V75 Tips Östersund 29/1

Publicerad på 27 Jan 2022 - 22:45

DrTrav

DrTrav

27 Jan 2022 - 22:45

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Östersund. Nedan följer mina V75-tips. Missa heller inte våra bolag till omgången här nedan. Förra lördagen spelade vår spelläggare Oliver Bergman in över 160.000kr till sina andelsköpare i sitt bolag “Succétåg”.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 2 Cornerstone i andra avdelningen och 8 Black and Quick i den tredje avdelningen.

V75 Tips Östersund Lördag 29/1
V75-1 5,7,8,13
V75-2 2 Cornerstone
V75-3 8 Black and Quick
V75-4 1,4,8,10,11,12,13,14
V75-5 1,4,6,9,10,11
V75-6 1,14,15
V75-7 1,2,5,9,10

2880 rader x 0,50 = 1440 kr

DD Tips Östersund Lördag 29/1
DD1: 1 Vilja T.Y.C.
DD2: 1,2,5,9,10
5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
7 Chestnut Bojje kastrerades och blev valack under hösten och har efter det visat upp en helt annan sida. Han har gått felfritt i fem av sina sex starter. I det senaste framträdandet var första gången man missade topp-2 som felfri efter operationen. Men prestationen senast är inget att säga om, han fick då göra jobbet utvändigt om segraren Champ Lane över 2640 meter. Formen ska fortsatt vara god, lång distans är ett plus och och tillsammans med Rikard N Skoglund i vagnen har ekipaget sju segrar på elva starter. Mitt förstaval i inledningen.

Draget är 5 Berra Steel. Här lär man vara aktiva från start då detta är en individ som trivs bäst när han får vara med i den främre träffen i loppen. Skulle man rentav komma hela vägen till ledningen är mycket vunnet. I den positionen har man sex segrar på sju försök. Det är täta starter nu vilket är ett plus och Berra Steel är ett tidigt streck för mig.

Nämner även 8 Axl Brown som ser ut att vara i toppslag för dagen. Ha har nu suttit fast med krafter sparade dubbla gånger i Bronsdivisionen. Den längre distansen är inga problem och skulle han nu få det att klaffa lite med positionerna under vägen kommer Axl Brown vara ett givet segerbud i loppet tillsammans med Örjan Kihlström.

Min Vinnare: ​​7 Chestnut Bojje
Spets efter 500m: 5 Berra Steel
Skrällen:
Ranking: A 7,5 B 8,13,2,12,10,6,15 C 3,1,4,11,9

V75-2 2640m volt
Här hittar vi omgångens första spik, 2 Cornerstone. Detta är en individ som besitter kapacitet för att klättra en bit upp i klasserna och att man står något hårt inne på pengar i loppet är inget man ska lägga för stor vikt vid. Dessutom kompenserar ett perfekt utgångsläge upp en hel del. I den senaste starten gjorde man jobbet ute i tredjespåret hela sista varvet och kunde trots detta enkelt gå undan till seger tillslut. Idag startar man direkt i andraspår och kommer kunna sitta bra på det från början. Sen är det upp till Mats E Djuse att sätta in slutstöten i rätt läge, för när Cornerstone sänds fram under slutvarvet har jag svårt att se vem som ska kunna ta emot honom. Spik för mig i ett jämnstreckat lopp.

Motbud
10 Prometheus var ute på V75 i den senaste starten, men hade då ett tufft utgångsläge och att man inte plockade in speciellt mycket i en rapp avslutning är inte mycket att säga om. Men nu har man fått två lopp i kroppen och formkurvan bör vara nära toppen. Kapacitet finns i Prometheus och klaffar det bättre med positionera under loppet idag ska man ses som främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även skrällen 7 Gladiator Mearas som är stallkamrat med spiken Cornerstone och kommer också med bra form till dagens start. Senast fick man ett snällt lopp och när väl luckan uppenbarade sig tillslut sköt man till vasst. Med de rätta ryggarna under loppet idag kommer man på nytt avsluta vasst den sista biten och till låg procent kan detta vara skrällen för de som garderar.

Min Vinnare: ​​2 Cornerstone
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Gladiator Mearas
Ranking: A 2 B 10,7,6,5,12,11,4 C 1,3,9,8

V75-3 1640m auto
Vi kommer även spika bästa hästen i den tredje avdelningen. 8 Black and Quick är hästen i gänget som ikväll gör comeback på tävlingsbanan. Men det känns nästan tjatigt att hela tiden poängtera att Timo Nurmos hästar nästan aldrig är i behov av lopp i kroppen för att prestera. Ta bara Amalencius B.B. och Bitcoind’ Arc som båda i närtid segrat på V75 efter långa uppehåll. Nu har Black and Quick inte startat sedan derbykvalen men detta är en häst som höjer sig över sina konkurrenter idag. Trots kort distans och bricka åtta ska han ses med bra segerchans om bara Timo Nurmos förberett sin travare på rätt sätt, vilket jag också räknar med att han har med tanke på vad hans hästar brukar leverera efter paus. Med ett bättre spår och lopp i kroppen hade vi troligtvis fått upp emot 70-75% idag, men just nu är han spelad till 50% och jag spikar.

Motbud
11 Master of Zon har visat fin utveckling på slutet och kommer med tre segrar på sex starter inför idag. För två starter sedan vann han på bra sätt på V75 och är en häst som alltid går bra tillslut. Skulle det bli tempo på loppet ikväll fäller Master of Zon många den sista biten.

1 Alert Kronos gör jämna och gedigna prestationer hela tiden och kommer från bricka ett idag kunna få ett bra lopp. Han öppnar rappt och med ett spårsnålt lopp och lucka tillslut kan man fälla många den sista biten.

Min Vinnare: ​​8 Black and Quick
Spets efter 500m: 6 Secondary Stall
Skrällen: 11 Master of Zon
Ranking: A 8 B 11,1,6,4,10,2 C 3,5,9,7,12

V75-4 1640m volt
11 Bellfaks blev snuvad på segern senast när man galopperade i sista stegen över mål. Men den galoppen lägger vi i kategorin olycksfall i arbetet, då Bellfaks på slutet varit stabil i sina prestationer och håller dessutom toppform för dagen. Det har blivit fem segrar på sina åtta senaste starter. Idag står man visserligen inför en tuff uppgift med innerspår på tillägg över 1640m. Men Bellfaks kan öppna kvickt och bör snabbt kunna hitta ut i ett bra slagläge. Hårdheten som Bellfaks besitter är det få i loppet som kan stava till och med ett rejält slutvarv fäller man många och ska ses med bra segerchans i loppet.

8 Alma Prins har inte heller ett så enkelt utgångsläge, han står på start men har fått bakspår vilket är ett minus men samtidigt slipper man riskera att bli hängandes i spåren initialt. Alma Prins startar på flitigt och kommer till dagens start med ett imponerande staket i programraden, vilket innebär fem raka segrar. Formen är på topp vilket man visade så sent som i lördags när man rundade samtliga hemma i Norge. Löser det sig bara med positionerna idag och man slipper trafikproblem är Alma Prins ett tidigt bud i segersnacket här.

Framhåller även 14 Don Viking som kommer med två raka segrar på kontot inför dagens start och formen är på topp. Till dagens start får han Ulf Ohlsson i vagnen och garderar man loppet ska ekipaget inte nonchaleras.

Måste också nämna 4 Bäcklös Faron. Detta är en talang som under sin treårings säsong slog världsrekord. Nu kommer han med formen på topp och två raka segrar på kontot. Kommer han bara iväg från bricka fyra i volten så ska man ses med segerchans över kort distans.

Min Vinnare: ​​11 Bellfaks
Spets efter 500m: 1 Sundbo Nova
Skrällen: 14 Don Viking
Ranking: A 11,8,14,4 B 1,13,12,10,2,9,3 C 15,6,7,5

V75-5 2140m auto
6 Phoenix Photo är en individ med hög kapacitet, vilket han visat genom att segra i tio av sina 28 stater i livet. I den senaste starten var det comeback efter lite vila och han fick då ett snällt lopp, men Phoenix Photo visade direkt upp mycket bra form när han flög fram efter sen lucka. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare tills idag. Han tål att göra en del jobb på egen hand och även om det också är det troliga scenariot idag så ska man ses som det givna förstastrecket i loppet.

1 Gooner är kvick från start och visade för två starter sedan att han inte hade några problem att hålla upp ledningen från sitt innerspår. Gooner fick dock ett tufft lopp den gången i spets och var tidigt trött. Men i den senaste starten fick man återigen sätta nosen först över linjen från spets. Daniel Wäjersten meddelar att det till dagens start blir halvstängt huvudlag och rycktussar vilket är intressant. Utmanar om segern på nytt.

10 Van Gogh Z.S. är missgynnad av utgångsläget då han trivs som bäst när han får vara med i den främre träffen. Men formen är bra och skulle de två ovan nämnda köra för mycket emot varandra är detta en åttaåring som bjuds in i matchen. Till 6% är Van Gogh Z.S. tidig vid gardering.

Skrällen är 4 NoLimitJimMit som är i sitt livs form för dagen. Tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna. Han kan öppna kvickt den första biten och kommer kunna söka en vettig position från start. Får han sen smyga med och spara speeden tilslut är detta en spännande segerchans för Micael Melander som ofta firar stora framgångar när det handlar om trav i Norrland.

Min Vinnare: ​​6 Phoenix Photo
Spets efter 500m: 1 Gooner
Skrällen: 4 NoLimitJimMit
Ranking: A 6,1 B 10,4,9,11,5,2,3 C 8,12,7

V75-6 2140m volt
1 Vilja T.Y.C. står perfekt inne i loppet och var i den senaste starten ute på V75, då kördes han till ledningen men fick något förvånande trötta ben mitt på upploppet och stannade totalt. Daniel Wäjersten låter sig meddela att man gått igenom Vilja T.Y.C. efter senast utan att hitta några fel. Förklaringen Daniel ger är att Vilja T.Y.C. kände sig ensam och trött på slutet. Att loppet därför är 500m kortare ikväll ses som ett klart plus. Man ska även utrusta Vilja T.Y.C. med norskt huvudlag till dagens start, vilket känns mycket spännande. Vilja T.Y.C. är den troliga ledaren av loppet på nytt och i min bok leder man hela vägen in i mål denna gången. Förstahäst.

Stallkamraten 15 Lyckans Cash är främsta motbduet på förhand. Trots bricka femton räknar jag med ett offensivt upplägg från Örjan Kihlström som sitter i vagnen. Formen är fortsatt bra och i badkaret kan man nästan se hur Örjan kontrollerar fältet in på slutvarvet för att till slut avgöra knappt men säkert. Men utgångsläget är chansartat och det får inte strula för mycket härifrån och därför rankar jag honom tvåa här.

Skrällen är 14 Kia Ora som imponerade stort för två starter sedan när man vann på bra sätt på V75. Detta är en individ som tagit stora kliv sedan han kom till Oskar Kylin Blom. Kan man smyga med i ryggarna från sitt utgångsläge när starten går finns fart och kunnande som räcker långt.

Min Vinnare: 1 Vilja T.Y.C.
Spets efter 500m: 1 Vilja T.Y.C.
Skrällen: 14 Kia Ora
Ranking: A 1,15 B 14,7,3,6,11,12,13,9 C 5,4,8,10,2

V75-7 2140m auto
10 G.K.Justus har en fin utvecklingskurva och på slutet har han varit jämnheten själv i sina prestationer. I två tuffa finaler på V75 har man slutat tvåa och fyra. För två starter sedan fick man också bättra på segermoralen när man enkelt vann på Romme. Att man idag startar med bakspår är inte lika missgynnande som för andra då G.K.Justus inte kan öppna speciellt snabbt. Men tillsammans med Örjan Kihlström kommer man bli tuff att stå emot tillslut. Mitt förstaval i loppet.

1 Dollar Doc har en resultatrad som lämnar en del övrigt att önska, men kapacitet hos Dollar Doc är bättre än så och idag har man fått ett spännande utgångsläge. Han står dessutom perfekt inne i loppet. Från bricka ett är man garanterad ett bra lopp och skulle det klaffa med positionerna är man i högsta grad segeraktuell till 10%.

2 Huddlestone kommer med två raka segrar på kontot till dagens start. Formen är på topp och detta är en individ som verkligen fått det att lossna på slutet. Två extraväxlar som fallit väl ut för Huddlestone är norskt huvudlag och rycktussar. Utgångsläget är bra och han är min troliga ledare av loppet och i den positionen ska man ses slås av övriga.

Nämner även 9 Jacoby Keeper som inte var som bäst senast men detta är i grunden en kapabel häst för klassen som borde komma mer och mer nu med lopp i kroppen. Från bricka nio kommer man kunna sitta bra på det tidigt och i kvällens start verkar man bli lite väl bortglömd. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 G.K.Justus
Spets efter 500m: 2 Huddlestone
Skrällen: 1 Dollar Doc
Ranking: A 10,1,2 B 9,5,3,11,4,8 C 7,12,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto