V75 Tips Boden 18/6

Publicerad på 16 Jun 2022 - 22:07

DrTrav

DrTrav

16 Jun 2022 - 22:07

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bodentravet. Detta är en riktigt fin tävlingsdag med midnattstrav och sent spelstopp, dessutom är kvällens höjdpunkt Norrbottens stora pris. Spelstopp för V75 är 20:30 och omgången kryddas av en jackpot på hela 50 Miljoner.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar. 5 Devils Tongue i den första avdelningen och 8 Don Fanucci Zet i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Boden Lördag 18/6
V75-1 5 Devils Tongue
V75-2 3,4,5,6,10,11,12,13,14
V75-3 2,4,6,8,9
V75-4 1,5,7
V75-5 1,2,3,4,6,10
V75-6 1,3,7,9
V75-7 8 Don Fanucci Zet

3240 rader x 0,50 = 1620 kr

DD Tips Boden Lördag 18/6
DD1: 1,3,7,9
DD2: 8 Don Fanucci Zet

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Vi inleder denna kvällen med att gå ut hårt och spika 5 Devils Tongue. Han var hårt betrodd senast i samma klass på V75. Då blev det dock galopp efter att vingen bakom bilen slagit tillbaka i svikten vilket Devils Tongue inte gillade. För två starter sedan var man ute i Fyraåringseliten på Solvalla och stod då för en klart mersmakande prestation från rygg på ledaren. Devils Tongue är normalt sett travsäker och formen är dessutom fortsatt bra. I min bok sitter Devils Tongue tidigt i ledningen och väl i den positionen talar mycket för att det blir spets och slut. Till 40% är spelvärdet klart bra och jag spikar.

Motbud
9 Double Trouble E.P. har gjort det bra i Norge och gjorde senast debut för Pettri Joki i Finland. Då vann man på ett övertygande sätt från spets och även om utgångsläget inte talar för någon ledning idag är formen bra och Double Trouble E.P. kommer kunna sitta bra på det tidigt här. Dessutom är det Erik Adielsson i vagnen vilket är spännande.

Nämner även 4 Just Celebration som ser ut att bli en riktig kioskvältare här. I den senaste starten var man ute på V75 och såg då mersmakande ut i en vass avslutning efter sen lucka. Det var barfota runt om den gången, vilket var första gången på ett tag och det är anmält samma balans idag. Dessutom ska Just Celebration vara vässad i ett provlopp inför idag och som totalt ospelad vill jag nämna honom för den som tänker gardera inledningen på V75.

Min Vinnare: 5 Devils Tongue
Spets efter 500m: 5 Devils Tongue
Skrällen:
Ranking: A 5 B 9,4,12,2,3,11,10,8 C 6,1,7

V75-2 2140m volt
13 Tangen Frikk är en häst med bra kunnande i grunden och som ser ut att ha utvecklats ytterligare en hel del under året. Att han gått från att enbart leva på sin fina inställning och styrka till att addera lite kvickhet också. Tangen Frikk visade senast 19,3 i 700m när han gjorde det bra som trea bakom Philip Ess och B.W.Rune. Detta är en allround individ som inte är beroende av något speciellt lopp för att blanda sig i slutsegern. Utan kommer han bara till från start ikväll så står Tangen Frikk bra inne på sitt tillägg och ses som den med störst segerchans på förhand i min bok.

Skrällen är 11 Buska Blyg som är stark och rejäl, han lever på sin styrka och stod senast för en bra insats trots att han blev sjua i mål. Under loppet hade nämligen Buska Blyg en hel del otur längs vägen och han kom aldrig riktigt in i loppet. Men avslutningen och intrycket var mersmakande och formen såg verkligen ut att sitta där. Nu med det loppet i kroppen och Robert Bergh själv i vagnen är jag inne på att vi kommer få se en bra prestation för Buska Blyg ikväll.

Nämner även 14 Bokli Rapp N.O. som senast vann direkt trots lång vila. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en del och även om han är beroende av att det klaffar lite längs vägen härifrån så finns kunnande och fart för att blanda sig i segerstriden tillslut trots allt.

Min Vinnare: 13 Tangen Frikk
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Buska Blyg
Ranking: A 13,11,14 B 10,4,5,6,3,12,15,1 C 8,7,2,9

V75-3 2640m auto
6 Amalencius B.B. blir storfavorit i Silverdivisionen här. Detta kan man verkligen förstå med tanke på de prestationer som Timo Nurmos femåring visat upp vid sina segrar men också med tanke på hur bra han var i den senaste starten när Amalencius B.B. var ute i Harper Hanovers lopp och stod för en toppinsats som trea bakom Diable de Vauvert och Selected News. Men vi ska inte heller glömma bort att detta är en häst som under fjolåret brottades med en hel del galopptendenser. Felfri är såklart segerchansen mycket hög för Amalencius B.B. ikväll. Men som stor favorit på V75 kommer jag att plocka med några roliga skrällar bakom favoriten som är helt ospelade. Amalencius B.B har galopperat tre gånger av de tio starter han utrustats med amerikansk vagn.

Framhåller 2 Henry Flyer Sisu tidig här. Detta är en individ som fått brottats emot hästar som Calgary Games, Önas Prince, San Motuer, Mister Hercules och Brambling bland annat. Henry Flyer Sisu har på så sätt införskaffat sig en hel del hårdhet som på sikt kommer börja betala tillbaka sig. Henry Flyer Sisu kvalade in till finalerna både i Kriteriet och Derbyt. Grundkapaciteten är skyhög och får han bara starta på kontinuerligt framöver kommer vi få se mycket av Henry Flyer Sisu framöver. Ikväll står han perfekt inne i loppet och har fått ett klart bra utgångsläge. Tränaren Petri Salmela låter optimistisk och till 16% är han tidig.

Nämner även 8 Gooner som visade toppform vid segern senast. Intrycket var mersmakande och Daniel Wäjersten som tränar är väldigt nöjd med sin häst inför kvällens start. Utgångsläget är såklart inte det bästa men skulle Gooner bara komma till från start är detta en häst som tål lång distans och som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Amalencius B.B.
Spets efter 500m: 6 Amalencius B.B. / 2 Henry Flyer Sisu
Skrällen: 8 Gooner
Ranking: A 6,2 B 8,4,9,5,7 C 11,10,1,3

V75-4 2140m volt
1 Amie Ness har inlett väldigt lovande med seger i fyra av sina fem starter i livet. Detta är häst som trots sin ålder har en bländande teknik och som tränare Tomas Worrsjö siktar högt med. Senast vann hon från ledningen efter att övertagit den positionen efter 500m och gick sen undan utan att vara tom i mål. Ikväll talar mycket för att Amie Ness kan sänka sitt rekord en hel del och trots sin orutin kommer hon bli tuff att plocka ner från ledning. Men vill nämna att om 5 Carroty från en bra start från sitt andraspår på mellanvolten så lär det väntas ett offensivt upplägg från Robert Bergh och skulle det sen bli en utdragen körning mellan dessa två kommer det kosta när upploppet närmar sig.

Min idé i loppet är 7 Juno Beach som visserligen inte är helt att lita på men som bevisat att hon har bra kunnande för klassen. Hon vann på V75 för fyra starter sedan och näst senast stod hon för en gedigen insats från dödens. Jag räknar med att hemmahästen är lite extra vässad inför kvällens start och håller hon sig bara till trav hela vägen är Juno Beach tidig vid gardering.

5 Carroty var ute så sent som i lördags och gjorde då bort sig med galopp efter 500m. Men att man går ut med så täta starter nu tyder ändå på att formen fortsatt är god hos Carroty. För två starter sedan gjorde hon det bra i ett lopp där konkurrensen var hård och skulle Carroty prestera som vid hennes tre raka segrar på kontot kommer hennes kunnande räcka långt även här.

Min Vinnare: 1 Amie Ness
Spets efter 500m: 1 Amie Ness
Skrällen: 7 Juno Beach
Ranking: A 1,7,5 B 8,14,4,3,9,6 C 15,13,2,12,11,10

V75-5 2140m volt
6 Frozen A.F. är en berättigad favorit i V75-5. Han kommer med en färsk seger i bagaget och visade för två starter sedan att han kan öppna bra från springspår, ikväll får han dessutom Örjan Kihlström i vagnen vilket är ett klart plus. I min bok är Frozen A.F. den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen kommer han sen bli svår att rå på med ett tufft och jämnt tempo på loppet.

2 Ayah de Lux är spännande där bakom. Han kommer från en seger så sent som i lördags, då vann han på Östersund på en smetig bana. Nu kommer han med två lopp i kroppen och har en formkurva som pekar uppåt. Ayah de Lux är van att tampas mot tufft motstånd och besitter bra hårdhet för klassen. Robert Bergh sitter själv i vagnen nu och jag är inne på att vi på nytt kommer få se en bra prestation av Ayah de Lux ikväll.

Nämner även 3 Holy Moses Mearas som har stått för flera bra prestationer för Sandra Erikssons. Holy Moses Mearas kommer med två segrar på de tre senaste starterna och senast vann han på ett överlägset sätt och visade att toppformen finns där. Från ett passande tredjespår i volten bör Holy Moses Mearas kunna få ett bra lopp ikväll och är given för den som garderar loppet.

1 One Touch är endast streckad på 7% och kommer från en överlägsen seger senast, han var ensam på målfotot och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Utgångsläget talar för ett passande smyglopp här.

Min Vinnare: 6 Frozen A.F.
Spets efter 500m: 6 Frozen A.F.
Skrällen: 1 One Touch
Ranking: A 6 B 2,3,1,4,10,12,9 C 5,7,8,11

V75-6 1640m auto
7 L.A.Boko är en häst jag gillar som hade fyra raka segrar på kontot inför den senaste starten. Men han fick sin segersvit bruten i en V75 final på Solvalla senast trots en bra prestation. Att få nöja sig med en andraplats bakom Kentucky River är knappast något man ska lägga på minuskontot. Utan tvärt om, formen är fortsatt bra för Daniel Wäjerstens travare och även om utgångsläget inte är det bästa ikväll så är jag inne på att detta är hästen att slå. Förstastreck.

Gillar även snacket kring 9 Erv Zet som eventuellt ska tävla med amerikansk vagn för första gången vilket såklart är intressant! Daniel Redén meddelar att detta är en häst som känns förbättrad i träningen hemma på gården och att uppgiften ser spännande ut på förhand. Trots bakspår på kort distans kommer Erv Zet kunna sitta bra på det tidigt och skulle han stå för en bra prestation här ikväll är Erv Zet med och gör upp om segern.

Skrällen är 1 Black and Quick som nu kommer med ett lopp i kroppen till kvällens start. Formkurvan ska peka uppåt och tränaren Matti Nisonen meddelar att man kommer spänna bågen här och eventuellt göra en hel del spännande förändringar inför ikväll. Black and Quick ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 7 L.A.Boko
Spets efter 500m: 8 L.L.Labero / 1 Black And Quick / 3 Tim Jerry
Skrällen: 1 Black And Quick
Ranking: A 7,9 B 1,3,8,4,5,12 C 6,2,11,10

V75-7 2140m auto
Vi avslutar V75 tävlingarna med Norrbottens stora pris med 1.000.000kr i förstapris. Tyvärr måste jag säga att loppet ser ihåligt ut och med tanke på strykningen av 2 Who´s Who så ser det bäddat ut för storfavoriten 8 Don Fanucci Zet som dessutom nu blivit nedstruken ett hack i banan. Jag tvekar inte utan kommer spika årets stora Elitloppsfavorit som var spelad till 1,70 i finalen av årets upplaga av Elitloppet. Att Don Fanucci Zet galopperade i finalen var minst sagt oväntat och skrevs ner i min bok som ett olycksfall i arbetet. Nu är man ute efter revansch och känslan är att Örjan Kihlströms som sitter i vagnen kan köra lite hur han vill ikväll och ändå vinna loppet. Don Fanucci Zet är allround och kan både öppna kvickt om man vill men besitter dessutom en speed ingen i årets upplaga av Norrbottens stora pris kan mäta sig med. Jag ringar in kupongen med en spik, och njuter av uppvisningen!

Motbud
Ska jag lyfta fram något bakom Don Fanucci Zet ikväll är de 5 Esprit Sisu som avslutade väldigt bra bakom en bra Calle Crown senast. Jag är inne på att han nu kommer med toppform till kvällens start och tränaren låter även han nöjd med sin häst för dagen. Esprit Sisu kan öppna kvickt och skulle mycket väl kunna vara den som sitter i ledningen efter en bit om Örjan Kihlström bakom Don Fanucci Zet väljer ett lugnare upplägg från start. Väl i ledningen kommer sen Esprit Sisu leda loppet länge.

Min Vinnare: 8 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 8 Don Fanucci Zet / 5 Esprit Sisu
Skrällen: 5 Esprit Sisu
Ranking: A 8 B 5,9,6,10,7 C 1,4,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto