V75 Tips Bjerke 11/9

Publicerad på 10 Sep 2022 - 10:20

DrTrav

DrTrav

10 Sep 2022 - 10:20

V75-tävlingarna fortsätter denna söndag, vi reser över till grannlandet Norge för att genomföra V75 på Bjerke
Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 3 Brenne Borken i den första avdelningen och 7 Best Ofdream Trio i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Bjerke Söndag 11/9
V75-1 3 Brenne Borken
V75-2 1,3,4,5,7,8,9
V75-3 1,2,3,5,6,9,12
V75-4 2,6,7,8,9,11,12,13
V75-5 1,2
V75-6 7 Best Ofdream Trio
V75-7 1,2,3,5

3136 rader x 0,50 = 1568 kr

DD Tips Bjerke Söndag 11/9
DD1: 7 Best Ofdream Trio
DD2: 1,2,3,5

4 rader x 40kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2100m auto
Norskt Travkriterium för treåriga kallblod.

Här spikar vi 3 Brenne Borken som fortsatt är obesegrad efter sina fem starter i karriären. I försöket senast imponerade han genom att vinna från ledningen, avslutningen var mersmakande och klockan stannade på 21,4 sista 500m och det såg dessutom ut att finnas gott om krafter sparade imål. Med en liknande prestation här i finalen kommer Brenne Borken bli svår att rå på. Från ett tilltalande utgångsläge med läge för ledningen kommer jag ta ställning och spika.

Motbud
2 Bore Mikkel är en annna segervan individ. Han har endast fått se sig besegrad en gång tidigare på sina sju starter. Den gången han fick se sig var Bore Mikkel ute i det svenska Kriteriet och fick då göra jobbet utvändigt om Brolin. Senast var han tillbaka efter att missat lite på grund av knäproblem. Men insatsen direkt var bra och Bore Mikkel vann från ledningen efter 23,3 sista 500m. Utgångsläget är bra och på förhand är han den givna utmanaren till min spik.

Nämner även 5 Brolin som vann det svenska Kriteriet på bra sätt från ledningen. Senast hade han bakspår och hade ingen chans att rå påt Brenne Borken. Men nu är utgångsläget bättre och vi vet om att Brolin kan öppna bra. Skulle han hitta till ledningen pånytt här idag kommer han sen bli svår att passera.

Min Vinnare: 3 Brenne Borken
Spets efter 500: 3 Brenne Borken
Skrällen: 5 Brolin
Rankingen: A: 3 B 2,5,9,1,8,4,7 C 6,11,10,12

V75-2 1609m auto
1 Garth Vader har nu gjort fyra starter för Jan Kristian Brenne och närmar sig toppformen. Senast blev det visserligen startgalopp från spår fem och frågan är nu hur man hanterar innerspåret bakom bilen. Men enligt tränaren ska det vara bättre för Garth Vader med bricka ett och av det han visat upp vid segrarna på slutet så besitter han bra kunnande för klassen. För tre starter stannade bland annat klockan på 10,7 över 1609m. Dessutom blir det återigen barfota runt om vilket är ett plus. Lyckas han försvara innerspåret från start här kommer Garth Vader vara hästen att slå. Men med tanke på att det finns utmanare i spetsstriden så kan han också bli över från start vilket skulle öppna upp loppet rejält.

3 Caruso galopperade i segerstriden senast men vann på bra sätt före det. Nu har han pånytt ett passande utgångsläge. Caruso har nio segrar på 15 starter och ska dessutom tävla barfota runt om nu. Precis som vid segern näst senast. Given vid gardering.

Nämner även 9 Take This Society som stod för en bra insats under Elitloppshelgen tidigare i år. Då vann han med Erik Adielsson i vagnen och klockan stannade på 11,5 över 2140m. Kapaciteten finns och stämmer det bara någorlunda längs vägen härifrån kan han fälla samtliga.

Min Vinnare: 1 Garth Vader
Spets efter 500: 1 Garth Vader / 5 Ian B.R.
Skrällen: 9 Take This Society
Rankingen: A: 1,3,9 B 4,7,8,4 C 6,2,10

V75-3 2100m auto
Norskt Travkriterium för treåringar.

1 Petho är den med minst rutin fältet men Petho är obesegrad efter tre starter och senast visade han upp sitt fina kunnande mot bättre motstånd i försöket. Väl i loppet visade Petho ingen respekt utan vann på mersmakande sätt. Vi vet inte riktigt vart botten finns i honom ännu men utvecklingskurvan pekar rakt upp och från ett passande utgångsläge är han den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är sen Petho hästen att slå här i finalen.

Tidig är också 2 I.D.Forecast som imponerade för två starter sedan när det blev seger i Prinsessan Märta Louise Pokallopp trots att han fick göra jobbet i dödens. I försöket senast slutade det också med seger men då fick I.D.Forecast ett betydligt enklare lopp. Han tar normalt inte en längden på Petho i starten, men vi vet om att I.D.Forecast tål att gör en hel del jobb på egen hand och ska därför räknas tidigt här idag.

Nämner även 3 Thai Missisippi som vann sitt försök från ledningen på bra sätt. Han är dock ingen blixt från start vilket gör att han ofta får arbeta bakifrån. Men skulle tempot här bli uppskruvat så gynnas Thai Missisippi som kommer kunna fälla många under slutvarvet.

Min Vinnare: 1 Petho
Spets efter 500: 1 Petho
Skrällen:
Rankingen: A: 1,2 B 3,5,6,12,9,7,4 C 10,8,11

V75-4 3100m volt
7 Millmighty är obesegrad i år efter två starter och har nu visat att man är tillbaka på allvar efter sina skadeproblem. I comebacken näst senast vann man på bra sätt även om det blev lite stumma ben tillslut. Senast var intrycket däremot bländande och segern kom som ett brev på posten. Formkurvan bör dessutom peka uppåt nu med två lopp i kroppen. Millmighty är en stark individ som gynnas av distansen och som ska ses med bra segerchans idag.

Vill även framhålla 2 Electrique A. som det låter positivt kring från stallet. Han kan öppna kvickt och trivs dessutom som bäst i spets. Jag är inne på att Electrique A. tidigt kan få överta ledningen idag och väl i spets kommer han sen bli svår att plocka ner. Dessutom ökar också segerchansen om han skulle få fuska bort en bit av loppet framme i spets.

Nämner även 13 Global Bred To Win och 11 Delight Classic som är två hårda märrar som trivs över distansen. Båda är jämna och säkra i sina prestationer men har också tampats mot tufft motstånd vilket gjort att första årssegern har fått vänta. Men med lite klaff längs vägen här kommer deras hårdhet kunna börja betala av sig tillslut.

Min Vinnare: 7 Millmighty
Spets efter 500: 2 Electrique A.
Skrällen: 11 Delight Classic
Rankingen: A: 7,2 B 13,11,9,6,12,8,10,3 C 4,1,5

V75-5 2600m auto
Norskt Travderby för fyraåriga kallblod.

Talangen 2 Tangen Minto vann Svenskt Kallblodsderby för två starter sedan och visade då upp sitt höga kunnande. Tangen Minto är en segermaskin som kommer med tolv segrar på sina 15 starter i livet och har flera gånger imponerat stort. Han är dock ingen blixt från start och det troliga är att han kommer få göra en hel del jobb på egen hand idag. Men sett till det som Tangen Minto visat upp hittills så ska han trots detta ses med bra segerchans här.

Dubblar dock systemet med den troliga ledaren 1 Brenne Odin. Han galopperade visserligen för två starter sedan i det Svenska Kallblodsderby. Men här jagar han revansch och i ledningen kommer Brenne Odin strida på bra. Till endast 8% är spelvärdet intressant.

Min Vinnare: 2 Tangen Minto
Spets efter 500: 1 Brenne Odin
Skrällen: 1 Brenne Odin
Rankingen: A: 2,1 B 9,3,4,11,5,7 C 10,8,6,12

V75-6 2100m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 7 Best Ofdream Trio som kommer från två storlopp nu. För två stater sedan slutade man fyra i Åbys stora pris efter en klart bra insats i tuff konkurrens. Senast var hingsten ute i Sundsvall Open Trot, men galopperade dessvärre kort efter start och den dagen var förstörd. Men utvecklingen som Best Ofdream Trio visat upp under året har varit imponerande och även om bricka sju här inte är optimalt så kan han öppna kvickt. Jag är inne på att det blir ett offensivt upplägg från start och att det heller inte är helt otänkbart att man kommer hela vägen till spets. Men oavsett om det blir ledningen eller inte så är femåringen i högsta grad segeraktuell och nu när motståndet dessutom är mer passande så är jag inne på att man visar upp hela sitt kunnande och vinner loppet. Spik.

Motbud
6 Cicero T.G. stod för en bra avslutning som som sexa i Jubileumspokalen senast och kommer med en formkurva som pekar uppåt här. Cicero T.G. besitter hög kapacitet och är den femåring som ses som det främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 5 Ble Du Gers som är en högkapabel individ som när han presterar på topp kan utmana samtliga om segern idag. Det är även anmält barfota runt om vilket ses som ett plus.

Min Vinnare: 7 Best Ofdream Trio
Spets efter 500: 7 Best Ofdream Trio / 6 Cicero T.G.
Skrällen: 5 Ble Du Gers
Rankingen: A: 7 B 6,5,10,3,2,9 C 11,4,12,1

V75-7 2100m auto
Norskt Travderby för fyraåringar.

2 Alegrito kommer med två raka segrar på kontot och han vann sitt försök senast över ett överlägset sätt. Distansen är gynnsam för Alegrito som är stark och rejäl. Från ett passande utgångsläge talar det mesta för att Alegrito tidigt sitter i ledningen efter en bit och väl i den positionen ska sen övriga vara mycket bra för att kunna rå på honom. Skulle även loppsenariot bli annorlunda så besitter Alegrito kunnande och kapacitet för att vinna loppet på andra sätt också. Given förstahäst.

Nämner även 5 Charleston Volo som är spännande till 16%. Inför försöket senast hade Charleston Volo behandlats och tränaren meddelade att han tränats försiktigt. Men inför ikväll är snacket annorlunda bakom Charleston Volo, Frode Hamre meddelar att han tränat på tuffare inför idag och ska komma väl förberedd för dagens final. Detta är en individ med hög kapacitet för och skulle fyraåringen tända till ordentligt nu och komma före Alegrito från start är mycket vunnet. För mig är detta ett tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 2 Alegrito
Spets efter 500: 2 Alegrito / 5 Charleston Volo
Skrällen:
Rankingen: A: 2,5 B 3,1,4,6,9,10 C 11,8,7,12

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto