DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V75 Tips Bjerke Söndag 13/9

12 September 2020 - 11:22

Det är V75 tävlingar på Bjerke på söndag. Fina lopp står på menyn när bl.a. Norskt Travderby ska avgöras. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med två spikar. 4 Almond Paste i den andra avdelningen samt 2 Ble Du Gers i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Bjerke Söndag 13/9
Avd 1: 1,2,4,6
Avd 2: 4 Almond Paste
Avd 3: 2,3,4,6,10
Avd 4: 1,5,10,11
Avd 5: 2,3
Avd 6: 2 Ble Du Gers
Avd 7: 2,3,4,5,7,9,10,11

1280 rader x 0,50 = 640 kr

DD Tips Bjerke Söndag 13/9
DD-1: 2 Ble Du Gers
DD-2: 2,3,5,7,10

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - Unibet - LeoVegas

V75 TIPS BJERKE SÖNDAG 13/9

V75-1
Vi inleder V75 med Norskt Travkriterium - Kallblodslopp över 2100 meter och jag har streckat fyra hästar. 4 Finseth Faksen tog ledningen och vann sedan i ohotad stil även om det var nära galopp kort före mål näst senast. I uttagningsloppet senast så fick han vandra i dödens ut på slutrundan och han gjorde det bra som kom i mål som tvåa bakom Oppgårdsdrängen som vann det loppet. Han kan öppna bra och kommer nummer 3 Olav som är snabb från start förbi 1 Tangen Bork som också kan öppna fort så tror jag han kan få ta över ledningen i ett andra skede. Skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

2 Oppgårdsdrängen tog över ledningen med varvet till mål och han vann sedan uttagningsloppet till denna final från den positionen senast. Här sitter han bra till i andraspår omgående och kan Mats E Djuse servera honom ett passande lopp så kan han blanda sig i segerstriden igen så han ska räknas tidigt här.

6 Grisle Tore G.L. hade inför uttagningsloppet senast fyra raka segrar på lika många starter. Han hade då innerspår bakom bilen och han öppnade bra och tog ledningen inledningsvis men han galopperade sedan kort efter start. Han kom sedan tillbaka starkt och räddade tredjeplatsen bakom en överlägsen Tangen Bork. I ett felfritt lopp nu så kan han bli att räkna med över upploppet.

1 Tangen Bork kommer med två raka segrar. Han vann väldigt enkelt i kvalet senast. Han är kvick iväg vid laddning och skulle han spetsa från innerspåret kan han bli svår att plocka ner. Blir det inte ledningen så borde han ändå kunna få en fin löpning i den främre träffen och då kan det räcka en bit mot det här motståndet.

Min Vinnare: 4 Finset Faksen
Spets efter 500m: 4 Finseth Faksen
Skrällen: 5 Balder Odin
Ranking: A 4 B 2,6,1,3,5 C 8,9,10,7,11

V75-2
Ett Stolopp över 2100 meter. Jag har spikat 4 Almond Paste som var ute över en opassande distans näst senast. Hon gjorde det bra bakom Junior Band som vann före Ups Face då och hon kom in som trea. Gången efter det tävlade hon barfota runt om för första gången i ett sprinterlopp på Halmstad. Hon tog sig då snabbt till ledningen från spår sju och hon gick sedan
undan till en överlägsen vinst. Nu är det halvvarvet längre än senast men hon är väldigt snabb iväg så här tror jag att Ole Johan Östre kan köra sig till spets i ett tidigt skede. Från den positionen så tror jag hon blir svårslagen. Blir det inte ledningen så kan hon vinna loppet från andra positioner också om det skulle behövas.

Vid gardering kan 7 Fidanza som provade att kvala in till det norska Stoderbyt senast vara tänkbar. Hon travade då i ledningen men krafterna tröt på upploppet och hon kom i mål först som fyra bakom Lifestile som vann det loppet. Spår lite långt ut på vingen här men kan hon slinka ner i en hygglig position så kan hon var med och kämpa om en framskjuten placering.

11 Juliana Rags kommer med formen på topp. Tre segrar på de fyra senaste loppen har det blivit. Näst senast så tog hon över ledningen med 800 meter kvar av loppet och sedan så vann hon säkert. Gången efter det så tog hon över ledningen ut på slutvarvet och från den positionen så blev det en lätt vinst. Tråkigt läge nu men klaffar det med löpningsförloppet så kan hon bli att räkna med under den sista delen av loppet.

Min Vinnare: 4 Almond Paste
Spets efter 500m: 4 Almond Paste
Skrällen: 9 Indiana Fortuna
Ranking: A 4 B 7,11,2,3,1,5,10 C 9,14,13,12,8,6

V75-3
Norskt Travkriterium över 2100 meter och jag har streckat fem hästar. 2 High Flyer har vunnit fyra av sex starter och han har aldrig varit sämre än tvåa hittills. Han hade ett spår långt ut på vingen i uttagningsloppet senast. Han landade i dödens efter ett varv och från den positionen så hade han sedan inga problem med att plocka ner den ledande Jonathan Bank A.B. till en säker seger. Här sitter han bra till i andraspår omgående och kan Erlend Rennesvik servera honom ett passande lopp så kan han blanda sig i segerstriden på nytt så han ska räknas tidigt här.

6 Custom Cheval gick bra efter en kort startgalopp och kom i mål som fyra i ett lopp som vanns av Hopeusteponalego näst senast. I försöket senast så fick han vandra i dödens på den ledande Maquavit E. Han fullföljde bra och kom i mål som tvåa bakom denne. Kan Svein Ove Wassberg som finns i vagnen hitta ner i ett vettigt slagläge så kan han vara med och kämpa om segern här.

4 Kraesj är orutnierad men han har vunnit sina båda två starter i livet. I kvalet senast så tog han enkelt hand om ledningen och från den positionen så blev det sedan en ohotad seger. Det kan bli tuffare att komma till täten nu men får han ett trevligt lopp i den främre träffen så gör han inte bort sig.

3 Maquavit E.har fem vinster och en andraplats på karriärens sex starter hittills. Han ledde från start till mål i uttagningsloppet senast. Med den startsnabbheten han besitter så tror jag att Eirik Høitomt har ställt in siktet på ledningen igen och kommer han till täten så kan han bli svår att plocka ner fast det finns flera startsnabba så det är inte säkert att han kommer dit. Skulle det vara upptaget i spets så blir det tuffare att vinna loppet.

10 Mr Chocolate är väldigt lite streckad i nuläget. Han kom med en stark avslutning till andraplatsen bakom King Di Jesolo som vann från spets i kvalet senast. Får han smyga med i en vettig rygg innan han går till attack så kan han avsluta loppet fort och blir det ett uppskruvat tempo på tillställningen så kan han ställa till med en rejäl överraskning.

Min Vinnare: 2 High Flyer
Spets efter 500m: 3 Maquavit E.
Skrällen: 10 Mr Chocolate
Ranking: A 2 B 6,4,3,10,1,5,11,12 C 7,9,8

V75-4
Per Ulvens Minneslopp över 3120 meter och jag har streckat fyra hästar. 10 Marvellous Tooma är härdad mot tufft motstånd. För fem starter sedan så var han ute i Prix Readly Express. Där satt han en en bit nere i kön men han avslutade starkt men det gick inte att ta så mycket så han kom i mål som sexa bakom Don Fanucci Zet som vann det loppet från ledningen. Gången efter det på Jarlsberg så tog han över ledningen efter ett varv och han vann sedan lätt över lång distans. För tre starter sedan i Rättvik så hade han ett dåligt läge och det gick inte att göra så mycket i den snabba avslutningen som var då. Han avslutade bra i skymundan som oplacerad i Ragnar Thorngrens Minne på Åby för en dryg månad sedan. Han kom med en härlig spurt från långt bak senast men han nådde inte Thai Highway som räddades av mållinjen så det slutade med en andraplats. Den långa distansen har han vunnit över tidigare så kan Frode Hamre servera honom ett passande lopp så kan han blanda sig i segerstriden igen.

5 Royal Baby var dålig näst senast så hon hade blivit behandlad inför den senaste starten. Hon gick då på lite för tidigt och det satte sig i benen till slut så hon fick nöja sig med tredjeplatsen i ett lopp som vanns av J.T.'s Moneypenny. Det loppet i kroppen nu kan ha fört fram henne en del till den här starten. Hon är kvick iväg så här kanske Tom Erik Solberg som finns i vagnen kan få ta över ledningen i ett tidigt skede. Från spets så kan det räcka en bit här.

11 Red Bar var hårt betrodd i samma lopp som tipsettan blev tvåa i senast men det slutade då i ett galoppmisslyckande. Felfri nu så har han gott kunnande och kan Åsbjørn Tengsareid som finns i vagnen se till att hålla honom i rätt gångart och om han kan sitta i en trevlig position inför avgörandet så kan han bli farlig över upploppet.

1 Delight Classic var inte tom i mål efter en invändig löpning när hon blev fyra i ett lopp som vanns av La Rapide senast. Intressant utgångsläge nu och här tror jag hon kan komma till ledningen inledningsvis. Vad sedan Kristian Malmin väljer att göra om någon av de mer betrodda hästarna kommer tidigt det återstår att se men en fin löpning i den främre träffen borde hon kunna få och med rätt resa här så kan hon bli en obehaglig överraskning.

Min Vinnare: 10 Marvellous Tooma
Spets efter 500m: 5 Royal Baby
Skrällen: 1 Delight Classic
Ranking: A 10,5 B 11,1,8,12,3,9,14,13 C 7,6,2,4

V75-5
Norskt Travderby - Kallblodslopp över 2600 meter och jag har streckat två hästar. 2 Grisle Odin G.L. har vunnit 13 av karriärens 17 starter. Han fick det inte att stämma och galopperade upprepat i uttagningsloppet till Svenskt Kallblodsderby i somras. Senast så fick han vandra en stor del av loppet i dödens på den ledande Alfa Linus innan han tryckte till på den sista bortre långsidan och tog över ledningen och han var sedan ensam på banan och vann i överlägsen stil. Han är ingen blixt iväg men felfri nu så tror jag att Öystein Tjomsland provar att få ta över ledningen i ett tidigt skede och kommer han till täten så blir han inte lätt att plocka ner. Han är bra nog att han kan vinna från andra positioner också om det skulle bli aktuellt.

3 Havglimt är stallkamrat till tipsettan. Han har vunnit 7 av 12 starter hittills. Han har tre raka segrar och han var överlägsen i det Svenska Kallblodsderbyt. I försöket senast så vann han lätt från spets. Här finns det risk att han får vandra en del av loppet i dödens men skulle den klara favoriten ha en sämre dag eller göra bort sig med galopp så kan han slå till med ytterligare en seger.

I övrigt kan Öystein Tjomslands tredje häst i loppet 4 Grisleprinsen G.L. vara tänkbar. Han har vunnit 6 av 10 starter hittills och han har aldrig varit sämre än tvåa. Han var tvåa bakom Havglimt i svenska Derbyt tidigare i somras. I kvalet senast så kom han i mål som tvåa bakom Järvsö Elling. Jag tror inte han är lika bra som stallkamraterna men med rätt resa här så kan han utmana om en framskjuten placering.

Min Vinnare: 2 Grisle Odin G.L.
Spets efter 500m: 2 Grisle Odin G.L.
Skrällen: 4 Grisleprinsen G.L.
Ranking: A 2,3 B 4,1,6,11 C 5,9,7,10,8,12

V75-6
Karsten Buers Minneslopp över 2100 meter. Jag har spikat 2 Ble Du Gers som drog fördel av ett högt tempo vid vinsten i Oslo Grand Prix tidigare i sommar. För fyra starter sedan så vann han Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg. Han galopperade sedan före starten i Hugo Åbergs Memorial och näst senast i Åby Stora Pris så fastnade han med en del sparade krafter och slutade oplacerad bakom Moni Viking som var starkast i det gänget. Han hade dubbla tillägg i ett långlopp på Solvalla senast och han gjorde det bra men Exaudio Vici var lite vassare så han fick nöja sig med andraplatsen bakom denne. Han är inte den snabbaste från start men det är inte omöjligt att Per Oleg Midtfjeld kan få ta över ledningen efter en bit. Skulle så bli fallet så blir han svårslagen här. Blir det inte spets så är han stark och rejäl så han kan vinna loppet från dödens om det skulle behövas.

Vid gardering kan 4 Lionel som har visat en fin form på slutet vara tänkbar. Han vann näst senast på Jarlsberg och senast så gick han bra som tvåa men han var utan chans mot Gigant Invalley som vann det loppet från spets. Nu aviseras det skoryck och Göran Antonsen vill till ledningen. Skulle han komma till täten så ökar hans chanser men han har hunnit bli tio år nu och han känns inte lika bra längre som han var för ett par år sedan.

3 M.S.Triple J. gör sällan en dålig insats. Han blev fyra i Jubileumspokalen på Solvalla som vanns av Missle Hill näst senast. Han är startsnabb och kan nå spets initialt och skulle så bli fallet så tror jag att han släpper till stallkamraten som också är min spik om denne kan komma före Lionel. Ett bra lopp i den främre träffen kan han få och då kan det räcka en bit mot det här motståndet men han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 2 Ble Du Gers
Spets efter 500m: 2 Ble Du Gers
Skrällen: 8 Montdore
Ranking: A 2 B 4,3,8,5 C 6,7,1

V75-7
Vi avslutar V75 med Norskt Travderby över 2600 meter och jag har streckat åtta hästar. 2 Strong Pepper tog över ledningen med två varv till mål i uttagningsloppet senast. Han vann sedan lätt från den positionen. Han har ett trevligt utgångsläge nu så här kan det bli en fin löpning i den främre träffen och då kan han vara med och kämpa om en framskjuten placering igen. Han har styrkan som främsta vapen så den långa distansen är passande. Eventuellt barfota fram nu.

3 Iggy B.R. var duktig när han vann Klass II finalen på Solvalla i julhelgen ifjol. Han galopperade som trött i ett lopp som Karat Band vann från ledningen i början på juli i Lindesberg. Han gjorde comeback på Bjerke senast. Han inledde då i tredje utvändigt innan han kunde ta över ledningen efter ett drygt varv och han vann sedan väldigt enkelt från den positionen senast. Med det loppet i kroppen nu så kan han vara klart förbättrad till den här starten. Sitter han i en vettig position inför avgörandet så kan han bli farlig över upploppet.

5 Golden Dream M.E. travade i ledningen i försöket senast men han fick ge sig mot Alpha Scarlet R.R. som hade liftat med i rygg så det slutade med en andraplats då. Han är kvick i väg så här tror jag att Noralf P Braekken har ställt in siktet på ledningen. Från spets här så kan det räcka en bit mot det här gänget om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

7 Admiral Knick avslutade starkt och kom in som tvåa i ett lopp som Ivan B.R. vann på Jarlsberg för fyra starter sedan. Han försvann sedan med en startgalopp i finalen av Jarsberg Grand Prix som Golden Dream M.E. vann från ledningen. Gången efter det på Forus så tog han omgående hand om ledningen vilket blev loppavgörande för han vann väldigt lätt från den positionen. I uttagningsloppet senast så hängde han med bra som trea bakom Ivan B.R. som vann från spets. Kan Frode Hamre hitta en bra väg med honom så kan han dyka upp långt framme här.

10 Olympic Tile hängde med bra som tvåa i uttagningsloppet som vanns av Strong Pepper senast. Tråkigt utgångsläge nu men distansen är lång så mycket kan hända på vägen och han får Örjan Kihlström i vagnen nu. Med en trevlig rygg att gå i innan attacken sätts in så kan han bli att räkna med över upploppet.

Min Vinnare: 2 Strong Pepper
Spets efter 500m: 5 Golden Dream M.E.
Skrällen: 11 Te Amo Corazon
Ranking: A 2,3,5 B 7,10,4,11,9 C 1,8,6,12

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Lucky Sports:

100 kr tillbaka vid förlust!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Unibet:

Sätt in 100 kr spela för 200 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

bet365:

Upp till 1250 kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+

Snabbare:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Hajper:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

SpeedyBet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Casumo:

Spela för 100 kr, få 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

LeoVegas:

Sätt in 100, få 100 kr gratisspel!

Senaste Spelbloggar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
22:00  Barcelona - Getafe
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
1.75
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
21:00  Real Sociedad - Celta Vigo
Fotboll - La Liga - 1
1.95
21:00  Leicester - WBA
Fotboll - Premier League - 1 asian hcp -1.0
2.07
22:00  Barcelona - Getafe
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
1.75
04:00  Vancouver - Ottawa
Ishockey - NHL - 1
2.06
19:00  Hudiksvall - Gefle
Fotboll - Division 1 Norra - 2 hcp -1
2.35
21:00  Arsenal - Everton
Fotboll - Premier League - 2 Asian +0.5
1.85
18:30  West Ham - Chelsea
Fotboll - Premier League - 2
1.83
18:30  Valencia - Alaves
Fotboll - La Liga - BLGM
2.00
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
18:00  Powerplay Tips Torsdag 22/4
Insats: 144 kr - MrHockey
18:30  Topptipset Tips Torsdag 22/4
Insats: 144 kr - Tipsexperten
19:30  V64 Tips Bollnäs 22/4
Insats: 672 kr - DrTrav
20:55  DD Tips Bollnäs 22/4
Insats: 200 kr - DrTrav
16:00  Stryktipset Tips Lördag 24 April
Insats: 864 kr - Tipsexperten

Livestreaming