V75 Tips Solvalla 27/11

Publicerad på 25 Nov 2021 - 22:58

DrTrav

DrTrav

25 Nov 2021 - 22:58

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Solvalla. Det är finaler på V75 och vi bjuds dessutom på en finfin JACKPOT på 44 Miljoner. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 3 Admiral As i den femte avdelningen och 2 Gooner i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Solvalla Lördag 27/11
V75-1 2,5,6,7,9
V75-2 4,5,9,10,11,12
V75-3 1,3,4,5,9,10
V75-4 1,4,6,7,9,13,15
V75-5 3 Admiral As
V75-6 2 Gooner
V75-7 7,12

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Solvalla Lördag 27/11
DD1: 2 Gooner
DD2: 7,12

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
9 Hevin Boko stod för en imponerande prestation när hon i den senaste starten körde med full gas direkt från start över lång distans och ändå kunde hålla undan hela vägen in i mål. Ikväll är det 2140m som gäller vilket ska ses som ett plus, och trots att hon har bakspår är detta mitt förstaval i loppet. Formen är på topp och kör bara Mika Forss i tid så kommer hon kunna runda samtliga.

6 Kali Smart kommer med imponerande tre raka segrar på kontot. Hon besegrade dessutom Hevin Boko för tre starter sedan på hemmabanan Jägersro. Inför kvällens start har Kali Smart fått två månaders vila. Men enligt rapporter från stallet ska formen vara bra och även i filmklipp har jag sett ett mersmakande jobb som Kali Smart gått inför dagens start. Dante Kolgjini säger även att detta är en av hästarna som tränar bäst i hela stallet för tillfället.

Nämner även 5 Mellby Free som senast fick tävla med skor för att spara hovarna till dagens start. Han spurtade bra och visade att formen är god, nu är det återigen anmält barfota runt om vilket är ett plus. Hon kan öppna kvickt från starter och är den troliga ledaren av loppet. I den positionen har det blivit elva segrar på 18 försök och kommer leda loppet länge även idag.

Min Vinnare: 9 Hevin Boko
Spets efter 500m: 5 Mellby Free
Skrällen: 2 Miracle Tile
Ranking: A 9,6 B 5,2,7 C 8,4,1,3

V75-2 2140m auto
10 Prosecco kommer med två raka segrar i bagaget. I den senaste starten vann man överlägset med krafter obrukade i mål, i ett lopp där både 2 Mister K.O.Z. och 12 Ture L.A. straffade ut sig med galopper. Sista 1000m klickades på 10,6 och prestationen höll toppklass. Till kvällens final kryddar man också med att rycka samtliga skor som var på senast. Utgångsläget är inte optimalt, men i min bok kommer många få tufft att stå emot Prosecco under slutvarvet. Given förstahäst.

5 Calmass är under fin utveckling och kommer med formen på topp. Han kommer med ett imponerande staket i programraden (fem raka segrar) till dagens start. Han kan öppna snabbt från start och skulle man hitta till ledningen här är man hästen att slå för övriga. Men samtidigt är inte Calmass beroende av ledningen för att vinna. Streckas.

Nämner även 11 La Verite som besitter hög kapacitet. Han besegrade That’s So Clever från dödens i den senaste starten men fick se sig slagen av en smygkörd konkurrent den gången. La Verite lever på sin styrka så trots utgångsläget räknar jag med ett offensivt upplägg härifrån. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Kioskvältaren är 12 Ture L.A. som gjorde bort sig med galopp senast. Men formen ska ändå vara bra och till dagens start blir det barfota bak igen precis som vid segern för två starter sedan. Kapacitet och kunnande finns det gott om och utan för mycket strul längs vägen kan detta vara en obehaglig motståndare för många över upploppet.

Min Vinnare: 10 Prosecco
Spets efter 500m: 5 Calmass
Skrällen: 12 Ture L.A.
Ranking: A 10 B 5,11,12,4,9,6,1 C 2,8,7,3

V75-3 2140m auto
En öppen och spännande Gulddivisions Final som väntar här.

5 Brother Bill kommer med två raka segrar på kontot inför dagens start. Vid båda segrarna har prestationerna varit imponerande och Brother Bill kommer med formen på topp. Brother Bill kan både öppna kvickt och är allround i loppen. Jorma Kontio som sitter i vagnen kan själv välja taktik och upplägg och oavsett sen vad han väljer ska ekipaget ses med bra segerchans.

1 Milliondollarrhyme var senast i Frankrike och avslutade som vanligt bra till ett andrapris. Även för två starter sedan hemma i Sverige visade han upp sin sylvassa slutfinish. Milliondollarrhyme kan öppna blixtsnabbt men har en tendens till att bli för het i spets och över 2140m så har man inte råd att ödsla med krafterna. Men kan man hushålla med krafterna alternativt släppa och få luckan tillslut så är man med och slåss om segern idag.

Framhåller även 3 Diamanten som jag gillar skarpt. Formen är bra och från ett gynnsamt utgångsläge är man garanterad ett bra lopp. Björn Goop både tränar och kör, han vet vad han har att åka med här och ska inte nonchaleras här vid gardering.

9 Esprit Sisu har tagit fina steg sedan han kom till Daniel Wäjersten. Esprit Sisu har stått för flera topp prestationer på slutet och skulle det bli tempo på loppet från start kommer man kunna fälla många över upploppet tillslut.

4 Gareth Boko stod för en bra avslutning så sent som i lördags. Formkurvan är stigande för denna åttaåring och får han spara speeden tillslut här kommer man kunna avsluta vasst.

Min Vinnare: 5 Brother Bill
Spets efter 500m: 5 Brother Bill / 1 Milliondollarrhyme
Skrällen: 3 Diamanten
Ranking: A 5,1 B 3,9,4,10 C 7,2,6,8

V75-4 2140m volt
Även här får vi en öppen final på förhand, denna gången handlar det om Diamantstoet.

4 Minnucci Zon står perfekt inne i loppet och kommer med två raka segrar på kontot till dagens start. I den senaste starten travade man 13,4 över 2140 i voltstart och hon såg väldigt fin ut. Kan hon stå för en liknande prestation idag räcker det långt då de främsta motbuden startar med tillägg.

7 Zante Grif är en häst med hög kapacitet men som inte vunnit ett travlopp sedan April. Men i den senaste starten stod hon för ett bra slutvarv, hon fick härja på ute i tredjespår en bit men höll starkt hela vägen. Det loppet vanns tillslut av 15 Svecak Palema, en konkurrent man står 20m bättre till idag. Med en formkurva som pekar uppåt skulle det mycket väl kunna vara dags för en efterlängtad seger för Zante Grif nu.

Framhåller även 13 Unique Juni som blev för het utvändigt om ledaren senast och den insatsen är inget man ska dra för stora växlar vid nu. Detta är en dam som är van att möta tufft motstånd och utan för mycket strul längs vägen här kommer man bli tuff att stå emot tillslut.

Min Vinnare: 4 Minnucci Zon
Spets efter 500m:
Skrällen: 13 Unique Juni
Ranking: A 4,7,13 B 6,1,9,15,10,12,11 C 8,14,5,3,2

V75-5 2140m auto
3 Admiral As är som vi alla känner till en topphäst som fortsatt står billigt inne i den här silverdivisionsfinalen. Örjan Kihlström sitter i vagnen och dessutom har ekipaget fått ett perfekt utgångsläge. Mycket talar för att man sitter i ledningen efter en bit idag och sen är känslan att loppet är över. Om man ska hitta något orosmoment gällande min spik så är det att Admiral As galopperat i tre av de senaste tio starterna men samtidigt har de resterande sju starterna slutat med seger. Jag spikar och jagar skrällarna i de övriga avdelningarna.

Motbud
1 Algot Zonett lever på sin styrka men har idag ett utgångsläge som inte är speciellt fördelaktigt. Men hittar kusk och tränare Daniel Wäjersten ut med sin travare i ett tidigt skede är detta individen som kan sätta upp tempot på loppet och skulle Admiral As ha en sämre dag eller komma bort på något sätt är detta mitt främsta motbud.

4 Emoji visade att formen är på topp i den senaste starten när han stod för en vass avslutning från kön så sent som i lördags. Klockan stannade på 08,7 sista 800m. För den som garderar loppet ska man inte glömma bort denna danska gästen.

Min Vinnare: 3 Admiral As
Spets efter 500m: 3 Admiral As
Skrällen: 1 Algot Zonett / 4 Emoji
Ranking: A 3 B 1,4,11,9,10 C 6,5,8,7,2

V75-6 2140m auto
Här hittar vi min andra spik i omgången, 2 Gooner står verkligen på tur för seger nu. Detta är en femåring som imponerat stort under året och kommer till dagens start med två raka andraplatser som lika gärna kunde varit tre raka segrar istället om det velat sig väl. Gooner har idag fått ett perfekt utgångsläge och är den troliga ledaren av loppet. I spets trivs sen Gooner och har sju segrar på åtta försök. I den senaste starten var man ytterst nära att hinna fram till segern efter en vass avslutning och med formen på topp är det givet att ta omtag på Gooner här.

Motbud
5 One Kind Of Art har också gjort det bra på slutet och är en häst som är mer stark än snabb. Idag kommer man troligen behöva göra grovjobbet på egen hand. Men kapacitet finns det gott om och skulle min spik ha en sämre dag så ska man ses som det främsta motbudet på förhand.

Framhåller även Daniel Wäjerstens andra häst i loppet 1 Xanthis De Ro. Detta är också en individ som stått för en fin utveckling under året. Från ett bra utgångsläge är man garanterad en bra resa och kan man få rygg på stallkamraten Gooner kan man bli farlig med lucka.

Min Vinnare: 2 Gooner
Spets efter 500m: 2 Gooner
Skrällen: 1 Xanthis De Ro
Ranking: A 2 B 5,1,10,6,7,11,8,9 C 12,4,3

V75-7 2140m auto
7 Parker är en stark och rejäl individ som i den senaste starten visade upp sin fina inställning när han vann på V75. Parker tål att göra en hel del jobb på egen hand och Erik Adielsson som körde för första gången senast får nytt förtroende här idag. Ett tidigt avancemang är att vänta och med en liknande prestation som senast är man ett givet segerbud i loppet och mitt förstaval.

Väljer ändå att dubbla systemet med skrällen 12 Gaylord Am. Detta är en femåring som gjort allting rätt på slutet. Han kommer med tre raka segrar på kontot och detta är också en häst som tål att göra en hel del jobb själv. Utgångsläget är såklart inte det bästa ikväll men samtidigt är det inbakat i procenten. Utan för mycket strul och med lite tempo på loppet kommer man kunna fälla många den sista biten.

För den som har råd är även 1 Bugatti Miles ett tänkbart segerbud. I den senaste starten kunde man inte rå på Parker men då fick man också ett tuffare lopp. Bugatti Miles kan dessutom öppna bättre än vad man visat för Daniel Redén och skulle man vilja ladda iväg från start i dagens final skulle inte jag bli förvånad om man håller ut samtliga från start. Oavsett är det värt ett försök, för från bricka ett är risken annars överhängande att man blir över och får förlita sig på turen.

Min Vinnare: 7 Parker
Spets efter 500m: 1 Bugatti Miles
Skrällen: 12 Gaylord Am
Ranking: A 7,12 B 1,9,8,6,5,2,4 C 11,10,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto