V65 Tips Solvalla 23/9

Publicerad på 22 Sep 2022 - 21:53

DrTrav

DrTrav

22 Sep 2022 - 21:53

Solvalla bjuder på fantastiska tävlingar den här helgen med Svenskt Trav-kriterium som höjdpunkt. Men redan på Fredag sparkar vi igång helgen med en V65-omgång som innehåller såväl Oaks Consalation som Kriterium Consolation.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 23/9
V65-1 1.2.4.5.7.12
V65-2 6 Le Patron Boko
V65-3 3.4.5.6.12.15
V65-4 2.6.7.8
V65-5 9 Seismic Wave
V65-6 1.2.4.9.10

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 23/9
LD-1 9 Seismic Wave
LD-2 1.2.4.9.10

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m Auto
1 Lozano Di Quattro är rätt favorit i loppet och intrycket senast var av bästa sort, även om det var ett billigt lopp han var ute i. Det är ingen omöjlighet att han spetsar från sitt innerspår och då bör det vara en absolut toppchans att vinna loppet men det finns startsnabba hästar utvändigt och det skulle kunna häxa från innerspåret.

2 Macy kan knappast vara med i någon spetsstrid men hon kommer kommer kunna söka en bra position direkt från sitt utgångsläge och om favoriten blir fast på innerspåret är motståndet inte det tuffaste.

5 One Night Only är helt ospelad i skrivande stund men hon är inte alls så tokig och hängde på hyggligt i tuff konkurrens senast. Hon är kvick iväg bakom bilen och kan mycket väl nå ledningen och den korta distansen är till hennes fördel.

12 Birbone Gual måste såklart ha lite tempo på loppet men när Gocciadoro sitter upp själv och dessutom drar alla växlar och ska tävla med bike och barfotabalans för första gången kan jag inte nonchalera honom.

7 Raja Knight kan hamna på vingel från start men han trivs på Solvalla, ska tävla barfota runt om och får Örjan Kihlström i sulkyn för första gången.

4 Imani har tveksam form för dagen men kan mycket mer och får sista strecket på kupongen.

Min Vinnare: 1 Lozano Di Quattro
Spets efter 500m: 1 Lozano Di Quattro / 5 One Night Only
Skrällen: 5 One Night Only
Rankingen A:1.2.5 B:12.7.4.6.3.8 C:9.10.11

V65-2 2140m Auto
6 Le Patron Boko blir min första spik i omgången. Ready Cash-avkomman stoltserar med fyra raka segrar och jag har blivit väldigt imponerad av honom. Jag tror att 1 Speed Matters blir över från start och om Jorma Kontio är offensiv från start är jag inne på att han får överta ledningen tidigt. Skulle det bli svar om ledningen tror jag ändå att han är stark nog att vinna den tunga vägen också, trots att det är lite tuffare emot nu.

Motbud
1 Speed Matters har tagit rejäla kliv till den här säsongen och har varit fin vid tre raka segrar. Nu ska han testa på autostart igen och han har inte visat någon startsnabbhet bakom bilen tidigare. Det mesta talar för att han blir över från start och måste förlita sig på att det löser sig med positioner under vägen.

7 Neon Bank har inte förlorat felfri när han tävlat barfota bak, som han är anmäld nu också. Senast imponerade han stort när han vann trots grovjobb under vägen och kunde sticka undan på 1.13.7 över distansen.

11 Pure Muscle har matchats i tuff konkurrens och tillhör de bättre i fältet men Reijo Liljendahl har haft stora problem i stallet och formen är ett frågetecken. För den som vill fälla favoriten är han ändå ett roligt bud bakom.

Min Vinnare: 6 Le Patron Boko
Spets efter 500m: 6 Le Patron Boko/ 3 Samedi
Skrällen: 11 Pure Muscles
Rankingen A:6 B:1.7.11.2.3.10.5.9 C:4.8.12

V65-3 2140m Auto
4 Vinci Love har en bra chans att leda det här loppet från start till mål i den här spårtrappan och även om hon föll som storfavorit senast tycker jag att hon var ursäktad av ett tufft lopp. Det är tuffare emot nu och även om det ser passande ut på förhand vill jag gardera.

15 Karisma Boko tycker jag är loppets bästa häst och när hon var ute på Solvalla för en dryg månad sedan var hon inte långt ifrån att besegra Ivanka Amok. Det är många hästar att runda men kapaciteten finns för att göra det.

12 Waka Waka har toppform för dagen och tål att göra jobb under vägen, vilket hon inte minst visade vid segern senast. Utgångsläget drar ner chanserna men löser det sig någorlunda är hon med där framme.

3 Nan’s Cash ska utrustas med bike igen och med den var hon mycket bra i debuten för Björn Goop.

Jag betalar även för 5 Carisma Bi samt 6 Kathrine S.H.

Min Vinnare: 4 Vinci Love
Spets efter 500m: 4 Vinci Love
Skrällen: 15 Karisma Boko
Rankingen A:4.15 B:12.3.5.6.11.8.9.2.10 C:13.7.14

V65-4 2140m Auto
6 Eireann var favorit i sitt uttagningslopp till Oaks men galopperade tyvärr och får istället starta i Oaks Consolation. Hon ska vara klar favorit i loppet och vinner förmodligen om hon sköter sig men jag kan inte lita på henne med två raka galopper i raden och garderar.

2 Global Dancer satt fast med krafter sparade över mål i sitt uttagningslopp och såg fortsatt formstark ut. Hon har ett perfekt utgångsläge bakom bilen och precis som vid segern näst senast är det Magnus A Djuse som håller i tömmarna.

8 Jest fick ett tufft lopp i sitt uttagningslopp och höll klart bra som fyra. Utgångsläget är inte bra och det kan bli en tuff väg igen men om Erik Adielsson kan hitta ner någonstans och få ett rygglopp har hon visat att hon kan avsluta fort till slut.

7 Shortriptonice hamnade fel på det i sitt försök och satt alldeles för långt bak i kön för att kunna knipa en finalplats men hon avslutade riktigt fort som trea och med lite bättre klaff nu kan hon mycket väl vinna. Det är inga raketer invändigt från start och jag blir inte förvånad om Gocciadoro laddar mot ledningen.

Min Vinnare: 6 Eireann
Spets efter 500: 2 Global Dancer / 6 Eireann / 7 Shorttriptonice
Skrällen: 7 Shorttriptonice
Rankingen A:6.2.8.7 B:10.5.1.11 C:12.3.4.9

V65-5 1640m Volt
9 Seismic Wave har haft ett katastrofalt år och har vid flera tillfällen presenterats i ett rent ut sagt dåligt skick. Jag tycker dock han visade prov på en klart bättre inställning vid sin senaste start, även om han återigen slet med travet en aning.
Det känns lite som nu eller aldrig för den forne elitloppshästen och det motståndet han ställs inför nu hade han varit stor favorit emot för något år sen.
Det är bara fyra hästar i den främre volten och hästarna på tillägg borde vara ikapp snabbt och det kan t.om. bära hela vägen till ledningen. Magnus A Djuse sitter upp och jag tar ställning och spikar till spelvärda 14% i skrivande stund.

Motbud
Stallkamraten 6 Antonio Trot är värst emot på förhand och han stod för en stark insats senast när han gick i mål på 1.11.8 över medeldistans men fick se sig slagen i dom sista stegen av Zarenne Fas som fick ett passande smyglopp. Han är stark och tål att göra jobb under vägen men den korta distansen är ett minus.

Min Vinnare: 9 Seismic Wave
Spets efter 500m: 9 Seismic Wave / 3 Hacker Am
Skrällen:
Rankingen: A:9.6 B:3.5.4.2.1 C:8.7

V65-6 2640m Auto
10 Thereisnolimit imponerade på mig i debuten på svensk mark och han var bara en halv längd efter Mister Jupiter och Bengan i mål som delade på segern. Han visade att den långa distansen inte bekommer honom och jag har bra känsla för Nuncio-avkomman, trots utgångsläget.

2 Brightside har haft otur på slutet och formen är bättre än vad dom två “nollorna” i raden ger sken av och det har funnits gott om krafter kvar över mål. Örjan Kihlström vann med hästen för tre starter sedan och från ett perfekt utgångsläge ska han ses som en tidigt utmanare.

1 Balotelli Face fick dra tåget i tredjespår i stora delar av loppet och höll bra med tanke på det. Det är en stark och rejäl häst som tål att göra jobbet under vägen och Claes Sjöström får försöka lirka sig ut från innerspåret.

4 Letsdoit är osynad på svensk mark och galopperade innan bilen släppte vingarna i debuten. Han är snabb från start och kommer förmodligen till ledningen om han går iväg felfritt och trots en oprövad distans kan det bära hela vägen.

9 Jongleur är en läcker travare med stor utvecklingspotential. Björn Goop sitter upp för första gången och som ospelad tycker jag han kan vara värd en markering på kupongen.

Min Vinnare: 10 Thereisnolimit
Spets efter 500m: 4 Letsdoit / 2 Brightside
Skrällen: 9 Jongleur
Rankingen A:10.2.1 B:4.9..5.6.12.7 C:3.11.8

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto