V75 Tips Vermo 1/5

Publicerad på 1 Maj 2022 - 01:31

DrTrav

DrTrav

1 Maj 2022 - 01:31

V75-tävlingarna fortsätter denna söndag, vi reser över till grannlandet Finland för deras stora travdag. Vermo står som värd och dagens höjdpunkt är såklart Finlandia-Ajo där segraren erbjuds en rosa biljett till Elitloppet.
Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 4 Amornero Roc i den fjärde avdelningen och 5 Colibri Jet i den femte avdelningen.

V75 Tips Vermo Söndag 1/5
V75-1 1,2,3,5,7,9
V75-2 4,5,7,10
V75-3 1,2,4,6,8,10,13,14
V75-4 4 Amornero Roc
V75-5 5 Colibri Jet
V75-6 1,2,3,9,11,12
V75-7 6,7

2304 rader x 0,50 = 1152 kr

DD Tips Vermo Söndag 1/5
DD1: 1,2,3,9,11,12
DD2: 7 Brambling

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2120m auto
3 Bosse Nice har verkligen imponerat på slutte och står nu med fem raka segrar på kontot, samtliga har dessutom tagits på lätta ben och med sparade krafter i mål. Enligt Santtu Raitala som sitter i vagnen så finns det fortsatt mycket utveckling att hämta i Bosse Nice. Totalt sett har det blivit hela tolv segrar på 18 starter. Kapaciteten är hög och Bosse Nice har vunnit travlopp trots galopp.Bosse Nice är kvick från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i spets är sen segerchansen hög och det är en position Bosse Nice har tagit nio av sina tolv segrar ifrån.

7 Ateeco Degli Dei har två segrar på två försök tillsammans med Mika Forss. Han kan öppna kvickt och kommer han bara till från bricka sju idag så ska han ses som det främsta motbudet här. Han gjorde det bra vid segern för tre starter sedan och är bara formen bibehållen nu kommer Ateeco Degli stå för en bra prestation här.

Min Vinnare: 3 Bosse Nice
Spets efter 500m: 3 Bosse Nice
Skrällen:
Ranking: A 3 B 7,1,5,9,2,10,11,12 C 8,4

V75-2 2120m auto
7 Parvelan Retu är ett av Finlands bästa kallblod. Han avslutade 2021 med att vinna Nordiskt Mästerskap som favorit från bricka 12. Idag ställs han på nytt mot flertalet av de motståndarna han besegrade då. I den senaste starten gjorde Parvelan Retu comback och kunde stod direkt för en bra insats när han i enkelt fånga in en ledande 9 Nyland sista biten. Nu med lopp i kroppen lär Parvelan Retu vara ännu bättre idag. Han kan öppna kvickt men har visat att han trivs som bäst med lopp i ryggar då han får spara på speeden. Given förstahäst här.

5 Evartti är en av de som besitter kapacitet för att kunna utmana Parvelan Retu här. Från stallet stallet har man siktet inställt på Elitkampen efter detta. Hästen är snabb från start och skulle kunna vara den som får överta ledningen av stallkamraten 4 Jokinvarren Kunkku. Väl i ledningen sen kommer man streta emot bra hela vägen. Given vid gardering.

Min Vinnare: 7 Parvelan Retu
Spets efter 500m: 5 Evartti
Skrällen: 5 Evartti
Ranking: A 7 B 5,4,10,9,1 C 12,2,3,6,8,11

V75-3 3120m volt
10 Unique Creation är en häst som hålls högt av tränaren Tapio Perttunen. Detta är en läcker sexåring som har radat upp flera fina insatser och tog segrade hela 16 gånger 2021. Unique Creation har startat sju gånger över 3000m och det har blivit seger i fem av dessa, samt slutat tvåa två gånger. Han har nu två lopp i kroppen och imponerade vid segern senast. Toppformen är nära och utan för mycket strul idag är vinstchansen hög.

14 Martin de Bos var senast ute i ett tufft lopp tuffa och galopperade i en trång situation. Men detta är en häst som glänst vid segrarna och är både stark och snabb. Kapaciteten finns för att runda hela fältet om han har en bra dag.

1 Versace Face har segrat i två av tre starter när det handlat om lopp över 3000m. Han trivs även som bäst i ledningen och har idag fått spännande förutsättningar. Fyra av hästens fem segrar är från spets och skulle Versace Face bestämma en bit av loppet idag blir hann att räkna med även här.

Min Vinnare: 10 Unique Creation
Spets efter 500m: 1 Versace Face
Skrällen:
Ranking: A 10,14,1 B 8,4,2,13,6,9,15 C 7,12,11,3

V75-4 2120m auto
Omgångens första spik hamnar på gul kusk och 4 Amornero Roc som imponerade stort under sin tid i Sverige förra året. Han vann flertalet gånger på V75 och var tvåa bakom Admiral As på 1.11,0 över 2140m. I den senaste starten gjorde han comeback eget frånvaro och fick ett snällt lopp. Men nu har han lopp i kroppen och är redo för att norden på nytt. Alessandro Gocciadoro sitter själv i vagnen vilket är ett plus och presterar han som vid fjolårets Sverigestarter blir han oavsett upplägg här svår att rå på. Jag spikar.

Motbud
10 Always Ready är en stark och rejäl individ som imponerade senast vid segern direkt i comebacken. Nu med lopp i kroppen kan vi förvänta oss en minst lika bra prestation idag och löser det sig bara okej från bricka tio bakom bilen är man given i segerstriden på nytt.

8 Jason's Camden gjorde det bra senast som trea bakom Selmer I.H. och Next Direction. Utgångsläget idag är såklart inte optimalt men loppet kryllar inte av startsnabba individer vilket skulle kunna innebära att Jason's Camden kan hitta en vettig position från start om man laddar iväg den första biten. Formen är det inget fel på och med spännande utrustning förändringar idag är man spännande om det skulle klaffa.

Min Vinnare: 4 Amornero Roc
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Jason's Camden
Ranking: A 4 B 10,8,12,11,1,3,6 C 9,2,5,7

V75-5 2120m auto
Kommer även spika mig ur avdelning fem, denna gången återigen gul kusk men nu handlar det om 5 Colibri Jet. I återkomsten på svensk mark senast kördes han passivt och gick i mål med gott om krafter sparade efter en invändig styrning. Men nu kommer man med lopp i kroppen och Alessandro Gocciadoro sitter själv i vagnen vilket är positivt. Jag minns hur bra Colibri Jet var under Breeders Course förra året och är bara formen i närheten av samma idag kommer övriga få jaga placeringarna bakom honom. Han kan öppna kvickt om man väljer det upplägget, men oavsett om det blir ledningen eller inte så kommer en formstark Colibri Jet bli svårt att besegra och jag spikar.

Motbud
8 Asteroid har ett tufft läge med bricka åtta bakom bilen här, men han kommer med bra form och är ruskigt snabb den första biten. Skulle han trots utgångsläge ta sig hela vägen till ledningen är det en position Asteroid trivs utmärkt i. Från ledningen ska Asteroid sen ses som den främsta utmanaren i loppet.

Nämner även 2 Donizetti som såg fin ut i årsdebuten och kommer nu med lopp i kroppen. Detta är en tuff fyraåring som besitter hög kapacitet för klassen. Han är vass på speed och skulle det bli uppskruvat tempo här kommer Donizetti från perfekt utgångsläge plocka många tillslut.

Min Vinnare: 5 Colibri Jet
Spets efter 500m: 5 Colibri Jet / 8 Asteroid
Skrällen: 2 Donizetti
Ranking: A 5 B 8,2,4,3,11,12 C 6,1,9,7

V75-6 2120m auto
1 Epimetheus är en spännande femåring hos Daniel Redén. Under 2021 kvalade han in till finalen av både Sprintermästaren och Breeders' Crown. Men utan större framgångar där så står Epimetheus fortsatt billigt inne i klassen. Nu kommer han med två raka segrar under 2022 och senast vann man trots att han blev hängandes i tredjespår innan han kunde inta positionen utvändigt om ledaren efter 70m. Trots detta kunde Epimetheus tillslut vinna enkelt via 90,6 sista 800m. Blir han bara inte fast från sitt innerspår bakom bilen idag så talar mycket för att Epimetheus tar sin tredje raka segern här.

2 Ivan B.R. är en häst med bra kunnande som dessutom visat upp en bra utveckling sedan han kom till Antti Ojanperä. I årsdebuten senast höll han farten bra utvändigt om ledaren och i den senaste starten vann han enkelt från dödens. Idag är utgångsläget perfekt och även om Ivan B.R. skulle tvingas till lite grovjobb längs vägen idag är han given på kupongen vid gardering.

Nämner även skrällen 9 Vikens Energy som stod för en vass avslutning bakom Kurri Jari Boko senast. Vikens Energy skulle återigen kunna få ett passande smyglopp idag, och skulle det dessutom gå lite för fort under vägens gång kommer Riku Salminen travare kunna fälla många den sista biten.

Min Vinnare: 1 Epimetheus
Spets efter 500m: 3 My Sweden / 4 Piece Of Hero
Skrällen: 9 Vikens Energy
Ranking: A 1 B 2,9,3,11,12,4,7 C 6,5,8

V75-7 1620m auto
Dagens höjdpunkt Finlandia-Ajo avslutar V75 spelet. Här är det en rosa biljett till självaste Elitloppet som väntar vinnaren i mål.

Med tanke på hur 7 Brambling såg ut senast blir han mitt förstaval i loppet. Detta är en häst med högt kunnande och som vann Kriteriet 2020. Det har verkligen lyst om intrycket på Brambling i hans båda starter i år. Avslutningen som fyra via 08,6 sista 800m bakom San Moteur senast duger långt även här. Daniel Redén vet även vad som krävs i dessa storlopp och tillsammans med Örjan Kihlström har de firat stora framgångar tillsammans tidigare. Spik på DD. 

Dubblar systemet med 6 Bepe Bi som även han såg mycket mersmakande ut som fastlåst bakom topphästar senast. Idag har han även fått ett spännande utgångsläge med spår invändigt om 7 Brambling. Idag låter det på förhand som man verkligen vill tävla med Bepe Bi och troligtvis är detta Alessandro Gocciadoros enda chans att få med en tredje häst från stallet till Elitloppet. För det ska mycket till om han ska få en tredje inbjudan av Andreas Malmrot. Men skulle Bepe Bi vinna idag det ett faktum att Alessandro Gocciadoro får med sig tre hästar till Elitloppet.

 
Tidig bakom min duo är 2 Cokstile som kommer med en resultatrad som inte är speciellt imponerande. Men vi ska komma ihåg att han hela tiden varit ute i hårdast tänkbara konkurrens. Han har varit ute i både Prix d'Amerique och Prix de France. för två startet sedan blev han fast med allt sparat i mål. Idag är utgångsläget perfekt och med tanke på Cokstiles hårdhet ska man inte nonchaleras vid bredare gardering.

Min Vinnare: 7 Brambling
Spets efter 500m: 2 Cokstile / 6 Bepe Bi
Skrällen:
Ranking: A 7,6 B 2,9,10,4,5 C 1,3,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto