V75 Tips Bergsåker 2/4

Publicerad på 1 Apr 2022 - 00:18

DrTrav

DrTrav

1 Apr 2022 - 00:18

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bergsåkers travbana. Glöm inte bort att vi numera har andelar du som läsare kan köpa in dig på till V75 och V86. Formen där är på topp, tre av våra fyra bolag är utnämnda med 3-Stjärnor vilket är ett resultat av att dessa tillhör 10% av de bästa andelsbolagen i landet.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar, 3 Månlykke A.M. i den andra avdelningen och 11 Wolt i den femte avdelningen.

V75 Tips Bergsåker Lördag 2/4
V75-1 3,4,5,7,8,9
V75-2 3 Månlykke A.M.
V75-3 3,4,5,11
V75-4 1,2,3,6,8,9,10
V75-5 11 Wolt
V75-6 1,4,12
V75-7 1,3,7,8,10,11

3024 rader x 0,50 = 1512 kr

DD Tips Bergsåker Lördag 2/4
DD1: 1,4,12
DD2: 11 Marre’s Dreamboy

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
4 Van Gogh Z.S. är en individ som jag ofta gyllde här i tipsen under fjolåret och det med blandade framgångar. Men nu kommer Robert Berghs åttaåring med två bra prestationer i ryggen och har en formkurva som pekar uppåt. Han vann senast efter en rapp avslutnging och klockan stannade på 09,5 sista 700m. Per Lennartsson som sitter i vagnen har fyra segrar på sju försök bakom Van Gogh Z.S. Han kan öppna kvickt från start men med spår fyra i volten handlar det i första hand om att ta sig iväg felfritt och lyckas Per Lennartsson med den bedriften kan det både bli ledningen efter en bit och seger därifrån, men Van Gogh Z.S. kan också vinna loppet på rulle. Förstahäst idag.

5 Algot Zonett är häst med hög kapacitet som idag gör en spännande årsdebut efter vinterträning. Även om formen kanske inte är på topp direkt så står Algot Zonett perfekt inne i loppet och hade med en genomkörare inför idag gått ut klassen. Daniel Wäjersten är väl medveten om vad som krävs idag och har gjort vad han kan för att sätta Algot Zonett i fin författning direkt. Det är dessutom anmält barfota runt om direkt vilket är ett plus. Algot Zonett tål att göra en hel del jobb på egen hand och ska tidigt räknas in i segersnacket här.

Nämner även 9 Dwayne Zet som nu kommer med en bra genomkörare i kroppen. Senast var han ute i ett tufft lopp och kommer formmässigt vara längre fram här. Dwayne Zet vann Sylvesterloppet under nyårsafton och gör ikväll debut i silverdivisionen.

Min Vinnare: 4 Van Gogh Z.S.
Spets efter 500: 4 Van Gogh Z.S.
Skrällen: 9 Dwayne Zet
Rankingen: A: 4,5 B 9,7,8,3,2,12,1 C 10,6,11

V75-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens första singelstreck. Det handlar då om sveriges egna kallblodskung.
3 Månlykke A.M. har segrat i SM de två senaste åren och måste anses som Sveriges bästa kallblod. Ikväll är det årsdebut men det är inget som oroar på förhand. Förra året segrade Månlykke A.M. direkt i årsdebuten och idag har han dessutom fått ett perfekt utgångsläge och när de främsta motbuden startar från bakspår blir det också givet att spika trots den höga procenten. Tränaren Gunnar Melander själv låter optimistisk på förhand och meddelar att Månlykke A.M. kändes fin i ett banjobb inför idag och Gunnar själv räknar med en bra prestation direkt. I min bok sitter Månlykke A.M. tidigt i ledningen här och i den positionen kommer det bli mycket tufft att plocka ner honom för övriga. Spik.

Motbud
9 Bellfaks har gjort det bra under vintern och hade inför senast tre raka segrar på kontot. Senast fick han gå ett tufft slutvarv ute i tredjespår men höll klart godkänt hela vägen in i mål. För den som garderar Månlykke A.M idag är detta ett givet motbud som kommer med form.

Kioskvältaren är 4 Philip Ess som visade bra form senast och han visade även att barfota runt om gav fin effekt. Philip Ess besitter fart och skulle med rätt lopp här kunna avsluta vasst över upploppet. Till 1% är han tänkbar vid gardering.

Min Vinnare: 3 Månlykke A.M.
Spets efter 500: 3 Månlykke A.M.
Skrällen: 4 Philip Ess
Rankingen: A: 3 B 9,4,6,7,8 C 2,1,5

V75-3 2140m auto
5 Spickleback Face stod för en häftig avslutning för två starter sedan när han flög fram den sista biten som fyra bakom Milligan’s School, Stoletheshow och Ble du Gers. I den senaste starten hade han långt fram när upploppet nalkades, men slog trots detta av Selmer I.H. på målfotot. Spickleback Face besitter hög kapacitet och har bara under den senaste tiden visat upp en fin utvecklingskurva. Skulle det bli lite tempo på loppet från start idag kommer det gynna Spickleback Face som vi vet besitter en avslutning som övriga kommer ha svårt att freda sig mot.

3 Disco Volante är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet idag. Han trivs i spets och även om han så sent som i lördags släppte ifrån sig ledningen till Stoletheshow är jag inne på att man prövar i ledningen idag. Men oavsett vad Ulf Ohlsson väljer så är Disco Volante garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt.

4 Born Unicorn är en tuff individ som trivs med tempo på loppen. Idag är det visserligen årsdebut och formen är aningen svårbedömd men Daniel Redén fuskar sällan med träningen och vi kan räkna med en bra prestation direkt från Born Unicorn. Han är inte rädd för att göra en del jobb själv under vägens gång och måste räknas tidigt vid gardering.

Nämner även skrällen 11 Esprit Sisu som nu har lopp i kroppen och visade under 2021 att utvecklingskurvan pekar uppåt. Utgångsläget är inte det bästa men skulle det bli överpace på loppet idag är detta en häst som alltid går bra tillslut. Att det dessutom är anmält barfota runt är ett plus.

Min Vinnare: 5 Spickleback Face
Spets efter 500: 3 Disco Volante
Skrällen: 11 Esprit Sisu
Rankingen: A: 5 B 3,4,11,9,8,2 C 6,7,1,10

V75-4 1640m auto
1 Parveny är en fyraåring som inledde karriären med att plocka hem fyra raka segrar för att sen pröva lyckan på V75 två gånger i följd. Senast var man återigen ute i ett billigare lopp och visade då att formen sitter där. Då sköt han till med en rapp avslutning efter att fått luckan i rygg på ledaren. Idag har man ett fördelaktigt innerspår vilket kan leda till att Parveny kan hålla upp ledningen. Positivt är också att att han ska tävla första gången i livet barfota fram, addera därtill något form av stängt huvudlag. På förhand känns Parveny mycket intressant och skulle man bli snuvad på ledningen är man garanterad ett bra lopp och måste ses med bra segerchans.

6 Denali Doc har tre raka segrar på kontot och i den senaste starten var insatsen mersmakande när han enkelt vann från ledningen trots bra tempo på loppet. Utvecklingskurvan pekar uppåt och i ett lopp där jag garderar är Denali Doc tidig på kupongen.

3 L.A.Boko återfinns numera hos Daniel Wäjersten och han verkar ha hittat rätt med sitt nyförvärv. Senast avslutade man sista 800m via 12,1 efter att ha satt in attacken på bortre långsidan, det räckte också till seger. Idag är det debut över 1640m men på förhand är det inget som oroar L.A.Boko. Med lite tempo på loppet från start kommer L.A.Boko ha ett tungt slutvarv att tillgå.

Nämner även 8 Firefoot som fortsatt är obesegrad under 2022 efter fyra starter. Oscar Berglund har verkligen hittat rätt med hästen. Firefoot har vunnit med sparade krafter i samtliga segrar på slutet och detta är en individ som kommer kunna klättra en bit upp i klasserna. Utgångsläget är dock inte optimalt här, men med lite klaff längs vägen så ska Firefoot tidigt räknas på ren kapacitet.

Min Vinnare: 1 Parveny
Spets efter 500: 1 Parveny
Skrällen: 6 Denali Doc
Rankingen: A: 1 B 6,3,8,9,2,10,4 C 5,7,12,11

V75-5 2140m auto
11 Wolt har årsdebuten avklarad och formen ska vara framflyttad en hel del till dagens start. Detta är en individ som visade upp bra kunnande för klassen under 2021. Han vann bland annat ett försök till Norskt Travderby. Visserligen är han inte helt att lita på men från ett bakspår idag kan Jan-Olov Persson som känner hästen väl koncentrera sig på en felfri start. För fart och kapacitet finns för att Wolt ska kunna kliva runt samtliga här idag och när han endast är streckad till 18% är spelvärdet högt i min bok. Jag spikar.

Motbud
4 Ängsbrage ses som främsta motbudet till min spik idag. Han har fått ett passande utgångsläge och står dessutom bra inne i loppet på pengar. Men han är inte helt att lita på och har galopperat några gånger då han startat med framspår. Formen är det dock inget fel på, senast avslutade han bra över upploppet och det räckte även till en seger. Då var det första gången med amerikansk vagn och så bli det även idag. Man ska även testa att döva ner Ängsbrage för att försöka undvika att han hetsar upp sig bakom bilen. Felfri är detta en tuff utmanare för Wolt men när procenten är de dubbla så är valet att gå emot givet på förhand.

Nämner även 10 Fantomet som inte var som bäst senast men som i grunden är en bra häst. Nu är man behandlad och man meddelar från stallet att Fantomet känns bra i träningen inför idag. Det är dessutom anmält barfota fram för första gången vilket är spännande. För den som garderar ska man inte nonchalera Fantomet här.

Min Vinnare: 11 Wolt
Spets efter 500:
Skrällen: 10 Fantome
Rankingen: A: 11 B 4,10,12,7,6,9 C 1,2,5,3,8

V75-6 2140m auto
4 Hefner Am är en individ som i största mån tävlar mot sig själv i denna klassen. Kapaciteten råder det inget tvivel om att Jasmine Isings femåring besitter men det har samtidigt blivit en hel del galopper på kontot. För två starter sedan stod han för en gedigen prestation när han visade hög moral genom att utmana t Bitcoind’ Arc sida vid sida, men dessvärre kom det en galopp kort före start och Hefner Am fick inte med sig något. Senast var han nedsatt av halsproblem och prestationen är inget hästen ska klandras för. Skulle han nu vara i bra slag igen är han det givna förstavalet felfri.

1 Icon Mearas kördes till ledningen trots bakspår för tre starter sedan och höll sen klart bra som tvåa i mål och senast gjorde man det okej som fyra. Idag är innerspåret bakom bilen på Bergsåker perfekt och Erik Adielsson som sitter i vagnen kan välja om han vill köra i ledningen eller släppa till Hefner Am. Skulle Hefner Am komma tidig är ändå det troliga att Erik släpper men oavsett är Icon Mearas garanterad ett bra lopp idag.

Plockar även med 12 Fighter. Detta är en häst som alltid krigar och går hela vägen in i mål. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand vilket kommer krävas idag från bricka tolv. Formen är bra och Fighter kommer med två raka segrar på kontot. Skulle det bli uppskruvat tempo på loppet så gynnar det Fighter som kommer fälla många tillslut.

Min Vinnare:4 Hefner Am
Spets efter 500: 4 Hefner Am / 1 Icon Mearas
Skrällen: 12 Fighter
Rankingen: A: 4 B 1,12,6,8,7,11 C 9,5,10,3,2

V75-7 2640m auto
11 Marre’s Dreamboy är en spännande häst i avslutningen. I nuläget är han endast spelad till 8% och i min bok är spelvärdet högt. Under förra året var Jörgen Westholms häst ute och tampades mot Calgary Games, San Moteur och Önas Prince och att det endast blev två segrar under 2021 är inget att säga om. Han håller bra kapacitet för klassen och är bara Marre’s Dreamboy väl förberedd inför dagens årsdebut finns kunnande för att segerstrida direkt. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn vilket är positivt.

Även 7 Bugatti Miles gör idag årsdebut. Han har tidigare visat att han fungerar bra direkt efter vila men idag behöver man lite tur från start. Han är inte speciellt startsnabb och riskerade därför att hamna på vingel från start. Men skulle det lösa sig med positionerna är detta en häst som går bra tillslut och som har fyra segrar på tio försök över aktuell distans.

En annan skräll jag lyfter fram är 1 Tattoo Avenger som också gör årsdebut. Från stallet låter man nöjda med sin häst inför idag, och man meddelar att Tattoo Avenger gått ett banjobb där han fick avsluta 1.10 sista 500m. Man har dessutom fått ett tilltalande utgångsläge och är garanterad ett bra lopp oavsett vilken taktik kusken Dwight Peters väljer. Det är även anmält barfota runt om och amerikansk vagn direkt vilket är spännande. Kanske kan det bli en hemmaseger i avslutnginen? Endast 4%.

8 Xanthis de Roi har nu ett lopp i kroppen inför idag. Hon gick då i mål med sparade krafter och kommer nu med en framflyttad formkurva. Distansen är ett plus för Xanthis de Roi och med lite klaff med positionerna under loppet blir hon farlig tillsut.

Min Vinnare: 11 Marre’s Dreamboy
Spets efter 500:
Skrällen: 1 Tattoo Avenger
Rankingen: A: 11,7,1 B 8,10,3,5,2,1,6 C 4,12,9

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto