V75 Tips Jägersro 20/11

Publicerad på 18 Nov 2021 - 22:21

DrTrav

DrTrav

18 Nov 2021 - 22:21

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Jägersro. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 2 Tetrick Wania i den fjärde avdelningen och 3 Kurri Jari Boko i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Jägersro Lördag 20/11
V75-1 1,6,7,8,9
V75-2 4,9
V75-3 1,3,5,6,7,10
V75-4 2 Tetrick Wania
V75-5 1,2,5,6,7,10,11
V75-6 3 Kurri Jari Boko
V75-7 1,4,5,7,11,12

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Jägersro Lördag 20/11
DD1: 3 Kurri Jari Boko
DD2: 1,4,5,7,11,12

6 rader x 50 kr = 300 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
Ett öppet lopp inleder V75 tävlingarna där jag gärna hade streckat samtliga startande, men samtidigt kittlar det lite att ta ställning för en duo alternativt en trio och låsa loppet.

6 Black Mission startar med spännande förutsättningar idag. Han startar med ett passande springspår och prickar bara kusken Thomas Uhrberg starten så är detta min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen har Black Mission visats sig trivas bra. Han har på sina tre senaste starter segrat två gånger från ledningen och senast gjorde han det bra i rygg på Parker i ett tufft V75-försök. I ett öppet lopp på förhand kan det vara så enkelt att det är spets och slut för Black Mission.

9 Hannibal Face tog en rejäl seger för två starter sedan på Solvalla, då stannade klockan på 11,6 över 2140m. Hannibal Face är en fyraåring som är bra för klassen men dessvärre är han inte helt säker på benen och det finns en del galopper i raden. Men skulle Adrian Kolgjino lyckas få honom att trava hela vägen idag är han kapacitetsmässigt hästen att slå för övriga. Ska räknas tidigt i segerstriden trots sitt bakspår.

8 Indigo har tyvärr fått ett tufft utgångsläge, men detta är en riktig vinnartyp som har den rätta inställningen. Det har blivit 16 segrar på 26 starter och senast han besökte just Jägersro slutade det också med seger. Kommer man bara till någorlunda i loppet krävs det inte många streck på kupongen för att Indigo ska bli ett av dem.

En annan häst som är svår att räkna på här är 1 Wolf of Wallstreet. Han testade voltstart fyra gånger som treåring och facit blev lika många startgalopper. Efter det har man hållit sig till bilstart, men nu väntar återigen voltstart vilket såklart väcker stora frågetecken. Skulle dock Wolf of Wallstreet kliva iväg från start så kan han öppna bra och han trivs som bäst i den främre träffen. Men går det ens att lita på honom här?

Min Vinnare: 6 Black Mission
Spets efter 500m: 6 Black Mission
Skrällen:
Ranking: A 6,9 B 8,1,7,3,11,2,4 C 12,5,10

V75-2 2140m volt
9 Georgia Am har segrat i nio av sina 23 starter i livet och kommer närmast från en färsk seger mot lämpligt motstånd. Georgia Am fick ändå visa upp sitt kunnande då hon fick göra en hel del jobb själv men kunde trots detta vinna enkelt. För två starter sedan visade hon på nytt bra form när hon sköt till vasst efter en sen lucka. Idag ska Björn Goop köra för första gången vilket är spännande. Georgia Am är kvick iväg från start och jag räknar med ett tidigt offensivt upplägg här. Men oavsett kusk är detta en häst med högt kunnande och kan även vinna genom att plocka ner samtliga via ett tungt slutvarv. Förstahäst.

Väljer ändå att dubbla systemet med 4 In Style. Hon visade för två starter sedan, i ett Breeders Crown-lopp, att hon är sylvass på speed. Senast visade hon också att hon tål att göra en del själv när In Style tog en seger från utvändigt om ledaren. Ikväll är det debut på svensk mark och jag är spänd på att få se henne och vad hon kan åstadkomma här.

Nämner även 1 Nocturne Zon som i den senaste starten visade bra startsnabbhet men fick ändå ge sig tillslut. Hon fungerar bäst på barfota balansen som det återigen är anmält till ikväll. Tränaren Joakim Lövgren har full form på stallet och skulle Nocturne Zon hålla upp ledningen här leder hon länge. I spets har hon två segrar på fem försök. Tidig för den som garderar bredare.

Min Vinnare: 9 Georgia Am
Spets efter 500m: 1 Nocturne Zon
Skrällen:
Ranking: A 9,4 B 1,13,6,11,5,3,15,10,8 C 7,14,2,12

V75-3 2140m auto
7 Upstate Face är en rejäl häst som har visat upp fin utveckling i år och har även visat sig vara oöm för tuffa uppgifter. Han går över alla distanser och är inte beroende av någon speciell position i loppen. Nu har han fått två lopp i kroppen efter vila och bör vara nära toppformen på nytt. Upstate Face har ett tungt slutvarv som kommer bli tufft att stå emot för övriga idag. Min förstahäst.

5 Mindyourvalue W.F. håller toppform för dagen. Tre raka segrar på kontot och i den senaste starten imponerade man vid segern nere på Vincennes. Har bara inte den långa resan hem påverkat hästen för mycket ska det bli spännande att se honom idag. Han lever på sin styrka men har samtidigt lärt sig att öppna bättre och bättre på slutet. Björn Goop sitter upp i vagnen och får han bara fart på Mindyourvalue W.F. i tidigt skede kan han tugga på i hårt tempo hela vägen.

3 Gareth Boko är årets Elitlopps trea och är en individ som tillhör den yttersta eliten. Han har dock inte varit lika bra på slutet och senast var han chanslös att haka på Dear Friend i ett taktiklopp. Men idag är utgångsläget bra och får man smyga med i de rätta ryggarna under loppet här kommer han kunna avsluta vasst tillslut.

Nämner även 1 Harran Boko som stod för en bra avslutning i skymundan senast i gulddivisionen på V75. Formen är bra och idag startar man även med spännande förutsättningar. Bricka ett innebär att man är garanterad ett bra lopp och att det idag är hemmaplan är en annan faktor som bäddar för en bra prestation på nytt.

Min Vinnare: 7 Upstate Face
Spets efter 500m: 1 Harran Boko
Skrällen: 1 Harran Boko
Ranking: A 7 B 5,3,1,6,10 C 8,2,9,4

V75-4 1640m auto
Svensk Uppfödningslöpning 2021 med 700.000kr i förstapris.

Här hittar vi kvällens första spik, 2 Tetrick Wania. Detta är en välstammad tvååring som kommer med tre raka segrar på kontot. Tetrick Wania spås en ljus framtid vilket man kan förstå när man har Muscle Hill som pappa och Random Destiny som mamma. Han lekte onekligen hem Svampen för två starter sedan och senast krossade han motståndet i försöket till Uppfödningsloppet. Tetrick Wania beter sig förnuftigt och ser mogen ut för sin ålder. Han beter sig och glänser som en stjärna och presterar han bara som han gjort på slutet ska detta vara spel mot ett mål. Kan inte göra annat än att spika, trots hög procent.

Motbud
1 Sommerbrise kommer även hon med tre raka segrar på kontot och var inte tom i mål vid försökssegern senast. Utgångsläget är perfekt och skulle man få luckan från rygg på favoriten här ska man ses som främsta motbudet på förhand.

Nämner även 9 Urban Africa som stod för en rejäl avslutning ute i tredjespår senast. Formen sitter där och till dagens start får tvååringen Erik Adielsson i vagnen vilket känns intressant.

Min Vinnare: 2 Tetrick Wania.
Spets efter 500m: 2 Tetrick Wania.
Skrällen: 1 Sommerbrise
Ranking: A 2 B 1,9,3,11,4 C 5,6,12,10,8,7

V75-5 1640m auto
1 Piemonte är ett intressant förvärv för tränaren med kanske bäst form i landet för tillfället, Joakim Lövgren. Piemonte var för två starter sedan ute i Grosser Preis von Deutschland och var då jämnspelad med Toto Barosso som vann loppet som senare var hårt betrodd på Bjerkes V75 omgång. Man är ingen blixt från start och riskerar att bli över från start här men samtidigt är Piemonte garanterad en bra resa och uppenbarar sig bara luckan i tid kommer man kunna fälla många den sista biten.

Skrällen är 7 Nice and Quick som fick dagen förstörd av en tidig galopp för två starter sedan, men visade bra form efter det. Senast var man helt överlägsen efter att kusken Axel Ritzman varit aktiv i jollen. Det var kvicka ben på Nice and Quick sista biten och till endast 5% är man som skräll tidig här.

Nämner även 5 Rare Magic som också kommer med bra form. För två starter sedan stod Rare Magic för en gedigen prestation från ledning även om man blev tvåa. I den senaste starten blev man fast med krafter sparade i rygg på ledaren The Eagle. Får man nytta av de obrukade krafterna idag istället kommer man kunna blanda sig i segerstriden här.

2 Midnight Special har ett perfekt utgångsläge här. Han imponerade i den senaste starten, Midnight Special fick då ett tufft lopp där man fick gå i tredjespår genom första sväng för att sen inta positionen utvändigt om ledaren. Men Midnight Special höll farten starkt hela vägen in i mål då. Med ett bättre lopp idag är man inte oäven och ska streckas vid gardering.

Min Vinnare: 1 Piemonte
Spets efter 500m: 5 Rare Magic
Skrällen: 7 Nice and Quick
Ranking: A 1,7,5,2 B 6,10,11 C 3,8,12,9,4

V75-6 2640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 3 Kurri Jari Boko. Detta är en individ med missvisande resultatrad och nu är det läge att ta betalt. Kurri Jari Boko har stått för flera bra insatser på V75 men har haft en del otur längs vägen i loppen. För två starter sedan satt han fast med mycket krafter sparade i rygg på Mister Hercules i en Breeders’ Crown-semifinal. Nu har man fått två lopp i kroppen för sin nya tränare Björn Goop och från ett bra utgångsläge ska man ses med bra segerchans. I ett öppet lopp på förhand väljer jag att koppla grepp och spika.

Motbud
9 Four Guys Dream kommer med en färsk seger i bagaget. Han vann mycket enkelt och visade att formen är bra. Detta är också en häst som saknat det rätta flytet på V75 men skulle det klaffa bättre med positionerna idag finns både kunnande och kapacitet för att kunna slåss om de framskjutna placeringarna. Till låg procent är detta ett tidigt streck vid gardering.

5 M.T.Oscar är en häst med hög högsta nivå som nu fått ett lopp i kroppen efter ett uppehåll. Med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del till dagens start. M.T.Oscar är oöm i loppen och tål att göra en hel del själv. Kapacitetsmässigt duger han bra och får han bara allt att stämma idag kommer han vara en tuff utmanare för min spik.

Min Vinnare: 3 Kurri Jari Boko
Spets efter 500m: 3 Kurri Jari Boko
Skrällen: 9 Four Guys Dream
Ranking: A 3 B 5,9,4,10,11,1,6,8 C 7,2,12

V75-7 2140m auto
11 Rackham fick ge sig som favorit i den senaste starten mot en mycket bra Sweetman. Men idag är förutsättningarna bättre då distansen är 500m längre och Rackham nu har lopp i kroppen. Kapacitetsmässigt står sig Rackham väldigt bra i klassen och han tål även att göra en hel del grovjobb på egen hand. Jag är inne på att man får revansch här.

1 Sweetman var mycket bra i den senaste starten när han vann från ledningen. Anmärkningsvärt är också att Sweetman stortrivs i ledningen, det har blivit nio segrar på tio försök i den positionen. Från bricka ett är man på nytt den troliga ledaren av loppet och i den positionen blir man sen hästen att slå för övriga. Från stallet är man även optimistiska och menar på att Sweetman kommer med samma form som senast.

Bakom de två ovan nämnda är 5 Oscar L.A. tidig. Detta är en klassisk sort som gynnas av det idag är medeldistans. Han tränas av Joakim Lövgren och vi har varit inne på det tidigare, det är en tränare med högform på stallet för dagen. Inför den senaste starten hade Oscar L.A. fyra raka segrar på kontot och även om det blev en andraplats senast så ska formen vara bra inför dagens start. Tidigt streck vid gardering.

Nämner även 12 Emoji som besitter så pass hög grundkapacitet att man inte kan räkna bort honom trots sitt tuffa utgångsläge. Skulle det bli bra tempo på loppet gynnas Emoji som med lite draghjälp längs vägen kommer fälla många över upploppet.

Min Vinnare: 11 Rackham
Spets efter 500m: 1 Sweetman
Skrällen: 12 Emoji
Ranking: A 11,1 B 5,12,7,4,10,8 C 9,3,2,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto