V75 Tips Bjerke 13/11

Publicerad på 11 Nov 2021 - 23:34

DrTrav

DrTrav

11 Nov 2021 - 23:34

V75-tävlingarna denna lördag arrangeras av grannlandet Norge. Omgången kryddas av en jackpot på 30 Miljoner och nedan hittar mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 5 Månlykke A.M. i den inledande avdelningen och 5 Toto Barosso i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Bjerke Lördag 13/11
V75-1 5 Månlykke A.M.
V75-2 2,3,5,7,11,12
V75-3 3,4,5
V75-4 1,5,6,7,10
V75-5 1,2,3,6,11
V75-6 5 Toto Barosso
V75-7 1,2,3,6,8,9,11

3150 rader x 0,50 = 1575 kr

DD Tips Bjerke Lördag 13/11
DD1: 5 Toto Barosso
DD2: 1,2,3,6,8,9,11

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
Jacob Meyers Pokallöp inleder V75 spelet och vi hittar här 5 Månlykke A.M. som har en mycket bra uppgift framför sig. Denna Gunnar Melander tränade sjuåring har vunnit åtta av sina tio starter i år och tillhör numera den yttersta eliten av kallblod som just nu existerar. Kapacitetsmässigt är man klart bäst i loppet och när det dessutom blev ett litet startfält kan Gunnar Melander bakom Månlykke A.M. ta en lugn start för att sedan köra framåt när tempot bedarrar. Även om det skulle bli att man intar dödens efter en bit i loppet så kan man därifrån diktera tempot och jag ser ingen som ska kunna hota Månlykke A.M. från att ta sin nionde årsseger. Spik.

Motbud
3 Troll Solen gjorde det bra som tvåa bakom Tangen Haap för fyra starter sedan. Då visade han upp en vass avslutnign som kommer bita bra även idag med rätt resa. Formen är bra och han har vid flera tillfällen visat sig duga i tuffa sammanhang. I min bok är detta främsta motbudet till min spik.

Nämner också 6 Söndre Jerkeld som var ute i samma lopp som Troll Solen på Färjestad för tre starter sedan och var då hårt påpassad av V75 spelarna. Söndre Jerkeld var näst intill jämnspelad med Tangen Haap och denna rutinerade tolvåringen stod då för en bra prestation som trea. Han står bra inne i klassen och är ett givet streck för den som vill fälla favoriten Månlykke A.M.

Min Vinnare: 5 Månlykke A.M.
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Troll Solen
Ranking: A 5 B 3,6,9,8 C 2,1,4,7

V75-2 2600m auto
11 Mateo de Reve är härdad i tuffa sammanhang och fick en snäll resa i rygg på ledaren senast och hade bara luckan dykt upp lite tidigare så hade han nog gått segrande ur loppet. Nu fick han nöja sig med en andraplats och blev därför kvar i klassen. För tre starter sedan var man ute i en final och var då inblandad i en tuff öppning där klockan stannade på 05,9!!! första 500m, men han höll trots detta klart godkänt hela vägen in i mål. Tom Erik Solberg som sitter i vagnen är en skicklig kusk och lång distans ses som ett plus. Given förstahäst.

3 Juliana Rags är en individ med bra kunnande för klassen som har presterat bra både i Sverige och Norge tidigare. Idag har man ett bra utgångsläge och formen är bra. Till endast 4% är man en tidig skräll bakom favoriten.

Framhåller även 7 Cambria som gav bort över 50m från start senast men stod för en mersmakande upphämtning och var ikapp klungan med varvet kvar till mål och såg sen formstark ut som fastlåst mellan hästar över upploppet. Att det är lång distans idag ses bara som ett plus då Cambria lever på sin styrka och Tomas Dalborgs är en tränare som alltid har vältränat när sina hästar startar.

Nämner även 5 Funny Boy som senast var ute på V75 och stötte på tufft motstånd. Prestationen var bra och han gick sista 800m på 10,5. Idag är motståndet mer passande och dessutom är utgångsläget bra. Pass upp vid gardering.

Min Vinnare: 11 Mateo de Reve
Spets efter 500m: 5 Funny Boy
Skrällen: 3 Juliana Rags
Ranking: A 11 B 3,7,5,2,12,10,1,6 C 9,4,8

V75-3 1609m auto
4 Ble Du Gers är en stark individ som visserligen missgynnas idag av att det är kort distans då han lever på sin styrka. Men han tål att gå i tufft tempo hela vägen och med ett offensivt upplägg idag är jag ändå inne på att han kommer bli tuff att stå emot tillslut. Han kommer med tre raka segrar på kontot och för två starter sedan var man ute emot merparten av dagens motstånd och besegrade då dessa. Ble Du Gers går hela vägen in i mål och trots att det endast är 1609m idag så ska han ses med störst segerchans i loppet.

Dubblar dock systemet med 3 Always On Time som i den senaste starten kämpade väl mot Ble Du Gers, men fick till slut ge sig den sista biten. Att distansen nu är 500m kortare är en klar fördel för Always On Time. Han kan öppna kvickt och trivs bra när han får vara med där framme. Lyckas han ta sig till ledningen kan han bli tuff att hinna brotta ner över kort distans.

Nämner även 5 Stoletheshow som numera är stallkamrat med Ble Du Gers då han ikväll gör första starten för sin nya tränare Frode Hamre. Dessutom väljer tränaren själv att köra här. Man låter uppåt från stallet och menar att Stoletheshow är förberedd för en bra insats direkt och ska därför inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Ble Du Gers
Spets efter 500m: 3 Always On Time
Skrällen: 3 Always On Time
Ranking: A 4,3,5 B 1,10,7 C 8,6,9,2

V75-4 2100m auto
5 Global Brilliance håller betydligt bättre form än vad de två raka nollorna i programmet skvallrar om. För två starters sedan blev hon störd i en BC-final och i den senaste starten blev hon hängandes i spåren innan hon så småningom backades sist. Kapacitet finns i hästen och även om det finns många startsnabba med i loppet så borde Global Brilliance kunna få en bra position då många bör vara nöjda med hennes rygg. Lyckas Global Brilliance ta sig till ledningen är såklart segerchansen bra och hon är värd lite stolpe in nu. Men som favorit på V75 känns hon dock given att gardera.

7 Global Bred To Win är Norges bästa fyraåriga sto vilket hon verkligen bevisade för tre starter sedan när hon vann Stoderbyt helt överlägset. Global Bred To Win besitter en tung och rejäl avslutnign som kommer fälla många här idag och även om spåret är aningen långt ut bakom bilen så är hon det givna motbudet till favoriten på förhand.

Nämner även skrällen 1 Hilarious Am som är mycket kvick den första biten. Även om hon inte vinner så ofta så står Hilarious Am ofta för bra prestationer. I somras slutade hon trea i Stosprintern och från bricka ett idag är hon garanterad ett bra lopp. Skulle luckan sen uppenbara sig i tid kan detta vara en skräll som är jobbig att inte ha markerad på kupongen.

Min Vinnare: 5 Global Brilliance
Spets efter 500m: 5 Global Brilliance
Skrällen: 1 Hilarious Am
Ranking: A 5,7 B 1,6,10,12,4 C 2,3,9,8,11

V75-5 2100m auto
11 Run To You har haft en segstartad karriär men som verkligen tagit fart nu på slutet. Han kommer till dagens start med imponerande fem raka segrar och ett staket i programraden. I den senaste starten kördes man offensivt trots bakspår och efter 500m satt man i ledningen, Run To You vann det loppet med sparade krafter. Intrycket var mersmakande och detta är en individ som kommer kunna klättra en bit upp i klasserna framöver. Trots spår elva idag ska han ses med bäst segerchans i loppet.

3 Gentletron visade form senast och stod för en rapp avslutnign där klcokan stannade på 1.10-tempo sista 500m. Han kan dessutom öppna bra från start och kommer från ett bra utgångsläge kunna sitta bra på det direkt. Skulle han hitta hela vägen till ledningen leder Gentletron loppet länge.

En annan som vet vart mållinjen befinner sig och som kommer med fyra raka segrar på kontot till dagens start är 6 Calmass. I den senaste starten tog han över ledningen tidigt och gick sedan undan på ett bra sätt till slut. Han kan också öppna bra från snart och blir farlig i spets.

Nämner även 2 All in Sox, han är tre år och är under fin utveckling. Idag har han ett bra utgångsläge och ska från ett perfekt utgångsläge inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 11 Run To You
Spets efter 500m: 3 Gentletron / 6 Calmass
Skrällen: 2 All in Sox
Ranking: A 11 B 3,6,2,1,5,10,4 C 8,9,7,12

V75-6 1609m auto
Här hittar vi dagens andra spik, 5 Toto Barosso. Jag är inne på att det kommer gå snabbt inledningsvis i denna avdelningen och det är något som Toto Barosso kommer kunna profitera på tillsut. Detta är en individ som besitter högt kunnande och hade slutat långt framme i Sprintermästaren tidigare i år ut galopp. Under Hugo Åbergs-kvällen gjorde han det bra bakom Bengurion Jet och för två starter sedan gjorde han det bar vid segern i Tyskland. Tränaren Peter Untersteiner låter uppåt inför dagens start och meddelar att Toto Barosso tränar på bra hemma på gården. Med en snabb inledning på loppet och med främsta motbudet på bakspår kommer jag att ta ställning och spika i ett annars streck krävande lopp.

Motbud
10 Mr Mah Can har suttit fast med sparade krafter i de två senaste starterna och kommer därför med en resultatrad som är missvisande sett till formen och kapaciteten. Detta är en häst som tål att göra en del jobb på egen hand och denna gången räknar jag med att man kommer vilja tävla med Mr Mah Can. Löser det sig någorlunda från bakspår här kommer han kunna blanda sig i segerstriden och ska ses som det främsta motbudet till min spik.

Nämner även talangen 8 Kräsj som vann det norska Derbyt. Utgångsläget är långt ifrån optimalt men detta är en individ som kan öppna kvickt och idag lär han laddas vad som går från start för att ha en chans att komma in i loppet. Skulle man lyckas ta sig förbi samtliga från start kommer Kräsj sälja sig dyrt i ledningen.

Min Vinnare: 5 Toto Barosso
Spets efter 500m: 4 Fetlock Joint / 8 Kräsj
Skrällen:
Ranking: A 5 B 10,8,4,1,2,7,3 C 6,5,9

V75-7 2100m auto
3 Pere Ubu gjorde det bra som trea i den senaste starten. Han gick i mål med en del sparade krafter och borde ha en formkurva som pekar uppåt nu med några lopp i kroppen. Från ett bra utgångsläge bakom bilen lär siktet vara inställt på ledningen och lyckas man komma dit ökar också segerchansen. Min förstahäst i en öppen avslutning.

Framhåller även 9 Mister Donald som besitter bättre form än vad som går att utläsa ur programraden. För två starter sedan var man med i segerstriden men en galopp grusade framgångarna den dagen. Från bricka nio idag bör man kunna sitta bra på det direkt och får man sen smyga med i bra ryggar kommer Mister Donald kunna avsluta snabbt den sista biten.

1 Park View fick ett omöjligt lopp senast och den prestationen är bara att glömma. Idag startar Park View med mer passande förutsättningar då han är kvick iväg från start och oavsett om man håller upp innerspåret eller inte är garanterad ett bra lopp. Givet streck på kupongen här.

Nämner även 2 Z.Boko som också är kvick iväg från start men har en tendens till att bli lite het när man laddar iväg honom och därför är jag inne på att man gärna söker rygg när det nu är medeldistans som gäller. Men skulle man hitta ner i rygg på ledaren och sen få lucka tillslut kommer Z.Boko avsluta snabbt den sista biten.

Min Vinnare: 3 Pere Ubu
Spets efter 500m: 3 Pere Ubu / 1 Park View
Skrällen: 9 Mister Donald
Ranking: A 3,9,1 B 2,6,11,8,5,12 C 4,10,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto