V75 Tips Solvalla 24/9

Publicerad på 22 Sep 2022 - 22:12

DrTrav

DrTrav

22 Sep 2022 - 22:12

V75-finaler från Solvalla denna super lördag! Vi bjuds på topsport med finalen av Svenskt Trav-Oaks och av Svenskt Trav-Kriterium som grädde på moset. Spelmässigt är det också en toppendag på många sätt, ATG har kryddat omgången med en Multi-JACKPOT på 100 Miljoner vilket gör spelvärdet skyhögt och min lösning följer nedan.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 4 Roll Control i andra avdelningen och 4 Hail Mary i den tredje avdelningen.

V75 Tips Solvalla Lördag 24/9
V75-1 1,3,4,5,7
V75-2 4 Roll Control
V75-3 4 Hail Mary
V75-4 1,2,3,4,5,7,8,10
V75-5 1,2,3,4,10
V75-6 1,3,5,6,11
V75-7 6,11,13

3000 rader x 0,50 = 1500 kr

DD Tips Solvalla Lördag 24/9
DD1: 11 Xanthis Harvey
DD2: 6,11,13

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
5 Born To Run imponerade under Juni och Juli när han vann både försök- och final i klass-I. I starten efter ska han enligt tränaren Alessandro Gocciadoro blivit ömfotad och det var anledningen till galoppen. Näst senast var återigen Born To Run tillbaka och presterade på topp, då blev man tvåa efter en rykande avslutning via tredjespår sista varvet. Senast vann han enkelt med krafter sparade och tussarna obrukade. Formkurvan ser ut att peka uppåt och till dagens start åker den amerikanska vagnen på igen och dessutom är det anmält barfota runt om. Gul show i inledningen?

7 Charliebrown Effe har visat kapacitet utöver det vanliga och kan nu stoltsera med fem segrar på sina sju starter i Sverige. Charliebrown Effe har imponerat vid segrarna och även han vann försök och final i klass-l tidigare i år. Senast vann han på rejält sätt och ska räknas tidigt här vid gardering.

Nämner även Jörgen Westholms 1 Santos de Castella som gjorde det väldigt bra vid segern från ledningen senast. Insatsen var mersmakande och det lyste form kring hästen. Santos de Castella kan öppna bra och tog ledningen från sitt innerspår vid bronsfinalen i augusti. Det loppet slutade dock med galopp efter att femåringen inte var som bäst för dagen. Men skulle han lyckas hålla upp innersniffen på nytt idag så kommer en formstark Santos de Castella inte bli lätt att plocka ner för övriga.

Min Vinnare: 5 Born To Run
Spets efter 500m: 1 Santos de Castella
Skrällen: 4 King Of Everythin
Ranking: A 5 B 7,1,4,3,11,12,5,8 C 10,9,2

V75-2 2140m auto
Här hittar vi i mitt tycke Jörgen Westholms bästa segerchans i omgången och jag kommer därför ta ställning och spika 4 Roll Control. Detta är en stor och rejäl fyraåring som har visat fin utveckling hela året. Senast valde man till och med att testa i uttagningslopp till Derbyt. Väl i loppet höll han bra hela vägen som fyra i mål. Näst senast vann man enkelt från ledningen på Visby via 12,5 över 2120m. Roll Control kan öppna kvickt och idag är han min troliga ledare av loppet, väl i den positionen har han visat sig trivas bra och slipper han bara utsättas för överpace initialt så ska segerchansen också vara god. SPIK.

Motbud
3 Global Crossover har bara gjort tre starter hittills i år och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Senast var man från stallhåll tydlig med att det var en finalplats i Svenskt Travderby som var fokus och med tanke på insatsen så är känslan att det finns en del ytterligare att kräma ut ur Global Crossover idag. Adderar vi därtill att Magnus A Djuse sitter i sulkyn och amerikansk vagn för första gången så ska Global Crossover ses som den främsta utmanaren till min spik på förhand.

Nämner även 2 Fat Rabbit som vann på rejält sätt senast och han är en segervan individ som kommer med tre segrar på de fyra senaste starterna. Han kan kliva iväg över medel från start och skulle gynnas om det blir bra tempo på tillställningen idag. Vid gardering är Fat Rabbit ett givet streck.

Min Vinnare: 4 Roll Control
Spets efter 500m: 4 Roll Control
Skrällen: 3 Global Crossover
Ranking: A 4 B 3,2,1,6,9,10,7 C 8,5,12,11

V75-3 2140m auto
Olle Anderssons lopp med 750.000kr i förstapris.

Här hittar vi omgångens andra spik, 4 Hail Mary. Vi pratar om en Redén stjärna som var en av förhandsfavoriterna till Elitloppet tidigare i år och som inte är i behov av någon närmare presentation. För två starter sedan fick man ge sig från ledningen i Åbys Stora pris över 3140m och i min bok var det distansen som var missgynnande då och som blev avgörande tillslut. Man laddade efter det om och vann senast enkelt mot tuffa konkurrenter. Klockan stannade på 09,2 sista 700m från spets. Idag vann man dessutom spårlotten på förhand och är den troliga ledaren initialt. Väl i den positionen kommer man sen bli tuff att plocka ner och segerchansen ska vara hög.

Motbud
5 Brother Bill har presterat bra en längre tid utan att fått sätta nosen först. För fyra starter sedan var man tapper tvåa bakom Don Fanucci Zet i Årjängs Stora Sprinterlopp. Senast var man ute i samma lopp som Hail Mary vann och avslutade på nytt starkt som tvåa från tredje par utvändigt. Brother Bill är en vass avslutare och med rätt lopp idag är han värsta utmanaren till min spik på förhand.

7 Önas Prince är en topphäst som alltid gör sitt och som sällan kan räknas bort i sammanhang som detta. Visserligen är utgångsläget långt ut bakom bilen, men han kan öppna bra och har flera gånger visat att han tål en hel del jobb på egen hand.

6 Global Badman tävlade barfota runt om för två starter sedan när man gjorde det bra som tvåa bakom San Moteur i Jubileumspokalen. Global Badman är under fin utveckling och satt senast fast med krafter sparade. Krafter som kan komma till väl användning idag istället.

Min Vinnare: 4 Hail Mary
Spets efter 500m: 4 Hail Mary
Skrällen: 5 Brother Bill
Ranking: A 4 B 5,7,6,3,2,1 C 8,9,10

V75-4 2140m auto
Oaks Finalen ska avgöras och på förhand är det en mycket öppen final.

4 Queen Belina blir mitt förstaval om jag tvingas välja en. Hon avslutade mycket vasst i sitt försök senast och visade då att formen är på topp. Barfota har hon även höjt sig en hel del och är fortsatt obesegrad utan skor på hovarna efter två starter. Det blir utan skor även idag och från ett passande utgångsläge ska Queen Belina kunna blanda sig i slutsegern även här.

5 Kayla Westwood vann sitt uttagningslopp senast via en mycket bra avslutning där klockan stannade på 1.10 sista 800m. Med Maharajah som pappa finns mycket att hämta och har hon bara tagit försöket senast på rätt sätt så kan vi räkna med en pånytt bra insats av Kayla Westwood idag.

2 Bonneville W.I. har fått ett perfekt utgångsläge idag. Hon har visserligen minst rutin av alla i loppet men tränaren Timo Nurmos är optimistisk på förhand och onekligen är detta en man som vet hur man ställer i ordning sina hästar inför större uppgifter.

En annan som är under fin utveckling är 7 O'Mara Zon. Hon besitter både snabbhet och styrka vilket hon visade näst senast när hon i korta E3 slog ledaren från dödens men fick trots detta nöja sig med andraplatsen. I uttagningsloppet senast fick hon se sig besegrad på målfoto men insatsen var bra och formen verkar bibehållen. I en jämn final blir positionerna viktiga och Daniel Wäjerstens som för dagen inte vet hur man gör misstag måste räknas tidigt här.

Min Vinnare: 4 Queen Belina
Spets efter 500m: Öppen inledning
Skrällen:
Ranking: A 4,5,2,7 B 10,1,3,8,9,6 C 11,12

V75-5 2140m auto
2 Viva La Vida Face kommer med två raka seger på kontot nu efter ett kortare uppehåll. Senast vann han enkelt med gott om krafter obrukade och Björn Goop som satt i vagnen behövde aldrig bruka de extra växlarna som fanns tillgängliga. Idag är utgångsläget perfekt och det mesta talar för att ekipaget tidigt sitter i ledningen här. Väl i den positionen blir Viva La Vida Face tuff för konkurrenterna att plocka ned. Men vi ska komma ihåg att detta är en individ som visat upp en del hetsiga tendenser och som storfavorit i en JACKPOT-omgång kommer inte jag hålla honom ensam i handen idag. Finn några roliga skrällar bakom.

Daniel Wäjerstens häst 3 Eagle In Disguise har visserligen varit struken inför den här starten men han har tre raka segrar på kontot och från stallhåll meddelar man att Eagle In Disguise känns bra hemma i träningen. Från ett passande utgångsläge är detta ett tidigt streck på kupongen om man garderar.

Skrällen för mig är 1 Special Topmodel som har fått ett passande smygläge idag. Från start sitter man troligen som sämst i rygg på ledaren. Uppenbarar sig bara luckan i tid är detta en individ som kan speeda snabbt den sista biten. Dessutom blir det nu barfota runt om vilket är ett klart plus på förhand. Till endast 4% är detta en roliga skräll som jag tidigt betalar för.

Min Vinnare: 2 Viva La Vida Face
Spets efter 500m: 2 Viva La Vida Face
Skrällen: 1 Special Topmodel
Ranking: A 2,3,1 B 4,10,12,11,9,5 C 7,8,6

V75-6 2640m auto
Finalen av Svenskt Trav-Kriterium med 2.000.000kr i förstapris.

Favoriten 1 Bedazzled Sox har varit kullens etta hittills och kan stoltsera med en segrar i långa E3 och en andraplats i korta E3. I uttagningarna senast vann han från ledningen med gott om krafter sparade. Skulle han lyckas första innerspåret idag utan att det kommer kosta allt för mycket är också segerchansen hög. Bedazzled Sox har sju segrar på åtta försök från ledningen. Men som stor favorit på V75 med flera startsnabba konkurrenter som både kan utmana och trycka upp tempot från start är känslan att Bedazzled Sox kommer kunna vara en sårbar favorit i omgången.

Mitt förstaval sett till spelprocenten är istället 11 Xanthis Harvey. Han är en av fyra hästar från stall Daniel Redén i dagens final. Att då Örjan Kihlström väljer denna uppsittningen säger en hel del. Hästen har aldrig varit sämre än tvåa och i uttagningarna senast fick man göra jobbet i dödens och höll klart bra som tvåa. Jag räknar som sagt med lite tempo på loppet från start idag, vilket i sin tur kommer gynna Xanthis Harvey. Jag ser framför mig att Örjan Kihlström avancerar med varvet kvar till mål och när de andra sen får lite trötta ben över upploppet så kommer Xanthis Harvey kunna koppla greppet precis före mål. Förstavalet i Svenskt Trav-Kriterium 2022.

Nämner även 3 Following som vann sitt uttagningslopp enkelt och har flera gånger visat att han tillhör toppen i årgången. Utgångsläget är passande och att det nu blir barfota runt om, som vid segern i korta E3 är ett klart plus. Med rätt resa ikväll blir Following att räkna med tillslut.

Min Vinnare: 11 Xanthis Harvey
Spets efter 500m: 1 Bedazzled Sox
Skrällen: 5 Bengan
Ranking: A 11,1,3 B 5,6,8,10,4 C 2,9,7,12

V75-7 3140m volt
Walter Lundbergs Memorial avslutar dagen. 3140m med 300.000kr i förstapris.

13 Amalencius B.B. har visat flera gånger att han trivs över den aktuella distansen och att han besitter högt kunnande för denna typen av lopp. Men det finns frågetecken då Amalencius B.B. uppträtt märkligt i de två senaste starterna. Men enligt rapporterna ska Amalencius B.B. vara bättre än vad raden antyder och skulle han göra om prestationen han stod för i Harper Hanovers lopp tidigare i år är detta en given segerkandidat. Det är enklare emot nu än vad det var då och därför blir han mitt förstaval trots insatserna på slutet.

Skrällen i loppet är 6 Versace Face som senast visade finfin form efter att man tappat mark i inledningen av loppet men sen kom tillbaka storstilat och avsutade rappt den sisat biten. Versace Face lever på sin styrka och från stallet meddelar man att en bra prestation ligger på lut här. Dessutom har rycktussarna inte använts i lopp ännu vilket kan bli en spännande faktor att ha med sig in i dagens lopp. Endast 10%.

Plockar även med 11 King Cole som har visat sig trivas utmärkt över den långa distansen. Dessutom är utgångsläget med springspår på 20m tillägg spännande. Jag räknar med ett offensivt upplägg från start idag och skulle man komma fram tidigt i loppet utan att det kostar allt för mycket så vet vi om att detta är en individ som går hela vägen in i mål.

3 High On Pepper visade mycket bra form senast och prestationen från dödens så sent som i lördags var av bästa märke. Men att komma ut nu vecka, vecka över 3140m måste ändå ses som ett minus. Även om formen är på topp är det aldrig smärtfritt att vara ute i stayerlopp. Det är med tanke på detta som han idag hamnar utanför systemet. Men för den som garderar bredare så ska High On Pepper inte nonchaleras totalt.

Min Vinnare: 13 Amalencius B.B
Spets efter 500m: 3 High On Pepper
Skrällen: 6 Versace Face
Ranking: A 13,6 B 10,31,15,4,5,9,14,2 C 8,7,10,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto