V75 Tips Färjestad 17/9

Publicerad på 16 Sep 2022 - 11:30

DrTrav

DrTrav

16 Sep 2022 - 11:30

V75 denna helgen arrangeras av Karlstad och närmare bestämt på Färjestads travoval. Vi bjuds dessutom på en JACKPOT på 52 Miljoner. Min lösning finner ni nedan.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar, 2 Aragorn As i den första avdelningen och 2 Mister Hercules i den femte avdelningen.

V75 Tips Färjestad Lördag 17/9
V75-1 2 Aragorn As
V75-2 1,2,6,7,8
V75-3 5,8,10
V75-4 1,2,3,5,6,7,9,10
V75-5 2 Mister Hercules
V75-6 2,4,7,9
V75-7 4,5,7,8,10,11,12

3360 rader x 0,50 = 1680 kr

DD Tips Färjestad Lördag 17/9
DD1: 4 Ruger
DD2: 4,5,7,8,10,11,12

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
Jag kommer gå ut hårt denna JACKPOT-omgång och spika 2 Aragorn As. Av de två spelade i loppet är det Aragon As som är klart mest gynnad av sitt utgångsläge. 1 Asnaur dei Rum riskerar nämligen att bl över från start och att sen behöva leta sig ut över kort distans kommer inte bli en lätt uppgift. Aragorn As i sin tur stod för en rejäl prestation senast i en bronsfinalen och att det nu är kort distans är ingen nackdel för honom. För tre starter sedan travade han 10,7 över aktuell distans. Med Örjan Kihlström i sulkyn för första gången är detta mitt förstaval i loppet och med tanke på vart jag tror favoriten kommer hamna från start så tar jag ställning direkt. Spik.

1 Asnaur dei Rum var senast ute och mötte delar av den äldre eliten i Danmark. Insatsen i loppet var klart bra och tillslut gick man imål som tvåa bakom Heart of Steel efter att blivit serverad en fin resa i andra ytter. Han öppnade ganska rappt senast på Charlottenlund, men idag med ett innerspår som är missgynnande på Färjestad har jag svårt att se att Asnaur dei Rum försvarar det spåret initialt och då kommer istället Carl Johan Jepson behöva leta sig ut vilket ofta blir chansartat i dessa sprinterlopp. Kapacitet och kunnande finns för att segerstrida men när man i nuläget är spelad som favorit kommer jag istället ta ställning emot.

För den som jagar skräll kan jag lyfta fram 4 Luringen la Ma som kommer med bra form och som varit en tänkbar skräll på V75 tidigare. Han har gått bra över kort distans och är kvick iväg från start. Skulle han komma till spets så trivs Luringen la Ma bra där.

En annan startsnabb konkurrent är 5 Charlock Wiking som även han trivs över kort distans och skulle gynnas om det blir ledningen. Det är anmält barfota runt om och han ska passas vid gardering.

Min Vinnare: 2 Aragorn As
Spets efter 500: 4 Luringen la Ma / 5 Charlock Wiking
Skrällen: 4 Luringen la Ma / 5 Charlock Wiking
Rankingen: A: 2 B 1,4,5,83,10,9 C 7,6,12,11

V75-2 2140m volt
1 Crown Wise As blev tidigt en snackhäst och detta med tanke på hans fina stam samt att han köptes som unghäst för 1,4 miljoner. Storebror är dessutom ingen mindre än Vivid Wise As. Förväntningarna är därför minst sagt högt ställda på Crown Wise As. Han inledde karriären med att vinna tre av sina fyra första starter för att sen gå segerlös fram till den 28:e augusti i år. Men nu kommer han med två fina prestationer bakom sig och dessutom två raka segrar på kontot. Känslan när man tittat på de senaste loppen är att det ser ut att börja lossna ordentligt för Crown Wise As just nu. Han trivs i ledningen och till skillnad från i första avdelningen när innerspåret riskerar att bli en fälla så är det voltstart nu vilket inte alls är missgynnande på samma sätt. Crown Wise As är min troliga ledare initialt och väl i den positionen ska sen segerchansen också vara god. Förstahäst.

6 Theycallmesixten är en annan som är under fin utveckling för dagen. När Theycallmesixten började tävla barfota runt om tände hästen till extra och senast fick man utdelning på sin fina form. Han vann då enkelt trots ett offensivt upplägg på loppet. Från sitt springspår idag är man främsta utmanaren om ledningen initialt och snuvar man Crown Wise As på den så växer också segerchansen för Theycallmesixten.

Nämner även 2 Timo Jutila som debuterade i klassen förra helgen men fick då ett tufft lopp och orkade inte hela vägen. Men nu jagar man revansch och med tanke på hur hästen såg ut för två starter sedan när han vann från ledningen så ska man inte nonchaleras vid gardering här.

Min Vinnare: 1 Crown Wise As
Spets efter 500: 1 Crown Wise As
Skrällen: 2 Timo Jutila
Rankingen: A: 1 B 6,2,7,8,3,5,11,9 C 4,10,12

V75-3 2140m auto
Unionskampen för kallblod är intressant, 8 Odd Herakles mot 10 Månlykke A.M. Men jag kommer även blanda in ett tredje streck på min kupong, 5 Grisle Odin G.L som ser ut att komma närmare och närmare de två ovan nämnda för varje start som går.

8 Odd Herakles är den som vann spårlotten trots att man fick bricka åtta. Detta på grund av att främsta motbudet sett till kunnande och kapacitet Månlykke A.M. fick bricka tio. Odd Herakles är ett unikum som trots sina tolv år fortsatt ångar på och radar upp segrarna. Han är väldigt kvick den första biten och när man läser igenom intervjuer med kuskar som sitter upp bakom andra startsnabba individer i loppet så ser samtliga ut att vilja ha ryggen på Odd Herakles. Odd Herakles är därför min troliga ledare av loppet och väl i den positionen vet vi om att detta kommer bli en mycket svår nöt att knäcka. Han kommer dessutom med den imponerande statistik 39 segrar, 3 andraplatser på sina 42 senaste starter!! Med tanke på hur spårlotten föll ut är Odd Herakles den givna förstahästen och även en tänkbar spik på en mindre kupong.

10 Månlykke A.M. är vårt svenska hopp här i unionskampen för kallblod. Han behöver ingen närmare presentation utan de som följt med travet under en tid vet om att Månlykke A.M. är Sveriges bästa kallblod för dagen. Senast vann han SM med lätthet. Han är allround och stabil i sina prestationer och trots att han dragit nitlotten med bakspår här hoppas jag på ett offensivt upplägg direkt och att man kommer pröva att ge Odd Herakles en match idag.

Den som kan gynnas om de två ovan kör lite för hårt emot varandra är ungdomen för sammanhanget 5 Grisle Odin G.L. Detta är en individ som är under finfin utveckling och kommer med flera bra insatser bakom sig. Grisle Odin G.L. är en tuff individ som senast var tvåa bakom Odd Heradkles efter att fått gjort loppet i dödens. I min bok är Grisle Odin G.L. framtiden inom kallblod och med ett lite mer passande lopp denna gången kan det vara dags att knäppa stjärnorna på näsan redan idag.

Min Vinnare: 8 Odd Herakles
Spets efter 500: 8 Odd Herakles
Skrällen: 5 Grisle Odin G.L.
Rankingen: A: 8 B 10,5,2,7,4,3 C 9,4,6,1

V75-4 2140m auto
5 John King Boko har nu gjort fyra starter för Timo Nurmos och kommer från två raka segrar på slutet. Så sent som förra veckan var han ute i ett V86 och vann då enkelt. Nu är motståndet tuffare men med för dagen glödheta Magnus A Djuse i vagnen talar mycket för att man kan hitta en passande position initialt och med tanke på att det sen ser ut att kunna bli en del körning i loppet så är  John King Boko en given segerkandidat även idag.


7 Jonathan Bank A.B. kvalade in till norskt travkriterium som treåring och blev tidigt en följehäst. Fyraåringssäsongen fick han dock förstörd på grund av sjukdom men nu är Jonathan Bank A.B. åter tillbaka i fint slag. Han kommer med två raka segrar på kontot och prestationerna har varit mersmakande. Skulle han bara hittar ner i ett hyggligt slagläge från bricka sju kan det mycket väl bli tredje raka här. Endast 8%.

Nämner även 2 Black Fire som visat att han besitter kapacitet och kunnande för den här typen av sammanhang. Utgångsläget idag blev perfekt, han är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet. Skulle sen Black Fire få bestämma tempot framme i ledningen en bit kommer han bli svårfångad över Färjestads relativt korta upplopp.

Tidig är också 3 Quenchless Tile som senast var inblandad i en tuff öppning där klockan stannade på 11,0 första 500m, detta för att tillslut lämna övriga konkurrenter i ett lopp över 2640m. Med en liknande insats här kommer Quenchless Tile kunna utmana om segern pånytt.

Min Vinnare: 5 John King Boko
Spets efter 500: 2 Black Fire
Skrällen: 7 Jonathan Bank A.B
Rankingen: A: 5,7,2,3 B 1,10,9,6 C 4,8,11,12

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik 2 Mister Hercules. Senast var han ute i Jubileumspokalen men kunde inte utmana om segern utan fick nöja sig med en fjärdeplats, men det var också självaste San Moteur som kom flygande i banan den gången och prestationen är inte mycket att säga om. Nu slipper man San Moteur i startlistan och på pappret är det enklare emot nu. Daniel Redéns femåring har fått ett perfekt utgångsläge och jag är inne på att man kommer sitta i spets efter en bit. Men oavsett hur loppet blir kört kommer Mister Hercules få ett passande lopp och ska ses med bra segerchans här. Jag tvekar inte när jag hamrar in omgångens bästa spik trots hög procent.

Motbud
4 Guzz Mearas stod för en bra avslutning senast och kommer allt närmare toppformen. Idag har man fått ett passande utgångsläge och skulle det sen bli uppskruvat tempo på loppet kan Johan Untersteiner dra nytta av detta och utnyttja Guzz Mearas rappa avslutning den sista biten.

Nämner även 6 Jaguar Dream som kommer med bra form. För två startar sedan vann man stora sprinterloppet på Åby via 08,7 sista 800m. Då precis som nu är det anmält barfota runt om och för den som garderar loppet är Jaguar Dream tidig till 5%.

Min Vinnare: 2 Mister Hercules
Spets efter 500: 2 Mister Hercules
Skrällen: 6 Jaguar Dream
Rankingen: A: 2 B 4,6,11,3,5,9,7 C 12,10,1

V75-6 3140m volt
4 Ruger var senast ute i försöken till Svenskt Travderby, men en startgalopp spolierade chanserna till att kvala in i finalen. Men upphämtningen var mersmakande och klockan stannade på 11,4 sista 2400m. Detta var ett bevis på att formen sitter där och att det nu är debut över 3000m känns som positivt. Ruger har nämligen 2 segrar på tre försök över 2640m. Ruger är dessutom min troliga ledare av loppet, i den positionen är han fortsatt obesegrad efter sex försök och ska således ses med bra segerchans här idag.

7 Chestnut har nu gjort tre starter för Daniel Redén. Formkurvan pekar uppåt och Redén själv meddelar att galoppen senast berodde på att Chestnut inte var mogen nog för att tävla barfota runt om. Redén fortsätter sen att plus för hästen som han är inne på kommer stå för ett bra lopp idag. 3000m ska ses som ett plus och med tanke på tränarens optimist måste jag lyfta fram Chestnut tidigt här i tipsen.

Nämner även 9 Hobart som för två starter sedan stod för en vass avslutning som trea i sitt Derbykval. Senast blev det dock tidig galopp efter att blivit störd i starten. Även då var man ett drag på mångas V75 kupong. Nu jagar man revansch och lyckas Carl Johan Jepson få iväg Hobart felfritt från start så vet vi att hanns avslutning alltid biter bra.

Min Vinnare: 4 Ruger
Spets efter 500: 4 Ruger
Skrällen:
Rankingen: A: 4,7 B 9,2,14,1,3,12,15 C 5,8,11,10,13,6

V75-7 2640m auto
5 Bandido Gar är en segervan individ som senast gjorde comeback efter att inte startat på tre månader, men väl i loppet visade han ingen ringrost utan vann istället säkert från ledningen. Bandido Gar har visat jämna steg med flera av de bästa i kullen och nu med lopp i kroppen måste man ses med en bra segerchans återigen.

8 Falcon Eye är en norsk gäst som genom hela sin karriär visat att han tillhör de bästa i sin kull hemma i Norge. Lång distans trivs han även bra med. Segern i Örebro International tidigare i år är ett kvitto på detta. Nu möter man äldre och mer rutinerade konkurrenter vilket såklart är tufft men sett till vad Falcon Eye visat upp så är han ett givet streck på kupongen idag för den som garderar avslutningen.

Framhåller även 7 Bo C. som kan mycket när han lever upp till sitt kunnande. Nu ser även formkurvan ut att peka åt rätt håll och även om utgångsläget inte är helt optimalt så med minsta klaff längs vägen finns både kapacitet och fart för att sätta nosen först över linjen här.

Skrällen är 4 Ad Hoc som för två starter sedan blev en snackis på V75 då tränaren Robert Bergh lät uppåt inför starten. Väl i loppet slutade det med en tidig galopp i ledningen efter att man tvingats öppna mycket rappt. Efter det gick man senast ut i ett billigare sällskap och vann då säkert från ledningen. Nu är man tillbaka på V75 och ser ut att bli bortglömd av spelarna. Till 3% från ett bra utgångsläge streckar jag tidigt startsnabba Ad Hoc här.

Min Vinnare: 5 Bandido Gar
Spets efter 500: 5 Bandido Gar / 4 Ad Hoc
Skrällen: 4 Ad Hoc
Rankingen: A: 5 B 8,7,4,12,10,11,9,3 C 1,6,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto