V75 Tips Solvalla 27/3

Publicerad på 25 Mar 2021 - 19:22

DrTrav

DrTrav

25 Mar 2021 - 19:22

V75-finaler på Solvalla denna lördag. Loppen är öppna på förhand och vi kommer få se många fina ekipage på tävlingsovalen under dagen. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 5 Manny Muscle i andra avdelningen och 1 Sweetman i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Solvalla Lördag 27/3
V75-1 1,3,5,7,9,10
V75-2 5 Manny Muscle
V75-3 4,10
V75-4 1,2,5,7,11,13,15
V75-5 1,2,3,4,5,7,9
V75-6 1 Sweetman
V75-7 2,5,6,7

2352 rader x 0,50 = 1176 kr

DD Tips Solvalla Lördag 27/3
DD1: 1 Sweetman
DD2: 2,5,6,7

4 rader x 60 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
3 Joseph Boko inledde året på bra sätt med två raka segrar, i starten på Eskilstuna övertygade man dessutom. Nämner man även sex raka segrar under vintern så förstår alla att detta är en femåring som vet vart mållinjen befinner sig. Formen är även bra inför dagens Klass-I final, i den senaste starten gjorde man det bra från dödens och för två starter sedan avslutade man vasst via en långspurt. Från ett bra utgångsläge här kommer man kunna få en bra position och därifrån ska man sen räknas in tidigt i segersnacket här. Förstahäst.

5 Pere Ubu gjorde det bra för två starter sedan när man var knappt slagen från ledningen, men senast var man något sämre. Från stallet har man ingen förklaring till den sämre insatsen, vilket gör honom svårbedömd idag. Men eftersom man väljer att starta honom en vecka efter så räknar jag med att skickliga Peter Untersteiner vet vad han gör. Man meddelar även från stallet att man förväntar sig en bra insats. Det blir även barfota runt om för första gången i år samt amerikansk vagn till dagens start. Man är kvick iväg från start och man är min tidiga ledare av loppet. Givet streck på min kupong trots insatsen senast.

Vill nämna 3 Enge Eros som ikväll lottades till ett perfekt utgångsläge och det är även anmält barfota runt om för första gången i karriären vilket är mycket spännande. Oavsett kommer man få en fin resa härifrån och uppenbarar sig bara luckan över upploppet kommer man avsluta vasst. Sträckas till 3%.

9 Tullibardine Boe är ett femårigt sto som är en fin avslutare och har från detta utgångsläge en spännande uppgift, där man kan smyga med direkt i ett andraspår och invänta slutkruvan innan man kastar loss sin avslutning som få i loppet kan mäta sig med. Skulle det bara stämma lite under vägens gång kan hon få en efterlängtad seger här.

Min Vinnare: 3 Joseph Boko
Spets efter 500m: 5 Pere Ubu
Skrällen: 3 Enge Eros
Ranking: A 3,5 B 1,9,7,10,11,2,6 C 12,4,8

V75-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Manny Muscle. Detta är en rejäl och fin fyraåring som stod för en fin utveckling under fjolåret och avslutade med en riktigt snygg insats i Breeders Crown och med en tidigare lucka i finalen hade han nog kunnat utmana Mister Herkules om segern. Manny Muscle kan öppna rejält och tål att göra en hel del grovjobb på egen hand. Jag är inne på att man kan köra sig hela vägen till ledningen och väl där kommer man bli svårslagen. Jag är övertygad om att tränare Reijo Liljendahl har vältränat direkt i årsdebuten när man spelar ut här i Margaretas tidiga unghästserie med 300.000kr i förstapris. Jag spikar.

Motbud
2 Hector Sisu har visat höga toppar och när man lever upp till sitt fulla kunnande tillhör man de allra bästa i kullen. Hector Sisu är allround och går bra både utan och i ryggar. Det är årsdebut även för denna fyraåring och jag trycker man ska räknas tidigt bakom min spik vid gardering.

8 Sidney Celeber stod som många andra i loppet för en fin utvecklingskurva under fjolåret. Man vann bland annat Kriterierevanschen från spår åtta. Nu har man fått den otacksamma uppgiften med bricka åtta igen. Men man har årsdebuten avklarad och bör gå framåt en hel del formmässigt till dagens start. löser det sig bara någorlunda med positionerna ska man inte nonchaleras.

9 Mr Mah Can har inlett året positivt och sett väldigt spänstig ut i sina två framträdanden under året. Det har blivit två raka segrar och formen är på topp. Från bricka nio kan man smyga med i en bra position för att sen leverera en vass avslutning. Fäller många över upploppet.

Min Vinnare: 5 Manny Muscle
Spets efter 500m: 5 Manny Muscle
Skrällen: 2 Hector Sisu / 8 Sidney Celeber
Ranking: A 5 B 2,8,9,6,1,7,10 C 11,4,3,12

V75-3 2140m auto
10 Condior har imponerat på slutet och är obesegrad efter tre starter för sin tränare Robert Bergh. I den senaste starten som också var V75-debut visade han prov på både fin styrka och inställning som kunde kontra till sig seger efter ha sett slagen ut en bit in på upploppet. Ikväll möter han flera bra konkurrenter, men han har visat så pass fin inställning att ska ha en bra segerchans igen. Dessutom blir det återigen chefen Robert Bergh i vagnen som oftast i dessa finaler har en räv bakom örat.

Jag dubblar även systemet med skrällen 4 Zeolit där den som så alltid karismatiske och optimistiska tränaren Jari Åkerfeldt hade höga förhoppningar inför senast. Dessvärre var man ute över en distans som inte passade. Nu är det ett halvvarv kortare och man har fått ett bra utgångsläge. Det är hemmaplan och dessutom ska Zeolit tävla barfota runt och med amerikansk vagn FÖR FÖRSTA GÅNGEN! Adderar vi därtill Erik Adielsson som ny kusk skulle detta vara växlar som kommer ge många förbättrade meter till kvällens start. Jag streckar och låser systemet på dessa två.

Är medveten om att det finns andra mycket kapabla hästar i loppet som mycket väl kan vinna, men plånboken tål inte fler streck här och det handlar för mig om att ta ställning. Men för den som söker ytterligare streck på sitt system är 5 Mandela Zon och 6 Lucky Truc tidiga.

5 Mandela Zon har gjort det bra i sina tre starter för sin tränare Janne Korpi. I den senaste starten följde han lätt med bakom vinnande Condior och öppnade den gången riktigt bra från början. Nu är han anmäld med amerikansk vagn och är ett tidigt bud om man skulle hitta till ledningen.

6 Lucky Truc är en fyraåring som besitter en vass avslutning, vilket man inte minst visat på slutet. Dessutom kan Lucky Truc öppna bra och kommer kunna hitta en bra position. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 10 Condior
Spets efter 500m: 5 Mandela Zon / 4 Zeolit
Skrällen: 4 Zeolit
Ranking: A 10,4 B 5,6,3,7,9 C 12,8,1,2,11

V75-4 2140m volt
2 Teton Sweet Lindy blir bara bättre och bättre för varje start sen man kom till Markus B Svedberg. I den senaste starten gick man med i attacken med varvet kvar till mål för att sen vrida på ute i fjärdespår i sista sväng och kopplade sen greppet på ledande Alhambra Mail och vann loppet, klockan stannade på 10,4 sista 800m. För två starter sedan fick hon en tuff resa i dödens i hårt tempo, men höll farten över upploppet och var två längder efter segrande Ultra Bright i mål. Från ett fint utgångsläge kommer man få en bra resa till endast 11% är man en spelvärd förstahäst i min bok.

15 Ultra Bright slog Teton Sweet Lindy i den senaste starten med liknande förutsättningar. Den gången fick man ett fint lopp och kunde vänta med attacken till sista sväng, och den forna segraren av StoChampionatet avgjorde på snyggt sätt sista biten. Hon gick då barfota runt om och dessutom med halvstängt huvudlag för första gången på länge och det gav en bra effekt. Kommer vara med långt framme även idag trots sina dubbla tillägg. Streckas.

Skrällen är 5 Diversity Pellini som nu har har två lopp i kroppen, det har resulterat i en seger och en andraplats. Nu är formtoppen nära och ställer inte femtespåret i volten till det är Hanna Lähdekorpis femåring med långt framme här. Till endast 7% är man en skräll att betala för.

Vill även nämna 1 Georgia Am har fått ett spännande utgångsläge och är min tidiga ledare av loppet. Formen är på topp och man har två segrar och två andraplatser på de fyra senaste starterna. Kommer försöka göra livet surt för konkurrenterna från ledningen.

Min Vinnare: 2 Teton Sweet Lindy
Spets efter 500m: 1 Georgia Am
Skrällen: 5 Diversity Pellini
Ranking: A 2,15 B 5,1,13,7,11,3,6,4 C 9,8,14,12,10

V75-5 2140m auto
En bra silverfinal har vi framför oss här med många intressanta segerbud och jag streckar en hel del.

5 Global Undecided har gjort det bra under vintern och stått för flera bra prestationer. Tränaren Timo Nurmos meddelar att man har lagt om träningen för Global Undecided mellan starterna. Han är ingen blixt från start, men tål att göra en hel del själv under loppen. Stallet Nurmos håller fin form för dagen och till dagens start är det anmält barfota runt om, vilket är ett plus. Skulle man till och med få överta ledningen efter en bit här är såklart mycket vunnet. Oavsett är detta en bra segerchans och min förstahäst i loppet.

3 Mr Perfection är en annan som har formen på topp. Detta är en åttaåring som står på tur för seger efter att gjort det bra på slutet. Idag har man fått ett bra utgångsläge och man är kvick iväg från start. Man är min tidiga ledare initialt, men frågan är vilken taktik kusken Kevin Oscarsson väljer sen. Oavsett kommer man få ett bra lopp och ska räknas in i segersnacket. Given skräll till 5%.

1 Ubiquarian Face svarade för en stark årsdebut då han vann från utvändigt om ledaren i den senaste starten. Han lär vara förbättrad ytterligare med det loppet i kroppen och i den här starten planerar man även att utrusta honom med ett blinkershuvudlag vilket är spännande. Man kommer troligen även göra ett försök att hålla upp sitt innerspår från start. Skulle man lyckas är såklart mycket vunnet även om man kan vinna från andra positioner också. Behöver bara leta sig ut i ett andraspår i så fall då man har styrkan som sitt främsta vapen.

Nämner även 9 Beartime som kommer med två raka segrar i bagaget till dagens start. Båda segrarna är tagna på ett imponerande vis, i den senaste starten tog han tidigt hand om ledningen och gick undan till en väldigt enkel seger till slut. Idag har man rygg på en startsnabb konkurrent och det troliga är att man komma igenom bra från bricka nio. Givet streck på min kupong.

Min Vinnare: 5 Global Undecided
Spets efter 500m: 3 Mr Perfection / 5 Global Undecided
Skrällen: 3 Mr Perfection
Ranking: A 5,3 B 1,9,7,4,2,12,6,8 C 10,11

V75-6 2140m auto
Här kommer omgångens andra spik, 1 Sweetman. Bygger mitt tips på loppscenariot och kommer ta ställning till en attraktiv spelprocent här. Sweetman har fått ett perfekt spår, och det ser upplagt ut för ledningen här. En position han trivs i och har tagit sju segrar på åtta försök. Formen är bra och i den senaste starten vann man just från ledningen på bra sätt. När de främsta motbuden dessutom dragit sämsta spåren så väljer jag att ta ställning. Jag spikar Sweetman, och räknar med spets och slut.

Motbud
8 Oxidizer är en imponerande sexåring som kommer med tre raka segrar i bagaget. Formen är på topp och det även anmält barfota runt om till dagens start vilket är ett plus. Men att vinna en final från bricka åtta är aldrig lätt. Men visst finns det med på kartan att man lyckas, men sett till hur strecken är fördelade måste jag ta ställning och då hamnar Oxidizer utanför systemet. Givet streck vid gardering.

Nästa utmanare har också ett tufft utgångsläge, nämligen 12 Phoenix Photo som har tjänat snabba pengar på slutet. Detta är en segermaskin som tagit åtta segrar på sina 18 starter. Det är även aviserat intressanta utrustningsförändringar till dagens start. Barfota runt om för första gången samt ryckhuva. Förändringar som såklart är mycket intressanta. Men som sagt utgångsläget är tufft och det ska mycket till om man ska vinna en Final på Solvalla från bricka tolv. För den som garderar är man given på kupongen men jag väljer att ta ställning emot.

Min Vinnare: 1 Sweetman
Spets efter 500m: 1 Sweetman
Skrällen: 12 Phoenix Photo
Ranking: A 1 B 8,12,3,6,7,2,5,10 C 4,11,9

V75-7 2140m auto
7 Sorbet kommer med en färsk seger i bagaget från senast när man fick tävla barfota runt om senast vilket lyfte honom och precis som kanske värsta motbudet Handsome Brad har Sorbet visat att han tillhör toppskiktet i landet. Idag har man fått ett spår aningen långt ut på vingen men skulle man hitta en vettig position från start är man i högsta grad segeraktuell igen. Man kan kliva iväg rätt bra om man laddar från start. Örjan Kihlström som är kusken är skicklig nog för att servera Sorbet ett lopp där man har bra segerchans. Förstahäst trots spåret.

2 Handsome Brad gjorde årsdebut i den senaste starten och precis som tidigare presterade han bra direkt. Nu har man lopp i kroppen och formen bör vara framflyttad en hel del. Man har även ett bra utgångsläge då man är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet på förhand även om det finns en del konkurrenter som också är aspiranter på den positionen. Från ledning har man segrat i sex av åtta starter. Men man är även segeraktuell från andra positioner. Givet streck.

5 Disco Volante är en annan individ som är kvick iväg från start och skulle han lyckas ta sig till ledning så vet vi att det är en position han trivs i och att han kommer bita ifrån sig bra. I den senaste starten ödslade man med krafterna och orkade inte hela vägen in i mål. Kommer göra ett bra lopp. Streckas.

Nämner även 6 Antonio Trot som kan bättre än det han visade i lördags och blir det bara lite fart på tillställningen här kommer denna åttaåring avsluta vasst och passera många över upploppet. Skräll.

Min Vinnare: 7 Sorbet
Spets efter 500m: 2 Handsome Brad / 5 Disco Volante
Skrällen: 6 Antonio Trot
Ranking: A 7,2 B 5,6,8,11,3 C 9,4,10,12,1

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto