V86 Tips Bergsåker & Örebro 29/9

Publicerad på 29 Sep 2022 - 10:32

DrTrav

DrTrav

29 Sep 2022 - 10:32

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Örebro Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med tre spikar. 2 Il Capitano Mearas i den tredje avdelningen, 1 Global Crusader i den femte avdelningen och 7 Southwind Boko i den åttonde avdelningen.

V86 Tips Bergsåker / Örebro Torsdag 29/9
V86-1 1,2,3,6,10
V86-2 1,2,3,6,9
V86-3 2 Il Capitano Mearas
V86-4 4,5,6,9,10
V86-5 1 Global Crusader
V86-6 1,3,4,5,8,9,12
V86-7 1,3,4,6,10
V86-8 7 Southwind Boko

4375 rader x 0,25 = 1094 kr

DD Tips Bergsåker / Örebro Torsdag 29/9
DD1: 1,3,4,6,10
DD2: 7 Southwind Boko

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m auto
2 Bettle Hanover har en uppseendeväckande statistik. Han har aldrig varit sämre än tvåa på sina elva starter i livet, men i hela nio av hans framträdande har han fått nöja sig med just andraplatsen. En tillfällighet? Både och. Men idag ser uppgift passande ut på förhand. Han har ett perfekt utgångsläge och kan dessutom öppna kvickt. Den korta distansen är också ett plus för Bettle Hanover. Att Henrik Svensson ses också som en fördel då det är han som vunnit med hästen tidigare. Ikväll är det läge för ledningen och över kort distans är detta hästen att slå. Förstahäst.

3 Never To Young är ett sto som nu ser ut att förstått vad trav handlar om. Hon har blivit stabilare på slutet vilket också renderar i två segrar i programraden. Senast fastnade hon bakom hästar den sista biten och gick i mål med sparade krafter. Ikväll är utgångsläget tilltalande och Never To Young ska tidig streckas vid gardering.

Med bakspår hittar vi 10 Liberty Boko som galopperade som hårt betrodd på V75 för tre starter sedan. Men att formen är bibehållen visade han senast när Liberty Boko gjorde det bra som tvåa i tuff konkurrens. Visst är man beroende av den del tur från baskrav över kort distans. Men letar man en skräll i inledning är 2% för lite sett till hästens kunnande.

Min Vinnare: 2 Bettle Hanover
Spets efter 500m: 2 Bettle Hanover
Skrällen: 10 Liberty Boko
Ranking: A 2 B 3,10,1,6,8,7,12 C 11,5,4,9

V86-2 2140m volt
1 Speedy Tilly har nu fått starta igång på svensk mark igen efter sitt Frankrike äventyr. Senast fick hon ett tufft lopp och tröttnade den sista biten. Men dessförinnan har Speedy Tilly visat bra form nu med Björn Goop i vagnen från ett passande utgångsläge är man garanterad ett bra lopp. Lyckas man till och med försvara innerspåret från start är man hästen att slå i spets. Speedy Tilly har åtta av sina tio segrar tagna från just ledningen.

2 Master Blaster visade form senast via en rapp avslutning och även han är kvick iväg från start och har ett passande utgångsläge för att kunna få ett bra lopp ikväll. Skulle han sen få lifta med i den främre träffen vet vi om att hans avslutning bita bra trots att vi är på Örebro med ett kort upplopp.

3 Beckham måste nämnas sett till vilka lopp han varit ute i den senaste tiden. Han har hårdhet som sticker ut i loppet och utan strul från ett snävt spår i volten ska han inte nonchaleras här.

Nämner även 6 Massive Speed som stod för en mersmakande insats senast när han som första häst i tredjespår avsluta vasst. Ikväll är utgångsläget spännande och även detta är en individ som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Speedy Tilly
Spets efter 500m: 1 Speedy Tilly
Skrällen:
Ranking: A 1,2 C 3,9,6,4,11,10,8 C 5,7,12

V86-3 2640m auto
2 Il Capitano Mearas är en fyraåring som kommer med tre segrar på sina fem starter och med Bold Eagle som pappa så finns det en hel del förväntningar på Il Capitano Mearas framöver. Numera tränas hästen dessutom av Samu Sundqvist och har gjort tre framträdanden för henne. Senast fick man nöja sig med andraplatsen efter att fått par tryckare längs vägen. Att man tillslut fick ses som fotoslagen är inte mycket säga om. Dessförinnan har man två raka seger på kontot. Fortsätter utvecklingskurvan i samma takt som Il Capitano Mearas får starta på räknar jag med en ännu vassare insats här. Med ett passande utgångsläge är Il Capitano Mearas min troliga ledare av loppet och väl i den positionen ska sen också segerchansen vara god. SPIK.

Motbud
1 Ektara har också en toppad stamtavla att leva upp till, bland annat är Muscle Hill pappa. Ektara är ett treårigt sto som fortsatt jagar första segern i karriären men hon ser ut att ta varje start på rätt sätt och det är bara en tidsfråga innan hon får sätta nosen först. För två starter sedan stod Ektara för en rejäl insats på V86 men blev då störd på upploppet vilket eventuellt kostade segern. Nu möter hon äldre hästar men det är ett billigt lopp och utgångsläget är passande. Ektara är garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 2 Il Capitano Mearas
Spets efter 500m: 2 Il Capitano Mearas
Skrällen: 1 Ektara
Ranking: A 2 B 1,12,8,5,4,6 C 7,9,10,3,11

V86-4 2100m auto
6 Beethoven Gar kommer tvärtom jämfört med 5 Ironhide Sisu med en smickrande programrad. Det har totalt blivit sju segrar på sina åtta starter vilket är imponerande. Enda gången man fått se sig besegrad så stod Beethoven Gar för en positiv upphämtning efter galopp. Senast vann man enkelt med sparade krafter via 10,7 sista 700m. Ikväll är visserligen motståndet tuffare men både form och fart finns för att vara en given segerkandidat här.

5 Ironhide Sisu har ingen munter programrad och har dessutom inte levererat efter sitt uppehåll. Men detta är i grunden kapabel häst som nu med två lopp i kroppen bör ha en formkurva som pekar uppåt. Ironhide Sisu har även visat att han trivts som bäst i spets och ikväll är jag inne på att man tidigt hittar till ledningen. Väl i den positionen har det blivit två segrar på två försök. Till låg procent blir detta min skräll i loppet.

Nämner även 4 On Light Jäger som kommer med formen på topp. För två starter sedan stod man för en starkt insats från ledningen på en bra tid för klassen. Till kvällens start förstärks man dessutom av Björn Goop i vagnen för första gången vilket är spännande. Till låg procent är ekipaget intressant vid gardering.

Min Vinnare: 5 Ironhide Sisu
Spets efter 500m: 5 Ironhide Sisu
Skrällen: 4 On Light Jäger
Ranking: A 6,5 B 4,9,10,11,3,12 C 2,1,7,8

V86-5 2140m auto
1 Global Crusader är en fyraåring som komme med två raka seger på kontot till kvällens start. Senast mötte man endas fem hästar, men intrycket var bra och klockan stannade på 10,7 sista 800m. Ikväll är förutsättningarna passande med innerspår på kanske den mest optimala banan vi har i landet för att just komma iväg från bricka ett. Global Crusader är dessutom snabb iväg och väl i spets kommer detta bli en tuff nöt att knäcka för övriga. SPIK.

Motbud
5 Marlon Boko är under fin utveckling för Daniel Wäjersten och ser ut att kunna bli en häst vi kommer få följa en hel del framöver. Senast var man ute på V75 men kunde då inte göra något åt segraren Viva La Vida Face, men insatsen var klart bra trots allt. Formen ser dessutom ut att vara på topp. På förhand är Marlon Boko den främsta utmanaren till Global Crusader ikväll.

Min Vinnare: 1 Global Crusader
Spets efter 500m: 1 Global Crusader
Skrällen:
Ranking: A 1 B 5,6,3,9,11,7 C 2,8,4,10,12

V86-6 2100m auto
5 Hilda Avenue är en tuff individ som gjorde det bra för två starter sedan efter att hon fått göra jobbet i dödens den gången. Senast blev man störd till galopp men visade bra form via en starkt upphämtning. På slutet har Hilda Avenue kunnat startat på mer kontinuerligt, vilket också lett till att stoet visat upp bra utveckling. Med en formkurva som pekar uppåt här är man min vinnare av loppet även om det troligtvis väntar en hel del jobb på egen hand även ikväll.

1 Marsha vann enkelt från ledningen i Åmål senast och visade då att hon kan öppna kvickt. Nu är dock motståndet tuffare och Marsha kommer troligtvis behöva rekordsänka en hel del för att kunna segerstrida på nytt här. Men utgångsläget är bra och båda segrarna i karriären är tagna från spets. Väl i den positionen pånytt ikväll är Marsha det givna motbudet till Hilda Avenue på förhand.

Nämner även skrällen 9 Bearly Express som har visat sig besitta bra fart. Skulle de två ovan nämnda köra lite för hårt mot varandra kan det bjuda in Bearly Express som kommer kunna avsluta vasst med en passande resa. Dock är Bearly Express inte helt att lita på men det är anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande.

Min Vinnare: 5 Hilda Avenue
Spets efter 500m: 1 Marsha
Skrällen: 9 Bearly Express
Ranking: A 5 B 1,9,12,3,8,4,10,15,14 C 6,7,2,11

V86-7 2140m auto
4 The Rocket har startat på flitigt på V75 den senaste tiden och visade näst senast upp sina rappa avslutning. Det räckte hela vägen till seger och insatsen senast på V75 är bara att glömma. Hon var då uppanmäld och mötte för tufft motstånd. Formen ska fortsatt var god enligt stallet och med en liknande avslutning som för två starter sedan även ikväll kommer The Rocket bli tuff att stå emot den sista biten. Att det åter är amerikansk vagn är ett plus.

6 Carelya är härdad i tuffa sammanhang och var senast ute mot hingstar och valacker på V75. Insatsen var klart bra de gången och nu mot enbart ston med Mats E Djuse i vagnen för första gången känns ekipaget som ett tidig streck i loppet.

1 Facing Life är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Hon har nu fått startat igång igen efter sitt uppehåll. Näst senast vann Facing Life efter att gått barfota runt om för första gången, det blir samma balans ikväll och från ledningen är hon ett tidigt segerbud i loppet.

Min Vinnare: 4 The Rocket
Spets efter 500m: 1 Facing Life
Skrällen: 6 Carelya
Ranking: A 4,6,1 B 3,10,7,2,11,12 C 9,8,5

V86-8 2100m auto
7 Southwind Boko kommer med en överlägsen seger från ledningen med sig i bagaget till kvällens start. Men dessförinnan har det blivit en del galopper i raden, vilket sätter frågetecken för många. Men då har det mestadels handlat om voltstart och att det nu är bilstart ses som ett rejält plus fö Southwind Boko. Hon står dessutom bra inne i denna spårtrappa och att hon nu är nedstruken till bricka sex är klart fördelaktigt. Southwind Boko kan öppna bra och med mindre rutinerade konkurrenter innanför sig talar mycket för att kan bli släppt till ledningen här och väl i den positionen ska hon sen ses med bra segerchans i avslutningen. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
8 Succession tog en välförtjänt seger senast efter att många gånger stått för bra insatser som betrodd utan att få sätta nosen först. Även Succession kan öppna bra från start och gynnas nu av att vara nedstruken ett hack i banan. Hon står bra inne i loppet och är bara formen bibehållen till kvällens start ska Daniel Redéns sto ses som en given utmanare i loppet.

Min Vinnare: 7 Southwind Boko
Spets efter 500m: 7 Southwind Boko
Skrällen:
Ranking: A 7 B 8,5,9,4,11,1 C 3,2,6,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto