V75 Tips Örebro 14/7

Publicerad på 14 Jul 2022 - 10:56

DrTrav

DrTrav

14 Jul 2022 - 10:56

V64 hämtar vi från Örebro denna torsdagskvällen. Vi har dessutom en JACKPOT på hela 6,5 Miljoner att spela och om min lösning på finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar, 9 I Can Steel i den tredje avdelningen och 7 Lulius Boko i den fjärde avdelningen.

V64-tips Örebro Torsdag 14/7
v64-1 2,5
v64-2 1,2,8,9
v64-3 9 I Can Steel
v64-4 7 Lulius Boko
v64-5 1,3,4,6,7,8,10
v64-6 Alla

672 x 1kr = 672kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Örebro Torsdag 14/7
DD-1 10 Mister Invictus
DD-2 1,2,5,7

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2609m auto
5 Bengan har inlett karriären ett bra sätt och har aldrig varit sämre än trea i mål på sina fem starter. Dessutom kommer treåringen nu med tre raka segrar på kontot. De två senaste segrarna är tagna med lätthet från ledningen där klockan stannat på 1.11. sista 800m. Senast var det dessutom mot bra motstånd i E3-Consolation. Idag väntar troligtvis en del jobb på egen hand men det har Bengan klarat av tidigare och med en normal insats idag så är Daniel Redéns talang det givna förstavalet i loppet.

Men framhåller även 2 Destino D.J. som nu har gjort tre starter för Timo Nurmos. Senast kom första seger och då vann man från ledningen på lätta ben, sista 1000m klockades till 1.11. Destino D.J. är kvick iväg från start och den troliga ledaren ikväll och från ledningen kommer han kunna ge Bengan en match ikväll. Vid båda segrarna i Italien har han varit helt överlägsen.

Min Vinnare: 5 Bengan
Spets efter 500m: 2 Destino D.J.
Skrällen:
Ranking: A 5,2 B 3,6,7,4 C 1

V64-2 2100m auto
1 Es Trenc är mycket rapp i benen den första biten och han har tidigare inte haft problem med att spetsa från bricka ett på just Örebro där innerspåret inte alltid är så fördelaktigt. Detta är en häst som dessutom trivs som allra bäst i spets, elva av hans 14 segrar är nämligen tagna från ledningen och med läge för ledningen pånytt ikväll är han hästen att slå i spets. Formen är dessutom bra och han vann senast från just spets på enkelt vis via 10,2 sista 800m.

9 Bitcoin d’Arc har gjort det bra sedan han kom till Timo Nurmos, det har blivit fyra segrar på sina sex starter och Bitcoin d’Arc har stått för flertalet imponerande prestationer. Senast vann man ett V75 lopp på Gävle vid dödens sista 700m och där klockan stannade på 1.10 sista 800m. Nu är det comeback efter lite tävlingsfrånvaro, men som vi varit inne på så många gånger förr så är det sällan något negativt för just Nurmos hästar. Kapacitet och kunnande räcker för att segerstrida ikväll och Bitcoin d’Arc är given på kupongen.

Nämner även 2 Vice Versa Diamant som nu kommer ut med täta starter vilket har fungerat väl tidigare. Han har fyra segrar och en tredjeplats på de fem försök han gått med tre till tio dagars mellanrum mellan starterna. Utgångsläget är dessutom perfekt och man är garanterad ett passande lopp ikväll.

Min Vinnare: 1 Es Trenc
Spets efter 500m: 1 Es Trenc
Skrällen: 2 Vice Versa Diamant
Ranking: A 1,9 B 2,8,10,4,6,7 C 5,3,11

V64-3 3140m auto
I ett öppet långlopp kommer jag att ta ställning för 9 I Can Steel som just nu är spelad till 20%. Han har för Nicklas Wersterholm segrat i fyra av sina sju starter och visat upp kapacitet som räcker långt för klassen. Att han inte var som bäst senast menar Nicklas beror på att han fick ta ut sig ordentligt i loppet innan. Nu har I Can Steel fått återhämta sig lite och tränaren själv meddelar att han känns fin hemma i träningen. Utgångsläget ska heller inte vara några problem och distansen är bara ett plus för sjuåringen som lever på sin stryka. När favoriten i loppet står ensam på 20m tillägg och gör debut över 3000m känns de givet att gå emot. I Can Steel blir mitt singelstreck.

4 Kash Keeper höll bra senast som trea. Han fick då ett tufft lopp ute i tredjespår sista varvet men höll bra hela vägen. Detta är en häst som springer lite med handbromsen i fortfarande och skulle den lossna ikväll finns både kunnande och styrka som räcker långt. Men Daniel Redén ligger själv lite lågt på förhand och meddelar att hästen behöver bjuda till lite på egen hand ikväll. När man dessutom är dubbelt så hårt betrodd som min vinnare så känns det givet att gå emot på förhand.

Nämner även 3 Elliot Cloud som står på start ikväll och som troligtvis ska utrustas med rycktussar för första vilket är spännande. Han är den troliga ledaren initialt av loppet och oavsett vilken taktik Carl Johan Jepson sen väljer med Elliot Cloud så är han garanterad ett bra lopp här.

Min Vinnare: 9 I Can Steel
Spets efter 500m: 3 Elliot Cloud
Skrällen: 3 Elliot Cloud
Ranking: A 9 B 4,3,5,13,1 C 2,8,10,11,7,6

V64-4 1609m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 7 Lulius Boko. Detta ser ut att vara något extra och Timo Nurmos fyraåring är fortsatt obesegrad efter sina fem starter. Segraren har samtliga tagit på enkelt sätt och senast var man ute över kort distans för första gången och då vann man via 12,6 sista 800m från dödens, segern togs tillslut med behörigt avstånd till konkurenterna. Allt ser så lätt ut för Lulius Boko och det troliga är att Björn Goop tidigt avancerar ikväll och når man ledningen är loppet över. Men oavsett hur loppet blir kört ska Lulius Boko ha toppchans ikväll. Given spik!

Motbud
För den som garderar är 2 Lord Boko en tidig skräll. Även han har staplat segrarna på hög. Det har hittills blivit fem segrar på åtta starter och ikväll är utgångsläget perfekt. Ikväll är det första gången Dwight Pieters sitter i vagnen det troliga är ikväll att man kommer få ett passande lopp i rygg på ledaren. Känns som en given tvilling att lira i loppet!

Min Vinnare: 7 Lulius Boko
Spets efter 500m: 7 Lulius Boko
Skrällen: 2 Lord Boko
Ranking: A 7 B 2,9,5,1 C 11,4,12,6,10,8

V64-5 2100m auto
10 Mister Invictus inledde karriären på bäst sätt med fem segrar och en andraplats på sina sex första starter. Där senaste segern kom från dödens i ett uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium. Väl i finalen var man spelad till andrahandsfavorit bakom Francesco Zet. Men loppet blev för tufft och Mister Invictus fick återigen göra jobbet i dödens och galopperade med 300m kvar. Kapaciteten är skyhög och utan för mycket trafikproblem från bakspår ikväll är segerchansen hög nu mot enklare motstånd.

6 Django Silver har visat upp bra kunnande och är allround i loppen. Senast var man ute i en klass-ll final och avslutade då bra över upploppet efter att tappat lite mark i slutkurvan. Utvecklingskurvan pekar uppåt och skulle han få spara speeden in på upploppet här kommer han gälla många den sista biten.

Den troliga ledaren av loppet är 1 Grant Hall som trivs ypperligt i den positionen. Samtliga hästens fyra segrar är tagna från spets och lyckas man försvar ett något knepigt innerspår på Örebro ikväll är man en spännande skräll till 6%. Men oavsett är man garanterad ett bra lopp och är ett givet streck på kupongen om man garderar.

Min Vinnare: 10 Mister Invictus
Spets efter 500m: 1 Grant Hall
Skrällen: 1 Grant Hall
Ranking: A 10 B 6,1,8,4,3,7,5,11 C 9,2

V64-6 1609m auto
Vi får en öppen avslutning på V64 ikväll. Vi kommer få se många startsnabba ekipage som över den engelska milen kommer vara angelägna om att få ledningen initialt.

7 Gooner imponerade på mig för två starter sedan när han öppnade första 500m på 1.09,5 och varvade på 1.12,5 för att slutlige avsluta sista 500m på 1.08! Han var helt överlägsen på banan då. Även senast var man iblandad i en tuffare körning från start och distansen var 1000m längre den gången, men det var inte samma gnista i Gooner då och han var tidigt slagen. Nu är det återigen kort distans som gäller, men jag är inne på att man kanske låter de andra köra av sig lite från början här ikväll. Dels för att ge Gooner ett snällare upplägg från start men dels också för att det finns en risk att det annars kan bli kraftig överpace på loppet även denna gången. Men trots spår en bit ut bakom bilen är jag inne på att man kan hitta ner i ett vettigt slagläge från start och får vi bara se samma glöd i Gooner som för två starter sedan kommer han bli tuff att stå emot tillslut. Förstavalet.

Kollar man på loppet i övrigt så kan många öppna kvickt. 1 Astronascente Zac, 2 Park View 3 Flash Hammering, 5 Maverick’s Dream, 6 Zlatan Knick och nyss nämnde 7 Gooner är alla kvicka den första biten om man laddar iväg. En tuff öppning på många händer skulle således gynna hästarna där bakom där jag framför allt vill lyfta fram 9 Vitro Diablo och starke 11 Upperface. Som ni förstår kan detta bli ett rivigt och sevärt lopp där jag kommer sträcka på ordentligt.

Min Vinnare: 7 Gooner
Spets efter 500m: 1 Astronascente Zac / 3 Flash Hammering / 5 Maverick’s Dream / 6 Zlatan Knick
Skrällen:
Ranking: A 7,5,1,2 B 8,9,4,11,12,6 C 3,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto