V65 Tips Solvalla 29/4

Publicerad på 29 Apr 2022 - 01:29

DrTrav

DrTrav

29 Apr 2022 - 01:29

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Solvalla och det är dessutom jackpot.
Jag spelar med två spikar i omgången, 9 Triton i V65-2 samt 10 Cash Cowboy i V65-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 29/4
V65-1 4.6.7.10
V65-2 9 Triton
V65-3 1.2.3.6.11.12
V65-4 4.5.7.9.11
V65-5 10 Cash Cowboy
V65-6 4.7.8.9.11.12

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 29/4
LD 1: 10 Cash Cowboy
LD 2: 4.7.8.9.11.12

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
4 Izor Sisu har inte fått det att fungera fullt ut på ett bra tag och han är inte att lita på men i grund och botten är det en kapabel herre som bland annat vann på en låg 13-tid under fjolåret och slog högst kapabla treåringar. Senast var han ute i ett försök till kungapokalen i och han hängde med bra innan galoppen kom med halvvarvet till mål. Det är betydligt lättare emot nu och om han fungerar tror jag att det här är loppets bästa häst.

7 Amazing Moment har inte startat på fyra månader och formen är därmed svårbedömd. Han har fått ett spår långt ut på vingen men trots det tycker jag chanserna ska vara goda att kunna nå ledningen härifrån. Från den positionen vann han ett V75-lopp i fjol och är han väl förberedd är det en given utmanare.

6 Jerka Sting har inte heller fått ut sin fulla potential på travbanan och svek som storfavorit senast men han tappade mycket från start och fullföljde ändå klart bra efter att ha fått gå ett helt varv i tredjespår. Man ska eventuellt lätta honom lite i balansen till den här starten och han borde vara med bättre från start nu.

10 King Kong var mycket bra vid segrarna i fjol men fick det inte att stämma lika bra därefter. Han gjorde comeback i vintras efter att ha varit ifrån tävlandet ett par månader men var direkt dålig då och gav tidigt upp från ledningen och han fick återigen gå på vila. Nu har man förhoppningsvis honom mer i ordning och han har kapacitet för att kliva runt det här fältet.

Min Vinnare: 4 Izor Sisu
Spets efter 500m: 7 Amazing Moment
Skrällen: 10 King Kong
Rankingen A:4.7.6 B:10.12.1.9.5.2.8 C:11.3

V65-2 2640m Volt
9 Triton startar förvisso med 40 meters tillägg men det är lång distans och han har sett så pass fin ut på slutet att jag tycker att han bör runda det här sällskapet. 1 Victory Cash som är anmäld barfota kan säkert springa en bra tid där framme men det är lång distans och jag tycker att Triton bör ha en annan hårdhet som fäller avgörandet till slut. Jag spikar.

Motbud
1 Victory Cash startar ensam på den främre volten och kommer att sitta i ledningen omgående. Han har höjt sig på slutet och kommer säkert att göra ett bra lopp i ledningen och han är dessutom anmäld barfota runt om för första gången i karriären. Han är dock väldigt grön fortfarande och hästarna som startar på tillägg har en annan hårdhet.

8 Jareth Boko är van tuffare konkurrens men han vinner inte på beställning. Insatsen senast var ändå plusbetonad när han var fyra efter galopp i ett V75-lopp och han går ner lite i klass nu.

Min Vinnare: 9 Triton
Spets efter 500m: 1 Victory Cash
Skrällen: 8 Jareth Boko
Rankingen A:9 B:1.8.6.10.5 C:4.3.11.2.7

V65-3 2140m Auto
2 Mercenary är en fin avkomma efter Ready Cash som har tagit ytterligare kliv med barfotabalans och utvecklingen går framåt för varje start. Han vann på ett mycket bra sätt senast och med två lopp i kroppen lär han knappast vara sämre nu. Han tävlade med bike för första gången senast, vilket såg ut att passa honom bra och man fortsätter med den vagnen nu.

1 Jean P Hill tog tre raka segrar tidigare i år och senast sänkte han sitt rekord rejält när man lättade honom i balansen. Han är ganska kvick iväg och skulle han lyckas försvara sitt innerspår blir han svårslagen, men känslan är ändå att innerspåret skulle kunna bli en fara.

6 Indy Journey ser jag som klar spetsfavorit i loppet och i ledningen ser jag ingen anledning att man ska överlåta den positionen till någon annan. Han var tapper från ledningen för två starter sedan och med tre lopp i kroppen borde han närma sig toppformen.

3 Le Boheme är bortvald av Jörgen Westholm men formen är bra och Örjan Kihlström får fortsatt förtroende. Nu blir det dessutom barfota runt om för första gången och är formen intakt borde han räcka långt.
11 Zinon Dream och 12 Banana Joe är två starka avslutare och skulle gynnas vid överpace.

Min Vinnare: 2 Mercenary
Spets efter 500m: 6 Indy Journey
Skrällen: 12 Banana Joe
Rankingen A:2.1.6 B:3.12.11.4.5.9.8 C:10.7

V65-4 2140m Auto
11 Ductus fick aldrig helt fritt över upploppet senast men fullföljde väl som trea bakom Mercenary och Brexit Night som är bra hästar för klassen. Han har vunnit 2/5 lopp hittills och det ser ut som en häst som tål att göra jobb under vägen.

4 J.J Brilliant Boy gör årsdebut och behöver kanske ett lopp i kroppen men han imponerade i vintras och ska räknas tidigt från ett bra utgångsläge. Han är snabb från start och skulle han komma till ledningen så har han visat att han trivs bra i den positionen tidigare.

Han lär dock utmanas av 5 Terrain Avoidance den första biten. Jörgen Westholm provade honom barfota senast men det gav ingen märkbar effekt och att man återgår till skor lägger jag ingen större vikt vid. Båda segrarna är tagna från ledningen och om man tar en längd på 4 från start blir det ingen lätt nöt att knäcka från tätpositionen.

9 Nero Zon har höjt sig sedan man ryckte skorna. Senast kom karriärens första seger och nu ska han dessutom utrustas med en bike.

7 Narragansett var jag besviken på senast och han agerade trögt. Han kan bättre och nu återgår man till att tävla barfota som han var klart bra med vid andraplatsen 23/3.

Min Vinnare: 11 Ductus
Spets efter 500m: 4 JJ Brilliant Boy / 5 Terrain Avoidance
Skrällen: 7 Narragansett
Rankingen A:11.4B:5:9.7 C:8.12.6.3.10.1

V65-5 2140m Auto
10 Cash Cowboy tyckte jag var spännande redan inför årsdebuten senast i ett bronsdivisons-försök inom V75. Jag tycker att han såg otroligt fin ut mellan hästar under slutrundan men körde tyvärr upp i hästen framför och galopperade. Han fick en liten genomkörare åtminstone och det här är en häst som har varit ute i såväl klass 1-final och bronsdivisions-final och gått 11-tider över distansen. Det är ett bra lopp och det saknas absolut inte motstånd men jag har fastnat lite extra för Cash Cowboy och har goda förhoppningar om att han vinner det här loppet. Jag spikar.

Motbud
11 Djokovic har varit igång och tävlat hela vintern och formen kanske är på väg neråt nu?.
Det var förvisso ett tufft lopp han var ute i senast men jag tog inte till mig intrycket och han presterade inte lika bra som tidigare. Han var kanske märkt av täta starter då och han har fått pusta ut lite inför det här. Vid full form är den en tidig utmanare som tål mycket jobb på egen hand.

2 Mojo Express är blixtsnabb från start och gör sina bästa lopp i ledningen. Han skulle absolut kunna utmana från ledningen om han får bestämma lite där framme, även om jag tycker han är klart bättre över kort distans.

Min Vinnare: 10 Cash Cowboy
Spets efter 500m: 2 Mojo Express
Skrällen:
Rankingen A:10 B:11.2.5.9.3.6 C:7.8.1.12.4

V65-6 2140m Auto
8 Radetzky är anmäld med skor nu och det skulle vara ett stort minus, men han var anmäld med skor senast också och det hann ändras fram till spelstopp. Han har varit otroligt fin vid två raka starter med barfotabalans och spår 8 i en spårtrappa är inte så tokigt, även om det såklart aldrig är ett bra startspår. Han lär laddas framåt omgående av offensiva Mika Forss för att hitta en bra position och är han lika bra som på slutet är det goda chanser att vinna igen.

4 Bank Blow har jag blivit positivt överraskad av och det är en klart bättre häst än jag trodde från början. Hon har haft lite oflyt på slutet och blev diskad för trängning i en V75-final för två starter sedan och senast galopperade hon bort ytterligare en bra placering inom v75 även om hon var slagen tidigt. Bra chans att nå ledningen nu och där blir hon svårpasserad.

9 Cuenca satt fast med sparade krafter som femma i samma lopp som Bank Blow senast. Han har sett klart förbättrad ut i de två senaste starterna och nu väljer man att rycka skorna.

7 Jack Is Back har körts otroligt passivt i sina två lopp på svensk mark och suttit fast med krafter sparade två gånger om. Det var bra snack om den här hästen inför debuten och nu ska man förhoppningsvis inte behöva sitta fast.

11 Benedetto O.P minns man när han sprang runt på en 10-tid över kort distans när han gick felfritt för första gången på svensk mark. Han har inte direkt rosat marknaden därefter men jag tycker han var positiv senast när han vann enkelt efter 11.2/800m.

12 Teton Miss Annie fick en sanslös utveckling när man ryckte skorna i fjol och hon vann hela fem lopp. Hon var inte som bäst i årsdebuten men hon behövde loppet och kommer vara bättre nu.

Min Vinnare:8 Radetzky
Spets efter 500m:4 Bank Blow / 8 Radetzky
Skrällen: 11 Benedetto O.P
Rankingen A:8.4.9 B:7.11.12.1.3.5.10 C:2.6

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto