V86 Tips Åby & Solvalla 12/1

Publicerad på 11 Jan 2022 - 23:48

DrTrav

DrTrav

11 Jan 2022 - 23:48

Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Åby och jag spelar med två spikar i omgången, 9 Aniara Sock i V86-3 samt 2 Protector Tile i V86-7.

Nedan följer min lösning på omgången.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)


V86 Åby och Solvalla 12/1
V86-1 1.9
V86-2 4.5.6.7.12
V86-3 9 Aniara Sock
V86-4 1.4.6.7.9
V86-5 4.5.8.9
V86-6 2.3.4.7.8
V86-7 2 Protector Tile
V86-8 1.2.3.5.6

5000 rader x 0,25 = 1250kr

Dagens Dubbel Åby och Solvalla 12/1
DD-1 2 Protector Tile
DD-2 1.2.3.5.6

5 rader x 40 = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Volt
1 Brodway Sun ser ut att bli klar favorit och jag kan väl köpa det med tanke på hur uppgiften ser ut. Hästarna på den främre volten lär knappast bråka om någon ledning och Stefan Persson borde sitta i tät omgående och då finns risken att det inte händer så mycket där framme. Samtliga karriärens segrar är tagna från ledningen och Brodway Sun är hästen att besegra. Däremot tycker jag att det är ett litet frågetecken för formen och det slog inga gnistor om honom i comebacken senast, även om han säkerligen behövde den genomköraren.

9 Quantum Roc kan jag ändå inte lämna utanför mitt system. Senaste starten är bara att glömma när han fick svar om ledningen på V75 och det blev en våldsam öppning på loppet. Han har sett otroligt formstark ut innan dess, inte minst vid andraplatsen på V75 näst senast när han fullkomligt flög fram över upploppet som tvåa bakom Unico Broline men även starten innan dess när han var heroisk från 40 meters tillägg efter att ha tappar massor av mark från start.

Bakom räknas främst 3 Bistro Oak och 10 Arvid S.H men för de som vill gardera brett i loppet väljer jag att lyfta fram 2 Kadett Brodde som en riktig rysare. Jag tror att han kommer sitta i ryggen på favoriten och få ett perfekt lopp och skulle favoriten inte prestera på topp kan han vara ett roligt drag via open stretch.

Min Vinnare: 1 Brodway Sun
Spets efter 500m: 1 Brodway Sun
Skrällen: 2 Kadett Brodde
Rankingen A:1.9 B: 3.10.2.5 C: 6.7.8

V86-2 2640m Auto
4 Hattusa vann ett stolopp bekvämt från ledningen på V75 senast och med läge för ledningen igen tycker jag det är rätt favorit i loppet. Det ska dock tilläggas att väldigt många hästar galopperade i loppet och det blev ett väldigt billigt lopp där hon fick styra och ställa som hon ville. Hon går som bäst i ledningen och nu flaggar man för att det blir bike för första gången dessutom. Det är klart hon ska ses med bra vinstchans men motstånd saknas inte och jag vill gardera.

12 Lyckans Cash gillar jag och det är en rejäl häst som inte räds att göra grovjobb under vägen. Det hade varit struligt för henne en period innan hon senast visade vad hon kan när hon vann mycket enkelt efter en offensiv styrning. Motståndet är lite tuffare nu men den dryga distansen är ett klart plus.

6 Queen Ratzeputz tycker jag är bästa hästen i fältet. Senast starten hon gjorde var i somras när hon spurtade in som trea i ett uttagningslopp till derbystoet bakom Global Brilliance och Honey Mearas och det är inget motstånd av den kalibern hon ställs mot nu. Det har varit en del sjukdomsproblem därefter och formen är såklart ett frågetecken men Timo Nurmos brukar vara skicklig på att presentera sina hästar i bra skick efter lång vila och hon är given på min kupong.

Jag betalar även för 5 Annie Flame som har form för dagen och glänste vid segern senast samt 7 Vanja som trivs över distansen och som borde vara på gång efter ett par lopp i kroppen. Skulle det bli ett hårt tempo där framme är den en häst som går hela vägen in i mål och med lite klaff ska hon räknas.

Min Vinnare: 4 Hattusa
Spets efter 500m: 4 Hattusa
Skrällen: 6 Queen Ratzeputz
Rankingen A:4.12.6 B:5.7.9.2.13.1 C:10.11.3.8

V86-3 2140m Auto
Ett öppet och stökigt lopp på förhand där känslan är att spelarkollektivet kommer sprida strecken rejält och jag väljer istället att ta ställning för en häst som har imponerat något mer på mig än övriga ekipage.
9 Aniara Sock har förvisso bara en seger på tolv starter men hon har mött bra hästar och det känns som att det är en häst under rejäl utveckling som går framåt för varje start. Det får såklart inte strula allt för mycket från det här utgångsläget men dom farterna som hon visade när hon sånär kunde sätta nosen först över linjen senast efter en rejäl slutrunda tycker jag inte någon annan i det här fältet har visat. Motståndet skrämmer inte nu och utan strul tror jag att hon spurtar ner det här gänget.

Motbud
1 Wingait Leif har läget och kan öppna fort från start. Det ser ut som en vettig häst som har gått bra tider för sammanhanget och även om han än så länge är utan seger tycker jag att det är den värsta motståndaren på förhand om han lyckas försvara sitt innerspår. Han har öppnat ojämnt bakom bilen tidigare men skulle han bli över för start finns trots allt open stretch att tillgå.

10 Hickory Jam vill jag ändå nämna för de som garderar. Han ska utrustas med bike för tredje gången i karriären och enda segern hittills är tagen när han tävlade med den vagnen. Han var ute i ett tufft lopp på V75 senast där det mesta blev fel men de dagar som han presterar på topp är han bra nog för att kunna utmana i den här typen av lopp.

Min Vinnare: 9 Aniara Sock
Spets efter 500m: 1 Wingait Leif
Skrällen: 10 Hickory Jam
Rankingen A:9 B:1.10.2.3.5.8.12.7.4.11.6

V86-4 2640m Auto
1 Wagger Zagger är har fått ett passande läge och kan öppna fort från start men som stor favorit är det inget att hålla i handen.Det är bra hästar emot och det finns ett par startsnabba ekipage utvändigt som skulle kunna öppna Snabbare från start och jag är inne på att innerspåret skulle kunna bli en fara. Han har dessutom vikt ner sig från ledningen vid ett par tillfällen tidigare och även om han skulle nå tätpositionen är det ingen häst jag litar på.

4 Son Hugo Pellini och 7 Lefty Gun lär ladda vad som går från början för att ta sig förbi favoriten och båda skulle kännas mycket intressanta om dom når ledningen. Den förstnämnda svarade för några riktigt starka insatser i höstas och gör nu en spännande debut för Anders Eriksson. Lefty Gun har sett pigg ut i två raka starter efter vila får nu Erik Adielsson i sulkyn och har dessutom blivit nedstruken ett spår.

9 Triton är en talangfull häst som var femma i ett stayerlopp senast i skarpare konkurrens än vad han ställs emot nu. Motståndet är mer överkomligt nu och det är inte omöjligt att det blir lite körning där framme vilket skulle gynna honom.

6 Teton Farfetch tycker jag också är värd en markering på kupongen när han är så pass lite spelad. Kapacitetsmässigt tror jag inte han är mycket sämre än någon annan i det här fältet och han möter lite enklare hästar nu än vad han gjort på slutet.

Min Vinnare: 4 Son Hugo Pellini
Spets efter 500m: 4 Son Hugo Pellini / 1 Wagger Zagger / 7 Lefty Gun
Skrällen: 6 Teton Farfetch
Rankingen A: 4.1.7.9 B:6.2.8.10 C:11.3

V86-5 2140m Volt
9 Green Mamba var jag lite besviken på senast men hon var något ursäktad av att hon fick en dålig rygg. Det finns otroligt mycket kapacitet i den här hästen som har haft några struliga i år och nu ser hon ut att kunna få bättre ryggar under vägen och i ett litet fält borde hon ha ett bra slagläge inför upploppet.

8 La Plus Belle är ett fartfyllt sto som mycket väl kan kliva runt det här sällskapet om hon tävlar på topp. Hon var nedsatt av sjukdom senast vilket förklarar att hon stod för en sämre position. Det är kanske något långt mellan starterna nu men jag tror ändå vi kommer att få se en klart bättre prestation än senast och hon är given på min kupong.

4 Quiz Roc är väldigt startsnabb när det handlar om voltstart och skulle hon komma till ledningen är man tydliga med att man kör där eftersom hästen är klart bäst i den positionen. Hon kommer dessutom från en seger där hon besegrade Jesse Schermer som i starten efter lyckades besegra Futteflagfis som var en snackhäst under den danska V75 omgången under Winterburst.

5 Sweet Muscle kan få problem i volten men att det inte är några hästar med springspår på den främre volten gör att det ökar möjligheterna att gå felfritt ökar. Hon är riktigt vass på speed och skulle hon få ett bra rygglopp blir hon farlig till slut.

Min Vinnare: 9 Green Mamba
Spets efter 500m: 4 Quiz Roc
Skrällen: 4 Quiz Roc
Rankingen A:9.8 B:4.5.7.1 C:3.6

V86-6 2640m Auto
4 Unico Broline har visat fantastisk fin form på slutet. Näst senast vann han ett V75-lopp via open stretch och senast avslutade han återigen vasst som tvåa bakom Four Guys Dream i bronsdivisionen. Han står bra inne i loppet och man provar säkert framåt från start men frågan är om man tar sig förbi invändiga Maverick Dream eller om han hamnar utvändigt om ledaren nu?. Slipper han bara dödens ska hans ses med bra chans eftersom han har en vass speed tillslut men det skulle kunna bli en tuff resa.

3 Maverick Dream brukar man vara offensiv med och han brukar växa i ledningen och Andreas Lövdal lär göra ett allvarligt försök att svara ut favoriten. Skulle han lyckas med det är jag inte främmande för att han leder det här loppet från start till mål.

7 Global Winner gör comeback efter lång paus. Kapaciteten är hög och Nurmos brukar som sagt ha hästarna i ordning efter paus. Att Örjan Kihlström sitter upp är knappast något minus heller.

8 Djokovic var bra som två bakom Carry Cash senast. Han såg pigg ut över mål och det kanske kan bli revansch nu?

2 Incredible Wine kommer från en plusinsats och ska inte heller känna sig avsågad.

Min Vinnare: 4 Unico Broline
Spets efter 500m: 3 Maverick Dream
Skrällen: 2 Incredible Wine
Rankingen A: 4.3.7.8 B:2. C:5.6.1

V86-7 2640m Auto
2 Protector Tile blir min andra spik i omgången. Han är kanske ingen raket ut från start men han öppnar över medel och över lång distans på Åby tror jag att man är villiga att överlåta ledningen till Christoffer Eriksson.
Värst emot på förhand är 9 Fighter Simoni men han har ett klart sämre utgångsläge och fick en tuff resa senast och jag är inne på att man vill ge honom en snällare resa nu och jag tror inte att man söker sig framåt till dödens och därför ser jag inte riktigt vem som ska sätta upp tempot utvändigt om min spik. Protector Tile har visat bra form en längre tid och såg pigg ut senast som fyra i ett tufft lopp som Hannibal Face vann. Nu är det lättare emot och från ledningen bör han bli svårpasserad.

Motbud
6 Ninja Zon vann på ett bra sätt på V75 senast efter att ha fått det perfekt serverat och form han rätt resa är han inte borta nu heller men han tål inte att göra allt för mkt jobb på egen hand.

Letar man skräll är 5 Tresexton lite intressant. Han är härdad i V75-konkurrens och är bra när han får spara på sin speed vilket han inte minst visade vid segern i november,

Min Vinnare: 2 Protector Tile
Spets efter 500m: 2 Protector Tile
Skrällen: 5 Tresexton
Rankingen A: 2 B:9.6.3.4 C:4.8.7.1.10

V86-8 2140m Volt
6 Matamoros såg riktigt formstark ut senast som tvåa bakom Capital Gain C.C efter att ha fått gått ute i spåren. Nu har han fått passande förutsättningar eftersom han är snabb från start och har bra möjligheter att hitta till ledningen från sitt springspår. Han har dock inte provat på voltstart så många gånger och att han dessutom tvingas gå med vanlig vagn är ett minus.

Detsamma gäller 2 Xerxes Millpond som som har gjort sina bästa lopp med bike och barfotabalans. Han har annars visat bra form en längre tid men att han måste gå med både skor och vanlig vagn är ett frågetecken. Får han rätt lopp har en vass speed att bruka till slut och ska räknas oavsett.

1 Le Crack Sox är bra för klassen och gör debut i ny regi. Han skulle mycket väl kunna försvara ledningen. Han är inte vässad inför den här starten och man ligger lite lågt på förhand men jag hoppas att Fredrik B Larsson tror på sin häst och kör i ledningen om han kommer dit för i den positionen har han bara förlorat två gånger på sju försök.

3 Hacker Am har jag faktiskt varit lite besviken på men det finns hög kapacitet i den här hästen och nu när han blir helt borttappad på spelet tänker inte jag kliva av tåget. Han var fin vid segern på Romme för fem starter sedan och kan han närma sig en sån prestation igen är han tidig.

5 Solkattens Ferrari är fartfylld och klarar han bara spår fem i volten, vilket skulle kunna bli ett problem är han inte mycket sämre än någon annan här.

9 Prince Will har varit fantastiskt bra senaste två loppen men han har fått snabba pengar på sig och startar med andra förutsättningar nu och jag står över honom den här gången när det är ont om streck kvar i slutet av omgången.

Min Vinnare: 6 Matamoros
Spets efter 500m: 1 Le Crack Sox / 6 Matamoros
Skrällen: 1 Le Crack Sox
Rankingen A: 6.2.3 B:1.5.9.10.11 C: 4.7.8

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto