V75 Tips Umåker 14/5

Publicerad på 12 Maj 2022 - 22:02

DrTrav

DrTrav

12 Maj 2022 - 22:02

Vilken omgång som väntar oss på Umåker denna lördag. Flera fina lopp på menyn och bland annat ska Guldbjörken avgöras. Men vi bjuds även på Berth Johanssons Memorial och som om detta inte vore nog kryddas omgången av en jackpot på 48 Miljoner. Luta er tillbaka och njut av travsporten.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar, 1 Don Fanucci Zet i den tredje avdelningen och 10 Mister Hercules i den femte avdelningen.

Nedan följer mina tips.

V75 Tips Umåker Lördag 14/5
V75-1 1,3,4,6,8,9
V75-2 2,6,9,12
V75-3 1 Don Fanucci Zet
V75-4 1,2,3,11
V75-5 10 Mister Hercules
V75-6 2,3,5,6,9,10,11,12,14
V75-7 1,2,3,4

3456 rader x 0.50kr = 1728 kr

Dagens Dubbel Umåker 14/5
DD-1 3,5,6
DD-2 1,2,3

9 rader x 30kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
4 Castor the Star har inlett året på bra sätt. I årsdebuten för tre starter seda satt han fast med sparade kvar och efter det har två raka segrar bärgats på bra sätt. I den senaste starten segrade men från ledningen i samma klass som idag och då hette motståndet Hefner Am och Napoleon Cash. Castor the Star är kvick iväg från start och har gått i ledningen fem gånger tidigare, det har resulterat i fyra segrar och en andraplats. Kommer Jörgen Westholm till ledningen pånytt här bakom Castor the Star är detta ekipaget att slå.

3 Twigs Got U. har utvecklats sedan han kom till Joakim Elfving. Han kommer med en färsk seger i bagaget och lever på sin speed. Twigs Got U. kan både utmana om ledningen från start som såväl om slutsegern idag. Oavsett hur Rikard N Skoglund väljer att lägga upp loppet ska Twigs Got U. räknas tidigt på kupongen.

6 Fabulous Pellini är obesegrad efter två starter för Daniel Wäjersten. Nu har man visserligen pausat lite och ska göra debut över kort distans, men sett till kapacitet står fortsatt Fabulous Pellini bra inne i klassen och skulle hon prestera bra direkt här kommer hon kunna blanda sig i segerstriden direkt. Från stallet är man optimistiska på förhand och menar på att Fabulous Pellini känns lika fin nu som inför debuten för Wäjersten.
Min Vinnare: 4 Castor the Star
Spets efter 500m: 4 Castor the Star / 3 Twigs Got U.
Skrällen: 3 Twigs Got U.
Ranking A: 4,3 B 6,9,8,1,5,11,12 C 7,2,1,10

V75-2 2140m volt
2 Nils Zonett är en spännande fyraåring som på slutet har gjort två starter i lägsta klassen på V75, båda gångerna från bakspår. Men Nils Zonett ha vid båda starterna avslutat vasst. För två starter sedan blev han tempotorsk men i den senaste starten fick han med sig en placering efter att spurtat bra. Idag är motståndet bra men Nils Zonett har ett passande utgångsläge samtidigt som de värsta motbuden startar längre bak. Med en formkurva som pekar uppåt ska han räknas tidigt här.

Skrällen är 6 Frozan A.F. som är kvick i benen och har ett spännande utgångsläge idag med springspår. Gasglada Mika Forss sitter i vagnen för första gången och från stallet meddelar man att Frozan A.F. är i sitt livs form för dagen. I den senaste starten satt man fast med sparade krafter. Oavsett om det blir ledningen idag eller inte så är man garanterad ett bra lopp och till endast 5% är spelvärdet högt.

12 Ferox Brick imponerade på mig senast. Detta är en häst som tål att göra en del jobb på egen hand och med en formkurva som pekar rakt upp måste han räknas tidigt trots bricka 12. Ulf Ohlsson sitter i vagnen på nytt och Ferox Brick streckas tidigt.

9 Bara Mahara är en segervan individ som har 50% i segerprocent efter sina tio framträdanden. Han har nu tre lopp i kroppen i år och toppformen bör ligga nära till hands. Bara Mahara lever på sin styrka och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Senast vann man trots att Bara Mahara fick göra jobbet ute i tredjespår i nästan 1000m. Detta är en klassklättrare som utan för mycket strul längs vägen kommer blanda sig i segerstriden pånytt här.

Min Vinnare: 2 Nils Zonett
Spets efter 500m: 2 Nils Zonett / 6 Frozan A.F.
Skrällen: 6 Frozan A.F.
Ranking A: 2,6,12,9 B 8,7,10,5,1 C 4,3,11

V75-3 2140m auto
OjOjOj som 1 Don Fanucci Zet såg ut i comebacken senast! Vi pratar alltså om Elitloppsvinnaren från fjolåret som ska försöka försvara den titeln om drygt två veckor. Enligt tränaren Daniel Redén är formen för dagen bättre än förväntat och vi fick i den senaste starten se att innerspåret inte är några problem för Don Fanucci Zet. Nu har han lopp i kroppen och oavsett vilka förutsättningar han startat med idag så är segerchansen hög. Med Örjan Kihlström i vagnen lär man heller knappast sitta fast om han mot förmodan skulle bli överflyglad från start och trots hög spelprocent finns det ingen anledning att slösa på strecken här. Spik.

Motbud
6 Esprit Sisu stod för ett bra lopp senast, han blev hårt pressad sista 700m och att han fick se sig slagen mot en smygkörd konkurrent sista biten är inte mycket att säga om. Skulle ma bortse från världsstjärnan Don Fanucci Zet idag ser det spännande ut för Esprit Sisu som enligt stallet kommer allt mer för varje. Skulle man välja att gardera är detta mitt förstaval bakom spiken.

3 Diamanten är kvick iväg från start och är ofta med i den främre träffen när loppen ska avgöras. Idag är utgångsläget pånytt perfekt och Björn Goop som sitter i vagnen har bra läge för att få positionen bakom Don Fanucci Zet här. Därifrån är det sen en toppchans att Diamantens slutar bland de tre främsta i mål.

Min Vinnare: 1 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 1 Don Fanucci Zet
Skrällen: 6 Esprit Sisu
Ranking A: 1 B 6,3,2,5 B 9,10,4,8,7

V75-4 2140m auto
2 Bugatti Miles är en fartfylld individ som i den senaste starten gjorde årsdebut men vann trots detta på bra sätt via en mycket rapp avslutning. Bugatti Miles satt sist i kön när man klev in i sista sväng men kunde trots detta speeda ner samtliga via fjärdespår i svängen. Nu med lopp i kroppen bör formen knappast vara sämre för Daniel Redéns travare. Utgångsläget är dessutom perfekt och med många startsnabba konkurrenter med i loppet kan Örjan Kihlström bara mysa kvar i sitt andraspår från start och själv välja när det är läge att sätta in slutforceringen. Förstahäst i min bok.

3 Readly Lavec är en högkapabel individ som var finalist i Derbyt under fjolåret. Han har nu inlett 2022 på ett tilltalande sätt, senast fick han göra jobbet utvändigt om Hipster Am på Örebro. Readly Lavec höll då klart bra som tvåa i mål. Nu med två lopp innanför västen lär toppformen vara nära och från ett bra utgångsläge finns möjligheten att nå spets idag. Väl i den positionen blir sen Readly Lavec inte lätt att rå på.

En tänkbar skräll är 11 Just a Flirt som är en finländsk gäst som ser ut att bli lite bortglömd av spelarna. För tre starter sedan vann han finska gulddivisionen före DeAngelo, en häst som sedan startade i Finlandia Ajo. Enligt stallet är formen på uppgång och Just a Flirt blir bättre och bättre för varje start. Utgångsläget blev inte det bästa, men detta är en häst som lever på sin speed och skulle det gå aningen för fort i loppet kommer Just a Flirt kunna plcoka många placeringar tillslut. Endast 8%.

Min Vinnare: 2 Bugatti Miles
Spets efter 500m: 3 Readly Lavec
Skrällen: 11 Just a Flirt
Ranking A: 2,3 B 11,1,9,4,7,8 C 5,12,6,10

V75-5 2140m auto
10 Mister Hercules är en kulltopp som har inlett året med två raka segrar. Inför i år har man utrustat Mister Hercules med knäkappor vilket varit till stor fördel för hästen enligt Daniel Redén. Mister Hercules har utvecklats både mentalt och kroppsligt inför i år. Även om bakspår inte är optimalt så är det inte till allt för stor nackdel för Mister Hercules som går från samtliga positioner och är allround. Han är både speedig och tål att gör en del jobb själv. Med flera startsnabba konkurrenter med i loppet kan det gå undan från start det vilket också såklart skulle gynnar Mister Hercules. Men oavsett är jag inne på att han löser uppgiften och jag spikar.

Motbud
4 Rome Pays Off kördes passivt senast men såg fin ut när luckan kom med 250m kvar men i årsdebuten för två starter sedan fungerade han inte optimalt. Från stallets håll meddelar man att Rome Pays Off troligtvis behöver några lopp i kroppen för att hitta toppformen. Men nu har Rome Pays Off gjort två starter för Daniel Wäjersten och från ett passande utgångsläge skulle jag kunna se att han tidigt hittar till ledningen och väl i den positionen är man sen främsta motbudet till min spik.

Nämner även 2 Dollar Doc som var trea i Breeders’ Crown 2021 och i den senaste starten slutade han tvåa i en bronsfinal på Solvalla. Utgångsläget är bra och även om motståndet är tufft ska han inte nonchaleras för den som väljer att gardera.

6 Masteraemon gjorde det bra bakom Mister Hercules i den senaste starten. Även Masteraemon kan öppna från start och han skulle kunna få en passande löpning här. För den som garderar brett skulle detta kunna vara skrällen i loppet.

Min Vinnare: 10 Mister Hercules
Spets efter 500m: 4 Rome Pays Off
Skrällen: 6 Masteraemon
Ranking A: 10 B 4,2,6,9,1,5 C 7,8,3

V75-6 2140m volt
Ett öppet lopp på förhand där jag kommer sträcka på allt vad plånboken tillåter.

6 Conrads Anette gjorde det klart godkänt senast i ett Margareta-lopp på Solvalla och dessförinnan har det blivit två raka segrar. Utgångsläget idag är spännande med springspår och om hon kommer iväg bra från start ska vägen kunna ligga öppen för ledningen. Till 12% är spelvärdet högt och Conrads Anette blir mitt förstaval.

3 Special Topmodel har gjort det bra på V75 i de två senaste starterna. Även om segrarna uteblivit så har Special Topmodel visat kapacitet som räcker långt här. Hon är kvick iväg i voltstart och skulle 6 Conrads Anette inte komma iväg optimalt så finns möjligheten att istället Special Topmodel sitter i ledningen efter en bit. Väl i spets ökar sen segerchansen för Mika Haapakangas travare.

5 Succession fick ge sig från ledningen senast men visade för två starter sedan att formen finns där i en kvick avslutnign. Det kanske även är så att Succession trivs som allra bäst med rygglopp och kommer hon bara iväg från spår fem i volten härska hon inte nonchaleras på V75.

9 Impala Am visade form senast i en rapp avslutning via open stretch som fyra i sitt kval till Drottning Silvias Pokal. Formen är knappast sämre nu och sett till kunnande och fart är hon en spännande singelprocentare idag.

Nämner även 12 Staro Onyourmarks som kommer med två raka segrar på kontot. I den senaste starten imponerade Staro Onyourmarks när hon stod för en rejäl avslutnign. Toto-oddset vid de två senaste segrarna som tagits på V75 har varit 43,23 och 34,37. Idag blir hon mer påpassad av spelarkolektivet vilket såklart håller ner spelvärdet också.

Min Vinnare: 6 Conrads Anette
Spets efter 500m: 6 Conrads Anette / 3 Special Topmodel
Skrällen: 9 Impala Am
Ranking A: 6,3,5 B 9,12,2,11,10,14 C 13,8,1,15,7,4

V75-7 2640m auto
1 Amalencius B.B. inledde året på bästa sätt med tre raka segrar innan han i den senaste starten fick se sig besegrad på V75, han fick ett snällt lopp och passerade mållinjen med sparade krafter då. Detta är en femåring som tidigare kunnat vara lite osäker bakom bilen, men det är inget han visat upp hittills i år. Han kan dessutom öppna kvickt när han fungerar och det är inte helt omöjligt att Amalencius B.B. kan hålla upp sitt innerspår från start här om allt fungerar. Väl i ledningen blir han sen normalt sett svår att slå. Men Amalencius B.B. är inte beroende av spets för att vinna lopp utan ska räknas tidigt oavsett upplägg idag.

2 Huddlestone har bara fått se sig besegrad en gång på sina sex senaste starter, och det var i samma lopp som Amalencius B.B. slutade sexa. Formen är bra och kapacitetsmässigt är detta en häst som duger bra för klassen. Dessutom har man idag fått ett perfekt utgångsläge. Han kan öppna kvickt och skulle han ta sig förbi Amalencius B.B. från start kommer Huddlestone leda länge.

Skrällen är 3 Xanthis Coktail som galopperade senast, då var det första gången man testade barfota runt om och kanske hittar vi en del av förklaringen till galoppen där. Enligt tränaren ska formen fortsatt vara bra och Xanthis Coktail är normalt sett kvick iväg den första biten. Han gynnas även av distansen och skulle kunna vara den som får loppet i draget bakom de två ovan nämnda. Till endast 4% är Xanthis Coktail en skräll jag tidigt betalar för.

Nämner även 4 Gardner Shaw som i årsdebuten senast gjorde det man kunde förvänta sig. Han vann enkelt mot billigt motstånd. Nu med lopp i kroppen och med läge för ett passande smyglopp ska man inte nonchalera Jörgen Westholm och hans travare.

Min Vinnare: 1 Amalencius B.B.
Spets efter 500m: 1 Amalencius B.B. / 2 Huddlestone
Skrällen: 3 Xanthis Coktail
Ranking A: 1,2 B 3,4,7,9,5,10,11 C 8,6,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto