V75 Tips Solvalla 17/8

Publicerad på 16 Aug 2022 - 22:51

DrTrav

DrTrav

16 Aug 2022 - 22:51

Det är en extra V75-omgång under onsdagskvällen med Jubileumspokalen som kvällens höjdpunkt. Jag spikar San Moteur som bör ha en toppchans i V75-6 och som kompletterande spik blir det King Cole i V75-7.

Nedan följer min lösning på omgången. 

V75 Solvalla 17/8
V75-1 1.3.5.7.9
V75-2 1.3.5.10.11
V75-3 2.3.4.5.6.7.8.9
V75-4 2.4.5.7.9.10
V75-5 2.7
V75-6 10 San Moteur
V75-7 3 King Cole

2400 rader x 0,50kr = 1200kr


Dagens Dubbel Solvalla 17/7
DD-1 10 San Moteur
DD-2 3 King Cole

1 rad x 200kr = 200kr 

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V75-1 1640m Volt
3 Destino D.J har tagit tre raka segrar från ledningen och allt talar för att han når den positionen nu också och därmed ska det såklart vara en bra chans till ytterligare en triumf.
Det är dock få hästar i loppet och i den främre volten, vilket gör att hästarna på tillägg kan hamna bra till direkt och motstånd saknas inte.

7 Crak Di Girifalco har aldrig varit sämre än tvåa felfri på svensk mark. Han har bara startat med voltstart en gång tidigare och öppnade inte speciellt snabbt då men han är snabb iväg bakom bilen och känslan är att Ulf Ohlsson kan få iväg han snabbt från start även i voltstart. Jag tror att det blir ett offensivt upplägg och om Ulf Ohlsson kommer fram utvändigt om ledaren i ett tidigt skede tror jag mycket väl att han kan vinna den tunga vägen. 

1 Strängnäs Palema mötte Destino D.J för två starter sedan och var hela sju längder efter i mål men han satt fast invändigt länge och avslutade mycket bra. Nu får han ett perfekt smygläge bakom favoriten och blir det lite tempo på loppet så kan han spurta ner dom vid fritt över upploppet. 

5 Breeze har matchats stenhårt och är nästan alltid med där framme till slut när hon sköter sig. Senaste starten är bara att glömma när hon fick ett alldeles för tufft lopp och hon såg pigg ut i starten dessförinnan i ett försök till Norrland Grand Prix.

9 Denarius är snabb från start och kommer kunna hitta en bra position direkt och han trivs över den korta distansen. 

Min Vinnare: 3 Destino D:J
Spets efter 500m: 3 Destino D.J
Skrällen: 9 Denarius
Rankingen A:3.7 B:1.5.9 C:6.4.8


V75-2 2140m Auto
1 Passion Tile får med viss tvekan tipset i loppet eftersom jag tror att hon är tillräcklig snabb för att försvara innerspåret och därmed sitter i ledningen. Hon radade upp fyra raka segrar i Norge innan hon testades på svensk mark i ett försök till Diamantstoet där hon tyvärr galopperade. Kristian Malmin kör själv den här gången som känner hästen väl och galoppen senast ser jag bara som ett olycksfall i arbetet. 

10 Ivanka Amok tycker jag är en bättre häst än tipsettan men samtidigt så brottas hon med ett svårare utgångsläge. Jag blev dock väldigt imponerad av hennes senaste insats när hon vann trots en hel del jobb under vägen och jag tror inte Jorma Kontio räds ett offensivt upplägg nu.

11 Tipsy Bartender har aldrig sämre än tvåa i Frode Hamres regi förutom i sin debut då hon galopperade. Hon fick se sig slagen av Passion Tile för två starter sedan men inför det loppet var hon spelad till 1.40 vinnare jämfört med Passion Tile som stod i över 8 gånger pengarna. Det skulle kunna bli lite tempo där framme och då fäller hon de flesta till slut. 

Skrällen i loppet för mig är utan tvekan 3 Dream Of Money D.E som ska tävla barfota runt om igen. Det har hon bara gjort vid ett enda tillfälle tidigare och den gången stod hon för en rejäl skräll när hon vann ett försök till Diamantstoet under fjolåret.

Sista markeringen får 5 Ninja’s Kiss som kan mycket när hon har humöret med sig och att hon ska utrustas med rycktussar för första gången är en mycket spännande ändring. 

Min Vinnare: 1 Passion Tile
Spets efter 500m: 1 Passion Tile
Skrällen: 3 Dream Of Money D:E
Rankingen A:1.10.11.3 B:5.2.8.6.7 


V75-3 2140m Auto
3 Honey Mearas har förstås en bra chans att vinna det här loppet om hon fungerar och presterar på den nivån hon. Jag litar dock inte alls på henne och hon hade problem med travet senast och galopperade i första sväng. Bakom är det vidöppet och jag garderar brett. 

4 Heliade Du Goutier imponerade stort när hon vann Lady Snärts lopp under Elitloppshelgen och med en liknande prestation nu känns hon klart hetare än favoriten på förhand. Hon är kvick iväg bakom bilen och skulle hon nå ledningen blir hon väldigt svårslagen. Jag tycker dock att det är väldigt svårt att räkna på Gocciadoros hästar från start till start och vi får se i vilket skick hon presenteras i den här gången.

7 Chicharita känns väldigt intressant med tanke på hur hon såg ut i sin årsdebut efter nästan ett års frånvaro. Visst, det är klart tuffare emot nu men hon vann överlägset på 1.11.7 och det såg ut som att hon var mer eller mindre okörd över mål.

9 Sayonara har varit ifrån ett par månader inför det här loppet men jag tror knappast att det är någon fara för formen och det låter som att hon är vässad inför den här uppgiften. Läget tycker jag bara blev passande med tanke på att hon är som bäst när hon kan smyga med i ryggar och utnyttja sin spurt till slut. 

Jag nämner dom fyra främst men tar totalt åtta hästar på systemet.
Min Vinnare: 4 Heliade Du Goutier
Spets efter 500m: 4 Heliade Du Goutier
Skrällen: 9 Sayonara
Rankingen A:4.3 B:7.9.8.6.5.4 C:11.1.12.10


V75-4 2640m Auto
10 Express Love är en rejäl avkomma efter Readly Express som jag har en bra känsla för i det här loppet även om han inte är helt pålitlig. Jag tycker han var väldigt bra som tvåa bakom Ruger för två starter sedan och gången innan dess vann han ett stayerlopp och visade att han hanterar lång distans på ett bra sätt.

4 Likeaboss inledde karriären med sex raka segrar och har visat stor potential. Han har haft en del otur med sina spår på slutet och har äntligen fått ett bra utgångsläge. Han trivs klart bättre när han får vara med där framme direkt och han är dessutom gynnad av distansen. 

2 Babsans Bankir spikade i mina V86-tips vid hennes senaste start och hon vann till endast 13% trots att hon fick ett väldigt tufft lopp ute i spåren. Det är klart att konkurrensen hårdnar nu jämfört med Visby men det känns som det finns väldigt mycket att hämta ur den här damen och senast flöt travet bättre än någonsin. 

7 Red Rum och 9 Cinderella Jet får mycket förtroende av spelarna och ska också med på kupongen och jag betalar dessutom för 5 Djang Limit som ska tävla barfota runt om för första gången i karriärens sextonde start.

Min Vinnare: 10 Express Love
Spets efter 500m: 2 Babsans Bankir / 4 Likeaboss
Skrällen: 5 Djang Limit
Rankingen A:10.4.2.7.9 B:5.8.6 C:1.3


V75-5 2640m Auto
2 Bentley Gar är jag väldigt förtjust och hon vet än så länge inte hur det känns att förlora ett lopp (5 starter). Nu ställs hon inför sin klart tuffaste uppgift hittills när hon stöter på Margareta Tooma som kommer till den här starten med nio raka segrar. Hon har inte visat någon startsnabbhet tidigare men man har aldrig riktigt provat heller och med Margareta Tooma med ett spår långt ut på vingen kanske Magnus A Djuse kan få lite extra fart på henne från start och komma först fram och ställa frågan om ledningen. 

Det scenariot är kanske något långsökt men skulle man lyckas med det tror jag inte man förlorar loppet och jag tror faktiskt att hon har styrkan för att utmana Margareta Tooma även den tunga vägen. 

7 Margareta Tooma behöver ingen närmare presentation med nio raka segrar inför den här starten och det känns som att hon bara blir bättre och bättre för varje start. Senast fick Örjan Kihlström t.om. riktigt bra fart på henne från start och öppnar hon lika bra nu borde det vara en bra chans att komma före Bentley Gar till plankan och då är såklart mycket vunnet i jakten på hennes tionde raka seger. 

Jag väljer att låsa med två hästar på mitt system även om det kanske inte är den roligaste lösningen men jag tycker jag har två bra spikar i DD-loppen och att någon av ovan nämnda hästar vinner loppet känns högst troligt. 

Min Vinnare: 2 Bentley Gar
Spets efter 500m: 7 Margareta Tooma / 2 Bentley Gar
Skrällen:
Rankingen: A:2.7 B:4.10.1.8 C:11.5.3.6.9.12


V75-6 2140m Auto
Det var många som hade sett fram emot en duell mellan 10 San Moteur och Calgary Games i årets upplaga av Jubileumspokalen men när anmälningslistorna dök upp syntes tyvärr ingen Calgary Games till. Därmed tycker jag att det ska vara en absolut toppchans att vinna det här loppet med tanke på vad han har visat upp under året och trots ett bakspår anser jag att San Moteur är en trygg spik att luta sig emot i omgången. Han avgjorde retfullt enkelt mot Chiru över upploppet senast (som gjorde ett kanonlopp och gick i mål på 1.10.8 över distansen) och jag tror att han vinner nu också. 

Motbud
3 Global Badman har kanonform och klarade övergången till Gulddivisionen senast på ett utmärkt sätt och han vann direkt i sin nya klass efter en fräck kupp av Daniel Wäjersten. Jag tror att Daniel Wäjersten har goda möjligheter att sitta i ledningen efter ett par hundra meter och därmed tycker jag också att det är det största hotet mot San Moteur.

4 Mister Hercules och Örjan Kihlström vill nog dock ha ett finger med i spelet när bilen släpper vingarna och skulle man ta sig hela vägen till ledningen kommer han att sälja sig dyrt. Örjan Kihlström brukar plocka fram sina körhänder när det vankas storlopp och vi kommer säkerligen få se en bra insats, även om jag tror San Moteur blir för svår att stå emot. 

7 Chiru som var tvåa bakom San Moteur vid sin senaste start måste vi såklart också nämna. Han gjorde ett topplopp och gick i mål 1.10.8 över distansen, även om San Moteur kunde avgöra relativt lätt. Nu har han två lopp i kroppen vilket talar för att formen borde vara ytterligare vässad.

9 Önas Prince hade nog kunnat utmana om segern i Elitloppet om inte galoppen kommit med 250 meter till mål. Senast satt han fast med krafter sparade och Nordström har såklart vässat honom lite extra inför det här storloppet.

Min Vinnare: 10 San Moteur
Spets efter 500m: 3 Global Badman / 4 Mister Hercules
Skrällen: 7 Chiru
Rankingen A:10 B:3.4.7.9.1 C:6.5.2.8


V75-7 3140m Volt
3 King Cole blir min andra spik i omgången. Han var fantastiskt fin senast när han vann ett lopp över aktuell distans och han trivs alldeles utmärkt med stayerlopp. Jag tror det blir raka vägen till ledningen och sedan brukar det inte hända så mycket innan slutvarvet i den här typen av lopp och jag tror det blir svårt för hästarna på tillägg att ta in det försprånget Per Linderoth har från start. 

11 Global Adventure har hårdheten och är van att möta tuffare konkurrenter. Han vann över aktuell distans i ett enklare sällskap för tre starter sedan och han visade bra form i ett lopp över kort distans senast när han spurtade sylvasst som trea bakom Zaccaria Bar och Sister Sledge.

1 Bitcoin D’Arc spikade jag senast på V75 men jag var besviken på honom då och det känns som att han har en bit till den formen han hade under fjolåret. Med det sagt är det en häst med hög kapacitet och som tål att göra jobb på egen hand. Han har fått två lopp i kroppen efter en längre paus och med en förbättrad prestation duger han bra i konkurrensen. 

Skrällen i loppet är 9 Viking Brodde som får Magnus A Djuse i sulkyn och är klart bättre än vad man kan utläsa av raden. Han har dessutom fått ett par lopp i kroppen nu och även om han inte fick det att stämma senast vill jag påminna om att hans grundkapacitet är mycket hög. 3% är intressant på en garderad kupong. 

Min Vinnare: 3 King Cole
Spets efter 500m: 3 King Cole
Skrällen: 9 Viking Brodde
Rankingen A:3 B:11.1..9.2.12.4.10.7.13 C:14.8.6.5

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto