V75 Tips Romme 18/12

Publicerad på 16 Dec 2021 - 22:56

DrTrav

DrTrav

16 Dec 2021 - 22:56

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Dalatravet och närmare bestämt på Rommes travoval. Nedan följer mina V75-tips.
Du glömmer väl inte heller missat att vi numera har andelar tillgängliga här hos rekatochklart. 

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)


Jag spelar med två spikar. 3 Four Guys Dream i den tredje avdelningen och 12 Green Mamba i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Romme Lördag 18/12
V75-1 3 Four Guys Dream
V75-2 5,6,9,11
V75-3 1,3,4,5,7,9,10
V75-4 12 Green Mamba
V75-5 2,4,8,9
V75-6 2,3,6,10
V75-7 2,4,5,6,7,8,10

3136 rader x 0,50 = 1568 kr

DD Tips Romme Lördag 18/12
DD1: 2,3,6,10
DD2: 2 Chapuy

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Vi inleder V75 spelet med att spika 3 Four Guys Dream som idag startar med fina förutsättningar för att ta en efterlängtad seger på V75. Håkan K Perssons femåring har haft en del otur på slutet. Men utgångsläget idag är bra och i den senaste starten visade han upp sin startsnabbhet när man vann från spets. För två starter sedan gick man med punktering men trots detta stod Four Guys Dream för en bra prestation, men framförallt var intrycket tilltalande. Här är man den troliga ledaren av loppet på nytt och väl i den positionen ska också segerchansen vara god. När Håkan K Persson låter nöjd och optimistisk inför dagens start så väljer jag att spika till 34%.

Motbud
Främsta motbudet på förhand är 12 Arch Lane som är en vinnartyp. I år har det hittills blivit sju segrar på tolv starter. I den senaste starten vann man enkelt från dödens och han visade att formen är bra. Utgångsläget är såklart inte det bästa, men det är spännande när man anmält med amerikansk vagn för första gången. Kommer fälla många tilllsut och Arch Lane är ett givet streck vid gardering.

Nämner även 2 Ara som nu har två lopp i kroppen efter vila och har dessutom vunnit båda dessa. Formen är nära toppen och utgångsläget är perfekt. En hemmahäst värd att se upp för vid gardering.

Min Vinnare: 3 Four Guys Dream
Spets efter 500m: 3 Four Guys Dream
Skrällen: 2 Ara
Ranking: A 3 B 12,2,7,8,4,10,1 C 5,6,9,11

V75-2 2140m volt
6 Tekno Jerven är en femåring som besitter bra fart. I den senaste starten vann man trots en galopp mitt i loppet. Tekno Jerven är entalang som kan gå en låg 23-tid när det stämmer och gör man det idag kommer man inte bli lätt att fånga in för övriga. Men han är samtidigt inte helt att lita på och står med 18 galopper på 28 starter vilket såklart väcker frågetecken inför idag. Men sköter sig Tekno Jerven idag ska han ses med bra segerchans och är min förstahäst.

9 Bellfaks stod 20 meter bakom Tekno Jerven senast och fick då en vid sista sväng ute i femtespår men avslutade väldigt bra och gick i mål som tvåa. Det var ett formbesked, nu med ett mindre startfält är det färre att runda. Med lite klaff längs vägen kommer Bellfaks passera många över upploppet.

Nämner även 11 Tangen Haap som besitter bäst fart i loppet men missgynnas av att gå med skor. Men skulle tipsettan fela bort sig och det klaffar från 40m idag ska man inte nonchalera Tangen Haap vid gardering.

Min Vinnare: 6 Tekno Jerven
Spets efter 500m: 6 Tekno Jerven / 1 Kalmar
Skrällen:
Ranking: A 6 B 9,11,5,1,10,7 C 8,3,2,4

V75-3 2140m auto
Ett öppet klass-II försök på förhand.

10 Global Bodyguard är en individ som besitter hög kapacitet och när han väl presterar på topp står han sig bra för klassen. Formen är bra och Global Bodyguard kommer med två raka segrar på kontot. Båda segrarna är tagna på bra sätt och löser det sig bara från bricka tio idag ska man ses med god segerchans. Förstahäst.

3 Gordon Brodde är en rejäl fyraåring som spås en ljus framtid. Han inledde lovande redan som tvååring men tvingades sen till ett tävlingsuppehåll på nästan två år. I somras gjorde han comeback och har sedan dess inte varit sämre än trea på sina fem starter. Gordon Brodde har en bra utvecklingskurva och återfinns numera hos Svante Ericsson och gör ikväll en spännande debut för honom. Utgångsläget är bra och Gordon Brodde är den troliga ledaren av loppet. Givet streck på kupongen till 12%.

4 Optimum Bankrobber har tre segrar och en andraplats på sina fyra senaste starter. Han ger ett pampigt intryck på tävlingsovalen och tål att göra en hel del jobb själv. Det är anmält amerikansk vagn vilket är ett plus och dessutom startar man med ett bra utgångsläge. Ska inte nonchaleras här.

Nämner även 5 L.L.Labero som är speedig och idag ska lättas i balansen vilket känns spännande. Han har visat sig både gå bra bakifrån men han kan också öppna kvickt om man vill. Till endast 10% känns det intressant idag.

Min Vinnare: 10 Global Bodyguard
Spets efter 500m: 3 Gordon Brodde
Skrällen: 5 L.L.Labero
Ranking: A 10,3 B 4,5,7,1,9,8,6 C 11,2,12

V75-4 2140m volt
Här hittar vi mitt drag i omgången som jag dessutom kommer spika till tilltalande procent. 12 Green Mamba är inte långt ifrån där hon var var för två vintrar sen när hon var en snackhäst på V75 omgång på omgång. För tre starter sedan visade hon toppform när upphämtningen efter en tidig galopp var mersmakande. Det följde Green Mamba med punktering i starten efter och den insatsen är bara att glömma. Senast fick man äntligen vinna och då blev segern till synes enkel. Idag får även Erik Adielsson chansen i vagnen för första gången, vilket känns spännande. Adderar vi därtill att årstiden och formen är den rätta så ska det bli spännande att följa Green Mamba idag. När vi får 13% på V75 väljer jag att dra till med stora släggan och spika mig ur loppet.

Motbud
2 Izola Silvåkra kommer med toppform. Detta fyraåriga sto har imponerat med tre raka segrar efter ett långt uppehåll och i den senaste starten såg det ut som det fanns krafter sparade i mål. Utgångsläget är bra och även om motståndet är tuffare denna gången så ska man ses som det främsta motbudet till min spik på förhand.

15 Unique Juni vann senast en final på Solvalla efter att hon avgjort enkelt tillslut. Uppgiften då var snarlik med dagens med den skillnaden att det nu blir skor runt om vilket känns som ett minus när man inte tävlat så i Sverige sedan 2018. Men för den som väljer att gardera loppet så är detta ett sto med hårdhet som kommer plocka ner många den sista biten utan strul.

Min Vinnare: 12 Green Mamba
Spets efter 500m: 2 Izola Silvåkra
Skrällen:
Ranking: A 12 B 2,15,3,9,13,8,11,7 C 6,14,10,1,5,4

V75-5 2640m auto
4 Milliondollarrhyme är inte alltid lätt att räkna på då han är mycket kvick i benen men har emellanåt haft tendenser till att bli het i spets. I den senaste starten fick han dock bestämma tempot i spets men fick tillslut ge sig mot Brother Bill. För två starter sedan var man ute i SM över aktuell distans och valdes då också att gå i ledningen men var tidigt slagen mot bra hästar. Nu är motståndet inte lika hårt men med tanke på att man endast har en seger på nio starter över lång distans skulle det ändå förvåna om man återigen väljer att köra i ledningen. Milliondollarrhyme är även vass på på speed och får han spara sina krafter in mot upploppet kommer han kunna avsluta kusligt fort den sista biten. Men som stor favorit på V75 blir det ändå syn här.

8 Milligan’s School har ett imponerande år bakom sig och då minns vi inte minst i vilket lag han var i under sommaren. Känslan var vissa gånger att hästen aldrig kunde bli trött, för oavsett upplägg på loppen gick han alltid hela vägen in i mål. Han är dock klart bäst i ledningen och även om utgångsläget idag inte är optimalt så förväntar jag mig att Örjan Kihlström laddar iväg vad som går för att tidigt köra sig till spets. Väl i den positionen kan man sen få fuska bort en bit av loppet och rinna undan tillslut.

Skrällen är 9 Remarkable Feet som trivs under vintern och kommer med en formkurva som pekar uppåt. I den senaste starten avslutade han vasst i skymundan och från bricka nio kommer man kunna sitta bra på det i ett andraspår direkt. Får man sen lifta med i de rätta ryggarna kan det även här gå fort den sista biten.

Min Vinnare: 8 Milligan’s School
Spets efter 500m: 8 Milligan’s School
Skrällen: 9 Remarkable Feet
Ranking: A 8,4 B 9,2,10,7 C 1,5,11,3,6,12

V75-6 2640m volt
3 Certainly fick äntligen vinna senast i lite billigare omgivning. Men detta är en individ som står på tur för seger i större sammanhang också. Han har gjort det bra flera gånger tidigare utan att få sätta nosen först. Skor på hovarna ska inte vara några problem och utgångsläget är dessutom bra. Även om motstånd inte saknas så är Certainly mitt förstastreck.

10 Digital Eye är en allround fyraåring som på slutet presterat flera toppinsatser på rad. I den senaste starten visade man att skor på hovarna inte är några problem när man vann knappt men säkert. Digital Eye trivs när han får ligga på rulle och spurta tillslut. Carl Johan Jepson har kört hästen tidigare och spår tre på bakvolten behöver inte vara helt fel för Digital Eye. Tidig.

Nämner även 6 Powerbank som alltid visat att han besitter högt kunnande. Men han är samtligt inte helt enkel och han får inte slösa allt för mycket med krafterna här idag för att kunna utmana om segern. Men från ett bra utgångsläge idag med springspår skulle det vara klart fördelaktigt för honom att komma ner till sargen. Lyckas Lars-Åke Söderholm ta sig hela vägen till ledningen kommer han inte bli enkel att plocka ner tillslut.

Min Vinnare: 3 Certainly
Spets efter 500m: 6 Powerbank
Skrällen:
Ranking: A 3 B 10,6,2,9,1,12 C 7,4,5,11,8

V75-7 1640m auto
2 Chapuy vet vi alla är en spetshäst utav rang. I den senaste starten hade han dock ett bakspår men visade att formen är bra genom att avsluta klart bra som trea. Chapuy trivs även under vintern och nu är också utgångsläget återigen passande över kort distans. Åke Lindblom kommer lägga full gas från start och tanken är att man leder detta från start till mål. Given förstahäst i loppet.

5 Eddy West är tuff och rejäl, han har vunnit från dödens på V75 tidigare och känslan är att man kommer behöva upprepa den prestationen om man ska kunna segerdefilera här. Formen är bra där Eddy West har tre raka segrar på kontot. Anmärkningsvärt är dock att segrarna på slutet är tagna barfota och att det nu är skotvång i Sverige. Men vid gardering ska man ses som ett givet segerbud trots allt.

Gillar även 6 Morotai Degato som i den senaste starten visade fin form genom att avsluta rappt. Han är både stark och snabb och skulle det gå lite för fort för hästarna där framme kommer Morotai Degato kunna fälla många tillslut. Skräll.

Nämner även 8 Zlatan Knick som fått ett iskallt utgångsläge. Men man kommer med en imponerande segersvit i monté. Tre raka segrar har det blivit. Visst är motståndet tuffare nu men vi vet också att vissa hästar kan tända till extra när det går tillbaka för sulky igen och skulle så bli fallet för Zlatan Knick är man en skräll som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Chapuy
Spets efter 500m: 2 Chapuy
Skrällen: 6 Morotai Degato / 8 Zlatan Knick
Ranking: A 2 5,6,8,4,7,10 C 1,3,9

Lycka till
DrTravKommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto