V75 Tips Jarlsberg 9/4

Publicerad på 7 Apr 2022 - 22:58

DrTrav

DrTrav

7 Apr 2022 - 22:58

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Jägersro. En bana där tätpositionen är extra viktig och har visat sig vara mer vinstgivande än på flera andra banor. Vi spelar dessutom om en JACKPOT på 50 Miljoner vilket såklart är kittlande.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 9 Kentucky River i den andra avdelningen och 10 Orkan von Haithabu i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Jägersro Lördag 9/4
V75-1 1,3,4,5,6,9
V75-2 9 Kentucky River
V75-3 3,4,5,6
V75-4 4,9,11,13
V75-5 1,3,4,5,11,12
V75-6 10 Orkan von Haithabu
V75-7 1,2,3,6

2304 rader x 0,50 = 1152 kr

DD Tips Jägersro Lördag 9/4
DD1: 10 Orkan von Haithabu
DD2: 1,2,3,6

4 rader x 70 kr = 280 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
1 Lady Beluga galopperade från femtespår i volten senast men har innan dess imponerande sex raka segrar på kontot. Idag är förutsättningarna bättre för Joakim Lövgrens sexåring. Felfri har Lady Beluga endast fått se sig besegrad vid två tillfällen och skulle hon idag göra om prestationen som hon stod för näst senast så ska segerchansen vara god på nytt. Lady Beluga har tidigare försvarat ledningen från innerspåret och över kort distans har det blivit tre segrar på lika många starter. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången här vilket såklart känns spännande. Given förstahäst.

3 Hindy Heikant hade en tuff uppgiff med bakspår mot hingstar senast och räckte inte till den gången. Nu är uppgiften bättre, Hindy Heikant behöver endast tampas emot ston och har dessutom fått ett tilltalande utgångsläge. Skulle Hindy Heikant studsa tillbaka och prestera som vid segrarna i Februari ska hon räknas tidigt idag. Hon står dessutom bra inne i loppet.

Nämner även 6 Georgia Am som senast gjorde årsdebut och blev då hårt ansatt i ledningen under slutrunden då hon ändå kunde hålla undan till en bra seger. Klockan stannade på 12,5 sista 1000m. Nu med det loppet i kroppen bör vi kunna förvänta oss en än vassare häst idag och Georgia Am kommer bli en faktor i såväl spetskörningen som slutsegern här.

Min Vinnare: 1 Lady Beluga
Spets efter 500m: 1 Lady Beluga / 6 Georgia Am
Skrällen: 6 Georgia Am
Ranking: A 1 B 3,6,5,4,9,2,10,8 C 7,12,11

V75-2 2640m volt
Här hittar vi omgångens första spik. 9 Kentucky River är en rejäl individ som besitter bra kapacitet för den lägsta klassen. Senast handlade det om årsdebut och han fick då göra jobbet i dödens, men det var inget som var beklämmande för Kentucky River som vann enkelt tilslut efter att tagit över ledningen med 600m kvar. Det var första starten över lång distans och han visade direkt att det inte är några problem. Nu med lopp i kroppen borde formen vara framflyttad ytterligare tills idag och med tanke på hans styrka lär vi få se ett offensivt upplägg från Per Nordström som sitter i vagnen. Det är även anmält barfota fram för första gången och inte nog med det ska man även plocka bort huvan till dagens start. I min bok är detta en bra segerchans och jag spikar.

Motbud
Även 1 Lucky Guy Boko har nu fått ett lopp i kroppen efter vila. Distansen är inga problem och det är även anmält barofta runt om vilket är ett plus. Det som missgynnar något är utgångsläget då risken för att Lucky Guy Boko ska bli över från start är överhängande. Men skulle det lösa sig finns både kunnande och styrka för att gå hela vägen in i mål.

Nämner även att 6 Fantom Godiva ska tävla barfota runt om. Även han tränas av formtränaren Joakim Lövgren. Han är inte heller någon blixt från start men vi vet att barfota har fungerat bra tidigare. Fantom Godiva har aldrig varit sämre än tvåa barfota runt om på tre försök.

En som står perfekt inne i loppet ät 5 Le Piment. Han har visat sig duga bra i klassen tidigare. Han ska lättas i balansen vilket är spännande och skulle han trava hela vägen idag är Le Piment en outsider här.

Min Vinnare: 9 Kentucky River
Spets efter 500m:
Skrällen: 6 Fantom Godiv
Ranking: A 9 B 1,6,5,8,2,7,4,3 C 10,12,11

V75-3 2640m auto
Här ska det bli spännande att följa Christoffer Erikssons stjärna 4 Rackham. I comebacken senast fick han ge sig i det sista steget mot 6 E.Type Cash. Men Christoffer Erikssons var trots detta nöjd med Rackhams comeback. Nu med genomköraren i kroppen lär formkurvan vara framflyttad och vi vet om att Rackham är en bra häst för klassen när han presterar på topp. Dessutom startar Rackham med passande förutsättningar här. Från bricka fyra kommer Erikssons vara offensiv och skulle han få glida till ledningen i ett tidigt skede kommer Rackham vara tuff att ta sig förbi över upploppet.

6 E.Type Cash kommer med formen på topp och har två raka segrar på kontot. I den senaste starten besegrade man Rackham i de sista stegen, då stannade klockan på 08,5 sista 800m. Att det är lång distans idag är också en fördel för Flemming Jensens tuffing. E.Type Cash kommer fälla många på nytt över upploppet här.

Framhåller även 5 Oscar L.A. som besitter högt kunnande och kommer från Joakim Lövgren. Under 2021 blev det fem segrar på nio starter. Idag är det comeback men Lövgren vet vad som krävs på V75 och meddelar att Oscar L.A. tränar på bra, och tränaren själv tror på en bra insats direkt. Tidig vid gardering.

Nämner även kioskvältaren 3 Devs Daffodil som är hemmatränaren Conrad Lugauers bästa chans på V75 enligt tränaren själv. Spelad till 1% i nuläget.

Min Vinnare: 4 Rackham
Spets efter 500m: 4 Rackham
Skrällen: 5 Oscar L.A.
Ranking: A 4,6 B 5,3,10,7,8 C 2,1,11,9,12

V75-4 2140m volt
9 Nocturne Zon är mitt drag i loppet här. I årsdebuten senast visade hon bra form som tvåa direkt och tränaren själv menade på att han gav upp loppet tidigt när tempot blev lågt. Han chansade sen invändigt och när luckan väl uppstod avslutade Nocturne Zon vasst. Nu med lopp i kroppen lär vi få se en än vassare prestation. Dessutom är det anmält barfota runt om vilket är ett plus. Joakim Lövgren låter uppåt och till endast 13% är detta mitt förstaval i loppet.

11 EenymeenyminymoeDK vet ni som följer tippsen här hos rekatochklart.se att jag lyft fram med framgång tidigare. Senast var hon dock inte som bäst och kom aldrig in i matchen. Men då var det finaler på Solvalla och kanske var det den långa resan som satte ner henne. Nu är det 62mil kortare resa enkel väg och på Jägersro har EenymeenyminymoeDK firat framgångar tidigare. Skulle hon studsa tillbaka nu och stå för en normal prestation så kommer EenymeenyminymoeDK blanda sig i segern när upploppet nalkas idag.

Nämner även 13 Namanga Bo som alltid visat upp bra fart men sedan flytten till Rick Ebbinges har hon höjt sig ytterligare ett snäpp. På två framträdanden för honom har det blivit lika många segrar och i den senaste starten vann hon från ledningen med gott om krafter sparade. Men Namanga Bo har även visat upp att hon kan avsluta vasst den sista biten också och är inte beroende av något speciellt lopp för att blanda sig i slutsegern. Från bricka tretton idag får det inte strula för mycket om hon ska ha chans, men trots dubbla tillägg måste hon ses som ett givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 9 Nocturne Zon
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Benita Winner
Ranking: A 9 B 11,13,4,7,1,2,3,15,8,5 C 14,6,12,10

V75-5 2140m auto
3 Under Armour kommer med imponerande fem raka segrar på kontot till dagens start. I den senaste starten handlade det om comeback och han vann knappt men säkert trots att det blev ett tufft lopp. Under Armour är efter From Above och besitter både styrka och fart vilket är två bra egenskaper att ha som travhäst. Tränaren Joakim Lövgren meddelar att man siktat på dagens lopp och Under Armour står även bra inne i loppet. Nu med lopp i kroppen lär formkurvan peka uppåt och även om Under Armour bara är medel ut från start så blir jag inte förvånad om han tidigt sitter i ledningen trots allt. Väl i den positionen ska det sen vara hästen att slå för övriga. Men oavsett position är detta första hästen i loppet.

5 Akilles Face är en spännande fyraåring hos Adrian Kolgjini. Tittar man i programraden finns det en hel del galopper från en tid tillbaka, men under 2021 vann Akilles Face fem lopp och utvecklingskurvan pekar rakt uppåt för hästen. Man avslutade även året med tre segrar på de fyra sista starterna. Har man nu tagit till sig vinterträningen på rätt sätt och även mognat i sitt betende ska det bli spännande att följa Akilles Face i årgångsloppen under 2022. Kapaciteten finns där och felfri måste man räknas tidigt här trots årsdebuten.

Nämner även 4 Gerben som nu har fått ett lopp i kroppen och ska nu tävla barfota runt om för första gången i karriären vilket är spännande. Tränaren Hans Crebas är skicklig på att ställa iordning sina hästar när det behövs och skulle den nya balansen falla väl ut kommer Gerben vara flera meter bättre idag.

Min Vinnare: 3 Under Armour
Spets efter 500m: 3 Under Armour
Skrällen: 4 Gerben
Ranking: A 3,5 B 4,11,1,12,2,9 C 8,6,7,10

V75-6 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 10 Orkan von Haithabu. Här låter tränaren Michael Nimczyk väldigt nöjd på förhand och att det nu blivit två strykningar i loppet på förhand försämrar knappast Orkan von Haithabus segerchans. Detta är en individ med bra kunnande för klassen och som på sina tre starter under 2022 varit etta en gång och tvåa två gånger. Att man till dagens start ska rycka samtliga skor på Orkan von Haithabu för första gången på svensk mark gör knappast det hela mindre intressant. Adrian Kolgjini sitter upp i vagnen vilket såklart är spännande och med stallkamraten 5 Tom n'Jerry Diamant som kommer dra upp tempot på loppet från start så kommer Orkan von Haithabu fälla många den sista biten. Till 23% känns det givet att ta ställning, spik.

Motbud
5 Tom n'Jerry Diamant har gjort det bra i Sverige och kommer nu med två raka segrar på kontot. Han lever på sin speed och Tom n'Jerry Diamant kan kliva iväg mycket kvickt den första biten även om han kanske är som bäst när han får attackera bakifrån. Men det låter på tränaren som han kommer skicka av vad som går från start för att sen se vad som händer. Med startsnabba 4 Mojo Express innanför finns såklart risken att inledningen på loppet blir tuff vilket skulle gynna min spik. Men skulle det lösa sig med positionerna tidigt så finns både kunnande och fart för att sätta nosen först över linjen. Given vid gardering.

Nämner även 3 Frodo Cash som var två i Danska Derbyt under 2021 och kanske är ute över fel distans nu. Men han kommer med lopp i kroppen efter vinterträning och vann då direkt på ett mersmakande sätt. Går normalt sett framåt ytterligare med det loppet innanför västen och från ett bra utgångsläge ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 Orkan von Haithabu
Spets efter 500m: 5 Tom n'Jerry Diamant / 4 Mojo Express
Skrällen: 3 Frodo Cash
Ranking: A 10 B 5,3,8,4,6,2 C 1,11,12

V75-7 2140m auto
Ett fint lopp avslutar V75. Paralympiatravets första deltävling går av stapeln.

3 Very Kronos måste man bara gilla. Detta är en individ som när han har sin dag bara kan ånga på och som både är kvick men som inte heller räds att göra en del jobb på egen hand. I den senaste starten handlade det om årsdebut och insatsen var ringrostig. Men det var skor på hovarna och Very Kronos avslutade 09,5 sista 400m bakom Admiral As. Nu med lopp i kroppen och barfota runt om lär Very Kronos vara vassare och från ett bra utgångsläge är jag inne på att Erik Adielsson kan skicka Very Kronos till ledningen. Väl i den positionen ska han sen ses med bra segerchans och är given förstahäst i min bok men eftersom det kan väntas svar invändigt är det givet att gardera på förhand.

Det ska dock bli spännande att se vad 6 Upstate Face kan göra idag. Senast var han ursäktad men visade form i en vass avslutnging. Nu har man två lopp i kroppen och från stallet är man uppåt på Upstate Face inför loppet. Det kommer troligtvis krävas en del jobb på egen hand idag men kapacitet och kunnande finns det gott om och skulle Very Kronos få svar i spets körningen i inledningen kommer det gynna Upstate Face tillslut.

1 Express Jet har varit ute mot eliten på Vincennes under vintern och har gjort det bra där trots att segrarna uteblivit. I Prix de Luxembourg för fyra starter sedan spetsade han enkelt tillsammans med Björn Goop och skulle han öppna lika kvickt idag finns det med på kartan att han kan svara ut Very Kronos från start. För två starter sedan vann han dessutom från spets. Visst finns det på kartan att det kan bli ett tufft lopp om man ska svara ut Very Kronos hela vägen. Men även om kusken Pierre Vercruysse släpper spets efter en bit är Express Jet garanterad ett bra lopp ochs ska till 16% räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 3 Very Kronos
Spets efter 500m: 3 Very Kronos / 1 Express Jet
Skrällen: 1 Express Jet
Ranking: A 3,6 B 1,2,11,5,8 C 10,9,7,4

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto