V86 Tips Åby & Solvalla 9/11

Publicerad på 8 Nov 2022 - 22:26

DrTrav

DrTrav

8 Nov 2022 - 22:26


Solvalla och Åby delar på veckans V86-omgång och eftersom ingen mäktade med att pricka alla rätt förra veckan är det dessutom en rejäl JACKPOT att spela om ikväll.

Jag spelar med två spikar i omgången, 13 Upstate Face i V86-1 samt 2 Candlewick i V86-5.

V86 Åby & Solvalla 9/11
V86-1 13 Upstate Face
V86-2 1.2.5.6
V86-3 1.2.3.4.5.11.12
V86-4 4.5.8
V86-5 2 Candlewick
V86-6 3.5.10
V86-7 1.3.4.7.8.10.11
V86-8 1.2.4

5292 rader x 0,25kr = 1323kr

Dagens Dubbel Åby & Solvalla 9/11
DD-1 3.7.8.11
DD-2 1 Southwind Boko

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Volt
13 Upstate Face är utan tvekan loppets bästa häst och om han kommer väl förberedd bör det vara en toppchans att runda samtliga ekipage trots att han startar med fyrtio meters tillägg. Motståndet är inget som bör skrämma men frågan är i vilket skick han kommer att presenteras i efter en längre frånvaro? Jag litar på att Adrian Kolgjini har honom i ordning och eftersom han inte är allt för stor favorit landar jag ändå i att Upstate Face är en spik att inleda omgången med.

Motbud
3 Västerbo Tramp har bra form för dagen. Han vann trots en galopp för tre starter sedan och avslutade vasst som i sin föregående start. Häst mot häst mot favoriten skiljer det väldigt mycket kvalitet men om det saknas lite form hos favoriten skulle han kunna rinna undan med 40 meters försprång.

10 Red Shankly R.S kan hamna bra till direkt med Jepson i sulkyn och springspår på 20 meters tillägg. Han har visat bra form hemma i Norge och nu när han kommer till svensk mark blir det ett körspö för första gången, vilket skulle kunna göra honom många meter bättre.

Min Vinnare: 13 Upstate Face
Spets efter 500m: 3 Västerbo Tramp
Skrällen: 3 Västerbo Tramp
Rankingen A:13 B:3.10.12.2.9.6.11.1 C: 4.7.8

V86-2 1640m Auto
6 Aragorn As ser ut att bli omgångens största favorit Han vann på V75 på 1.09.8 i sin senaste start och såg inte på något sätt tom ut i mål. Att han har pausat i två månader därefter är jag inte speciellt orolig för och Timo Nurmos brukar inte fuska med träningen men samtidigt blir han väldigt hårt betrodd av spelarna och det är inte det viktigaste loppet för honom.

2 Zeolit såg riktigt fin ut senast men Jari Åkerfeldt slarvade troligen bort segern när han försökte dra undan i ett rejält tempo, och han kroknade till slut.
Han är väldigt kvick iväg bakom bilen och kommer med största sannolikhet ta hand om ledningen och om han är i lika fin författning som senaste, tror jag att han säljer sig dyrt.

5 Reven Dejavu skulle gynnas av ett högt tempo, vilket inte alls är omöjligt med Zeolit i ledningen och favoriten utvändigt. Han har en vass speed till slut och på en garderad kupong måste han med.

Detsamma gäller 1 Aperfectdream som trivs över distansen och som håller absolut toppform för dagen. Jag tror det blir svårt att ta emot Zeolit från start men han borde kunna få ryggen på honom och skulle det lite körning där framme, blir han livsfarlig med lucka.

Min Vinnare: 6 Aragorn As
Spets efter 500m: 2 Zeolit
Skrällen: 5 Reven Dejavu
Rankingen A:6 B:2.5.1 C:4.10.9.3.7

V86-3 2140m Volt
Ett öppet kallblodslopp 3 Förlands Pet får tipset. Han har imponerat och kan stoltsera med tre raka segrar i raden och trots att det kostade en del att komma till ledningen senast, kunde han vinna tämligen enkelt. Det känns som att det lossnat för honom på allvar och det är passande förutsättningar nu också med ledningen inom räckhåll.

11 Bol Igel har varit struken inför det här och är svårbedömd men det finns få hästar i fältet som har uppvisat samma fartresurser. Han har kanske gjort sina allra bästa lopp i den främre träffen men samtidigt känns det som att han har lite mer hårdhet än hästarna i den främre volten.

12 Alltid Ö.K är mycket bättre än raden men har varit mer eller mindre hopplös att få runt felfritt. 14 raka galopper talar väl sitt tydliga språk men om han skulle fungera för en gång skull, är det kanske rent utav loppets bästa häst.

4 Pave Tore galopperade senast men om intrycket är lika fint som vid segern på Bjerke för en dryg månad sedan är det en häst som skall tas med tidigt i beräkningen. Han har vunnit 5/15 lopp i år och klarar han bara av det snäva spåret från start, är han med där framme.

Min Vinnare: 3 Förlands Pet
Spets efter 500m: 3 Förlands Pet
Skrällen: 12 Alltid Ö.K
Rankingen A:3.11.12.4 B:5.2.1. C:8.10.7.14.6.9.13

V86-4 2140m Auto
5 Excusez Moi var gott gåendes när galoppen kom senast i en Breeders Crown-semifinal som Bedazzled Sox vann.Han har inte alltid aktionen med sig men nu tycker jag att han går ner i klass och oavsett löpnings-förlopp måste han vara väldigt spännande till blott 9%. Spetsstriden är oviss men skulle han ta sig hela vägen till tät, tror jag faktiskt ingen rår på honom.

4 Longgone River har vunnit hälften av sina starter och visade prov på en härlig inställning vid sin senaste start när han plockade ner den stora favoriten A Fair Day efter en rafflande duell över upploppet och vann på 1.13.2. Med en liknande prestation som senast är han definitivt med på fotot.

8 My Honky Tonk Man har ett spår längst ut på vingen men samtidigt är det inga raketer invändigt och jag blir inte förvånad om han kan ta sig hela vägen till ledningen vid laddning. Han är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och jag finner honom kapabel för klassen och med en bra resa, tror jag att han kan utgöra ett hot.

Jag nöjer mig med tre hästar på mitt system men loppet är vidöppet och det är ingen jag vågar avskriva helt från seger på förhand.

Min Vinnare: 5 Excusez Moi
Spets efter 500m: 5 Excuzes Moi / 8 My Honky Tonk Man
Skrällen: 8 My Honky Tonk Man
Rankingen A:5.4.8 B:3.2.6.1. C:7

V86-5 1640m Auto
2 Candlewick blir min andra spik i omgången. Jag grundar mitt tips i att Peter Ingves lyckas hålla ut 3 Laban Lagö från start och med ett lopp i kroppen och en optimistisk tränare på förhand lär man inte släppa någon över bron. Hon är samtidigt inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och från spår två bakom bilen kommer hon att få en bra position. Favoriten i loppet är 3 Laban Lagö men där tror jag inte distansen är till någon fördel och han ska dessutom tävla med skor nu. Jag tar ställning och spikar Candlewick till 27%.

Motbud
3 Laban Lagö är relativt klar favorit i skrivande stund men jag tycker inte att Conrad Lugauer låter allt för optimistisk och det kan saknas lite form för dagen. Det blir skor runt om istället för barfota fram dessutom och i min bok är det fel favorit i loppet.

Om man letar skräll i loppet kan 8 Flap Setting vara intressant. Han är snabb från start och även om han inte kan nå ledningen från det här utgångsläget borde Kevin Oscarsson kunna ladda framåt för att söka en bra position. Han vann på ett bra sätt senast över aktuell distans och formen är där, även om det såklart måste klaffa med positioner för att kunna utmana.

Min Vinnare: 2 Candlewick
Spets efter 500m: 2 Candlewick
Skrällen: 8 Flap Setting
Rankingen A:2 B:3.8.12.5.10.9 C:7.6.1.4.11

V86-6 2140m Auto
10 Bold Face trodde jag mycket på senast på V86 om hon bara skulle gå felfritt men det blev som så många gånger förr en tidig galopp. Hon har ingen rolig rad och har väldigt svårt att hålla sig till rätt gångart men hon gick väldigt bra efter galoppen och på ren kapacitet tror jag hon är bäst i loppet. Att hon har ett bakspår nu kan rentav vara en fördel och Magnus A Djuse får chansen, vilket känns väldigt spännande. Det ser ut att kunna bli lite tempo på tillställningen och än så länge verkar hon gå under spelarnas radar. Jag blir inte ett dugg förvånad om hon sveper allt till slut och 3% är ett fynd.

3 Global Delight var direkt blek senast men man har inte hittat några fel på hästen och testar att ta ut henne igen. Är hon lika bra som när hon vann ett Breeders Crown-lopp den tunga vägen näst senast, ska hon såklart räknas mycket tidigt.

5 Independence Day har äntligen fått ett bra utgångsläge och ska laddas vad som går från start för att försöka nå ledningen och sedan vill man köra i den positionen. Sedan lättade man henne lite i balansen men hon fick inte travet att stämma och nu återgår man till normal balans.

Min Vinnare: 10 Bold Face
Spets efter 500m: 5 Independence Day
Skrällen:
Rankingen A:10.3.5 B:8.2.4.7.9.12 C:11.1.6

V86-7 2140m Volt
11 EenymeenyminimoeDK är kanske rätt favorit i loppet men jag tycker att hon får bära ett alldeles för stort favoritskap utifrån förutsättningarna och även om det är ett sto som håller mycket hög klass tycker jag att en gardering är på sin plats. Man vet aldrig riktigt vad man får av Flemming Jensen när han kommer till Sverige och den dryga distansen känns som ett minus.

8 Love No Pain trivs över längre distanser och får Carl-Johan Jepson i sulkyn. Hon såg väldigt fin ut senast när hon vann i enklare sällskap och med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare. Det är klart tuffare emot nu men när hon får rätt rygglopp brukar hon ha en sylvass spurt till slut.

7 Readly’s Dream var trea i det norsk Sto-derbyt tidigare i år och är en häst under utveckling. Jag tror att det är hon som är snabbast fram från tillägg och om Johan Untersteiner ställer frågan, skulle hon kunna få överta ledningen efter en bit.

3 Devs Dandelion väljer jag att ranka upp en bra bit i min ranking. Hon har höjt sig markant på barfotabalansen och även om hon kommer med två raka galopper i raden, har hon visat en kanonform innan dess. Visst, det är många tuffa emot nu men att hon endast är spelad till 2% kontra favoritens dryga 50% är en alldeles för stor skillnad.

Min Vinnare: 11 EenymeenyminimoeDK
Spets efter 500m: 3 Devs Dandelion / 7 Readly’s Dream
Skrällen: 3 Devs Dandelion
Rankingen A:11.8 B:7.3.10.4.1 C:9.2.6.5

V86-8 2140m Auto
1 Southwind Boko kan öppna snabbt från start och om hon lyckades svara ut de utvändiga ekipagen från start så skall hon ses med goda chanser från ledningen i den här spårtrappan. Det finns dock en mycket startsnabb häst utvändigt i form av 2 Vilja T.Y.C som skulle kunna ställa till det för favoriten.

4 Swept Wing lyfte jag fram i mina V65-tips 21/10 och äntligen kunde hon inkassera karriärens första seger efter en resolut styrning av Örjan Kihlström. Hon kan normalt inte vara med i någon körning om ledningen men från ett bra utgångsläge bör hon få en bra position och insatsen senast var av bästa sort.

2 Vilja T.Y.C känns väldigt spännande nu när man ska tävla barfota runt om för första gången. Hon är väldigt snabb den första biten och det hade varit spännande att se henne i ledningen om man kommer dit men oavsett kan hon få en perfekt resa i den främre träffen om att man rycker skorna adderat till det gör henne till ett spännande drag i avslutningen. 3%!

Min Vinnare: 1 Southwind Boko
Spets efter 500m: 1 Southwind Boko/2 Vilja T.Y.C
Skrällen: 2 Vilja T.Y.C
Rankingen A:1.4 B:2.7.11.8.10.12.3 C:.5.6.9

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto