V75 Tips Charlottenlund 15/5

Publicerad på 14 Maj 2022 - 22:41

DrTrav

DrTrav

14 Maj 2022 - 22:41

Söndag och V75-tävlingar från på Charlottenlund i Danmark på menyn. Fina tävlingar på menyn med Copenhagen Cup 2022 som dagens stora höjdpunkt.

Nedan följer mina V75-tips.
Jag spelar med två spikar. 2 Kagan i den andra avdelningen och 14 Staro Leonardo i den tredje avdelningen.

V75 Tips Charlottenlund Söndag 15/5
V75-1 1,3,4,7,9
V75-2 2 Kagan
V75-3 14 Staro Leonardo
V75-4 1,5,7,10
V75-5 3,6
V75-6 alla
V75-7 1,3,5,6,8,9

2400 rader x 1 = 1200 kr

DD Tips Charlottenlund Söndag 15/5
DD1: 3,4,5,7,9,10
DD2: 3 Zeudi Amg

6 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1600m auto
Vi inleder med Charlottenlund Open.

1 Marcello Wibb har härdats mot tuffa hästar nere i Frankrike sedan han lämnade Sverige. Detta är en häst som kan öppna kvickt och som skulle gynnas av att gå i ledningen idag. Innerspåret innebär såklart en risk att bli över från start men från tränarhåll är det aviserat amerikansk vegan vilket ses som ett plus. Håller Marcello Wibb upp spets initialt är han sen hästen att slå för övriga.

4 Officer Stephen är en häst som tränaren Dion Tesselaar håller högt. I den senaste starten fick han ett snällt lopp i rygg på ledaren och kunde sen smyga ut i andraspår innan sista kurvan. Detta tackade Officer Stephen för genom att tillslut vinna knappt men säkert. Idag blir det första gången barfota fram vilket är spännande. Officer Stephen är allround och tål samtliga upplägg. Med tanke på förändringarna idag är han given på kupongen.

Nämner även 7 Sevilla och 9 Guzz Mearas som är två individer som besitter bra kunnande och som kommer med en uppåtgående formkurva till dagens start. Skulle det bli tempo på loppet från start gynnas båda dessa hästar som alltid går bra tillslut.

Min Vinnare: 1 Marcello Wibb
Spets efter 500m: 1 Marcello Wibb
Skrällen: 7 Sevilla
Rankingen A: 1,4 B 7,9,3, C 6,2,8

V75-2 2000m auto
2 Kagan har inlett året på bästa sätt med två raka segrar. Båda segrarna är tagna på lätta ben från ledningen. I den senaste starten vann han ett klass-ll försök på 13,0 över 2140m. Till dagens start kommer Kagan med två lopp i kroppen och bör vara nära toppform. Robert Bergh har återigen siktet inställt på spets ifrån ett perfekt utgångsläge och väl i den positionen kommer Kagan inte bli lätt att ta sig förbi för övriga. Jag spikar till tilltalande procent.

Motbud
5 Skate Trix får Björn Goop i vagnen för första gången vilket är spännande. Hästen är en segervan herre som tagit 14 segrar på 21 starter hittills. Skate Trix besitter bra kapacitet för klassen och även om det väntas en del jobb på egen hand idag för Skate Trix så ska han räknas tidigt bakom min spik.

Skrällen är 3 Riet Hazelaar är en spännande treåring med bra kunnande. Idag möter hon visserligen ett år äldre hingstar och valacker vilket såklart är tufft. Men för den som garderar loppet ska Riet Hazelaar inte nonchaleras från ett passande utgångsläge.

Min Vinnare: 2 Kagan
Spets efter 500m: 2 Kagan
Skrällen: 3 Riet Hazelaar
Rankingen A: 2 B 5,3,1,6,7 C 8,4

V75-3 2950m volt
Här hittar vi omgångens andra psik, 14 Staro Leonardo. Detta är en häst som ni som följer tipsen här hos rekatochklart.se vet att jag gärna lyfter fram och talar mig varmt om. Han kommer med bra form till kvällens start och har nu tagit klivet in i svenska gulddivsionen och han tränas av formtränaren Joakim Lövgren. I den senaste starten blev det visserligen galopp i ett uttagningslopp till Paralympiatravet. Men för två starter sedan fick vi verkligen se hans kunnande när Staro Leonardo stod för en mäktig långsida och lämnade sen övriga konkurrenter hela hela vägen in i mål. Staro Leonardo trivs över distansen och tål även att göra en hel del jobb på egen hand. I min bok ska detta vara en bra segerchans för Staro Leonardo och till 23% är även värdet på att spika högt,

Motbud
4 My Tambourine Man har fått tre lopp i kroppen efter vila och ser bättre och bättre ut för varje start. Senast körde han fram utvändigt om ledaren med 1500m kvar och vann sen före Digital Dominance. Han är stabil i voltstart och skulle Nicklas Westerholm hitta till ledningen samtidigt som han får bestämma tempot en bit är detta främsta motbudet till min spik.

En annan som också kommer med toppform är 8 Andre Ward. Att det blev galopp senast ska ses som ett olycksfall i arbetet och är inget hästen ska lastas för. Skulle Andre Ward få ett lopp på rulle idag kommer hans avslutning bita bra i vanlig ordning.

Min Vinnare: 14 Staro Leonardo
Spets efter 500m: 4 My Tambourine
Skrällen: 8 Andre Ward
Rankingen A: 14 B 4,8,13,6,15,7,3,5,12 C 11,1,10,9,2

V75-4 2000m auto
1 Miracle Tile släppte man ledningen med senast och när luckan väl uppstod med 100m kvar till mål var det försent. Men Miracle Tile sköt till rappt och visade att formen är god. Han skrevs upp i boken för nästagångare och nu är det läge för en bra prestation. Hon kommer med två lopp i kroppen och har ett passande utgångsläge. Normalt sett kan hon hålla upp innerspåret från start och väl i ledningen finns både kunnande och kapacitet för att leda hela vägen. Förstahäst.

Spännande är också 10 Dear Friend som satt långt ner i kön senast och kom aldrig riktigt in i matchen den gången. Men detta är en tjej som kan flytta på sig tillslut och skulle det bara klaffa minsta lilla med positionerna och tempot på loppet idag kommer hon kunna flyga snabbt den sista biten.

Måste även nämna Flemming Jensens 7 Eenymeenyminymoe som jag även lyft fram ett flertal gånger här i tipsen. Detta är ett sto som alltid har ett tungt slutvarv och tål att göra en del jobb på egen hand om det krävs. Hon kommer med fyra segrar på de fem senaste starterna och måste räknas tidigt även här.

Min Vinnare: 1 Miracle Tile
Spets efter 500m: 1 Miracle Tile
Skrällen:
Rankingen A: 1,10,7 B 5,3,4,6 C 8,2,9

V75-5 2000m auto
Min idé i loppet är 3 Noxx Vrijthout. I den senaste starten övertog han ledningen i första sväng och stod sen emot attackerna som kom från en smygkörd konkurrent hela vägen in i mål. För två starter sedan klev han ut i dödens med dryga varvet kvar och pressade sig sen till ledningen i ingången till sista sväng. Han och en annan konkurrent lämnade sen övriga in mot upploppet och Noxx Vrijthout föll verkligen med flaggan i topp som tvåa den dagen. Nu är utgångsläget bra och han är min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen är Noxx Vrijthout hästen att slå. En spännande förstahäst till 19%.

Väljer ändå att dubbla på V75 med 6 Luuk Schermer som har imponerat stort i fyra raka segrar. Senast tog han över ledningen efter 400 meter och var sedan totalt överlägsen hela vägen, klockan stannade på 1.12,6 över 2200m. Detta är en individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand och kan mycket väl visa sig vara tuffast den sista biten idag.

Min Vinnare: 3 Noxx Vrijthout
Spets efter 500m: 3 Noxx Vrijthout
Skrällen:
Rankingen A: 3,6 B 7,2,4,8,12,5 C 1,10,9

V75-6 2011m auto
Copenhagen Cup 2022 ska avgöras. På förhand ser årets upplaga vidöppen ut. Jag lyxar till det och plockar med samtliga hästar på mitt V75 system. Jobba skräll!

Mitt förstaval i loppet är 9 Alcoy, detta är en åttaåring hingst som slutade fyra i Svenskt Travkriterium 2017, då tränades han av Peter Untersteiner. Numera återfinns Alcoy hos Vincent Martens och har för honom tagit ytterligare steg i utvecklingen på slutet. Han kommer med två bra prestationer i ryggen till dagens start även om det endast blivit två fjärdeplatser. Bland annat har man tampats mot elitloppsklara Vivid Vise As och Etonnant. Utgångsläget är inte till så stor nackdel för Alcoy som ändå inte kan utmana i någon spetskörning. Han kommer kunna sitta i ett andraspår dirket och med minsta klaff längs vägen blir hans tunga avslutning svår för övriga att stå emot. Till 14% är spelvärdet högt.

3 Milligan's School behöver ingen närmare beskrivning. Detta är en individ som besitter höga toppar men som inte kommer med någon superform för dagen. Vi känner dock till hans speed från start och i min bok är han den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer Milligan's School med en normal prestation bita ifrån sig bra. Leder länge.

10 Stoletheshow kommer med bra form och var i den senaste starten ute i Finlandia Ajo. Han gick då med norskt huvudlag för första gången och svarade bra på det. Han fick dock ett tufft utgångsläge här men från stallet är man optimistiska och menar på att man ska kunna vara med i segerstriden trots allt.

En skräll är 5 Mister F Daag som imponerade när han tog hem Prijs der Giganten närmast före Vernissage Grif i november. I den senaste starten visade han intrycksmässigt att formen sitter där även om han aldrig fick fritt. Jag är inne på att Robin Bakker kommer ha att åka med idag och till endast 7% är Mister F Daag tidig på min kupong.

Min Vinnare: 9 Alcoy
Spets efter 500m: 3 Milligan's School
Skrällen: 5 Mister F Daag
Rankingen A: 9,3,10 B 5,7,4,2,6,8,1 C -

V75-7 2000m auto
3 Zeudi Amg har visat sig duga bra mot tuffa hästar nere i Italien. I Oktober förra året var man fyra bakom hästar som Alrajah One, Face Time Bourbon och Vitruvio. Idag är motståndet helt annorlunda och nu är det debut för Alessandro Gocciadoro vilket är spännande. Sitter formen där direkt skulle han kunna vara överlägsen här.

En som kommer med lopp i kroppen är 5 Eros Zola som visserligen galopperade kort efter start senast men gången innan det satt han fast med sparade krafter i mål. Nu med två lopp i kroppen bör formen vara nära toppen. Eros Zola är allround och vinna det här loppet från flera olika positioner. Felfri är han tidig.

1 Global Lover har inte varit som bäst på slutet men besitter bra kunnande och kan öppna kvickt. Idag är han garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering trots allt.

Nämner även 6 Staro Obrigado som imponerade vid segern senast och kommer med bra form. Hittar han bara ett vettigt slagläge från bricka sex bakom bilen idag kommer han på nytt kunna blanda sig i slutsegern.

Min Vinnare: 3 Zeudi Amg
Spets efter 500m: 1 Global Lover / 3 Zeudi Amg
Skrällen: 6 Staro Obrigado
Rankingen A: 3 B 5,1,6,9,8,11,2,12 C 4,7,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto