttagningar till E3. Magnus A Djuse förstärker i sulkyn och lyckas han lotsa hästen till ledningen får övriga ekipage vara mycket bra för att besegra henne.

1 Mahala var överlägsen i sin tävlingsdebut och vann med trettio meter, men det ska tilläggas att det var i ett väldigt klent lopp på Visby. Jag tyckte hon såg fin ut i starten därefter i lite tuffare konkurrens och det var en pallplacering på en bra tid som försvann när hon galopperade med 350 meter till mål. Hon blir förmodligen favorit i loppet men det är ingen jag vill hålla i handen och spår 1 bakom bilen skulle kunna innebära problem.

10 Javeline har vunnit 2/5 lopp hittills och ser ut att kunna en del men det ska tilläggas att segrarna är tagna från ledningen och nu är hon såklart missgynnad av utgångsläget. Hon var ute på för djupt vatten senast i ett tufft Breeders Crown-lopp och går ner i klass nu och skulle det bli lite tempo på loppet kan hon vinna.

Min Vinnare: 2 Seaside Heights
Spets efter 500m: 2 Seaside Heights
Skrällen:
Rankingen A:2 B:1.10.7.3 C:5.9.4.6.8

V65-2 2140m Auto
7 Jongleur blir min första spik i omgången i ett treåringslopp med endast sju hästar till start. Det här är en riktigt fin treåring under utveckling som jag tror kommer att tjäna fina pengar framöver. Jag fastnade för den här hästen redan i tävlingsdebuten och han såg väldigt fin ut vid sina tre första starter. Sedan kunde han inte göra sig själv rättvisa på Solvalla 22/6 då han var nedsatt av sjukdom och när han gjorde comeback efter ett kortare uppehåll senast var han tufft anmäld i ett Breeders Crown-lopp och behövde säkerligen det loppet i kroppen. Han gick ändå en 13-tid, vilket är starka papper och mot ett klart mer överkomligt motstånd nu bör det vara en mycket god segerchans.

Motbud
4 Poleposition känns värst emot på förhand. Han kommer från en sämre position men samtidigt blev allt fel för honom när han hamnade fel på det från start och fick backa sist. Han har visat prov på gott kunnande innan dess och nu ska man eventuellt testa att tävla med en bike för första gången.

Min Vinnare: 7 Jongleur
Spets efter 500m:6 Extremely Sweet / 7 Jongleur
Skrällen:
Rankingen A:7 B:4.1.6 C:2.5.3

V65-3 2140m Monté
10 Bonne Nuit Bi blev jag väldigt imponerad av vid hennes debut på svensk mark när hon var tvåa på V75 bakom klass-klättraren Charlie Brown Effe. Jag minns att jag trodde på henne väldigt mycket i starten därefter men då var hon en besvikelse och hon har inte kommit upp i någon liknande nivå som på V75. Om vi ser till motståndet nu är hon van betydligt tuffare konkurrens och jag tror hon har en bra chans om hon fungerar. Det är dock montédebut och jag är inte alls säker på vad vi kommer att få se för prestation.

3 Västerbo Bankir har tänt till under sadel och vunnit tre lopp under året och det var inga dåliga hästar han slog senast. Han är snabb från start och planen är förmodligen att leda från start till mål nu också.

9 Imakemyjokes återkommer efter uppehåll. Det är en bra montéhäst som vunnit 6/15 lopp i disciplinen och att Emilia Leo är en vass ryttarinna är ingen hemlighet.

4 Metallica I.R har jag “jagat” lite och det är nog bara en tidsfråga innan första montésegern kommer. Hon har gjort det bra mer eller mindre varje gång i tuff konkurrens och avslutningen vid andraplatsen bakom G.R.J’s Wolverine näst senast var av bästa sort.

Jag betalar även för 8 Heads Down som vann överlägset senast i ett enklare sällskap samt 6 Accolade som inte alls fungerat i sulkylopp, men kunnandet finns och kanske kan han tända till under sadel?

Min Vinnare: 10 Bonne Nuit Bi
Spets efter 500m: 3 Västerbo Bankir
Skrällen: 4 Metallica I.R
Rankingen: A:10.3.9 B:4.8.6 C:1.2.5.7

V65-4 2140m Auto
8 Vinci Love är utan tvekan rätt favorit i loppet. Jörgen Westholm verkar verkligen ha fått ordning på den här talangfulla hästen som hade oerhört svårt att sköta sig i sin tidigare regi. Det har blivit tre segrar i år och senast var hon mycket bra som fyra i ett uttagningslopp till Derbystoet och avslutade vasst efter att ha fått fritt sent. Nu är det betydligt lättare emot och utan strul från ett spår långt ut på vingen är det loppets troliga vinnare och ett spikförslag i omgången. Jag tycker trots allt att jag har två andra bra spikar i omgången och provar att fälla henne.

2 Dino Cream kan vara ett spännande motbud till favoriten. Hon har gjort det bra varje gång på slutet utan att få sätta nosen först och med läge för ledningen nu och Magnus A Djuse upp i sulkyn kan hon mycket väl rinna undan.

7 Raya Maya har fått två lopp i kroppen efter paus och borde närma sig formen. Hon är inte alls att lita på men hon stod för några vassa insatser i våras och vann bland annat två gånger om trots galopp under vägen.

6 Carisma Bi kördes passivt i sin debut på svensk mark senast och kommer förmodligen att pressas lite mer nu. Känslan är att det är en bra häst för klassen som mycket väl kan ställa till med en skräll här.

Jag betalar även för 9 Edima som var ute i ett uttagningslopp till Derbystoet senast samt 3 Lady Dee som är formstark.

Min Vinnare: 8 Vinci Love
Spets efter 500m: 2 Dino Cream
Skrällen: 6 Carisma Bi
Rankingen A:8 B:2.7.6.9.3 C:1.5.4

V65-5 2140m Auto
4 Hankypanky Pinkman blir omgångens största favorit och när man letar efter motbud i loppet är känslan att han mest tävlar mot sig själv. Han gjorde comeback senast efter ett par månaders frånvaro och även om han fick gå utvändigt om ledaren var det ett relativt passivt upplägg och Jorma Kontio satte aldrig upp tempot utvändigt om Jump In som kunde rinna undan från ledningen. Med den genomköraren lär Jorma vara mer offensiv den här gången och jag tror att han sitter i ledningen tidigt, och väl där är det nog bara en galopp emot. Spik.

Motbud
9 Jeppas Uppercut har matchats tufft och bland annat varit ute på V75. Om man jämför med dom loppen är det här ett kliv nedåt i klass men att han ska besegra Hankypanky Pinkman från det här utgångsläget är ändå långsökt.

1 Fenomen A.F avslutade bra från ryggen på ledaren vid segern senast och med ett passande rygglopp kan det vara ett tänkbart hot om favoriten har en sämre dag på jobbet.

Min Vinnare: 4 Hankypanky Pinkman
Spets efter 500m: 4 Hankypanky Pinkman
Skrällen: 9 Jeppas Uppercut
Rankingen A:4 B:9.1.12.6.7.2.3 C:8.11.6.10

V65-6 2140m Auto
11 Chestnut tycker jag utan tvekan besitter högst kapacitet i fältet och även om han inte levt upp till sitt kunnande än i Daniel Redéns regi, är det nog bara en tidsfråga innan det lossnar för honom. Daniel Redén kör honom själv nu och det är såklart ett minus men han gör flera ändringar inför den här starten som förhoppningsvis ska falla väl ut. Det blir barfota runt om samt bike och om han fungerar är det en rejäl häst som tål att göra mycket jobb på egen hand.

6 Calypso Degli Dei gick en 12-tid senast i Berndt Lindstedts lopp som Ivanka Amok vann. Gocciadoros häst har såklart en fördel av ett bättre spår än tipsettan i den här spårtrappan och det ser ut som att Anders Eriksson kan köra sig till ledningen. Nu blir det barfota runt om igen, men hon presterade inte alls på den balansen senast och var klart bättre när hon gick med skor senast. Det kan såklart vara en tillfällighet men det är inget “skoryck” jag tycker är superintressant.

4 Izor Sisu kan väldigt mycket i sina ljusa stunder och hade en fin formtopp i våras. Raden är inte rolig därefter men samtidigt har han haft tuffa uppgifter och jag tror att Jorma Kontio kommer passa väldigt bra med den här hästen.

7 Victorious Wine har radat upp andraplatser under året och gör sällan en dålig insats. Nu har han två lopp i kroppen och med rätt draghjälp har han en vass speed till slut om det skulle bli lite tempo på loppet.

Jag betalar även för 5 Like A Monster samt 12 Matamoros.

Min Vinnare:11 Chestnut
Spets efter 500m: 6 Calypso Degli Dei
Skrällen: 7 Victorious Wine
Rankingen A:11.6.4 B:7.5.12.3.10.2 C:1.9.8

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto