V75 Tips Bollnäs 30/7

Publicerad på 29 Jul 2022 - 00:36

DrTrav

DrTrav

29 Jul 2022 - 00:36

Denna lördag arrangeras V75 på Bollnästravet. Omgången kryddas av en JACKPOT på 31 MIljoner och min lösning följer nu nedan.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 6 Faeza Zet i den sjätte avdelningen och 9 Born to Run i den avslutande och sjunde avdelningen.

V75 Tips Bollnäs Lördag 30/7
V75-1 1,4,5
V75-2 10,11,12
V75-3 2,3,4,5,8,10
V75-4 1,2,3,6,7,8,9,11,12
V75-5 2,4,5,6,11
V75-6 6 Faeza Zet
V75-7 9 Born to Run

2430 rader x 0,50 = 1215 kr

DD Tips Bollnäs Lördag 30/7
DD1: 6 Faeza Zet
DD2: 9 Born to Run

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
5 I Can Steel är en individ som blandar topprestationer med lite sämre insatser och gör det svårt för oss spelare att bedöma honom. Nu har han gjort åtta starter för Nicklas Westerholm vilket resulterat i fem segrar. Men för två starter sedan gick det inte att känna igen hästen, kanske hittar vi förklaringen till den sämre prestationen i alla omstarter som blev den dagen. För senast fick vi återigen se en vass prestation av I Can Steel när han lämnade konkurrenterna över upploppet. Nicklas Westerholm är optimistisk inför dagens start och menar på att han har bästa hästen och att I Can Steel känns mycket bra i träningen inför dagens start. Förstahäst.

1 High Line Pellini var ute så sent som i lördags, men den insatsen är bara att glömma. Han hamnade långt ner i kön och krokade sen ihop med en konkurrent över upploppet. Men High Line Pellini har gjort det bra vid segrarna och visat att det finns bra fart i honom. Nu är det voltstart vilket är lite av ett frågetecken, men skulle det lösa sig bra från bricka ett så räknar jag med en bra prestation idag och då är man också med och utmanar om segern här.

Nämner även 4 Oskar Run som har hittat ytterligare en växel på barfotabalansen. Han har avslutat rappt varje gång på slutet och får han bara ett passande lopp här idag kan Oskar Run mycket väl speeda ner samtliga. Formen är bra men spår fyra i volten är ett minus.

Min Vinnare: 5 I Can Steel
Spets efter 500m: 1 High Line Pellini
Skrällen: 4 Oskar Run
Ranking: A 5 B 1,4,8,6,3,10 C 7,9,2,11,12

V75-2 1640m auto
11 Stjärnblomster är ett mycket rappt kallblod och tillhör de allra speedigaste i landet. Både form och kapacitet räcker för att utmana om segern här idag och kommer bara Mats E Djuse ut från sitt lite knepiga innerspår på tillägg så kommer Jan-Olov Perssons sto flyga fram den sista biten. Får hon dessutom lifta med i de rätta ryggarna är jag även inne på att Stjärnblomster startar med högst segerchans i loppet.

Den skrällen som jag vill lyfta fram är 10 Grude Tilla. Detta är ett sto som tänt till igen efter flytten till Jörgen Westholm. Hon har tre segrar och två andraplatser på de fem senaste starterna. Hon besegrade även Stjärnblomster när de möttes för fyra starter sedan, men ska tilläggas är att Grude Tilla stod 20m bättre till den gången. Men skulle det strula lite för favoriterna där bak idag är detta är en häst som både har form och kunnande för att rinna undan tillslut.

Given är också 12 Åsrud Vilja som under flera år nu har tillhört toppskiktet av kallblod. Hon har nu gjort tre starter i år och i två av dessa har motståndet varit Odd Herakles och Månlykke A.M. Senast var hon dock nedsatt av sjukdom, vilket såklart gör formen svårbedömd nu. Men enligt rapporterna har Åsrud Vilja tränat på bra och man räknar med en bra prestation direkt från stallet. Nu blir det dessutom Jorma Kontio i vagnen efter att Örjan Kihlström valt att åka över till USA. Men att få Jorma Kontio bakom ett kallblod för första gången känns också väldigt tilltalande.

Min Vinnare: 11 Stjärnblomster
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Grude Tilla
Ranking: A 11,10,12 B 8,7,15,13,14,2,5 C 4,3,1,9,6

V75-3 1640m auto
3 Sister Sledge ska vi äntligen få se på tävlingsbanan igen. Detta är ett sto som endast förlorat ett lopp på svensk mark. Vid enda nederlaget blev loppet tufft och hon orkade inte hela vägen. Nu är det comeback och såklart är formen svårbedömd men detta är en häst som besitter en otroligt hög kapacitet och Daniel Redén hade knappast anmält henne hit om hon inte varit redo för det. Sister Sledge är kvick iväg från start och över kort distans från ett bra utgångsläge blir hon mitt förstaval i loppet. Men jag kan inte gå på henne rakt ut med tanke på att det är första starten efter ett längre uppehåll och det är ny kusk denna gången.

Framhåller även 5 Inti Boko som även han visade startsnabbhet senast. Han föll sen med flaggan i topp efter att han kämpade heroiskt i högt tempo hela vägen. Har han bara tagit det loppet på rätt sätt nu lär formkurvan vara framflyttad en del och skulle han dessutom ta sig förbi Sister Sledge från start är mycket vunnet. Till 14% är han given på kupongen.

Måste även nämna 10 Seismic Wave som man kanske trodde var lite på retur efter Elitloppshaveriet förra året. Men han visade senast att formkurvan pekar rakt upp och Seismic Wave stod för en mersmakande prestation senast när han fick göra jobbet utvändigt 5 Inti Boko i högt tempo. Kort distans nu passar bättre och även om utgångsläget med bakspår är ett minus ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Sister Sledge
Spets efter 500m: 3 Sister Sledge / 5 Inti Boko
Skrällen: 5 Inti Boko
Ranking: A 3 B 5,10,4,2,8,6,11 C 1,7,9

V75-4 1640m auto
1 Readly Lavec gjorde senast en mini comeback efter att ha varit sjuk i finalen under elitloppshelgen. Men Readly Lavec visade direkt att formen fanns där, han öppnade i vanlig ordning kvickt och ledde sen loppet från start till mål. Nu med det loppet innanför västen lär formkurvan vara framflyttad ytterligare en bit tills idag. När dessutom utgångsläget är tilltalande kommer han inte bli lätt att rå på för övriga om han lyckas försvara innerspåret från start. Readly Lavec har åtta segrar från spets på nio försök. Men samtidigt är han inte beroende av ledningen för att vinna loppet.

3 Dark Roadster är en annan individ som också kan öppna kvickt den första biten. Dark Roadster är ruskigt kvick i benen och visade senast att han på bara några steg kunde ta hand om ledningen från bricka fyra. Väl i ledningen har Dark Roadster nio segrar på 17 försök men över kort distans har det blivit sju segrar på tio försök. På förhand ses han som främsta utmanaren till Readly Lavec. Men skulle körningen bli utdragen mellan båda dessa ekipage kommer loppet öppna upp sig och en skräll ligger således på lut.

Nämner även 6 Morotai Degato som verkligen kommer med bra form och har visat sig trivas ypperligt under just denna årstiden förut. Nu återgår man till sulky och skulle det ge Morotai Degato ytterligare effekt kan detta vara skrällen i loppet. Anmält barfota runt om.

Min Vinnare: 1 Readly Lavec
Spets efter 500m: 1 Readly Lavec / 3 Dark Roadster
Skrällen: 6 Morotai Degato
Ranking: A 1,3 B 6,8,2,12,7,11,9 C 5,4,10

V75-5 2640m auto
4 Civilion är sett till kapacitet och kunnande en väldigt bra häst för klassen. Men det är just det att man inte kan lita på honom. Han gjorde bort sig med galopp i comebacken senast och har tre raka galopper på kontot om man även räknar med kvalet näst senast. Men skulle han fungera och trava hela vägen har jag svårt att se vem i loppet som ska rå på honom. Förstahäst, men givet att gardera.

Framhåller även 2 Real Scotch som var en av favoriterna senast på V75. Men visade då att han inte fungerar på samma sätt bakom andra hästar som Real Scotch gör när han får tävla i den främre träffen. Så räkna med att man från kretsen kring hästen jublade när spårlottningen kom till dagens start. Erik Adielsson lär ha siktet inställt på ledningen och väl i spets är Real Scotch obesegrad på fem försök. Given på kupongen idag.

5 Kash Keeper trivs över den längre distansen och ska utrustas med amerikansk vagn för första gången vilket såklart är spännande. Till 12% plockas även han med på systemet.

6 Laredo Boko var ute i samma lopp som Real Scotch senast och var även han då en av favoriterna på toton. Han blev skriket från stallbacken när man valde att rycka samtliga skor, men väl i loppet hade jag med många andra förväntat oss mer av Laredo Boko. Nu är det täta starter vilket brukar passa Robert Berghs hästar, och man behåller dessutom barfotabalansen. Blir betydligt mindre spelad idag och ska därför inte glömmas bort om man garderar.

Min Vinnare: 4 Civilion
Spets efter 500m: 2 Real Scotch
Skrällen: 5 Kash Keeper
Ranking: A 4,2 B 5,6,10,11,8,3,7 C 9,12,1

V75-6 2140m volt
Här hittar vi omgångens först spik, 6 Faeza Zet. Hon startar idag med spännande förutsättningar. Senast var hon ute i ett uttagningslopp till Stochampionatet och startade från ett omöjligt läge. Men trots bricka 12 bakom bilen stod Faeza Zet för en mycket mersmakande prestation. När Faeza Zet kom in på upploppet och man ryckte det norska huvudlaget gav det rejäl effekt och tillsut gick hon i mål som trea bakom A Perfect Face. Nu med det loppet innanför västen lär formkurvan vara ännu bättre idag, och när dessutom utgångsläget är tilltalande med springspår på start är Faeza Zet min troliga ledare av loppet. I den positionen kommer hon sen inte bli enkel att rå på för övriga. Spik.

Motbud
14 Impala Am imponerade senast i finalen av Stosprintern, insatsen räckte till en fjärdeplats och Impala Am visade att formen är i zenit. Idag är utgångsläget bra på 20m tillägg och skulle hon bara komma till vettigt från start här så är Impala Am det främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 9 Ies Juvel som är lite ojämn i sina prestationer. Men hon besitter högt kunnande när hon levererar på topp. Skulle Ies Juvel få ett passande lopp idag när hon får smyga med och spara på speeden är detta ett sto som verkligen kan flytta på sig tillslut. En skräll för den som garderar.

Min Vinnare: 6 Faeza Zet
Spets efter 500m: 6 Faeza Zet
Skrällen: 9 Ies Juvel
Ranking: A 6 B 14,9,11,13,15,1,10 C 7,3,4,5,2,8,12


V75-7 2140m auto
Vi avslutar med att spika 9 Born to Run. Han vann både sitt försök och även finalen i det förra meetinget. I finalen senast på Eskilstuna vann han säkert från ledningen via 10,5 sista 1000m. Nu är det bakspår men Born to Run har tidigare presterat på topp med rygglopp också. Detta är en allround individ som ser väldigt formstark ut för dagen och i ett lopp som ser klart överkomligt ut på pappret så känns det givet att spika Alessandro Gocciadoros femåring här.

Motbud
11 Sidney Celeber är främsta motbudet på förhand. Detta är en individ som har visat att han tillhör de bästa i sin kull och har flera gånger om varit ute och tampats mot bland annat Önas Prince och Mister Hercules. I den senaste starten handlade det om comeback efter en halsoperation, Sidney Celeber gick då i mål med allt sparat som fastlåst men intrycket var spänstigt och bra. Nu med det loppet i kroppen lär formkurvan vara framflyttad en del och ska således räknas tidigt bakom min spik.

Nämner även 7 No Doubt som nu kommer med två raka segrar på kontot. Emilia Leos femåring är kvick i benen och kan öppna rappt. Trots bricka sju bakom bilen lär No Doubt kunna sitta bra på det direkt och är i så fall en tänkbar skräll för den som plockar med flera hästar på sitt system.

Min Vinnare: 9 Born to Run
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 No Doubt
Ranking: A 9 B 11,7,1,2,5,3,10 C 12,6,4,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto