V75 Tips Östersund 11/6

Publicerad på 9 Jun 2022 - 21:41

DrTrav

DrTrav

9 Jun 2022 - 21:41

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Östersund. Där Jämtlands Stora Pris är dagens höjdpunkt och körs som V75-6 idag. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 5 Born to Run i den tredje avdelningen och 3 Bentley Gar i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Östersund Lördag 11/6
V75-1 1,3,5,6,7,10
V75-2 1,3,5,8,9,14
V75-3 5 Born to Run
V75-4 3 Bentley Gar
V75-5 1,3,4,5,6,9,11
V75-6 1,2,7,10
V75-7 2,3,6

3024 rader x 0,50 = 1512 kr

DD Tips Östersund Lördag 11/6
DD1: 1,2,7,10
DD2: 6 Devils Tongue

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
5 Amornero Roc visade redan under fjolåret upp sitt kunnande här i Sverige genom att vinna i Bronsdivisionen på V75. Detta är en speedig individ som tränas av bålgetingen Alessandro Gocciadoro. Amornero Roc trivs bäst över kort distans och och i den senaste starten fick han ge sig från spets på Vermo. Nu är det återigen läge för ledningen från start och väl i den positionen jagar man revansch nu.

7 Gardner Shaw är en härdad silverhäst som i den senaste starten stod för en vass avslutning i en tuff final. Han är fortsatt kvar i klassen nu och är en allround individ. Han kan öppna bra och trivs både bakifrån och med tätkänning. I år har det blivit två segrar och en andraplats på tre starter och vid segern i årsdebuten testade han sprinterdistans för första gången. Gardner Shaw trivs även med Örjan Kihlström, och ska räknas tidigt här idag.

Nämner även 3 Global Bookmaker som kommer med bra form och är en vass avslutare. Till dagens start ska man troligtvis utrusta Global Bookmaker med helstängt huvudlag vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge över kort distans ska Global Bookmaker inte glömmas bort vid gardering.
Måste också bara säga att 6 Hector Sisu satt fast bakom Mister Hercules i Umeå senast och ska inte nonchaleras till låg procent.

Min Vinnare: 5 Amornero Roc
Spets efter 500m: 5 Amornero Roc
Skrällen: 6 Hector Sisu
Ranking: A 5,7,3 B 6,10,1,12,3,4 C 11,2,8,9

V75-2 2140m volt
5 Kalmar är en spännande häst här. Han kommer med bra form till dagens start och senast gjorde han det bra bakom 8 Ulvsåsen. Idag står han bättre till i loppet och kan dessutom öppna bra. Kalmar ska även lättas i balansen och gå barfota bak vilket är spännande. Till endast 10% är spelvärdet högt så Kalmar blir mitt förstaval i ett öppet lopp.

3 L.Q.Widde är en levande segermaskin som sedan tävlingskarriären inleddes stått för gedigna insatser varje gång. Det har blivit 13 segrar på 16 starter och även om han fick nöja sig med en tredjeplats senast så var insatsen klart bra och klockan stannade på 22,7 över 1640m. Han hade dessutom pausat i nästan två månader inför det senaste framträdandet och nu med det loppet i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en bit tills idag. L.Q.Widde hade fem raka segrar på kontot inför senaste starten och även om motstånd inte saknas här kommer han bli tuff att plocka ner för övriga. Given.

En som besitter hög kapacitet men som står lite tufft inne i loppet är 14. B.W.Rune som startar med 40m tillägg. Men fart och styrka finns det i B.W.Rune som med minsta klaff längs vägen idag kommer ha ett tung slutvarv att tillgå som inte ska nonchaleras trots allt.

8 Ulvsåsen kommer med två raka segrar på kontot och gjorde det väldigt bra senast när han segrade via en bra avslutning. Utvecklingskurvan pekar uppåt men med tanke på att han tjänat snabba pengar står han tuffare till i loppet nu. Men vid gardering kan han trots detta bli kostsam att plocka bort.

Vill även nämna 9 Norrlands Scott som har fått ett spännande utgångsläge idag med springspår och skulle han hålla sig till trav hela vägen nu är Norrlands Scott garanterad ett bra lopp.

Min Vinnare: 5 Kalmar
Spets efter 500m: 3 L.Q.Widde
Skrällen: 9 Norrlands Scott
Ranking: A 5,3,14 B 8,9,1,7,10,13,15 C 12,2,4,6,11

V75-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Born to Run. Detta är ytterligare en Alessandro Gocciadoro tränad häst. Ha debuterade på svensk mark senast och då vann han på ett imponerande sätt efter att Magnus A Djuse som satt i vagnen sänt fram mot ledningen och fått den positionen efter första sväng. Sen var det uppvisning, Born to Run lämnade konkurrenterna sista biten utan att ens Djuse begärde något av hästen. Han kan öppna okej och i min bok kommer Born to Run kunna trycka sig till spets återigen efter en bit och väl i ledningen blir han sen svårslagen. Men jag kan också se ett scenario där Born to Run istället intar dödens och väl därifrån dikterar tempot på loppet och vinner trots den tunga vägen. Spik.

Motbud
4 L.L.Labero är en av många hästar hos Robert Bergh som håller bra form för dagen. I den senaste starten tog han hand om ledningen från bricka två och gick sen undan på säkert sätt. För två starter sedan avslutade han vasst från kön och från ett bra utgångsläge här ska L.L.Laber ses som det främsta motbudet till min spik på förhand.

Framhåller även 2 Capital Gain C.C. som införskaffat sig en hel del hårdhet som unghäst och som kapacitetsmässigt står bra inne i klassen. Senast fick han chansen sent men gick väldigt bra sista biten i skymundan. Formkurvan pekar uppåt och från ett bra utgångsläge med sin startsnabbhet är Capital Gain C.C. garanterad ett passande lopp.

Min Vinnare: 5 Born to Run
Spets efter 500m: 5 Born to Run
Skrällen: 2 Capital Gain C.C.
Ranking: A 5 B 4,2,3,9,1,6,12 C 8,7,10,11

V75-4 2140m auto
Vi kommer även spika här i den fjärde avdelningen 3 Bentley Gar, han har på sina två starter för Timo Nurmos hunnit med att visa upp på en kapacitet som är betydligt högre än de pengar han har på sig för tillfället. I den senaste starten vann hon på lätta ben där sista 800m avslutades på 1.11, Örjan Kihlström som körde den gången såg dessutom att ha ton kvar i linorna över upploppet. Även om motståndet idag är tuffare än tidigare så står hon bra inne i denna spårtrappa och från bricka tre är Bentley Gar min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen blir hon svårslagen.

Motbud
13 Graces Candy kommer med toppform och har radat upp fina prestationer på slutet. I den senaste starten gjorde hon det bra bakom Kia Ora och även om utgångsläget idag är tufft så är detta en dam som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas.

Nämner även 14 Omega Superstar som är lite ojämn i sina prestationer. Men hon besitter bra kunnande i grunden och när hon presterar på topp finns kunnande för att Omega Superstar ska kunna blanda sig i segerstriden här.

Min Vinnare: 3 Bentley Gar
Spets efter 500m: 3 Bentley Gar
Skrällen: 14 Omega Superstar
Ranking: A 3 B 13,14,1,12,4,6,7,15,10,2 C 11,9,5,8

V75-5 2640m auto
11 Timo Jutila har fyra raka segrar på kontot inför den senaste starten, men fick då se sin segersvit brytas när det blev galopp med varvet kvar till mål. Men att Timo Jutila besitter bra kunnande för klassen har han visat vid segrarna på slutet. För två starter sedan vann han på ett enkelt sätt trots att han fått göra jobbet utvändigt om ledaren. Nu är det lång distans vilket ses som en fördel för Timo Jutila som är stark och rejäl. Motståndet är visserligen tuffare nu än tidigare men han är trots det ett givet segerbud idag.

Tidig är även 9 Mercenary som är en kapabel individ som brottas en del med aktionen emellanåt. Men inställningen och viljan är det inget fel på hos denna femåring som tränas av Jörgen Westholm. Kan även tänka mig att Mercenary fått slipa på smidigheten i Westholms slalombana inför idag. Distansen idag är inga problem och formen ska vara bra. Utgångsläget är klart godkänt och i min bok är Mercenary given på kupongen.

Nämner även Jörgen Westholms andra häst 5 Starstrucked som avslutade mycket rappt i ett långlopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Formen är på topp och som från ett okej utgångsläge blir att räkna med idag. Det är anmält amerikansk vagn vilket är spännande. Endast 7%.

4 Load Master är en annan individ som kommer med bra form till dagens start. Det har blivit två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna och Load Master är en tidig skräll i min bok här.

Min Vinnare: 11 Timo Jutila
Spets efter 500m: 6 Firefoot
Skrällen: 5 Starstrucked
Ranking: A 11,9 B 5,4,6,1,3,12,8 C 10,8,2

V75-6 2140m auto
Dagens höjdpunkt, Jämtlands Stora Pris ska avgöras. Förstahästen i loppet för mig är 7 Mister Hercules. Detta är en talang som har fyra segrar på de fem senaste starterna. Daniel Reden tränar och hittills i år har det hunnit med att bli tre framträdanden och det har också blivit lika många segrar. Mister Hercules har segrat på bra sätt utan att behöva gå i botten någon gång. Mister Hercules är allround och går från samtliga positioner och trots att motståndet är mycket tufft idag är detta min vinnare på förhand. Örjan Kihlström i vagnen känns säkert och jag är inne på att Mister Hercules kommer rekordsänka idag.

Elitloppsdeltagare 10 Vernissage Grif är regerande mästare av Jämtlands Stora Pris och ska försöka försvara den titeln i år. I den senaste starten handlade det om ett Elitloppsförsök och han fick då tidigt se sig slagen över upploppet. Men vi ska inte ta så hårt på den insatsen då Vernissage Grif presterat ojämnt tidigare och är han bara på rätt humör idag finns kunnande och kapacitet för att segerstrida här idag trots spår tio bakom bilen.

Tidig i segersnacket är även 1 Click Bait som tog sig till Elitloppsfinalen på Solvalla och fick ledningen tack vare Don Fanucci Zets galopp i inledningen. Han fick lite stumma ben tillslut i finalen, men det är inte konstig när man möter de absolut bästa hästarna i världen över just kortdistans. Tur i spårlotten har även Click Bait haft här, han är väldigt kvick från start och är den troliga ledaren av loppet och håller bra form för dagen. Att Click Bait leder detta loppet länge är är det nog många som håller med mig om och jag skulle inte heller bli förvånad om han lyckas hålla nosen först hela vägen in i mål också.

Min Vinnare: 7 Mister Hercules
Spets efter 500m: 1 Click Bait
Skrällen: 2 Spickleback Face
Ranking: A 7 B 10,1,2,8,3,4,5 C 6,9

V75-7 2140m auto
Mitt drag i loppet är 6 Devils Tongue som satt fast med massor av krafter sparade i fyraåringseliten på Solvalla senast, klockan stannade på 10,5 över 1640m och intrycket bara skrek nästagångare över linjen. Idag är det nästa gång för Devils Tongue som dessutom fått ett bra utgångsläge. Han är kvick iväg från start och i min bok sitter Devils Tongue i ledningen efter en bit och från den positionen är han fortsatt obesegrad på tre försök. Att ta sig förbi Devils Tongue i ledning idag kommer bli svårt för övriga och han är mitt drag i loppet. Spik på DD.

3 L.L.Royal har nu gjort två starter för Robert Bergh. I debuten för två starter sedan vann han på bra sätt från dödens. Senast stod han för en imponerande prestation när han trots en snabb öppning på 09,0 första 500m tryckte sig till ledningen för att sen lämna konkurrenterna på upploppet och avsluta sista 700m på underkant 1.10. Men även om han visat en del startsnabbhet på slutet kommer L.L.Royal få svårt att hålla ut 6 Devils Tongue från start. Det kommer i sin tur innebära att L.L.Royal kommer behöva gör en del jobb på egen hand idag. Även om han tål att göra en hel del jobb själv så försvårar det såklart uppgiften och rankas därför efter mitt drag Devils Tongue här.

Nämner även 2 Parker som galopperade bort sig i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen och det var en del snack kring hästen inför det loppet. Nu kommer han med en missvisande programrad sett till hannas form och från ett bra utgångsläge kan Parker mycket väl blanda sig i slutsegern idag.

Min Vinnare: 6 Devils Tongue
Spets efter 500m: 6 Devils Tongue
Skrällen:
Ranking: A 6 B 3,2,4,12,9,1,8,5 C 7,10,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto