V75 Tips Örebro 28/12

Publicerad på 29 Dec 2021 - 00:13

DrTrav

DrTrav

29 Dec 2021 - 00:13

Winter Burst fortsätter och denna kvällen är vi tillbaka på svensk mark och närmare bestämt på Örebro. Noterbart är att det är kort upplopp på Örebro och det är därför viktigt att vara med i den främre träffen när det ska avgöras. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 1 Donna Summer i den sjätte avdelningen och 6 Billy Idol i den avslutande avdelningen.

V75 Tips Örebro Onsdag 29/12
V75-1 2,4,5,7,8,9,10
V75-2 3,4,9
V75-3 3,4,7
V75-4 2,4,10,13
V75-5 1,3,4,5,6,9,10,11,12
V75-6 1 Donna Summer
V75-7 6 Billy Idol

2268 rader x 0,50 = 1134 kr

DD Tips Örebro Onsdag 29/12
DD1: 1 Donna Summer
DD2: 6 Billy Idol

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2100m auto
Draget i loppet är 8 Bo C. som visserligen startar med ett tufft utgångsläge ikväll men han kapacitet som står sig bra för loppet. Bo C. letar den rätta formen och har en hel del galopper på kontot. Men när han väl travar hela vägen har också prestationerna varit gedigna. Han är van att möta tufft motstånd och vaknar bara Bo E Nilssons sjuåring på rätt sida kommer man vara med och segerstrida ikväll. Till 8% är man tidig på min kupong och jag väljer att ranka honom överst i ett öppet lopp.

2 Niky Flax behövde loppet senast för att hitta formen efter en tids sporadiskt startande.Ikväll är utgångsläget perfekt och jag räknar med att tränaren Johan Untersteiner försatt Niky Flax i fin författning inför kvällens start. Stefan Persson sitter i vagnen vilket känns intressant. Givet streck på kupongen.

Skrällen i loppet är 5 Monfalcone som numera är en rutinerad hingst som såg fin ut när han ledde runt om i ett breddlopp för två starter sedan. Han kan öppna kvickt och skulle han få lifta med i rygg på ledaren och få lucka tillslut kan detta vara överraskningen i loppet till 3%.

Min Vinnare: 8 Bo C.
Spets efter 500m:
Skrällen: 5 Monfalcone
Ranking: A 8,2 B 5,9,4,7,10 C 3,11,1,6

V75-2 2100m auto
Ett öppet lopp på förhand där jag väljer att gå kort för att spara streck till resten av omgången.
3 Beamer kommer med en färsk seger i bagaget, där kördes han till ledningen efter 600m och höll sen hela vägen in i mål. Beamer gynnas nu av att det är bilstart och har dessutom fått ett bra utgångsläge. Han är den troliga ledaren av loppet och samtliga hästens tre segrar har kommit från just spets. Bra chans på nytt!

9 Abbe Av Sveden var inte som bäst senast men visade gången före upp en vass avslutnign och såg fin ut i auktionen. Nu är det täta starter vilket tränaren Magnus Ivarsson tror kommer göra hästen gott. Från bricka nio kommer man kunna sitta bra på det i ett andraspår direkt och lever Abbe Av Sveden upp till sitt kunnande kommer man kunna utmana om segern ikväll. Endast 5% i skrivande stund.

Streckar även 4 Listas Sirena som är mer stark än snabb och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Att det är bilstart ikväll ses som ett plus. Dessutom sitter Tom Horpestad åter i vagnen, tillsammans har ekipaget tagit två segrar på lika många försök. Från ett bra utgångsläge räknas man tidigt.

Min Vinnare: 3 Beamer
Spets efter 500m: 3 Beamer
Skrällen: 9 Abbe Av Sveden
Ranking: A 3,9,4 B 12,7,6,10,1,2,8 C 11,14,15,13,5

V75-3 2100m auto
E3 Revanchen med 180.000kr i förstapris.

4 Down Under var inte som bäst senast när man kastade in handduken lite väl tidigt från ledningen, men till Down Unders försvar hade han inte startat på ett tag och behövde troligen loppet i kroppen. Nu med den genomköraren innanför västen kommer formkurvan vara framflyttad en hel del. Under året har han tävlat emot och slagit några av de bästa hästarna i kullen och tränaren Robert Bergh har alltid en räv bakom örat i dessa lite viktigare loppen för sina hästar. Utgångsläget är bra och med Per Lennartsson in vagnen är detta mitt förstaval.

7 Edibear är en härlig treåring som haft en fin utveckling under året. I den senaste starten vann man ett tufft lopp och kommer man bara till från bricka sju ikväll är man ett givet segerbud på nytt. Stefan Persson känner hästen väl och vet vad som krävs för att lyckas i dessa sammanhang.

Plockar även med 3 Timber som missat delar av året på grund av skada. Men för två starter sedan gjorde man comeback och bör nu vara nära formtoppen igen med två lopp innanför västen. I den senaste starten gick man i rygg på ledande 4 Down Under och kunde inte ge honom en match den gången. Men nu kan vi förvänta oss en än bättre Timber och man ska därför inte nonchalera honom.

Min Vinnare: 4 Down Under
Spets efter 500m: 3 Timber
Skrällen:
Ranking: A 4,7,3 B 5,10,6,11,9 C 1,8,2

V75-4 2640m auto
4 Digital Lucky fick chansen för sent på V75 i den senaste starten och det blev sparade krafter i mål, krafter som kan komma väl till pass ikväll istället. Formen är på topp och även om man står något hårt inne på pengar så är Digital Lucky van att möta tufft motstånd och det är inget man ska lägga för stor vikt vid. Kapaciteten är hög och Digital Lucky sticker ut i loppet. Örjan Kihlström sitter i vagnen för andra gången och nu känner han Digital Lucky bättre. Ekipaget ska ses som främsta segerbud i loppet.

13 Global Unspoked gjorde det bra i comebacken efter lång vila senast. Med den genomköraren i kroppen kommer formkurvan vara framflyttad en hel del tills ikväll. Även om utgångsläget med dubbla tillägg är tufft så skrämmer inte motståndet avsevärt om man bortser från Digital Lucky. Om dessutom många konkurrenter väljer att köra på innerspår kommer Global Unspoked kunna glida fram fint i spåret och runda många tillslut. Givet streck vid gardering.

Nämner även 2 Feel The Benefit som inte var som bäst senast men besitter bra kunnande i grunden. Skulle han studsa tillbaka nu och prestera bra igen kommer han leda länge.

Min Vinnare: 4 Digital Lucky fick
Spets efter 500m: 2 Feel The Benefit
Skrällen: 13 Global Unspoked
Ranking: A 4 B 13,2,10,8,7,12,3,14,6 C 11,1,9,5

V75-5 2100m auto
Ett öppet lopp på många sätt, jag streckar på och jobbar skräll.

Förstahästen för mig är 9 Lady Larissa som i den senaste starten blev trea via 13,8 sista 1000m. Gången före vann man på rejält sätt via dödens. Från bricka nio kommer man sitta bra på det från start och sen kan Stefan Persson själv välja när det är dags att sätta in attacken. Formen är bra och Lady Larissa ska räknas tidigt.

3 It Ain't Me har nu fått två lopp i kroppen efter vila och bör närma sig toppformen. I den senaste starten höll hon klart godkänt från ledningen. Utgångsläget är bra och It Ain't Me kan öppna kvickt. Tränaren Jesper Hedqvist meddelar spännande ändringar på utrustningen tills ikväll, det blir eventuellt ryckhuva eller rycktussar samt ett norskt huvudlag vilket känns spännande på den troliga ledaren av loppet. Givet streck.

10 So Good är osäker och har galopperat i sex av hennes tio senaste starter, men samtidigt är detta en individ som besitter bra kapacitet för klassen. Sköter hon sig hela vägen finns fart som räcker för att blanda sig i segerstriden ikväll.

4 Feel Good var senast ute mot tuffa konkurrenter och gjorde det klart godkänt från rygg på ledaren. Feel Good har ett bra utgångsläge ikväll igen och kan tillsammans med Magnus Jakobsson få ett spårsnålt lopp. Till endast 2% kan detta vara kioskvältaren som vi är ute efter i denna avdelningen.

Min Vinnare: 9 Lady Larissa
Spets efter 500m: 3 It Ain't Me
Skrällen: 4 Feel Good
Ranking: A 9,3 B 10,4,5,1,12,11,6 C 2,7,8

V75-6 2140m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 1 Donna Summer. David Perssons treåring vann enkelt från ledningen i den senaste starten. Hon har sedan ankomsten till David tagit två segrar och fem topp-3 placeringar på sina sju starter. Från bricka ett höll hon upp ledningen senast och i min bok är hon den troliga ledaren av loppet på nytt. Trots att motståndet är aningen hårdare på förhand ikväll så är detta en häst under utveckling och som inte kommer bli lätt att ta sig förbi från ledningen.

Motbud
3 Bluehill's Wind gjorde bort sig med galopp senast, men är normalt sett travsäker och är därför inget man ska dra för stora växlar av ikväll. Dessförinnan har fyraåringen visat upp toppformen och stått för flera bra prestationer. Hon kan kliva iväg kvickt den första biten och är ett givet streck på kupongen vid gardering. Endast 7%.

Nämner även 15 Crashed Eggs som tog karriärens första seger för tre starter sedan och har visat fortsatt toppform sedan dess. Med Örjan Kihlström i vagnen kan man inte nonchaleras trots utgångsläget. Prickar man starten kommer Crashed Eggs kunna sitta bra på detta. Roger Walmann är tränare och han har fin form på stallet vilket är ytterligare en faktor att bära med sig ikväll.

Min Vinnare: 1 Donna Summer
Spets efter 500m: 1 Donna Summer
Skrällen: 3 Bluehill's Wind
Ranking: A 1 B 3,15,13,14,4,8,9,5 C 10,12,11,6,2,7

V75-7 1640m auto
Vi avslutar med ännu en spik, 6 Billy Idol. I den senaste starten såg man ut att gå mot andra raka segern från ledningen, men han fick tillslut ge sig sista biten mot konkurrenten som smugit med i rygg på honom. Billy Idol är kvick iväg från start och med Jorma Kontio i vagnen är man på nytt den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är man sen hästen att slå. Även om det blivit något stumma ben den sista biten på slutet ska Jorma Kontio på spetsbanan Örebro ha goda möjligheter att hålla igång Billy Idol hela vägen. Spik.

Motbud
10 Habrik Am är ytterligare en travare från Roger Walmann som kommer med bra form till start ikväll. I den senaste starten stod man tufft inne i loppet men hade inga problem att sätta nosen först över linjen efter en bra resa i andra utvändigt. Kort distans är dock ingen fördel men skulle det bli tempo på loppet kan Habrik Am tillsammans med Örjan Kihlström profitera på det och fälla många den sista biten.

Nämner även 2 Eagle In The Sky som kommer med toppform och har ikväll ett spännande utgångsläge. Han gynnas om det blir tempo på loppet och är ikväll anmäld med amerikansk vagn.

Min Vinnare: 6 Billy Idol
Spets efter 500m: 6 Billy Idol
Skrällen: 2 Eagle In The Sky
Ranking: A 6 B 10,2,9,3,4,7 C 11,12,1,5,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto