V65 Tips Solvalla 27/5

Publicerad på 27 Maj 2022 - 08:22

DrTrav

DrTrav

27 Maj 2022 - 08:22

Vi sparkar igång elitloppshelgen med en sedvanlig V65 på Fredag. Jag spelar med två spikar i omgången, 2 You To Ezme i V65-2 samt 7 Bonne Nuit Bi i V65-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 27/5
V65-1 1.3.5.6.7.8.12
V65-2 2 You To Ezme
V65-3 7 Bonne Nuit Bi
V65-4 2.3.6.9.11
V65-5 3.6
V65-6 1.4.5.6.7.10.11.14.15

630 rader x 1kr = 630kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Solvalla 27/5
LD-1 3 Mission Beach
LD-2 4.6.10.11

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
5 Cinderella Jet och 12 A Girl Has No Name möttes senast på ett regntungt Solvalla och då fick Cinderella Jet trava hela loppet i dödens. Cinderella Jet kunde enkelt plocka ner ledaren men det blev för tufft och 12 A Girl Has No Name som fått ett perfekt lopp i ryggen kunde tämligen enkelt avgöra över upploppet. Cinderella Jet rankas överst och förhoppningsvis kan hon få en snällare resa nu men A Girl Has No Name som ska utrustas med bike för första gången ska räknas tidigt trots ett bakspår.

7 Southwind Boko är en rejäl dam som har hög kapacitet och kommer tjäna fina pengar framöver. Litet frågetecken för formen eftersom hon har varit struken inför det här men vid full form är hon en tidig utmanare.

1 Tara Hills gick från klarhet till klarhet och vann fyra raka lopp under slutet av förra året. Nu är det årsdebut och tufft motstånd men hon har ett passande läge bakom bilen och sitter med i den främre träffen direkt.

3 Gloria Wee startade med svåra förutsättningar senast men skötte sig helt okej i ett lopp som Sangria Pellini vann. Hon vann två raka lopp innan dess och formen är det inget fel på.

8 Bird Lane kommer mer och mer för varje start och senast gick hon 1.13.6 över distansen och det är starka papper för den här typen av lopp. Utgångsläget är bökigt men hon är snabb från start och Robert Bergh får ladda framåt direkt för att söka position.

6 Dressed For Celine är en Maharajah-avkomma som inlett lovande med två raka segrar. Det här är hennes tuffaste uppgift hittills men hon är värd en markering på kupongen.

Min Vinnare: 7 Cinderella Jet
Spets efter 500m: 5 Cinderella Jet / 1 Tara Hills / 8 Bird Lane
Skrällen: 3 Gloria Wee
Rankingen A:5.12.7 B:1.3.8.6 C:10.9.2.4.11

V65-2 2140m Auto
V65-2 ser lite lurigt ut vid en första anblick och det skulle kunna ligga en skräll på lut men jag landar ändå i att två hästar höjer sig lite över övriga ekipage och för att kunna ha fler streck i ännu mer öppna lopp i omgången väljer jag att ta ställning.

2 You To Ezme blir således min första spik i omgången. Hon har förvisso bara tre starter innanför västen men jag har gillat det jag har sett av henne och det verkar vara en rejäl häst som går hela vägen in i mål. I tävlingsdebuten var hon inget extra men därefter har hon tagit två raka segrar och gått framåt för varje start och senast kopplade hon enkelt grepp över upploppet och gick i mål med till synes krafter sparade. Det är debut bakom bilen nu men det verkar vara en förnuftig häst och det tror jag inte vållar några bekymmer. Läget blev perfekt och hon kommer sitta bra till direkt och att Örjan Kihlström förstärker är knappast något minus.

Motbud
5 Carbonfiber är värst emot på förhand och hon har varit ute och samlat hårdhet i tuffare sällskap än min spik i såväl Breeders Crown som Margaretas tidiga unghästserie. Senast hängde hon på bra som tvåa bakom Aries inom V86 men med tanke på det loppet hon fick borde hon kanske kunnat utmana mer över upploppet. Hon lättas lite i balansen till den här starten och på en garderad kupong är hon given.
Bakom ovan nämnda hästar räknas främst 10 Joy Sisu som man gör intressanta ändringar med. I karriärens tionde start ska hon tävla barfota samt med bike för första gången och om det faller väl ut kan hon utmana om det klaffar med positioner.

Min Vinnare: 2 You To Ezme
Spets efter 500m: 2 You To Ezme / 5 Carbonfiber
Skrällen:
Rankingen A:2 B:5.10.6.1.9.11 C:4.12.7.8.3

V65-3 2140m Auto
7 Bonne Nuit Bi blir min andra spik i omgången. Hon behövde loppet senast men svarade trots det för en riktigt stark prestation och det såg ut som att hon hade grepp om en så pass bra häst som Napoleon Cash över upploppet som till slut galopperade. Hon kunde förstås inte hota Charlie Brown Effe som vann loppet tämligen enkelt men nu slipper hon honom och jag har stort förtroende till Gocciadoros häst trots utgångsläget.

Motbud
4 Breidabliks Kahlua har varit ute i tuffa årgångslopp under fjolåret och fått ett lopp efter paus och kommer att ha gått framåt med det loppet i kroppen men jag tycker hon var ganska långt ifrån sitt bästa jag i årsdebuten och hon kan behöva ytterligare något lopp innan formen är där. Uppgiften är annars passande eftersom hon är snabb från start och hon är loppets troliga ledare.

2 Your Dreamlove har väldigt bra form och när hon får sitt lopp har hon en sylvass speed tillslut. Hon kommer sitta bra till direkt i ett andraspår och med ett högt tempo på loppet spurtar hon ner de flesta tillslut.

Min Vinnare: 7 Bonne Nuit Bi
Spets efter 500m: 4 Breidabliks Kahlua
Skrällen: 2 Your Dreamlove
Rankingen A:7 B:4.2.6.5.8.3 C:10.9.1

V65-4 2140m Auto
3 Excellent Diamond är snabb från start och borde ha goda möjligheter att nå ledningen och därmed rankar jag honom överst. Senast galopperade han men starten innan dess vann han bekvämt från ledningen trots att han fick utstå en del press under vägen. Det är en segervan häst som vunnit 7/15 lopp och han är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och han tål andra upplägg också.

2 Majestic Up har matchats i tuff konkurrens och gjort det bra. Nu är det årsdebut och det saknas kanske något lopp i kroppen men kunnandet är högt och han är en tidig utmanare. Man vill kanske inte ge honom ett tufft upplägg i årsdebuten men förhoppningsvis kan han få ett bra rygglopp och då är han med där framme trots avsaknad av lopp.

9 Filippa B.J imponerade som treåring och vann fem lopp. Nu har hon fått ett välbehövligt lopp i kroppen och det var en rapp avslutning hon stod för senast efter 09.3/700m. Hon startar med ett bakspår mot tuffa hingstar och valacker men vid minsta överpace på loppet kommer hon avsluta sylvasst.

6 Gloster Gladiator får återigen Victor Rosleff i sulkyn och det verkar vara vinna eller försvinna med den konstellationen. Rosleff har kört hästen vid sex tillfällen tidigare och det har slutat med tre vinster och tre galopper.

11 Glen är ingen vinnartyp men jag gillar den här hästen och han är inte så tokig. Det är ingen häst som ska gå ute i spåren på egen hand men när han får rätt rygglopp och får spara på sin speed in i det sista har han en polett tillslut.

Min Vinnare: 3 Excellent Diamond
Spets efter 500m: 3 Excellent Diamond
Skrällen: 10 Glen
Rankingen A:3.2.9.6 B:11.1.4.12.7.10 C:5.8

V65-5 1640m Auto
3 Mission Beach möter förvisso några tuffa motståndare men det gjorde hon senast också och hade det inte varit för en något huvudlös styrning av Oskar Kylin Blom som satte hård press med Hombre D hade hon förmodligen vunnit det loppet. Med tanke på den körningen som blev höll Mission Beach otroligt starkt och gick i mål på 1.10.5 över aktuellt distans men hon orkade inte stå emot Sourire Frö som fick en betydligt enklare resa under vägen. Senaste tävlade man med bike för första gången och det gav riktigt bra effekt och nu ska man dessutom tävla barfota runt om för första gången. Hon är våldsamt snabb från start och jag tror ingen kan utmana om ledningen och förhoppningsvis håller det hela vägen nu istället.

Jag dubblar ändå mitt system med 6 Abbys Wise As som jag har stor respekt för. Han lever kanske mer på sin styrka och är ingen utpräglad sprinter men vid minsta tempo på loppet kommer det bita bra ute i spåren under slutrundan och skulle det gå för sakta där framme tror jag inte att man räds att köra fram i dödens och sätta press på ledaren.

Min Vinnare: 3 Mission Beach
Spets efter 500m: 3 Mission Beach
Skrällen:
Rankingen: A:3.6 B:8.12.5.7.2 C:10.4.11.9.1

V65-6 3140m Volt
10 Jano DI Quattro är en urstark häst som är kraftigt gynnad att trava över tre varv och man räds knappast grovjobbet om hästen har aktionen med sig. Hans aktion har varit ett problem mellan varven och han har galopperat bort mycket pengar.

11 Velten Swarovski är en talangfull häst men jag tycker inte att han har fått ut sin fulla potential och jag har varit besviken på honom vid ett par tillfällen. Han såg dock fin ut senast när han vann i ett enklare gäng och jag hoppas det lossnar på allvar snart.

6 Equal To None har ett innerspår på fyrtio meters tillägg och kan få trafikproblem under vägen men det är en V75-5 meriterad häst som kommer tillbaka efter ett kortare uppehåll.

4 Kalle Taxam har absolut toppform och intrycket vid segern senast när han vann totalt överlägset var det bästa jag har sett honom och han tar steg framåt i sin utveckling hela tiden.

1 Starstrucked har fått ordning på stilen på slutet och skött sig vid tre raka starter. Förutsättningarna kunde knappast bli bättre här men frågan är om han orkar stå emot tuffa hästar på tillägg över tre varv?
Avslutningen är vidöppen och jag betalar för hela nio hästar.

Min Vinnare: 10 Jano Di Quattro
Spets efter 500m: 1 Starstrucked / 4 Kalle Taxam
Skrällen: 4 Kalle Taxam
Rankingen A:10.11.6.4 B:1.7.15.14.5 C:13.2.8.9.3.12

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto