V75 Tips Hagmyren 10/9

Publicerad på 9 Sep 2022 - 00:27

DrTrav

DrTrav

9 Sep 2022 - 00:27

V75 på lördag arrangeras av Hagmyren. Noterbart är att upploppet endast är 161m och det är extra viktigt att vara med i den främre träffen när loppen ska avgöras.

Nedan följer min lösning på omgången.

Jag spelar med två spikar, 5 Kong C.K. i den fjärde avdelning och 5 Mizai i den femte avdelningen.

V75 Hagmyren Lördag 10/9
V75-1 2,3,4,5,6,7,10,12
V75-2 1,2,5,7,9,11,12
V75-3 4,5,6,8,11,12
V75-4 5 Kong C.K.
V75-5 5 Mizai
V75-6 1,2,4,6
V75-7 5,9

2688 rader x 0,50kr = 1344kr

Dagens Dubbel Hagmyren 10/9
DD-1 4 Brother Bill
DD-2 5,9

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
3 Dream Creation gjorde det helt okej efter ett offensivt upplägg i comebacken senast. Nu med ett lopp i kroppen ska formkurvan peka uppåt. Dream Creation kan öppna rappt i voltstart och står perfekt inne i loppet penningmässigt. De värsta konkurrenterna startar med bakspår och om Dream Creation hittar till ledningen efter en bit idag kommer han bli tuff att rå på.

12 Born To Run vann både försök och final på imponerande sätt i klass-l under juni/juli. För två starter sedan blev det galopp och enligt tränaren berodde det på att Born To Run blev hovöm. Senast studsade han tillbaka snabbt och visade återigen upp fint kunnande när han höll starkt hela vägen in i mpk trots tredjespår hela sista varvet. Born To Run är stark och rejäl och tål att gör en hel del jobb på egen hand, vilket också kommer krävas idag från bricka tolv. Det är första gången med Björn Goop i vagnen vilket är spännande.

Nämner även 10 Titan Yoda som nu är påväg att hitta tillbaka igen efter att haft problem med dåliga blodvärden under försommaren. Han har nu fått två lopp i kroppen och senast var prestationen mersmkanande när klockan stannade på 1.12 sista 1400m. Titan Yoda är tidig vid gardering idag.

Min Vinnare: 3 Dream Creation
Spets efter 500: 3 Dream Creation
Skrällen: 10 Titan Yoda
Rankingen: A: 3,12 B 10,2,5,7,4,6,1,11 C 8,9

V75-2 2140m volt
2 Edima besitter hög kapacitet inombords. Nu har hon gjort två starter för Katja Melkko och formkurvan pekar uppåt. Senast vann hon på bra sätt och även om utgångsläget här är lite småklurigt så är Edima tidig vid felfri avgång. Känslan är att det finns en hel del att hämta för Katja Melkko i fyraåriga Edima som tippas överst i ett annars öppet lopp.

9 Queen Ratzeputz är normalt travsäker och besitter bra styrka. Formen kommer dessutom allt mer. Senast höll hon bra hela vägen efter att avslutat sista varvet på 11,9. Queen Ratzeputz tål att göra en del jobb på egen hand vilket troligtvis också kommer krävas härifrån. I ett öppet lopp så är hon ett tidigt streck.

Gillar även 7 Cash And Carry som varit ute i tuffa sammanhang under året och införskaffat sig hårdhet på det sättet. Hon vann ett klass-l försök på tingsryd för fyra starter sedan via en rapp avslutning. Senast fick hon visserligen inte travet att stämma och det slutade med en galopp 850m från mål. Nu ska man sätta på boots på hovarna vilket förhoppningsvis kommer hjälpa henne aktionsmässigt och håller Cash And Carry sig till rätt gångart hela loppet finns både kapacitet och fart för att speeda ner många tillslut.

1 Special Topsecret har visat fin utveckling under året och stod för en bra prestation senast när hon trots en tuff öppning höll farten bra hela vägen. Hon trivs på barfota balansen och från ett passande smygläge ska hon inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Edima
Spets efter 500: 1 Special Topsecret
Skrällen:
Rankingen: A: 2,9,7 B 1,5,11,12,13,14 C 6,8,4,10,3,15

V75-3 2640m auto
6 Fat Rabbit är efter Bold Eagle och har en hel del att leva upp till, och han har inlett lovande. Det har blivit seger i fyra av sina sju starter. Senast fick han visserligen nöja sig med en andraplats. Men då fick också Fat Rabbit göra jobbet i dödens efter kortare tävlingsuppehåll dessutom. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en del och distansen har han hanterat på bästa sätt tidigare. Med Örjan Kihlström återigen i vagnen är detta mitt förstaval i loppet.

Tidig är också 8 Timo Jutila som inledde karriären med fyra raka segrar för att sen galoppera i de två efterföljande framträdandena. Men efter sin comeback näst senast har vi återigen fått se bra prestationer från Timo Jutila. Han vann för två starter sedan i ett långlopp och senast blev han sent slagen när han blev tvåa. Timo Jutila kan öppna bra bakom bilen men tål samtidigt att göra en hel del jobb på egen hand. Med minsta lilla klaff idag är detta en segerkandidat som måste räknas tidigt trots bricka åtta.

Skrällen är 4 Woodcutter som inte är helt att lita på men som besitter bra kapacitet i grunden. Senast öppnade han bra bakom bilen men galopperade i första sväng. Men Woodcutter visade fin form trots detta då han stod för en upphämtning som var mersmakande. Det fanns även sparade krafter i mål, krafter som kan komma väl till användning idag istället. Carl Johan Jepson kör för första gången vilket är spännande och skulle vi få se en felfri Woodcutter här är 9% lågt och jag plockar med honom på kupongen.

Min Vinnare: 6 Fat Rabbit
Spets efter 500: 6 Fat Rabbit
Skrällen: 4 Woodcutter
Rankingen: A: 6,8 B 4,12,11,5,3,2,1 C 7,10,9

V75-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Kong C.K. Detta är en stenhård sexåring som segrat i 13 av sina 15 starter i livet. Att han fortsatt står på start här känns mycket billigt sett till hans kunnande. På ren kapacitet är känslan att detta är en minst lika bra häst som flera av hästarna på 40m tillägg. Visst talar mycket för att han kommer behöva göra jobbet i dödens här, men Kong C.K är en tuffing och känslan är att dödens inte är en dålig position för Kong C.K på just Hagmyren. Där handlar det om att vara med i den främre träffen och Torbjörn Jansson som sitter i vagnen kan välja lite vilken taktik passar bäst under loppet. Segern för två starter sedan på Årjäng skvallrar om hans kunnande. I min bok är detta ett blivande unikum som vi kommer få se mycket av framöver. Kong C.K. spikas till tilltalande 41%!

Motbud
Främsta motbudet är 6 Alm Randers som verkligen visat utveckling under året. Olav Mikkelborgs sjuåring kommer nu med sex raka seger på kontot men ställs här för karriärens tuffaste uppgift hittills. Men Alm Randers gynnas av att han fått ett passande utgångsläge med springspår på start. Alm Randers trivs i ledningen och prickar man starten talar mycket för att just Alm Randers hittar till spets efter en bit. Men man får klara sig utan den amerikanska vagnen här vilket är ett minus i min bok. Men trots detta är Alm Randers det främsta motbdet till min spik på förhand.

Min Vinnare: 5 Kong C.K.
Spets efter 500: 6 Alm Randers
Skrällen:
Rankingen: A: 5 B 6,12,2,15,7,14,9,13,11 C 10,1,3,4,8

V75-5 2140m auto
Här hittar vi min idé i omgången, 5 Mizai. Han blev senast störd i början av loppet och tappade en del mark på det. Men Mizai gick bra efter det och visade att formtoppen är i antågande. Kapacitetsmässigt duger han bra i loppet. Erik Adielsson sätter sig i vagnen för första gången bakom Mizai vilket känns spännande och dessutom blir det återigen amerikansk vagn. Hästen kan öppna bra och tränaren meddelar att Erik får välja taktik själv. Det finns på kartan att man hittar hela vägen till ledningen men Mizai kan segerstrida från andra positioner också. När jag dessutom tror favoriten i loppet är sårbar och spelprocenten är tilltalande på min idé känns det rätt att ta ställning och spika.

Motbud
1 Kapten Brodde har nu har han fått två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och kommer till start med bra form. Kapacitetsmässigt står han bra inne i loppet och kan öppna relativt bra. Men han kommer inte kunna öppna tillräckligt fort för att försvara innerspåret och därav ökar risken för att han ska bli fast någonstans på innerspåret. Dessutom har Kapten Brodde även galopperat från innerspåret tidigare. Detta är två faktorer som gör honom till en sårbar favorit. Men skulle det lösa sig är såklart kunnandet tillräckligt bra för att vinna. Men till 37% är detta ingen favorit jag vill hålla i handen.

Nämner även 3 Viva La Vida Face som inte såg helt harmonisk ut senast men trots detta lyckades han vinna på överlägset sätt från ledningen. Han kan öppna bra och skulle det idag flyta än bättre för Viva La Vida Face så kan han inte bara vara den som sitter i ledningen utan också vara en utmanare till segern i loppet.

Min Vinnare: 5 Mizai
Spets efter 500: 3 Viva La Vida Face / 5 Mizai
Skrällen:
Rankingen: A: 5 B 3,1,11,4,2,9,7 C 6,8,10,10

V75-6 1640m auto
I gulddivisionen är inte mitt förstaval favoriten 1 Hail Mary. Utan för mig landar förstastrecket på 4 Brother Bill. Visst är han inte helt pålitlig och senast blev det galopp i Sundsvall Open Trott. Men för tre starter sedan avslutade man sylvasst som två bakom Don Fanucci Zet i Årjängs Stora Sprinterlopp. Idag sitter Carl Johan Jepson i vagnen för första gången vilket känns spännande. Brother Bill besitter en skyhög kapacitet och med tanke på att det inte alls är säkert att Hail Mary kan försvara innerspåret så öppnar loppet upp sig. Blir det en tuff körning initialt kommer Brother Bill kunna profitera på det tillllsut och vi vet att Timo Nurmos sexåring kan avsluta sylvasst.

Favorit i loppet är 1 Hail Mary som fick ge sig i Åbys Stora Pris senast. Det blev stumma ben på upploppet och känslan var att distansen 3100m inte var optimal. Idag är distansen mer passande men utgångsläget desto tuffare. Hail Mary kan visserligen öppna bra men att ta gift på att favoriten sitter i ledningen efter en bit från innerspåret på Hagmyren är inget jag kommer göra och därav öppnar också loppet upp sig. Men oavsett hur loppet kommer bli kört är Daniel Redén tillräckligt bra för att spårstyra om det löser sig från bricka ett. Därför är han given på kupongen men ingen jag ensam kommer hålla i handen.

Skrällen är 2 Esprit Sisu som är under fin utveckling. Han avslutade mycket bra i Sundsvall Open Trot senast. Gången före vann han på bra sätt. Formen är på topp och Daniel Wäjerstens häst är från ett perfekt utgångsläge en tidig skräll att betala för i loppet.

Min Vinnare: 1 Hail Mary
Spets efter 500: 2 Esprit Sisu / 4 Brother Bill / 6 Milliondollarrhyme
Skrällen: 2 Esprit Sisu
Rankingen: A: 4,1 B 2,6,8,5,3,12,10 C 7,9,11

V75-7 2140m auto
9 Zeudi AMG är en häst man gillar skarpt. Senast var hon ute i European Championship för ston och avslutade då mycket bra som trea bakom Honey Mearas och Sayonara. Klockan stannade på imponerande 08,4 sista 1000m. Idag sitter Jorma Kontio upp i vagnen för första gången. Är formen bibehållen och Zeudi AMG står för en liknande insats här som senast så kommer hon bli mycket tuff att stå emot den sista biten.

Dubblar systemet med 5 Gooner som kommer med formen på topp. Så sent som i lördags vann han på V75 från bricka åtta via en mersmakande avslutning. Gången innan avslutade han även då rappt, då handlade det om V75 finaler och Gooner blev tvåa bakom Adde S.H. Gooner kan öppna rappt och är min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen trivs han bra och jag dubblar mitt system.

För den som söker ytterligare streck är 2 Kurri Jari Boko tidig där bakom. Detta är en häst med bra kapacitet inom sig som nu har tänt till i Finland pånytt. Utgångsläget är tilltalande och Kurri Jari Boko står perfekt inne i loppet. Dessutom sitter Björn Goop i vagnen.

Min Vinnare: 9 Zeudi AMG
Spets efter 500: 5 Gooner
Skrällen:
Rankingen: A: 9,5 B 2,3,6,7,10 C 1,8,11,12,4

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto