V75 Tips Solvalla 29/5

Publicerad på 28 Maj 2022 - 21:04

DrTrav

DrTrav

28 Maj 2022 - 21:04

Elitloppssöndagen är här. Idag ska vi njuta av underbar sport och vi ska även kora en vinnare av Elitloppet 2022. Detta är en dag som betyder mycket för oss travälskare. Förutom Elitloppet bjuds vi på mängder av andra riviga och spännande lopp på förhand.

(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)
KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. Jag kommer rama in omgången med att spika 8 Månlykke A.M i den första avdelningen och 2 Callmethebreeze i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Solvalla Söndag 29/5
V75-1 8 Månlykke A.M
V75-2 1,2,3,6,7,8
V75-3 2,3,4,7
V75-4 1,2,3,9
V75-5 2,5,9
V75-6 2 Callmethebreeze
V75-7 1,2,3,4,6,7,9,10

2304 rader x 0,50 = 1152 kr

DD Tips Solvalla Söndag 29/5
DD1: 2 Callmethebreeze
DD2: 2,3,4,6,7

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
Elitkampen ska avgöras och det väntas en rafflande duell mellan Sverige och Norge. Månlykke A.M & Odd Herakles är de två som på förhand gör upp om titeln i år och en segersumma på 1.000.000kr.

Att Gunnar Melander tillslut tackade ja till Elikampen är vi nog många som är nöjda med idag. 8 Månlykke A.M. är den nya stora stjärnan bland kallbloden. Gunnar Melanders åttaåring är en segerstaplare som vunnit 27 av sina 42 starter i livet. Pappan heter Månprinsen A.M.som vi vet kunde allt. Månlykke A.M. kommer nu med åtta raka segrar på kontot och har visat både styrka och snabbhet vilket gör honom allround. Dessutom har vi fått se prov på en härlig vilja som gör att han ofta har det där lilla extra att ge när det verkligen behövs. Utgångsläget med bricka åtta är såklart inte optimalt över kort distans, men detta är en häst som är rapp i benen och som kan öppna bra om man laddar. Han tål även att göra en hel del jobb på egen hand och jag ser inte vem som ska vilja försvara ledningen när Månlykke A.M. tidigt kommer fram och ställer en fråga. Väl i spets ska det vara toppchans men även om mot förmodan Månlykke A.M. skulle bli kvar i dödens så ska man änd ha bra segerchans i loppet. Spik!

Motbud
10 Odd Herakles är kungen som som dominerat kallblods scenen de senaste åren och är den som ska försöka försvara titeln i Elitkampen i år. Detta är kanske det mest speediga kallblodet som finns för dagen. Förra året vann han på 18,6 efter att öppnat första 500m på 14,5! Den prestationen går inte av för hackor. Men i år är utgångsläget tufft, då man inte kan utnyttja sin startsnabbhet och dessutom kommer sitta sämre till än förhandsfavoriter Månlykke A.M. från start. Jag är inne på att det kommer bli för tufft att plocka ner Månlykke A.M. tillslut men jag ser fram emot duellen och det kommer bli en häftig inledning på denna V75 dag.

Nämner även 6 Tangen Haap är väldigt kvick i benen och kan öppna bra. Det är anmält amerikansk vagn för första gången vilket är spännande. Även Tangen Haap har segrat i Elitkampen tidigare och oavsett taktik idag är han garanterad ett bra lopp. För den som plockar tre hästar på systemet så är Tangen Haap given.

Min Vinnare: 8 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 8 Månlykke A.M.
Skrällen: 6 Tangen Haap
Rankingen: A 8 B 10,6,9,2,1 C 4,5,7,3

V75-2 1609m auto
Första Eltiloppeförösket ska avgöras och fjolårsvinnaren Don Fanucci Zet har fått samma tuffa utgångsläge i årets försök som förra året. Från bricka åtta hade många andra hästar varit helt uträknade i sina försök men Don Fanucci Zet har visat tidigare att han klarar av det. Detta är en världsstjärna som sett bländande ut i sina två senaste starter. Daniel Redén har under en längre tid kunnat matcha honom på bästa sätt inför Elitloppet. Förra året slutade han två i sitt försök från bricka åtta även om Örjan Kihlström säkerligen nöjer sig med en liknande placering i år har Don Fanucci Zet egenskapen att vinna ett lopp som detta på olika sätt. Han är både snabb från start men presterar även på topp bakifrån, kapaciteten finns också för att vinna ett lopp som detta från en lugn dödens. Oavsett taktik från Örjan Kihlström i vagnen är Don Fanucci Zet en given segerkandidat i sitt försök.

3 Coktstile är kanske den som är mest nöjd med sitt utgångsläge i försöket. Även om jag vet Per Lennartsson firade högt efter att fått spår ett. Coktstile kommer nämligen från en grym prestation när han senast vann Finlandia Ajo från den tunga vägen. Detta är en häst som tål ett tufft upplägg och från ett bra utgångsläge kommer han sitta med i den främre träffen direkt.

1 Önas Prince är kvick iväg från start och har fått ett optimalt innerspår och ska till sitt försök maxas i balans och utrustning. Det blir barfota runt om och amerikansk vagnen. Siktet är inställt på att leda sitt försök frå start till mål. Men jag är inne på att man kommer bli ordentligt synad från start och hela vägen in i mål. Det kommer såklart kosta och det skulle kunna bli trötta ben den sista biten. Men skulle man istället få vara ifred i några hundra meter kan det räcka hela vägen. Sannolikheten är åtminstone högre att man vinner sitt försök än den stora finalen av Elitloppet. Därför streckas han på V75 kupongen.

Nämner även 2 Brother Bill avslutade strålande senast som tvåa bakom Önas Prince och har idag fått ett perfekt andraspår i sitt försök. Han kommer sitta bra på det direkt från start och vi vet alla om att Brother Bill är en speedig häst som alltid går starkt tillslut.

Min Vinnare: 8 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 1 Önas Prince
Skrällen: 2 Brother Bill
Rankingen: A 8,3,1 B 2,6,7 C 4,5

V75-3 1609m auto
Elitloppet försök två.

4 Hail Mary imponerade i den debut för Daniel Redén och har blivit Elitloppets stora snackis efter att Redén sent gett besked till att starta i Elitloppet. Att detta är en häst rent kapacitetsmässigt för världens största sprinterlopp råder det inget tvivel om. Även Hail Mary tål att göra en hel del jobb på egen hand. Från bricka fyra här är jag inne på Erik Adielsson som sitter i vagnen kommer inta en lugn dödens för att sen kunna bevaka fältet. Jag är helt säker på att Adielsson kommer försöka hushålla med krafterna vad som går och skulle man bli tvåa toillslut är nåog samtliga i kretsen kring Hail Mary nöjda. För att sen i finalen gasa för fullt hela loppet. Men som favorit på V75 vill jag ändå gardera med tanke på att det viktigaste här är inte att vinna sitt försök.

3 Who's Who är en spännande häst för sitt frisk. Han kommer senast från seger i Paralympiatravet där han från ledningen tillslut vann enkelt med sparade krafter i mål. Han har är ett oskrivet blad över kort distans i dessa sammanhang med endast en start, men det slutade dock seger i Hugo Åberg förra året. Han kan öppna kvickt och jag är inne på att Who's Who är den som sitter i spets initialt. Väl i den positionen kommer han sen leda loppet länge.

Vill även tidigt lyfta fram 7 Vivid Wise As som jag inte kommer räkna bort i snacket om slutsegern när det handlar om Elitloppet. Utgångsläget i försöket kunde dock varit bättre. Men Alessandro Gocciadoros stjärna har sett bättre ut i år jämfört med vad han gjorde förra året när han slutade tvåa i finalen av Elitloppet. Att sen Matthieu Abrivard sitter i vagnen ses som ett plus. Vivid Wise As är allround, han är snabb, stark och tål att göra en del jobb på egen hand. Oavsett taktik är detta ett ekipage jag vill varna för både i sitt försök och i finalen av årets Elitlopp.

Min Vinnare: 4 Hail Mary
Spets efter 500m: 3 Who's Who
Skrällen:
Rankingen: A 4,3,7 B 2,5,6,1 C -

V75-4 2140m auto
3 Pure Atlas ser ut att bli stor favorit på V75 och om det bara hade varit att behandla hans kapacite så hade spikförslaget varit givet. Detta är en mycket spännande treåring som debuterade på 13,7a över 1640m som fastlåst i ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning. Efter den debuten har det blivit fyra segrar på fem starter och vid förlusten handlade det om att Pure Atlas galopperade. I den senaste starten vann han från ledningen på ett enkelt sätt och hade det inte varit för hans något hetsiga tendenser emellanåt så hade kanske segerchansen varit lika hög som procenten säger. Men som favorit på V75 i ett treåringslopp där oväntade saker kan hända kommer i alla fall jag att gardera. Detta trots vetskapen om att loppet troligtvis är över om Pure Atlas hittar till spets initialt.

Mitt givna drag i loppet är 9 Jewilla som bara blivit bättre och bättre för varje start i livet. Hon är toppstammad och stod för en bra prestation bakom Pure Atlas senast. Stefan Melander som tränar väljer att växla upp en del till dagens start vilket är intressant. Det är anmält amerikansk vang och från bricka nio kommer Jewilla kunna sitta bra på det direkt. I min bok är Jewilla given till 9%.

Nämner även 1 Urban Africa som är på väg att hitta rätt för sin nya tränare Jim Oscarsson. Detta är en häst som imponerade på mig vid segern för två starter sedan när han vann från dödens. Till dagens start ska han lättas i balansen och tävla med en amerikansk vagn vilket är spännande. Vid gardering känns Urban Africa tidig.

Min Vinnare: 3 Pure Atlas
Spets efter 500m: 3 Pure Atlas
Skrällen: 9 Jewilla
Rankingen: A 3,9 B 1,2,11,6,10,4 C 8,12,5,7

V75-5 1640m auto
9 Clarissa imponerade senast, trots att hon fick göra jobbet utvändigt om ledatem stora delar av loppet så vann Clarissa enkelt tillslut. Formen är på topp och Alessandro Gocciadoro som tränar håller denna hästen högt. Gocciadoro som dessutom har topp-snurr på stallet för dagen, det var show för publiken under lördagen med bland annat Bepe Bi i SwedenCup och Zeudi AMG på V75. Jag är inne på att vi kommer få se en ny topprestation här och Clarissa är mitt givna förstaval här.

5 Shirley Goodness såg fin ut i sin tävlingsdebut för Daniel Redén i den senaste starten. Nu med det loppet i kroppen lär formen vara ytterligare ett hack längre fram och dessutom ska hon nu tävla barfota runt om vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge är Shirley Goodness min troliga ledare av loppet och väl i den positionen kommer hon sen leda loppet länge.

Nämner även 2 Imhatra Am som gjorde det bra vid segern i den senaste starten. Idag har hon fått ett spännande utgångsläge och man väljer även att rycka skorna för första gången vilket såklart är spännande. Tidig vid gardering.

Min Vinnare: 9 Clarissa
Spets efter 500m: 5 Shirley Goodness
Skrällen:
Rankingen: A 9 B 5,2,8,4,3 C 7,1,6,10

V75-6 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra och bästa spik! 2 Callmethebreeze. Detta är en individ som var favorit i det italienska derbyt under 2021 men fick nöja sig med en tredjeplats då. Men Callmethebreeze fick revansch sen i anrika Orsi Mangellis lopp. I den senaste starten var han ute i samma lopp som Vivid Wise As och Etonnant, två hästar som är ute i ett helt annat lopp idag. Callmethebreeze höll den gången farten klart godkänt efter att varit inblandad i en tuff öppning. Nu är utgångsläget perfekt och motståndet enklare på förhand. Dessutom ska Callmethebreeze utrustas med en amerikansk vagn vilket är spännande. Callmethebreeze är startsnabb och är min troliga ledare av loppet och väl i spets är sen loppet över. Spik.

Motbud
3 Asteroid kommer med en färsk spetsseger i bagaget, då vann han enkelt på Vermo. Asteroid är en segervan individ som har segrat i tio av sina 13 starter för Frode Hamre. Idag är visserligen motståndet tuffare men för den som garderar loppet ska inte Asteroid nonchaleras.

Nämner även 1 Devils Tongue som också han vann sitt senaste lopp, då handlade det om ett Klass-I försök. Devils Tongue vann då efter att stått för en vass avslutning. Nu är motståndet kanske i tuffaste laget, men utgångsläget är bra och Devils Tongue är garanterad en passande resa. En skräll vid gardering.

Min Vinnare: 2 Callmethebreeze
Spets efter 500m: 2 Callmethebreeze
Skrällen: 1 Devils Tongue
Rankingen: A 2 B 3,1,6,5,9,4 C 7,10,8

V75-7 1640m auto
3 Zorro Wind är en härlig travare som visade under förra året att han trivs just denna helgen på Solvalla. Då vann han på 10,3 över kort distans och nu med publikens påverkan kanske det kan gå ännu fortare i år. Hittills i år har han ännu inte fått det att stämma fullt ut, men i den senaste starten visade Alessandro Gocciadoros sjuåring att formkurvan pekar uppåt igen. Tränaren själv är optimistisk inför dagens start och med tanke på stallformen hamnar han överst i ranken här.

Favoriten 4 Laradja Vrijthout kommer med bra form och har visat att han både besitter fart och trivs bra i spets. Men jag litar inte på honom fullt ut och som favorit på V75 är det givet att gardera.

Intressant är även 7 Bästa Neste som är ett nyförvärv hos Katja Melkko. Hästen kommer från Holger Ehlert i Italien.. För tre starter sedan vann han på överlägset sätt men blev diskad i efterhand på grund av en galopp längs vägen. Efter det har Bästa Neste gått barfota runt om vilket har gett bra effekt. I den senaste starten vann hann på 11,6 över 1600m och med en liknande insats idag är han med och utmanar om de framskjutna placeringarna idag.

Nämner även skrällen 6 Tattoo Avenger som kommer kunna profitera på om det blir hård körning från start. Detta är en individ som är tuff och rejäl och som alltid går hela vägen in i mål. Distansen kanske är aningen kort men med tempo från start kommer hans styrka bita bra den sista biten. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus och till endast 6% är Tattoo Avenger en tidig skräll som jag betalar för.

Min Vinnare: 3 Zorro Wind
Spets efter 500m: 2 Elegant C.N. / 4 Laradja Vrijthout
Skrällen: 6 Tattoo Avenger
Rankingen: A 3 B 4,7,6,2,9,10,1 C 11,12,8,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto